سرگرمی

موزه میاندوآب

موزه میاندوآب

۳۱ شهریور ۱۴۰۲

موزه میاندوآب یکی از قدیمی ترین موزه ها در استان آذربایجان غربی می باشد. در این موزه بیش از ۲۲۹ اثر تاریخی و باستانی مربوط به دوران هخامنشیان و ساسانیان است. به تحولات تاریخی تا هشت هزار سال پیش نیز می ‌پردازد. از جمله آثار حاضر در موزه می ‌توان به زیورآلات، قطعات سفالی، مفرغی و فلزی، کاشی، آجر و سکه اشاره کرد. ساختمان قدیمی موزه تاریخی میاندواب در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی تاسیس گردید و بنای جدید و فعلی آن در سال ۱۳۸۳ در همان مکان قبلی تجدید بنا و توسعه یافت.

موزه میاندوآب3 800x533 موزه میاندوآب

تاریخچه میاندوآب

میاندوآب در گذر زمان بارها به عنوان پایتخت ملل و دول مختلف از جمله پانصد سال پایتخت قوم بومی و ملل ماناها بوده است. در گذر زمان مرکز اقتصادی مادها و پایتخت آتروپاتگان، پایتخت زمستانی پادشاهان ایلخانیان (هلاکوخان) و هم چنین مرکز شغلی اقتصادی اعراب مسلمان بوده است. همین امر نشانگر تاریخ غنی این منطقه می باشد. در طول تاریخ همواره آثاری از گذشتگان در نقاط مختلف میاندوآب یافت شده که اکنون در موزه این شهر نگهداری می شوند. تا تاریخ و تمدن میاندوآب را به تصویر بکشند، آثاری که تنها گوشه ای از تاریخ این منطقه را نشان می دهد.
هر یک از این اشیایی که در موزه نگهداری می شوند در عین بی زبانی به هزار زبان سخن می گویند زیرا اسناد معتبری از هنر، فرهنگ و تاریخ را ارائه می دهند.

%name موزه میاندوآب

اشیاء درون موزه میاندوآب

موزه میاندوآب یکی از قدیمی ترین موزه های آذربایجان غربی است که در سال ۱۳۴۶ افتتاح شده است . این موزه به عنوان یک گنجینه باستان شناسی به تحولات منطقه از هزاره پنجم میلاد (هشت هزار سال پیش) تا دوره قاجار می پردازد. این موزه که ساختمان جدید آن در سال ۱۳۸۳ تجدید بنا شده در محل پارک معلم در مرکز شهر واقع شده است. در آن بیش از ۲۲۹ قطعه از اشیاء تاریخی و باستانی از جنس سنگ های اپسیدن، سفال، شیشه، فلز، قرآن و نسخ خطی، استخوان، مفرغ، ریتون ها، سکه های دوران باستان، هخامنشی و ساسانیان و زیورآلات نگهداری می شوند.

سکه های قدیمی موجود در این موزه از جنس طلا، نقره و مس است که برای سهولت در انجام مبادلات از دوره هخامنشیان ضرب گردیده اند. ظروف سفالی شامل ظروف هزاره سوم، چهارم، پنجم و ششم قبل از میلاد هستند. که از مناطق جلبر اسماعیل آباد، تپه جلبر، تپه گیان و … بدست آمده است. این ظروف همچنین با نقوش متعددی از قبیل بز کوهی، خورشید کوه و …تزئین شده اند. همانطور که ذکر شد کتابهای خطی و قلمدانها نیز جزیی از آثار این مجموعه هستند. سنگ اپسیدن اثر جالب توجه این موزه است. اپسیدین سنگ سیاه رنگی است که در مناطق کوهستانی به وفور یافت میشود که از آن برای بریدن و پاره کردن در کارهای روزمره استفاده میشده است.

موزه میاندوآب1 800x254 موزه میاندوآب

نحوه دسترسی به موزه میاندوآب

آدرس : میاندوآب ، خیابان امام خمینی ، داخل پارک معلم .

موزه میاندوآب2 موزه میاندوآب

%name موزه میاندوآب

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

[امتیاز: 0 میانگین: 0]

           

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا