قورمه سبزی یک خورش گیاهی سنتی ایرانی است که از گوشت گوسفند (یا گاو)، لوبیا، مخلوطی از سبزی سرخ شده و لیموترش خشک شده تشکیل شده است.
درست کردن آن با مواد روزمره کار سادهای است و بعد از یک یا دو روز طعم بهتری دارد – غذای عالی برای سرگرمی!
پرش به:
مشابه زرشک پلو مرغ (زرشک پلو ایرانی با مرغ)، این خورش سبزی خوشمزه را در گردهمایی های کوچک و غیررسمی و همچنین مهمانی های شام ایرانی بزرگتر، عروسی ها و جشن های جشن خواهید یافت.
ما دوست داریم آن را روی کره سرو کنیم برنج ترکی پلو (Sehriyeli Pilav) و یک کاسه با طراوت سالاد ایرانی شیرازی در کنار.
غورمه سبزی چیست؟
غورمه سبزی یک غذای سنتی ایرانی است که اغلب به عنوان “غذای ملی” ایران یا “پادشاه خورشهای ایرانی” شناخته می شود.
این یک خورش سبزی دلچسب و خوش طعم است که جزء اصلی غذاهای ایرانی است.
این غذا معمولاً از موادی مانند گوشت (معمولاً گوشت بره، گوساله یا گاو)، لوبیا، مخلوطی از گیاهان معطر سرخ شده (مانند جعفری، گشنیز، پیاز سبز و شنبلیله) و لیموترش خشک شده ایرانی (معروف به آن آهک سیاه یا لیمو امانی).
سبزی ها جزء اصلی قورمه سبزی هستند که طعم متمایز و معطری به خورش می دهند.
این غذا به آرامی پخته میشود تا طعمها با هم ترکیب شوند و در نتیجه یک غذای غنی و آرامشبخش ایجاد شود.
اغلب با برنج باسماتی کرکی ساده سرو میشود که به تعادل طعم خورش کمک میکند.
چرا این دستور غذا جواب می دهد؟
ترکیب گیاهان تازه، گوشت لطیف، و لیمو ترش خشک طعم فوقالعادهای را به ارمغان میآورد.
این دستور تهیه خورش خوشمزه نیاز به مواد روزمره دارد که به راحتی پیدا می شوند و این امر باعث می شود هر کسی بتواند این غذای ایرانی دوست داشتنی را در خانه بازسازی کند.
غورمه سبزی همه کاره است و برای مناسبت های مختلف، از مجالس غیررسمی گرفته تا جشن های خاص، مناسب است و آن را به گزینه ای مناسب برای رویدادهای مختلف تبدیل می کند.
طعم خورش وقتی استراحت میکند عمیقتر و تشدید میشود و آن را تبدیل به یک غذای ایدهآل برای آمادهسازی میکند که روز بعد طعم بهتری دارد.
آهسته پختن به مواد اجازه می دهد تا طعم خود را به طور کامل القا کرده و توسعه دهند و در نتیجه طعمی غنی و معتبر ایجاد کنند.
مواد لازم برای قرمه سبزی – خورش سبزی ایرانی
لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازهگیری، روش کامل دستور غذا، یادداشتهای دستور غذا، و اطلاعات تغذیهای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.
بره – ماهیچههایی که به خوبی ورزش میشوند و سرشار از کلاژن هستند، مانند ساق پا، ساق پا یا شانه، برشهای معمولی گوشت برای خورشها هستند. آنها حدود 20 درصد چربی دارند و بره گوشتی با بیشترین طعم هستند. می توانید به جای آن از گوشت گاو خرد شده نیز استفاده کنید اما زمان پخت بسته به برش مورد استفاده شما ممکن است طولانی تر باشد. همیشه گوشت گاو مرمری مانند چاک یا بریست را برای پخت آهسته ترجیح دهید.
لوبیا قرمز – من از لوبیا قرمز خشک شده استفاده می کنم، اما می توانید لوبیا چیتی یا لوبیا چشم سیاه را نیز در این دستور تهیه کنید. اگر از لوبیا خشک استفاده می کنید، به یاد داشته باشید که آنها را یک شب در آب فراوان خیس کنید. برای کنسرو لوبیا، در نیم ساعت آخر پخت خورش، آنها را اضافه کنید.
گیاهان – من از مخلوطی از اسفناج بچه، قسمت سبز پیازچه (پیاز بهار)، جعفری، گشنیز و برگ های خشک شنبلیله استفاده می کنم. قبل از تفت دادن با روغن زیتون آنها را کاملا بشویید و خرد کنید.
لیمو آمنی
پرشین درید (لیمو امانی) – یکی از مواد اصلی قورمه سبزی است و طعم خاصی به آن می دهد. میتوانید آنها را از فروشگاههای خاورمیانه یا آنلاین از آمازون.
آب لیمو– آب لیموی تازه غلیظ خورش را متعادل می کند. مطمئن شوید که آن را در نیم ساعت آخر فرآیند پخت اضافه کنید.
چگونه قرمه سبزی درست کنیم؟
تهیه اینخورش گیاهی ایرانیخیلی ساده است.
با این حال، چند نکته و ترفند وجود دارد که باید برای دستیابی به بهترین نتایج از آنها پیروی کنید:
خورش را آماده کنید
در یک قابلمه بزرگ یا یک فر هلندی، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید.
گوشت بره خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا همه طرف ها قهوه ای شوند.
پیاز خرد شده را اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا شفاف شوند.
لوبیا قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را با هم مخلوط کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید.