آشپزی

یاپرک سرما – برگ انگور شکم پر

یاپرک سرما – برگ انگور شکم پر

Yaprak Sarma (یا Dolma) یک غذای گیاهی اصیل ترکی است که از برگ انگور پر شده با برنج معطر، گیاهان تازه مدیترانه‌ای و ادویه‌ها درست می‌شود.

خواب دیدی تعبیرش رو نمی دونی کلیک کن

این محبوب ترین غذا در ترکیه است که مخصوصاً برای مناسبت ها یا مهمانان خاص تهیه می شود.

اخبار روز فناوری رو اینجا ببین
Yaprak Sarma - stuffed grape leaves served with lemon slices
این برگ‌های انگور پر شده گیاهی ترکی (دولما) خوشمزه، بی‌نظیر، و مملو از طعم‌های مدیترانه‌ای هستند.

همانند بیبر دلماسی |فلفل شکم پر گیاهی و زیتینیاگلی انگینار دولماسی – کنگر فرنگی شکم پر، می توانید این پیش غذای خوشمزه را در اندازه لقمه ای به عنوان قسمتی از مزه یا سرو کنید.گرم به عنوان غذای اصلی.

پرش به:

غذای برگ انگور پر شده گیاهی نیز در میان کشورهای مدیترانه و خاورمیانه بسیار محبوب است.

بسته به منطقه، مواد تشکیل دهنده چاشنی و روش های پخت کمی متفاوت است.

برخی از نسخه ها حاوی گوشت چرخ کرده هستند، در حالی که برخی دیگر گیاهی هستند.

برنج برای هر دو نسخه استفاده می شود و می توان آن را با گندم بلغور ترک خورده جایگزین کرد.

برخی از دستور العمل های برگ انگور پر شده گیاهی، فیله برنج را از قبل پخته نمی کنند، در حالی که برخی دیگر پیاز را با برنج و ادویه ها تفت می دهند.

هر تفاوتی که باشد، تمرکز اصلی این است که بهترین برگ‌های انگور پر شده را با مخلوطی نرم و خوشمزه بدست آورید.

yaprak sarma - stuffed grape leaves are arranged in a dutch oven شکل>

همانطور که هنگام ساخت مانتی – پیراشکی ترکی، در ترکیه، به طور سنتی زنان در خانه گرد هم می آیند تا این غذای پر شده با برگ انگور گیاهی را درست کنند، زیرا قسمت چرخاندن آن می تواند زمان بر باشد.

وقتی چند دوست/عضو خانواده دور میز دارید، پیچاندن برگ‌های انگور سرگرم‌کننده‌ای است، و همچنین تمام صحبت‌ها و شایعات پیرامون این فعالیت بخشی از فرهنگ است.

به‌عنوان یک دختر کوچک، زمانی که مادرم با همسایه‌ها یا خانواده‌اش دلما می‌غلتید، بارها تماشا می‌کردم و به او کمک می‌کردم. چنین خاطرات عالی!

yaprak sarma served with lemon slices

سرما مقابل دلمه

Sarmaدر زبان ترکی به معنای “چیز پیچیده شده” است و از پیچیدن برگ‌ها (معمولاً برگ‌های انگور، کلم یا چغندر) به دور پر می‌شود.

دلما پیچیده شده، به طور خاص، به عنوان “سرما” نیز شناخته می شود.

دولما به معنای «چیز پرشده» است و نام کلی غذاهای پرشده از غذاهای عثمانی است که می‌توان آن‌ها را گرم یا سرد سرو کرد.

برخی از انواع دلمه با سبزیجات کامل (فلفل شکم پر گیاهی – بیبر دلمه) درست می شود، میوه، کله پاچه، یا غذاهای دریایی (صدف شکم پر – میدی دلمه).

می‌توانید هم دولماو هم سارما را با همان پر کردن تهیه کنید و هر دو در بسیاری از غذاهای سراسر بالکان، مدیترانه و خاورمیانه رایج هستند.

هر دو را می توان گرم یا سرد مصرف کرد مگر اینکه گوشت داخل چاشنی باشد.

yaprak sarma, stuffed grape leaves arranged in a dutch oven

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • این غذای سارما وگان مملو از طعم‌های دل‌انگیز مدیترانه‌ای و ترکیبی عجیب از ادویه‌ها است.
  • می‌توانید آن‌ها را به‌عنوان پیش‌غذای مهمانی سرگرم‌کننده و منحصربه‌فرد، به‌عنوان میان‌وعده، یا به‌عنوان وعده‌ی غذایی اصلی سرو کنید.
  • برگ های انگور شکم پر گیاهی مناسب فریزر هستند، می توانید باقیمانده آن را تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید!
  • می توانید فیلینگ را از چند روز قبل آماده کنید و تا زمانی که به آن نیاز دارید در یخچال نگهداری کنید.
  • این دلمه های خانگی ممکن است کمی زمان بر باشد تا رول شوند اما قطعا ارزش آن را دارند.
  • می توانید آن را به یک فعالیت سرگرم کننده با فرزندان، خانواده یا دوستان خود تبدیل کنید!

بهترین برگ انگور برای Yaprak Sarma

می‌توانید از برگ‌های تازه انگور یا صفحه‌شده استفاده کنید.

اگر می‌توانید برگ‌های تازه پیدا کنید، مطمئناً پیشنهاد می‌کنم دلمه را به این روش درست کنید.

اگرچه استفاده از برگ‌های تازه زمان و مراحل بیشتری به دستور غذا اضافه می‌کند، طعم دلما بسیار تازه‌تر است، که من ترجیح می‌دهم.

اگر می‌توانید برگ‌های تاک تازه را در دست بگیرید، آنها را بشویید و یک یا دو دقیقه در آب جوش بریزید تا نرم شوند و راحت‌تر بغلتانند.

پیدا کردن برگهای انگور نگهداری شده بسیار ساده تر است و نیازی به تهیه آنها نیست.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که آنها را به خوبی بشویید تا نمک اضافی آنها را قبل از پر کردن از بین ببرید.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

Labelled picture of ingredients for Yaprak Sarma - stuffed grape leaves
  • برنج – هر برنج دانه کوتاهی با این دستور غذا جواب می دهد. حتماً برنج را زیر آب سرد بشویید تا نشاسته آن از بین برود.
  • پیاز – طعم فوق‌العاده‌ای به چاشنی برنج می‌دهد. می توانید از پیاز قهوه ای، زرد یا سفید ریز خرد شده استفاده کنید. موسیر نیز عالی عمل می کند.
  • مویز – آنها کشمش خشک کوچکی هستند و یک عنصر محبوب در غذاهای مدیترانه ای هستند. اگرچه معمولاً از آنها برای پخت و پز استفاده می شود، استفاده از آنها در آشپزی غذاهای ترکی رایج است.
  • رب گوجه فرنگی – اصلی ترین غذای آشپزی ترکی است. طعم اومامی و همچنین رنگ قرمز روشن را به ظروف اضافه می کند. می توانید آن را در مغازه های ترکیه یا خاورمیانه پیدا کنید. همچنین می‌توانید آن را از آمازون.
  • ادویه جات ترشی جات – دارچین، پاپریکا و فلفل سیاه ادویه های مورد علاقه من برای پر کردن برنج هستند، اما می توانید ادویه های مورد علاقه خود را اضافه کنید و مقدار آن را به سلیقه خود تنظیم کنید.

چگونه برگ انگور شکم پر گیاهی درست کنیم؟

دستور پخت این دلمه خانگی ممکن است کمی طول بکشد اما درست کردن آنها بسیار آسان است.

برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله و نکات ساده را دنبال کنید:

برگ های انگور را آماده کنید

هنگام خرید برگ انگور، مطمئن شوید که برگ ها به اندازه کافی انعطاف پذیر هستند و رگبرگ های خیلی سختی ندارند.

اگر از برگ‌های انگور تازه استفاده می‌کنید، آن‌ها را کاملاً بشویید و چند دقیقه در آب داغ در حال جوش بریزید تا نرم شوند و به راحتی تا شوند.

آنها را در یک آبکش بریزید و در حین آماده کردن فیلینگ برنج، بگذارید خنک شوند.

اگر از برگ‌های انگور خرد شدهدر آب نمک استفاده می‌کنید، آن‌ها را از شیشه خارج کرده و خوب بشویید. در حالی که قیمه برنج را آماده می کنید، بگذارید در آبکش آبکش شوند.

قیمه برنج را آماده کنید

برنج را زیر آب جاری سرد بشویید و سپس بگذارید روی آبکش آبکش شود.

یک تابه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید.

پیازهای خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

Sautéing the onions with olive oil

آجیل کاج را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی قهوه ای شوند.

Sautéing the pine nuts until lightly browned

برنج شسته شده و توت سیاه را اضافه کنید و برنج را تفت دهید تا کاملا خشک شوند.

the rice and currants are added to onions and pine nuts

رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده، دارچین، پاپریکا، نعناع خشک، شکر، 1 فنجان آب و آب لیمو را با هم مخلوط کرده و درب قابلمه را بپوشانید.

The spices, tomato paste and herbs are added to the rice filling

بپزید تا آب تبخیر شود، تابه را از روی حرارت بردارید سپس جعفری را به همراه شوید اضافه کنید.

برنج را کاملاً نپزید زیرا با برگ‌های انگور به پختن ادامه می‌دهد.

adding the herbs to rice mixture

مخلوط را هم بزنید و اجازه دهید 10 دقیقه قبل از پر کردن برگ‌های انگور خنک شود.

the stuffing is let to cool down before filling the Biber Dolmasi

برگ انگور را پر کنید و بغلتانیدs

آماده کردن اجاق هلندی یا ماهیتابه خود را با لایه‌بندی برگ‌های انگور شکسته/استفاده نشده شروع کنید.

می‌توانید از گوجه‌فرنگی یا سیب‌زمینی خلال‌شده نیز استفاده کنید تا برگ‌های انگور شکم پر شده با کف قابلمه نسوزند.

برگ را صاف روی تخته برش با سمت براق به سمت پایین قرار دهید.

حدود 1 قاشق غذاخوری از فیلینگ برنج را در مرکز برگ، نزدیک به محل ساقه قرار دهید.

1 tablespoon of rice filling is placed on grape leave

دو طرف را روی فیلینگ تا بزنید.

The sides of the grape leave is folded on the filling

و رول کنید، همچنان که می‌چرخید، کناره‌ها را جمع کنید.

roll the grape leaf tightly

آنها را به اندازه کافی سفت بغلتانید، اما نه خیلی سفت، بنابراین فضای کافی برای باز شدن برنج در حین پختن باقی می‌ماند.

Roll them tightly enough but not too tight to shape Yaprak sarmasi - stuffed grape leaves

برگ‌های انگور پر شده را به‌طور مرتب در اجاق هلندی یا تابه‌ای که آماده کرده‌اید بچینید.

آنها را از سمت درز به سمت پایین قرار دهید و کف تابه را بپوشانید بدون اینکه فضایی باقی بمانید.

چند برش لیمو را روی دلمه های پر شده قرار دهید.

yaprak sarma - stuffed grape leaves arranged in a dutch oven

1 قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی را با 2 فنجان آب رقیق کرده و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید.

آن را روی دلمه ها بریزید تا تقریبا روی آنها را بپوشاند.

آن را به جوش آورید و به آرامی روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت یا تا زمانی که برگ ها نرم شوند و برنج کاملا پخته شود، بجوشانید.

قبل از اینکه دلمه‌ها را به ظرف سرو منتقل کنید، اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت کنند.

Yaprak sarmasi - stuffed grape leaves served with lemon slices

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

چه چیزی را با یاپرک سرما سرو کنیم؟

می‌توانید این برگ‌های انگور پرشده را به‌عنوان بخشی از مزه مزه‌ای به همراه موهامارا – آکوکا سرو کنید دیپ فلفل قرمز)، دستور پخت فلافل لبنانی، Cerkez Tavugu (مرغ چرکسی)، Melitzanosalata (دیپ بادمجان یونانی برشته)، و پاکانگا بورگی.

همچنین می توانید یپرک سرما را به عنوان غذای اصلی گیاهی همراه با سالاد ازمه (آسیلی ازمه) و بازلاما (نان تخت ترکی).

نکات برتر از سرآشپز

  • برای صرفه جویی در زمان، می توانید قیمه برنج و برگ انگور را از یکی دو روز قبل آماده کنید و در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
  • برگ های انگور را بیش از حد پر نکنید زیرا فیل برنج در حین پخته شدن منبسط می شود. برگ های انگور را محکم بغلتانید و با دقت در گوشه ها تا کنید و به برنج فضایی بدهید تا در حین پختن آن باز شود. آشپزی.
  • برگ های انگور پر شده گیاهی را محکم در کف ماهیتابه خود به سمت پایین بچینید.
  • اجازه ندهید در حین پختن آب بجوشد، بگذارید به آرامی بجوشد و کم کم بپزد تا به نرمی دلخواه برسد.

سؤالات متداول دستور غذا

برگ انگور را کجا پیدا کنیم؟

اگر می خواهید برگ انگور تازه بخرید، اگر در اطراف محل زندگی خود دارید می توانید آنها را از کشاورزان یا تاکستان ها خریداری کنید. در ترکیه، آنها همچنین برای خرید در بازارها در طول بهار/اوایل تابستان در دسترس هستند.
اگر می‌خواهید برگ‌های انگور کنسرو شده را در شیشه بخرید، می‌توانید آنها را از ترکی/میدل خریداری کنید. فروشگاه های شرقی یا می توانید آنها را آنلاین بخرید.

چگونه باقیمانده غذا را ذخیره کنیم؟

می‌توانید برگ‌های پر شده را ذخیره کنید > در یخچال در ظرف در بسته به مدت 5 روز. همچنین می توانید آنها را تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.
اگر برنج برنجی باقی مانده دارید، می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید و روز بعد آن را به عنوان غذای جانبی بپزید، برای استفاده بعدی فریز کنید، یا آن را در یک ظرف بزرگ قرار دهید. گوجه فرنگی یا کدو سبز و آن را با برگ های پر شده به قابلمه اضافه کنید.
اگر lبرگ های انگور باقی مانده دارید، می توانید آنها را در فریزر نگهداری کنید تا بعدا استفاده کنید.

نحوه گرم کردن مجدد یاپرک سرده؟

اگرچه می توانید سرد یا در دمای اتاق یاپرک سرد یا دلمه میل کنید، اما بهتر است آن را گرم میل کنید.
برای گرم کردن دلمه ها، آنها را در تابه ای با مقداری آب قرار دهید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شوند.
همچنین می‌توانید آن‌ها را برای چند دقیقه در مایکروویو گرم کنید تا به دمای دلخواه برسند.

برای دستور العمل های ترکی خوشمزه تر، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

I hope you enjoy the process of making this delicious Yaprak Sarma – Vegetarian Stuffed Grape Leaves as much as you enjoy eating it! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

This recipe is featured in Twinkl Picnic in the Park Blog.

yaprak sarma served with lemon slices

Yaprak Sarma – Stuffed Grape Leaves

آیلا کلولی

These Turkish vegetarian stuffed grape leaves (dolmas) are delicious, unique and packed with Mediterranean flavours.

Prep Time 45 mins

Cook Time 1 hr

Total Time 1 hr 45 mins

Course Appetizer, Main Course, Side Dish, Snack

Cuisine Greek, Mediterranean, Middle Eastern, Turkish

Servings 60 pieces

Calories 49 kcal

Ingredients 

 

Instructions 

Prepare the Grape Leaves

  • If using fresh grape leaves, wash them thoroughly and blanch them in boiling hot water for a couple of minutes, until they are softened and easy to fold.

  • Place them in a colander and let them cool down while you prepare the rice filling.

  • If using jarred grape leaves in brine, remove them from the jar and rinse well.

  • Let them drain in a colander while you prepare the rice stuffing.

Prepare the Rice Stuffing

  • Rinse the rice under cold running water and then let it drain on a colander.

  • Place a pan on medium heat and add 3 tablespoon of olive oil.

  • Add the chopped onions to the pan and sauté until soft and translucent.

  • Add the pine nuts and sauté until they turn slightly brown before adding the washed rice and black currants.

  • Sauté the rice until they are totally dry and then add the tomato paste, salt, freshly ground black pepper, cinnamon, paprika, dried mint, sugar, 1 cup of water, and lemon juice, mix well, and cover the pan with a lid.

  • Cook until the water evaporates, take the pan off the heat then add the parsley along with the dill. The rice shouldn’t be fully cooked as it will continue cooking with the grape leaves.

  • Stir the mixture and let it cool down for 10 minutes before stuffing the grape leaves.

Stuff and Roll the Grape Leaves

  • Start preparing your dutch oven or cooking pot by layering it with broken/unused grape leaves. You can also use sliced tomatoes or potatoes to avoid the stuffed grape leaves touching the bottom of the pot from burning.

  • Lay the leaf flat on a cutting board with the shiny side down. Place about 1 tablespoon of the rice filling and place in the center of the leaf, close to where the stem was.

  • Fold the sides over the filling and roll, keep tucking the sides as you roll. Roll them tightly enough but not too tight, leaving enough room for the rice to expand as it cooks. Check the pictures above for more details.

  • Arrange the stuffed grape leaves in rows neatly in your prepared dutch oven or pot. Place them seam-side down and cover the bottom of the pot without leaving any space.

  • Layer a few slices of lemons on top of the arranged stuffed dolmas.

  • Dilute 1 teaspoon of tomato paste with 2 cups of water and add a tablespoon of olive oil. Pour it over dolmas, until they are almost covered.

  • Bring it to a boil and gently simmer on low heat for an hour, or until the leaves are softened and the rice is fully cooked.

  • Let the dolmas rest before transferring on a serving plate.

یادداشت

  • To save some time, you can prepare the rice stuffing and the grape leaves a couple of days in advance and keep them refrigerated in an airtight container.

  • Don’t over-stuff the grape leaves as the rice filling will expand as it cooks. Roll the grape leaves securely, and fold in the corners carefully giving the rice filling some space to expand while cooking.

  • Assemble the dolmas tightly on the bottom of your pan seam-side down.

  • Don’t let the water boil while cooking, let it simmer gently and cook it low and slow until it reached the desired softness.
  • You can store leftover stuffed wine leaves in the fridge in an airtight container for up to 5 days. Alternatively, you can store them in the freezer for up to 3 months.

Nutrition

Calories: 49kcalCarbohydrates: 7gProtein: 1gFat: 2gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 1mgSodium: 124mgPotassium: 59mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 1929IUVitamin C: 4mgCalcium: 31mgIron: 1mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

حتما بخوانید : بابا گانوش بدون تهینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا