آشپزی

کارادنیز پیدیسی

کارادنیز پیدیسی

کارادنیز پیدیسی (یا کاپالی بافرا پیدیسی) نوعی پید ترکی است که با فیلینگ ساده و خوشمزه از گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه تهیه می شود.

این غذای سنتی ترکی، غذای راحت و عالی در روزهای سرد زمستانی و همچنین میان‌وعده‌ای دلچسب در روزهای آفتابی تابستانی است.

karadeniz pidesi cut in portions and served with onions, parsley and salad
پرش به:

یک پید سنتی معمولاً بیضی شکل است، مانند یک قایق، با این حال، هنگام شکل دادن به این پید منطقه‌ای، دو لبه خمیر را روی فیلینگ ترکیب می‌کنید تا کاملاً پوشانده شود.

از این رو این میان وعده/غذای خیابانی معروف به نام کاپالی بافرا پیده نیز شناخته می‌شود، به معنی پید بسته از بافرا.

Sliced Turkish pide served on a plate

Pide چیست؟

پید یک غذای سنتی ترکی است که از ساحل دریای سیاه (کارادنیز) ترکیه می آید.

این شبیه پیتزا ایتالیایی است (از این رو در کشورهای غربی پیتزای ترکی نامیده می‌شود) یا نان‌های مسطح خاورمیانه.

با یک پایه پوسته بسیار ساده پر شده از مواد پرکننده مختلف مانند گوشت، سبزیجات، یا/و پنیر درست می‌شود.

Pide معمولاً به شکل مستطیلی در می آید که اغلب در کناره ها غلت می خورد بنابراین کمی شبیه به یک قایق به نظر می رسد.

برخی از محبوب‌ترین انواع پید عبارتند از ترکی پید (کیمالی پید)، سوکوکلو پیده (نان ترکی با سوسیس تند) و Cheese Pide with Mushrooms.

Karadeniz Pidesi freshly baked

تفاوت بین Pide و Lahmacun چیست؟

Pide با یک پایه پوسته بسیار ساده پر شده از مواد پرکننده مختلف مانند گوشت، سبزیجات یا/و پنیر درست می‌شود.

معمولاً به شکل مستطیلی در می‌آید که اغلب در کناره‌ها غلت می‌خورد، بنابراین شکل آن کمی شبیه به یک قایق است.

پید معمولاً قبل از سرو برش داده می شود.

Lahmacun یک نان صاف گرد و بسیار نازک است که با گوشت چرخ کرده پر شده، با آب لیمو پاشیده شده، روی آن سالاد قرار داده شده، و مانند بسته بندی پیچیده شده است.

اگرچه آنها کاملاً متفاوت هستند، اما هر دو فست فود محسوب می شوند و هر دو بسیار محبوب هستند.

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • می توانید نسخه خود از این غذای خیابانی معروف ترکیه را در خانه نوش جان کنید و آن را با سلیقه خود تنظیم کنید.
  • بقایای کارادنیز پیدسی به عنوان ناهار بسته بندی شده عالی است، درعوض، می توانید آنها را تا 3 ماه فریز کنید.
  • اگر در ترکیه نیستید و هوس خوردن پید می کنید، می توانید به راحتی در خانه با تعداد انگشت شماری مواد اولیه یخچال/آشپزخانه خودتان را درست کنید. خانگی همیشه طعم بهتری دارد!
  • این Kapali Bafra Pide حتی با بچه‌ها هم خیلی خوشایند است.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

labelled picture of ingredients for Karadeniz Pidesi
  • آرد سفید قوی – به آن آرد نان قوی نیز می‌گویند. از انواع گندم سخت تهیه شده و حاوی گلوتن بیشتری نسبت به سایر انواع آرد است. مقداری خاصیت ارتجاعی به خمیر می دهد که باز کردن آن را راحت تر می کند.
  • مخمر – در صورت تمایل از مخمر خشک سریع یا مخمر تازه استفاده کنید. در صورت استفاده از مخمر تازه باید مقدار آن را دو برابر کنید.
  • گوشت چرخ کرده – من گوشت گاو را ترجیح می دهم اما می توانید از گوشت بره یا مخلوطی از هر دو نیز استفاده کنید. سعی کنید و از گوشت چرخ کرده با حداقل 15 تا 20 درصد چربی برای طعم بیشتر استفاده کنید. گوشت چرخ کرده با نسبت چربی بالا، وقتی پیازها را سرخ می کنید، به اندازه کافی چربی آزاد می کند تا پیازها را سرخ کنید، بنابراین، نیازی به اضافه کردن روغن زیتون ندارید!
  • پیاز – آنها طعم و شیرینی اومی را به فیل چرخ کرده اضافه می کنند.
  • رب گوجه فرنگی – اصلی ترین غذای آشپزی ترکی است. طعم اومامی و رنگ قرمز روشن را به ظروف اضافه می کند. می توانید آن را در مغازه های ترکیه یا خاورمیانه پیدا کنید. همچنین می‌توانید آن را به صورت آنلاین از کلاس آمازون.
  • ادویه جات ترشی جات – مقدار آن را به سلیقه خود تنظیم کنید. اگر گرما را نمی خواهید از فلفل قرمز بگذرید.
holding a piece of sliced Karadeniz Pidesi

دستورالعمل های گام به گام

ایده ساخت پید خانگی ممکن است برای شما دلهره آور باشد.

برای تهیه این نان شگفت انگیز ترکی نیازی نیست که یک نانوای متخصص باشید.

اگر اصول اولیه پخت مانند ورز دادن و باز کردن خمیر را می دانید، این دستور العمل برای شما عالی است!

با این حال، برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:

خمیر پیده را آماده کنید

آرد را در یک کاسه الک کنید سپس مخمر و آب گرم را اضافه کنید.

هم بزنید تا ترکیب شوند و سپس نمک را به کاسه اضافه کنید.

به آرامی با انگشتان خود مخلوط کنید تا خمیری به دست آید، در آن مرحله چسبناک می شود.

خمیر را روی سطح کمی آرد پاشی شده منتقل کنید و 4-5 دقیقه یا تا زمانی که دیگر به دستتان نچسبد آن را ورز دهید.

 The dough for the Karadeniz pide

در صورت نیاز می توانید از کمی آرد اضافه استفاده کنید اما نه زیاد.

در آن مرحله باید نرم و الاستیک به نظر برسد.

خمیر را به صورت توپ درآورید و سپس آن را به کاسه برگردانید.

روی آن را با یک فیلم یا پارچه آشپزخانه تمیز بپوشانید و سپس بگذارید به مدت یک ساعت یا تا زمانی که اندازه آن دو برابر شود.

The dough double the size up

پر کردن گوشت چرخ کرده را آماده کنید

یک ماهیتابه با پایه سنگین را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و گوشت چرخ کرده را سرخ کنید تا چربی آن آزاد شود.

بسته به نسبت چربی گوشت چرخ کرده، ممکن است مقداری چربی برای تفت دادن پیازها داشته باشید.

اگر نه، روغن زیتون را به تابه اضافه کنید و سپس پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

browned mince and sautéed onions in a pan

نمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده و فلفل دلمه ای را اضافه کنید، از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود تا خمیر آماده شود.

Tomato paste and spices are added to the mince and onions

Pide را شکل دهید

فر را با دمای 220 تا 430 درجه فارنهایت (فر فن دار) از قبل گرم کنید.

خمیر را به 4 قسمت مساوی (هر کدام تقریباً 160 گرم) تقسیم کنید و سپس روی سطح کمی آرد پاشی شده قرار دهید.

the dough is shaped into 4 equal balls

آنها را با فیلم یا پارچه آشپزخانه مرطوب بپوشانید و سپس اجازه دهید 10 دقیقه دیگر استراحت کنند.

یکی از گلوله های خمیر را به شکل بیضی دراز به اندازه 15 در 40 سانتی متر (حدود 6 اینچ در 15 اینچ) و ضخامت ½ سانتی متر (0.2 اینچ) باز کنید.

The dough is rolled out in an oval shape

¼ از فیلینگ قیمه را به طور مساوی روی خمیر پخش کنید و یک حاشیه 1 ½ سانتی متری در لبه ها باقی بگذارید.

Quarter of the filling is spread on the dough

دو لبه خمیر را روی فیلینگ تا بزنید تا کاملا پوشانده شود و خمیر را به آرامی فشار دهید تا ببندد.

The edges of the dough is folded on the filling

همین کار را برای 3 گلوله خمیر باقی مانده نیز تکرار کنید.

2 سینی فر بزرگ را با کاغذ پخت بپوشانید و سپس به آرامی 2 عدد سینی را روی هر سینی قرار دهید.

وقتی فر به اندازه کافی داغ شد سینی ها را در فر قرار دهید و سپس آنها را به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که شیرینی کمی قهوه ای شود بپزید.

2 pieces of freshly baked Karadeniz Pidesi on a parchment paper.

آنها را از فر بیرون بیاورید و سپس خمیر را با قلم مو سخاوتمندانه با کره بمالید.

وقتی هنوز داغ است برش بزنید و سرو کنید.

Sliced Karadeniz Pidesi served with peppers, red onions and tomatoes.

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکته برتر از سرآشپز

درست مانند آرایس (پیتای شکم پر گوشت)، می توانید این نان پیده خوشمزه را به یک سطح اضافی با اضافه کردن مقداری پنیر در بالای فیلینگ چرخ کرده.

به سادگی هر نوع پنیر سفت مانند پنیر کاسار، چدار یا موزارلا را که دوست دارید رنده کنید و قبل از تا زدن لبه های خمیر، آن را به فیلینگ گوشت چرخ کرده اضافه کنید.

grated cheese added to mince filling for Karadeniz Pidesi

سؤالات متداول دستور غذا

کارادنیز پیدسی چه تفاوتی با سایر انواع نان ترکی دارد؟

کارادنیز پیدسی با سایر انواع نان ترکی متفاوت است؟ به دلیل شکل منحصر به فرد قایق مانند و پوسته ترد آن.
همچنین به خاطر پر کردن گوشت غنی و طعم‌دارش که با ترکیبی از گیاهان و ادویه‌ها چاشنی می‌شود، معروف است.

آیا کارادنیز پیدسی را می توان با پر کردن های مختلف درست کرد؟

بله، کارادنیز پیدیسی را می توان با پر کردن های مختلف بسته به ترجیح شخصی درست کرد.
برخی از پر کردن های پرطرفدار عبارتند از پنیر، اسفناج، و مرغ چرخ شده.

برای دستور پخت نان های ترکی خوشمزه تر، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند تهیه این کارادنیز پیدسی خوش طعم به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ?

خوشحالی! / افیه اولسون!

sliced Karadeniz Pidesi

کارادنیز پیدسی

آیلا کلولی

کارادنیز پیدیسی نوعی پید ترکی است که با فیلینگ ساده و خوشمزه از گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه تهیه می شود.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان آشپزی 15 دقیقه

زمان کل 30 دقیقه

کورس کورس اصلی، میان وعده

آشپزی ترکی

سرویس ها 4 pides

کالری 611 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

دستورالعمل ها 

ساخت خمیر

  • آرد را در یک کاسه الک کنید سپس مخمر و آب گرم را اضافه کنید.

  • مخلوط کنید تا مخلوط شوند و سپس نمک را به کاسه اضافه کنید.

  • به آرامی با انگشتان خود مخلوط کنید تا خمیر به دست آید، در آن مرحله حالت چسبندگی پیدا می کند.

  • خمیر را روی سطح کمی آرد پاشی شده منتقل کنید و 4-5 دقیقه یا تا زمانی که دیگر به دستتان نچسبد ورز دهید.

  • خمیر را به شکل توپ در آورید و سپس آن را در ظرف برگردانید.

  • روی آن را با یک فیلم یا پارچه آشپزخانه تمیز بپوشانید و سپس بگذارید به مدت یک ساعت یا تا زمانی که حجم آن دو برابر شود.

در حال آماده سازی پر کردن

  • یک ماهیتابه با پایه سنگین را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و گوشت چرخ کرده را سرخ کنید تا چربی آن آزاد شود.

  • بسته به نسبت چربی گوشت چرخ کرده، ممکن است مقداری چربی برای تفت دادن پیازها داشته باشید. اگر نه، روغن زیتون را به ماهیتابه اضافه کنید و سپس پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

  • نمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده و فلفل خرد شده را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و سپس بگذارید خنک شود تا خمیر آماده شود.

پیدا را شکل دهید

  • فر را با دمای 220 تا 430 درجه فارنهایت (فر فن دار) از قبل گرم کنید.

  • خمیر را به 4 قسمت مساوی (هر کدام تقریباً 160 گرم) تقسیم کنید و سپس روی سطح کمی آرد پاشی شده قرار دهید.

  • روی آن را با یک پارچه یا پارچه آشپزخانه مرطوب بپوشانید و سپس 10 دقیقه دیگر بگذارید استراحت کنند.

  • یکی از گلوله های خمیر را به شکل بیضی بلند به اندازه 15 سانتی متر در 40 سانتی متر (حدود 6 اینچ در 15.5 اینچ) و ضخامت ½ سانتی متر (0.2 اینچ) باز کنید.

  • ¼ از فیل چرخ کرده را به طور مساوی روی خمیر پخش کنید. یک حاشیه 1 ½ سانتی متری در لبه ها باقی بگذارید.

  • دو لبه خمیر را روی فیلینگ تا بزنید تا کاملا پوشانده شود و خمیر را به آرامی فشار دهید تا ببندد. همین کار را برای 3 گلوله خمیر باقی مانده نیز تکرار کنید.

  • روی 2 سینی فر بزرگ را با کاغذ مخصوص فر بپوشانید و سپس به آرامی 2 عدد سینی را روی هر سینی قرار دهید.

  • وقتی فر به اندازه کافی داغ شد، سینی ها را در فر قرار دهید و سپس آنها را به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که شیرینی کمی قهوه ای شود بپزید.

  • آنها را از فر خارج کنید و سپس روی خمیر را با قلم مو با قلم مو سخاوتمندانه با کره بمالید. Slice and serve when still hot.

یادداشت

  • If you know the basics of baking such as kneading and rolling out dough, this recipe is perfect for you!
  • You can take this delicious Pide bread to an extra level by adding some cheese on top of the mince filling.
  • Depending on the fat ratio of your mince, you might have some fat enough to sauté the onions.
  • The leftovers are great as packed lunch, alternatively, you can freeze them for up to 3 months.

Nutrition

Calories: 611kcalCarbohydrates: 82gProtein: 36gFat: 14gSaturated Fat: 5gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 6gTrans Fat: 1gCholesterol: 81mgSodium: 946mgPotassium: 637mgFiber: 4gSugar: 3gVitamin A: 138IUVitamin C: 5mgCalcium: 47mgIron: 8mg

This post uses affiliate links. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

حتما بخوانید : پاستا سالمون و اسفناج

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا