آشپزی

امام بایلدی (بادمجان شکم پر ترکی)

امام بایلدی (بادمجان شکم پر ترکی)

امام بایلدی (بادمجان شکم پر ترکی) یک غذای کلاسیک عثمانی است که با بادمجان (بادمجان در انگلستان) پخته شده در مقدار زیادی روغن زیتون و سپس با مخلوطی از پیاز، گوجه فرنگی و سیر پر می شود.

2 pieces of Imam Bayildi (Turkish stuffed eggplant) served on a plate>
پرش به:

همانند Yaprak Sarma-Dolma (برگ انگور پر شده)، Zeytinyagli Pirasa Yemegi (تره کبابی ترکی)، Zeytinyagli Kereviz Yemegi – کرفس سرخ شده، و Barbunya (به سبک ترکی لوبیا Borlotti)، بخشی از دسته “Zeytinyagli” (آب‌پز شده در روغن زیتون) در غذاهای ترکی است.

این دستور غذای سنتی معروف ترکی به طور گسترده در بالکان، مدیترانه شرقی و خاورمیانه محبوب است.

با طعم‌های مدیترانه‌ای، این غذای بادمجان پرشده پخته، دستور پخت بسیار آسان و در عین حال بسیار خوشمزه است.

اگرچه ساخت امام بایلدی کمی طول می کشد، اما مطمئناً زمان بسیار خوبی صرف شده است.

خوشمزه، با طراوت است و در دهان آب می شود!

امام بایلدی چیست؟

امام بایلدی یک غذای معروف بادمجان است که با پیاز، گوجه فرنگی، سبزی و سیر پر می شود و سپس به آرامی در روغن زیتون می پزند.

همانند Keskul – پودینگ بادام ترکیو برگ های انگور شکم پر گوشت (Dolmas)، ریشه های آن به دوران امپراتوری عثمانی برمی گردد، زمانی که مردم یونان و ترک با هم زندگی می کردند.

این غذای طبیعی وگان معمولاً گرم یا در دمای اتاق خورده می‌شود.

bake the aubergines in preheated oven

داستان پشت غذای امام بایلدی

امام بایلدی در لغت به معنای “امام بیهوش” است (امام کسی است که نمازگزاران مسلمان را در نماز رهبری می کند).

محبوب‌ترین داستان این غذای بادمجان ترکی در مورد امامی است که از لذت غذای خوشمزه‌ای که همسرش برای او پخته بود غش کرد.

داستان دیگر حکایت از آن دارد که امام پس از شنیدن هزینه مقدار روغن زیتون که همسرش برای پختن غذا استفاده می کرد، غش کرد.

روایت دیگری حاکی از آن است که امام با دختر یک تاجر روغن زیتون ازدواج کرد.

جهیزیه او شامل دوازده شیشه از بهترین روغن زیتون بود که هر روز عصر یک غذای بادمجان با گوجه فرنگی و پیاز تهیه می کرد.

روز سیزدهم، غذای بادمجان سر میز نبود. امام وقتی خبر دادند که دیگر روغن زیتون نیست، بیهوش شد.

ما نمی دانیم کدام نسخه مناسب است، اما می دانیم که این غذای کلاسیک ترکی خوشمزه بهترین تجربه ممکن را برای شما فراهم می کند.

imam Bayildi (Turkish stuffed Aubergine)

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • این دستور العمل ساده و در عین حال خوشمزه با دستورالعمل ها و تصاویر گام به گام بسیار آسان است.
  • می‌توانید این غذای بادمجان را به‌عنوان قسمتی از مایه مزه، به‌عنوان غذای اصلی گیاهی/وگان یا به‌عنوان غذای جانبی در کنار گوشت یا ماهی سرو کنید.
  • این یک غذای عالی برای مهمانی های شام است. می توانید آن را از قبل آماده کرده و تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
  • می‌توانید باقیمانده‌ها را فریز کرده و برای استفاده بعدی تا 3 ماه نگهداری کنید.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

Ingredients needed for making Imam Bayildi

بادمجان

بادمجان‌ها/بادمجان‌های گلوب، که به عنوان بادمجان ایتالیایی نیز شناخته می‌شوند، بهترین کار را برای این دستور تهیه می‌کنند، زیرا شکل دادن به آنها مانند یک قایق آسان‌تر است.

کوچک‌ها بهتر هستند، دانه‌های کمتری دارند، پوست نازک‌تری دارند و شیرین‌تر، لطیف‌تر و تلخ‌تر هستند.

اگر بزرگ‌ها می‌خرید، قبل از سرخ کردن آن‌ها را از وسط نصف کنید.

بادمجان های کمی سفت اما نه سفت با پوست براق و صاف انتخاب کنید و آنها را به صورت راه راه مانند الگوی گورخری پوست بگیرید.

  • پیاز – می توانید از پیازهای سفید، قهوه ای یا زرد استفاده کنید.
  • روغن زیتون – من از روغن زیتون با کیفیت خوب برای رسیدن به بهترین طعم استفاده می کنم. وقتی در حال درست کردن یک غذای بادمجانی هستید در مورد آن سخاوتمند باشید زیرا روغن زیتون طعم خوب و غنی به غذا می دهد.
  • رب گوجه فرنگی – اصلی ترین غذای آشپزی ترکی است. طعم اومامی و همچنین رنگ قرمز روشن را به ظروف اضافه می کند. می توانید آن را در مغازه های ترکیه یا خاورمیانه پیدا کنید. همچنین می‌توانید آن را به‌صورت آنلاین از آمازون.
  • جعفری – به غذاهای خوش طعم تعادل می بخشد و یکی از محبوب ترین گیاهان در آشپزی مدیترانه ای است. در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.

چگونه امام بایلدی درست کنیم؟

اگرچه درست کردن امام بایلدی کمی زمان می برد، اما این دستور پخت بسیار ساده است.

برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:

بادمجان ها را بپزید

بادمجان ها را به صورت نواری پوست بگیرید تا شبیه به الگوی گورخر شوند.

یک ماهیتابه با پایه سنگین را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید.

روغن زیتون را اضافه کنید و سپس بادمجان ها را تفت دهید تا نرم شوند اما کمی سفت شوند و گهگاهی بچرخانید.

4 aubergines peeled in zebra shape

روش دیگر، آنها را با مقدار زیادی روغن زیتون بمالید و سپس آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) تفت دهید تا شروع به نرم شدن برای حدود 30 دقیقه یا در سرخ کن با هوا با دمای 200 درجه سانتیگراد ( 400 درجه فارنهایت) به مدت 15 دقیقه.

بادمجان های سرخ شده را روی آبکش بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود و سپس به آماده سازی فیلینگ اقدام کنید.

پر ​​کردن را آماده کنید

از همان تابه ای که بادمجان ها را سرخ کردید برای تهیه فیلینگ استفاده کنید.

در صورت وجود روغن اضافی را از بین ببرید یا اگر روغنی در ماهیتابه نمانده بود یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید.

تابه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید، پیازها را اضافه کنید و سپس تفت دهید تا نرم و شفاف شوند بدون اینکه سرخ شوند.

سیر را هم بزنید و سپس یک دقیقه دیگر تفت دهید و مدام هم بزنید بدون اینکه سیر بسوزد.

Sautéed onions in a pan

گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید، خوب هم بزنید و سپس بگذارید 5-6 دقیقه یا تا زمانی که سس شروع به غلیظ شدن کند بپزد.

Chopped tomatoes and salt are added to sautéed onions

گاهی هم بزنید تا به کف آن نچسبد.

روی جعفری خرد شده بپاشید، خوب هم بزنید و سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.

Chopped parsley is added to the onion&tomato mixture

بادمجان ها را پر کرده و بپزید

فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد (356 درجه فارنهایت) گرم کنید.

برشی از طول در بادمجان‌ها ایجاد کنید، در هر دو انتها 2 سانتی‌متر (1 اینچ) بگذارید، بدون اینکه ته آن را سوراخ کنید.

آنها را با مقداری نمک مزه دار کنید.

4 fried aubergines are cut in lengthwise

بادمجان ها را با احتیاط با قاشق پر کنید.

سعی کنید تا جایی که ممکن است مواد پرکننده را در خود جای دهید، در صورت لزوم کمی آنها را روی هم جمع کنید.

Aubergines are stuffed with the onions and tomato mixture

بادمجان های شکم پر را روی یک ظرف پخت قرار دهید، سمت پر شده به سمت بالا.

برای تهیه سس، یک قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی را با ⅔ فنجان آب مخلوط کنید و روی بادمجان ها بریزید.

Eggplants are filled and drizzled on with tomato sauce

ظرف فر را با درب یا فویل حلبی بپوشانید و سپس آن را در فر قرار دهید.

بادمجان ها را به مدت یک ساعت بپزید و سپس درب / فویل حلبی را بردارید.

اگر کمی خشک به نظر می‌رسد، آب بیشتری اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر یا تا زمانی که بادمجان‌ها کاملاً نرم شوند، آنها را بپزید.

Eggplants are cooked in preheated oven

از طرف دیگر، می توانید آنها را در تابه بپزید.

بعد از اینکه بادمجان ها را پر کردید، آنها را در تابه پر شده به سمت بالا قرار دهید.

درب تابه را بگذارید و آنها را روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت یا تا زمانی که بادمجان ها کاملا نرم شوند بپزید.

گاهی تابه را چک کنید و اگر کمی خشک به نظر می رسد آب بیشتری اضافه کنید.

اجازه دهید کاملا خنک شوند و قبل از سرو با مقداری جعفری خرد شده و گوجه فرنگی تازه تزئین کنید.

2 portions of imam Bayildi (Turkish stuffed eggplant dish) on a plate

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • اگر می خواهید این غذا را سالم تر کنید، بادمجان ها را با مقدار زیادی روغن زیتون بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) تفت دهید تا نرم شوند، حدود 30 دقیقه، یا در سرخ کن هوا در 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) به مدت 15 دقیقه.
  • روغن زیتون را کم نگذارید. این یک غذای مبتنی بر روغن زیتون به نام “زیتینیاگلی” در ترکیه است و به خصوص اگر به جای سرخ کردن آنها را انتخاب می کنید، باید مقدار زیادی از آنها استفاده کنید.
  • امام بایلدی بهتر است روز بعد از پخت در دمای اتاق سرو شود.

با بادمجان های شکم پر چه چیزی سرو کنیم؟

به طور سنتی امام بایلدی با یک کاسه ماست یا Cacik (ماست ترکی با خیار) سرو می شود..

ما دوست داریم این غذای خوشمزه را در کنار مقداری کره برنج ترکی (Sehriyeli Pilav) یا گلوله های برنج ایتالیایی (آرانچینی) و یک کاسه سالاد موشک با پارمزان.

همچنین می‌توانید آن را به‌عنوان قسمتی از مایه‌پز به همراه یاپرک سرما – دلمه (پر شده سرو کنید) برگ انگور)، باربونیا (لوبیا بورلوتی به سبک ترکی)، موکور (کدو سبزی ترد)، حیدری (دیپ ماست ترکی) و Mercimek Kofte (گلوله های عدس گیاهی).

سؤالات متداول دستور غذا

آیا می توانم امام بایلدی را زودتر از موعد درست کنم؟

بله، امام بایلدی را می توان زودتر از موعد درست کرد و در آن ذخیره کرد. یخچال تا 3 روز.

آیا می توانم امام بایلدی را فریز کنم؟

فریزر دوستانه هستند. برای یخ زدن بادمجان های شکم پر، اجازه دهید خنک شوند و سپس در ظرف در بسته قرار دهید. می توانید آنها را تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.

آیا نمک زدن بادمجان ها ضروری است؟

نوع مدرن بادمجان نسبت به گذشته تلخ تر است، بنابراین اگر موارد کوچک و بسیار تازه را انتخاب کنید، احتمالاً نیازی به نمک زدن آنها نیست.

برای غذاهای خوشمزه تر با بادمجان، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از طرز تهیه این غذای معروف بادمجان شکم پر ترکیه ای امام بایلدی به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ?

خوشحالی! / افیه اولسون!

Imam Bayildi (Turkish stuffed eggplant)

امام بایلدی (بادمجان شکم پر ترکی)

آیلا کلولی

امام بایلدی (بادمجان شکم پر ترکی) یک غذای کلاسیک عثمانی است که در بالکان، مدیترانه شرقی و خاورمیانه بسیار محبوب است.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 30 دقیقه

زمان آشپزی 1 ساعت 30 دقیقه

زمان کل 2 ساعت

کورس پیش غذا، غذای اصلی، غذای جانبی

آشپزی یونانی، مدیترانه ای، ترکی

سرویس ها 4 افراد

کالری 443 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

Instructions 

Cook the Aubergines

  • Peel the aubergines in stripes to resemble a zebra pattern.

  • Heat a heavy-based frying pan over medium heat.

  • Add the olive oil and fry the aubergines until they start to soften but still have a bit of firmness, turning occasionally.

  • Alternatively, brush the aubergines with a generous amount of olive oil and either roast in a preheated oven at 200 °C (400° F)  until starting to soften, around 30 minutes, or in an air fryer at 200 °C (400° F) for 15 minutes.

  • Leave them on a colander to get rid of the excess oil and proceed to prepare the filling.

Prepare the Filling

  • Use the same pan you fried the aubergines for making the filling. Get rid of the excess oil if there is any or add a tablespoon of olive oil if there is no oil left in the pan.

  • Put the pan on medium heat, add the onions and sauté until soft and translucent without browning them.

  • Stir in the garlic and sauté for another minute, stirring continuously, without burning the garlic.

  • Add the tomatoes, salt, and black pepper, stir well and let them cook for 5-6 minutes or until the sauce starts to thicken. Stir occasionally to avoid it catching the bottom.

  • Sprinkle on the chopped parsley, stir well and take the pan off the heat.

Stuff the Aubergines and Bake

  • Preheat the oven to 180° C (356° F).

  • Make a cut lengthwise in the aubergines, leaving 2 cm ( 1″ )at both ends, without piercing through the bottom. Season them with some salt.

  • Carefully stuff the aubergines with a help of a spoon. Try to fit in as much filling as possible, piling them up a little bit if necessary.

  • Place the aubergines on a baking dish stuffed side up.

  • To make the sauce, mix one teaspoon of tomato paste with ⅔ cups of water and pour this over the aubergines.

  • Cover the oven dish with a lid or tin foil and place it in the oven.

  • Bake the aubergines for an hour and then remove the lid/tin foil. Add more water if it looks a little dry and bake them for another 30 minutes or until the aubergines are completely soft.

  • Alternatively, you can cook them in a pan. After filling the aubergines, place them in a pan stuffed side up. Put a lid on the pan and cook them over low heat for an hour or until the aubergines are completely soft. Check the pan occasionally and add more water if it looks a little dry.

  • Let them cool completely and garnish with some chopped parsley and fresh tomato slices before serving.

Notes

 

  • This naturally vegan dish is usually eaten warm or at room temperature.
  • Leave the fried eggplants on a colander to get rid of the excess oil and then proceed to prepare the filling.
  • If you want to make this dish healthier, brush the aubergines with a generous amount of olive oil and either roast in a preheated oven at 200° C (400° F) until starting to soften, around 30 minutes, or in an air fryer at 200 °C (400° F) for 15 minutes.
  • Do not skimp on olive oil. This is an olive oil-based dish called “Zeytinyagli” in Turkey and especially if you choose to roast them instead of frying them, it is important to use a generous amount.
  • Let the stuffed eggplants cool completely and garnish with some chopped parsley and fresh tomato slices before serving.

Nutrition

Calories: 443kcalCarbohydrates: 44gProtein: 7gFat: 30gSaturated Fat: 4gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 21gSodium: 928mgPotassium: 1576mgFiber: 17gSugar: 25gVitamin A: 1380IUVitamin C: 40mgCalcium: 93mgIron: 2mg

This post use affiliate links. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

حتما بخوانید : Paçanga Böreği 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا