آشپزی

قورمه سبزی – خورش سبزی ایرانی

قورمه سبزی – خورش سبزی ایرانی

قورمه سبزی – خورش سبزی ایرانی

قورمه سبزی یک خورش گیاهی سنتی ایرانی است که از گوشت گوسفند (یا گاو)، لوبیا، مخلوطی از سبزی سرخ شده و لیموترش خشک شده تشکیل شده است.

درست کردن آن با مواد روزمره کار ساده‌ای است و بعد از یک یا دو روز طعم بهتری دارد – غذای عالی برای سرگرمی!

d982d988d8b1d985d987 d8b3d8a8d8b2db8c d8aed988d8b1d8b4 d8b3d8a8d8b2db8c d8a7db8cd8b1d8a7d986db8c 64eb71326e11f
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 15
پرش به:

مشابه زرشک پلو مرغ (زرشک پلو ایرانی با مرغ)، این خورش سبزی خوشمزه را در گردهمایی های کوچک و غیررسمی و همچنین مهمانی های شام ایرانی بزرگتر، عروسی ها و جشن های جشن خواهید یافت.

ما دوست داریم آن را روی کره سرو کنیم برنج ترکی پلو (Sehriyeli Pilav) و یک کاسه با طراوت سالاد ایرانی شیرازی در کنار.

d982d988d8b1d985d987 d8b3d8a8d8b2db8c d8aed988d8b1d8b4 d8b3d8a8d8b2db8c d8a7db8cd8b1d8a7d986db8c 64eb7133cbf01
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 16

غورمه سبزی چیست؟

غورمه سبزی یک غذای سنتی ایرانی است که اغلب به عنوان “غذای ملی” ایران یا “پادشاه خورش های ایرانی” شناخته می شود.

این یک خورش سبزی دلچسب و خوش طعم است که جزء اصلی غذاهای ایرانی است.

این غذا معمولاً از موادی مانند گوشت (معمولاً گوشت بره، گوساله یا گاو)، لوبیا، مخلوطی از گیاهان معطر سرخ شده (مانند جعفری، گشنیز، پیاز سبز و شنبلیله) و لیموترش خشک شده ایرانی (معروف به آن آهک سیاه یا لیمو امانی).

سبزی ها جزء اصلی قورمه سبزی هستند که طعم متمایز و معطری به خورش می دهند.

این غذا به آرامی پخته می‌شود تا طعم‌ها با هم ترکیب شوند و در نتیجه یک غذای غنی و آرامش‌بخش ایجاد شود.

اغلب با برنج باسماتی کرکی ساده سرو می‌شود که به تعادل طعم خورش کمک می‌کند.

d982d988d8b1d985d987 d8b3d8a8d8b2db8c d8aed988d8b1d8b4 d8b3d8a8d8b2db8c d8a7db8cd8b1d8a7d986db8c 64eb7134e01cc
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 17

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • ترکیب گیاهان تازه، گوشت لطیف، و لیمو ترش خشک طعم فوق‌العاده‌ای را به ارمغان می‌آورد.
  • این دستور تهیه خورش خوشمزه نیاز به مواد روزمره دارد که به راحتی پیدا می شوند و این امر باعث می شود هر کسی بتواند این غذای ایرانی دوست داشتنی را در خانه بازسازی کند.
  • غورمه سبزی همه کاره است و برای مناسبت های مختلف، از مجالس غیررسمی گرفته تا جشن های خاص، مناسب است و آن را به گزینه ای مناسب برای رویدادهای مختلف تبدیل می کند.
  • طعم خورش وقتی استراحت می‌کند عمیق‌تر و تشدید می‌شود و آن را تبدیل به یک غذای ایده‌آل برای آماده‌سازی می‌کند که روز بعد طعم بهتری دارد.
  • آهسته پختن به مواد اجازه می دهد تا طعم خود را به طور کامل القا کرده و توسعه دهند و در نتیجه طعمی غنی و معتبر ایجاد کنند.

مواد لازم برای قرمه سبزی – خورش سبزی ایرانی

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

labelled picture of ingredients for ghormeh sabzi - Persian herb stew
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 18
  • بره – ماهیچه‌هایی که به خوبی ورزش می‌شوند و سرشار از کلاژن هستند، مانند ساق پا، ساق پا یا شانه، برش‌های معمولی گوشت برای خورش‌ها هستند. آنها حدود 20 درصد چربی دارند و بره گوشتی با بیشترین طعم هستند. می توانید به جای آن از گوشت گاو خرد شده نیز استفاده کنید اما زمان پخت بسته به برش مورد استفاده شما ممکن است طولانی تر باشد. همیشه گوشت گاو مرمری مانند چاک یا بریست را برای پخت آهسته ترجیح دهید.
  • لوبیا قرمز – من از لوبیا قرمز خشک شده استفاده می کنم، اما می توانید لوبیا چیتی یا لوبیا چشم سیاه را نیز در این دستور تهیه کنید. اگر از لوبیا خشک استفاده می کنید، به یاد داشته باشید که آنها را یک شب در آب فراوان خیس کنید. برای کنسرو لوبیا، در نیم ساعت آخر پخت خورش، آنها را اضافه کنید.
  • گیاهان – من از مخلوطی از اسفناج بچه، قسمت سبز پیازچه (پیاز بهار)، جعفری، گشنیز و برگ های خشک شنبلیله استفاده می کنم. قبل از تفت دادن با روغن زیتون آنها را کاملا بشویید و خرد کنید.
    لیمو آمنی

  • پرشین درید (لیمو امانی) – یکی از مواد اصلی قورمه سبزی است و طعم خاصی به آن می دهد. می‌توانید آنها را از فروشگاه‌های خاورمیانه یا آنلاین از آمازون.
  • آب لیمو– آب لیموی تازه غلیظ خورش را متعادل می کند. مطمئن شوید که آن را در نیم ساعت آخر فرآیند پخت اضافه کنید.

چگونه قرمه سبزی درست کنیم؟

تهیه اینخورش گیاهی ایرانیخیلی ساده است.

با این حال، چند نکته و ترفند وجود دارد که باید برای دستیابی به بهترین نتایج از آنها پیروی کنید:

خورش را آماده کنید

در یک قابلمه بزرگ یا یک فر هلندی، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی حرارت متوسط ​​رو به بالا گرم کنید.

گوشت بره خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا همه طرف ها قهوه ای شوند.

sautéing the lamb in a dutch oven
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 19

پیاز خرد شده را اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا شفاف شوند.

sautéing the onions with lamb
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 20

لوبیا قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را با هم مخلوط کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید.

red kidney beans, salt, pepper, and turmeric are added to sautéed onions and lamb
< /شکل>

آب را اضافه کنید، خوب هم بزنید، بگذارید تا بجوشد، سپس حرارت را کم کنید، درب آن را ببندید و بگذارید حدود 1 ساعت بجوشد.

water is added to sautéed onions and lamb
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 21

گیاهان را سرخ کنید

وقتی نیم ساعت باقی ماند، شروع به تفت دادن سبزی ها کنید.

در یک تابه جداگانه، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را گرم کنید.

اسفناج خرد شده، قسمت‌های سبز پیازچه، جعفری برگ تخت و گشنیز را اضافه کنید.

chopped herbs are placed in a pan
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 22

سبزی ها را روی حرارت متوسط ​​تا کم تفت دهید تا پژمرده و معطر شوند، که حدود 25 تا 30 دقیقه طول می کشد.

chopped herbs are fried until wilted
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 23

شنبلیله خشک را هم بزنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید، سپس از روی حرارت بردارید.

خورش را با سبزی بیشتر بجوشانید

وقتی خورش به مدت یک ساعت دم کشید، سبزی های تفت داده شده را اضافه کنید.

fried herbs are added to the stew
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 24

آهک خشک و آب لیمو را بعد از 30 دقیقه اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت دیگر بجوشد.

d982d988d8b1d985d987 d8b3d8a8d8b2db8c d8aed988d8b1d8b4 d8b3d8a8d8b2db8c d8a7db8cd8b1d8a7d986db8c 64eb7134e01cc
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 25

هنگامی که خورش به قوام غلیظ نهایی خود می جوشد، یک لایه نازک روغن باید به تدریج بالا بیاید.

d982d988d8b1d985d987 d8b3d8a8d8b2db8c d8aed988d8b1d8b4 d8b3d8a8d8b2db8c d8a7db8cd8b1d8a7d986db8c 64eb713f97351
قورمه سبزی خورش سبزی ایرانی 26

در صورت نیاز چاشنی را بچشید و تنظیم کنید، و به یاد داشته باشید که قبل از سرو، لیموهای خشک را جدا کنید.

نکات برتر سرآشپز

  • اگر از لوبیا خشک شده استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنم قبل از پختن، آنها را یک شب در آب خیس کنید.
  • این خورش سبزی ایرانی باید غلظتی شبیه فلفل قرمز داشته باشد- غلیظ و دلچسب. از بافت آبکی خودداری کنید. اگر متوجه شدید که خورش خیلی آبکی است، حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید آب اضافی آن تبخیر شود.
  • هنگامی که خورش به قوام غلیظ نهایی خود می جوشد، یک لایه نازک روغن باید به تدریج تا بالا بیاید.
  • به یاد داشته باشید که قبل از سرو، لیموهای خشک را جدا کنید. در حالی که آنها طعم تند فوق العاده ای می دهند، اما برای دم کردن استفاده می شوند و معمولاً مصرف نمی شوند.

با قورمه سبزی چه سرویسی داشته باشیم؟

یک انتخاب کلاسیک این است که قورمه سبزی را با برنج سفید دم کرده ساده سرو کنید. سس خوش طعم خورش طعم خنثی برنج را کاملا تکمیل می کند.

گزینه‌های برنج خوشمزه دیگر زرشک پلو مرغ (بدون مرغ)، برنج ترکی پلو (Sehriyeli Pilav)، یا برنج زرد (برنج پیلاو زردچوبه هندی).

اگر نان را ترجیح می دهید، نان لواش خاورمیانه، Taboon – نان تخت فلسطینی، و نان پیده ترکی – رمضان پیدسیگزینه های عالی هستند. بافت جویدنی آنها آنها را برای پختن خورش عالی می کند.

یک ماست با طراوت خیار و ماست Cacik (دیپ ماست ترکی)، یک ماست- نوشیدنی مبتنی بر آیران (نوشیدنی ماست ترکی)، و یک سالاد ساده سالاد شیرازی از دیگر گزینه های محبوب برای سرو با قورمه سبزی است.

گیاهخواری قرمه سبزی

برای اینکه این خورش گیاهی ایرانی کلاسیک را گیاهی کنید، گوشت را کنار بگذارید و 400 گرم قارچ خرد شده جایگزین آن کنید.

قارچ ها را با روغن زیتون یا کره تفت دهید و کنار بگذارید.

در همان قابلمه، پیاز خرد شده را با ادویه جات تفت دهید تا شفاف شود، لوبیا پخته شده، قارچ تفت داده شده و 1 فنجان آب را اضافه کنید.

قبل از افزودن سبزی سرخ شده و آهک خشک، 30 دقیقه بجوشانید.

30 دقیقه دیگر بجوشانید و روی غذای برنج مورد علاقه خود سرو کنید.

پت فوری قورمه سبزی

قابلمه فوری را روی حالت “Sauté” قرار دهید و روغن زیتون را گرم کنید. بره خرد شده را قهوه ای کنید.

پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا شفاف شود. زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را هم بزنید.

«لغو» را فشار دهید تا حالت «Sauté» خاموش شود.

لوبیا خشک خیس شده و آب را به ظرف فوری اضافه کنید. اگر از لوبیا پخته شده استفاده می کنید، آنها را به همراه سبزی های سرخ شده اضافه کنید.

گلدان فوری را با درب ببندید. به مدت 30 دقیقه با فشار بالا بپزید و سپس به طور طبیعی آزاد کنید.

در حالی که خورش در حال پختن است، سبزی ها را در روغن زیتون تفت دهید تا پژمرده شوند.

بعد از اینکه فشار از بین رفت، در قابلمه فوری را باز کنید و سبزی های سرخ شده، لیموترش خشک و آبلیمو را با آن مخلوط کنید.

اگر از لوبیا پخته استفاده می‌کنید، در این مرحله لوبیا را اضافه کنید.

قابلیت فوری را دوباره روی حالت “Sauté” قرار دهید و اجازه دهید خورش ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد.

ذخیره سازی و گرم کردن مجدد

ذخیره

اجازه دهید قورمه سبزی قبل از نگهداری تا دمای اتاق خنک شود.

اگر قصد دارید ظرف چند روز قورمه سبزی را مصرف کنید، باقیمانده آن را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.

معمولاً تا 3 تا 4 روز تازه می‌ماند.

اگر می خواهید آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، می توانید قورمه سبزی را فریز کنید. می توان آن را برای حدود 2-3 ماه منجمد کرد.

گرم کردن مجدد

برای قورمه سبزی یخچالی: مقدار دلخواه را در قابلمه بریزید و به آرامی روی اجاق گاز با حرارت متوسط ​​گرم کنید.

گاهی هم بزنید تا از گرم شدن مجدد مطمئن شوید.

برای قرمه سبزی منجمد: ظرف را یک شب در یخچال آب کنید.

سپس، همانطور که در بالا ذکر شد دوباره گرم کنید.

اگر متوجه شدید که خورش خیلی غلیظ شده است، در حین گرم کردن مجدد مقداری آب یا آب گوشت اضافه کنید تا زمانی که به غلظت دلخواه برسید.

سؤالات متداول دستور غذا

چگونه قوام قرمه سبزی را در صورت آبکی بودن تنظیم کنم؟

اگر خورش خیلی آبکی است، می توانید حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید آب اضافی در مراحل آخر پخت تبخیر شود. این به دستیابی به ضخامت مطلوب کمک می کند.

آیا می توانم از کنسرو لوبیا به جای لوبیا خشک استفاده کنم؟

بله، می توانید از کنسرو لوبیا استفاده کنید.
اگر از کنسرو لوبیا استفاده می‌کنید، آن‌ها را در آخرین ساعت پخت خورش اضافه کنید تا از کدر شدن بیش از حد آن جلوگیری کنید.

آیا می توانم قرمه سبزی را از قبل تهیه کنم؟

بله، می توانید قورمه سبزی را از قبل تا 3 روز قبل از سرو تهیه کنید.
در واقع، بسیاری از افراد متوجه می شوند که وقتی خورش مدتی بماند، طعم آن عمیق تر و بهتر می شود. قبل از خدمت.

می تواند من برای این دستور به جای سبزی تازه از گیاهان خشک استفاده می کنم؟

بله، می توانید از سبزی خشک قورمه سبزی به عنوان جایگزین تازه در این دستور استفاده کنید.
مقدار را تنظیم کنید، مختصراً تفت دهید، و توجه داشته باشید که طعم و بافت ممکن است با نسخه سنتی متفاوت باشد.

برای دستور العمل های خورش خوشمزه تر در سراسر جهان، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم همانقدر که از خوردن آن لذت می برید از طرز تهیه این دستور خوشمزه ایرانی قورمه سبزی – خورش سبزی ایرانی لذت ببرید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

d982d988d8b1d985d987 d8b3d8a8d8b2db8c d8aed988d8b1d8b4 d8b3d8a8d8b2db8c d8a7db8cd8b1d8a7d986db8c 64eb714076470

خورش سبزی قورمه سبزی

آیلا کلولی

قورمه سبزی یک خورش گیاهی سنتی ایرانی است که از گوشت گوسفند (یا گاو)، لوبیا، سبزی معطر و لیموترش خشک تشکیل شده است.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 30 دقیقه

زمان پخت 2 ساعت

زمان کل 2 hours 30 minutes

Course Main Course

Cuisine Iranian, Middle Eastern

Servings 4 people

Calories 497 kcal

Ingredients 

 

Instructions 

Preparing the Stew

  • In a large pot or a Dutch oven, heat a tablespoon of olive oil over medium high heat.

  • Add diced lamb and sauté until browned on all sides.

  • Add diced onion, and sauté them until they are translucent.

  • Stir in the red kidney beans, turmeric, black pepper, and salt, and sauté them for another minute.

  • Add the water, give it a good stir, bring to a boil, then reduce the heat to low, cover, and let it simmer for about 1 hour.

Frying the Herbs

  • When there is half an hour remaining, start sautéing the herbs.

  • In a separate pan, heat a tablespoon of olive oil.

  • Add chopped spinach, green parts of scallion, flat-leaf parsley, and cilantro.

  • Sauté the herbs over medium-low heat until they are wilted and fragrant, which takes about 25-30 minutes.

  • Stir in the dried fenugreek and sauté for a few more minutes, then remove from the heat.

Simmering the Stew Further with Herbs

  • Once the stew has simmered for an hour, add the sautéed herbs.

  • Stir in the dried lime and lemon juice after 30 minutes, and let it simmer for an additional half hour.

  • As the stew simmers to its final thick consistency, a thin layer of oil should gradually rise to the top.

  • Taste and adjust the seasoning if needed, and remember to remove the dried limes before serving.

Notes

  • If you’re using dried kidney beans, I recommend soaking them in water overnight before cooking.
  • This Persian herb stew should have a consistency similar to chili—thick and hearty. Avoid a watery texture. If you find the stew is too watery, simply increase the heat and allow the excess water to evaporate.
  • As the stew simmers to its final thick consistency, a thin layer of oil should gradually rise to the top.
  • Remember to remove the dried limes before serving. While they add a wonderful tangy flavor, they are used for infusion and are not typically consumed.
  • Serve this delicious Ghormeh Sabzi stew with plain steamed rice, and Shirazi Salad or Cacik (Turkish Yogurt Dip) for a complete and authentic meal.

Nutrition

Calories: 497kcalCarbohydrates: 38gProtein: 49gFat: 18gSaturated Fat: 5gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 9gCholesterol: 122mgSodium: 740mgPotassium: 1329mgFiber: 12gSugar: 4gVitamin A: 3090IUVitamin C: 56mgCalcium: 137mgIron: 9mg

This post uses affiliate links. This means that if you click on them and then buy something, we get a small amount of commission to keep the site running, but it doesn’t cost you anything more.

حتما بخوانید : لبنه خانگی (پنیر ماست)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا