آشپزی

Cacik (دیپ ماست ترکی)

Cacik (دیپ ماست ترکی)

Cacik یک دیپ ماست ترکی خوشمزه و با طراوت است که با خیار، ماست و گیاهان درست شده است.

خواب دیدی تعبیرش رو نمی دونی کلیک کن

تهیه آن بسیار آسان است، فقط در 10 دقیقه آماده می شود و فقط به چند ماده یخچالی نیاز دارد.

اخبار روز فناوری رو اینجا ببین

این سس مدیترانه‌ای فوق‌العاده شبیه پسر عموی یونانی‌اش است که به نام “Tzatziki” شناخته می‌شود.

cacik Turkish yoghurt dip with cucumber
کاچیک (ماست ترکی با خیار) یک دیپ خوشمزه و با طراوت است
پرش به:

Cacik یک چاشنی همه کاره است که می تواند به عنوان پیش غذا، غذای جانبی یا حتی غذای اصلی سرو شود.

با خواص پروبیوتیک، اثرات ضد التهابی، و کیفیت آبرسانی، Cacik یک مکمل عالی برای هر رژیم غذایی سالم است.

Cacik چیست؟

Cacik یک غذای جانبی بسیار محبوب ترکی است که برای روزهای گرم تابستان عالی است و با گوشت کبابی، غذاهای برنجی یا خورش‌ها کاملاً جفت می‌شود.

خیار و ماست دو ماده اصلی برای تهیه این سس مدیترانه ای با طراوت هستند.

مواد دیگر مانند روغن زیتون، نمک، گیاهان (نعنا، شوید، جعفری)، سیر و آب اختیاری هستند و کاملاً به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.

Cacik در بالکان و اروپای جنوب شرقی با نام “Tarator” (مزی ساده از ماست، گردو و سرکه) نیز شناخته می شود.

این دیپ ماست سبک و با طراوت معمولاً به عنوان پیش غذای سرد، بخشی از انتخاب مزه، به عنوان دیپ، سوپ سرد یا حتی به عنوان سس سرو می شود.

cacik is usually garnished with fresh mint and dill

Cacik vs Tzatziki

Cacik ترکی معمولاً به عنوان یک سوپ خنک در طول تابستان سرو می شود، چه به تنهایی و چه به عنوان غذای جانبی برای غذای داغ.

با این حال، می‌توان آن را غلیظ‌تر و شبیه‌تر به تزاتزیکی، مانند دیپ کیک، سرو کرد.

تزازیکی یونانی همیشه به عنوان مزه یا غذای جانبی سرو می شود.

خیار رنده می‌شود، نمک می‌ریزند، و سپس بیشتر آب آن را می‌برند و غوطه‌وری غلیظ و قابل پخش را تضمین می‌کنند.

Cacik ترکی معمولاً از نعناع خشک، نعناع تازه و گاهی اوقات شوید و به ندرت از آب لیمو به عنوان طعم دهنده استفاده می کند.

تزازیکی یونانی روی شوید و آب لیمو یا سرکه سنگین‌تر است و همچنین از پونه کوهی به عنوان طعم‌دهنده استفاده می‌کند.

cacik is usually garnished with fresh mint and dill

مزایای سلامتی Cacik

Cacik نه تنها خوشمزه است، بلکه فوق العاده سالم است.

در اینجا برخی از مزایای سلامتی Cacik آورده شده است:

  • برای هضم خوب – Cacik حاوی پروبیوتیک‌هایی است که می‌تواند به بهبود سلامت روده و هضم کمک کند.
  • کم کالری – Cacik یک خوراک کم کالری است که آن را به یک مکمل عالی برای هر رژیم غذایی سالم تبدیل می کند.
  • آبرسان – خیار سرشار از آب است و باعث می شود که Cacik به یک غوطه ور آبرسانی تبدیل شود که می تواند به رفع تشنگی شما کمک کند و احساس شادابی به شما بدهد.
  • غنی از ویتامین ها و مواد معدنی – Cacik منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است.

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • این دستور تهیه سس مدیترانه ای بسیار آسان است، در 15 دقیقه آماده می شود و فقط به چند ماده اولیه نیاز دارد که ممکن است از قبل در دست داشته باشید.
  • Cacik برای سرو به عنوان یک سوپ خنک در روزهای گرم تابستان، افزودنی عالی به مزه ترکی شما، یا یک غذای جانبی برای اکثر گوشت‌ها، سبزیجات و غذاهای کبابی کبابی و کبابی مناسب است.
  • این دستور العمل محبوب ترین ماست ترکیه نیز بسیار سالم است و تنها حاوی 124 کیلو کالری در هر وعده است.

مواد لازم برای Cacik (ماست و خیار دیپ)

Labelled picture of ingredients for cacik

ماست

می‌توانید از ماست ترکی غلیظ صاف شده (معروف به ماست süzme) یا ماست یونانی برای دستیابی به بافتی غنی و خامه‌ای استفاده کنید.

سپس می‌توانید کمی آب سرد اضافه کنید و اگر می‌خواهید رقیق‌تر شود، آن را هم بزنید.

از استفاده از ماست طعم‌دار یا میوه‌ای برای کیک خودداری کنید، فقط از ماست طبیعی ساده استفاده کنید.

می‌توانید آن را با یک نسخه بدون لبنیات جایگزین کنید تا این وگان خوشمزه را درست کنید!

خیار

از خیارهای تازه سفت و رنگ روشن استفاده کنید.

من ترجیح می دهم از خیارهای کوچک یا خیار ایرانی استفاده کنم زیرا طعم بهتری دارند، با پوست لطیف کمی شیرین تر هستند و نسبت به خیارهای انگلیسی معمولی آب کمتری دارند.

با این حال، نیمی از یک خیار انگلیسی معمولی تا زمانی که پوست آن را بکنید و قبل از رنده کردن دانه‌های آن را جدا کنید، کار می‌کند!

  • سبزیجات تازه – من از مخلوط شوید و نعناع استفاده می کنم، اما در صورت تمایل می توانید از جعفری یا پونه کوهی نیز استفاده کنید. مقدار آن را به سلیقه خود تنظیم کنید.
  • روغن زیتون – من روغن زیتون اضافه می کنم تا به این غذای ماست بافت خامه ای بدهد، اما در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.

چگونه Cacik درست کنیم؟

این دستور پخت ماست ترکی بسیار آسان است و برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:

خیارها را با اندازه بزرگ رنده پوست بگیرید و رنده کنید.

در روش دیگر، می‌توانید خیار را روی پوست بگذارید یا آن را ریز خرد کنید تا بافتی ترد داشته باشد.

grated cucumber is placed in a bowl

سبزیجات تازه و نعنای خشک را به خیارها اضافه کنید.

herbs are added to the grated cucumbers

ماست، نمک و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید تا مخلوطی صاف به دست آید.

در این مرحله، اگر می‌خواهید کیکتان نازک باشد، بیشتر شبیه به یک نوشیدنی، مقداری آب سرد بزنید.

yoghurt is mixed with olive oil

خیارها، نعناع خشک و سبزی‌های تازه ریز خرد شده را به ماست اضافه کنید و کاملاً مخلوط کنید تا یکدست شود.

cucumbers and herbs are mixed with yoghurt

آن را به کاسه های جداگانه منتقل کنید و آن را با مقداری سبزی تازه و روغن زیتون فرابکر تزئین کنید.

Cacik is served in a bowl with a drizzle of olive oil and fresh herbs

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • از استفاده از ماست طعم‌دار یا میوه‌ای برای کیک خودداری کنید، فقط از ماست طبیعی ساده استفاده کنید.
  • قبل از سرو تا جایی که ممکن است کاچیک را دیر درست کنید. پس از مخلوط شدن، خیارها به سرعت ترد خود را از دست می دهند و ماست شروع به ترشح آب پنیر می کند.
  • اگر می‌خواهید بافتی ترد داشته باشید، می‌توانید خیارها را نیز ریز خرد کنید.
  • سفت و قوام کیک بستگی به نحوه سرو آن دارد. مقدار آبی را که به ماست اضافه می‌کنید تنظیم کنید تا غلیظ‌تر یا روان‌تر شود.

تغییرهای ترکی Cacik

در حالی که دستور العمل کلاسیک Cacik به خودی خود خوشمزه است، انواع مختلفی وجود دارد که می توانید سعی کنید تنوعی به کام خود اضافه کنید.

در اینجا چند مورد از تغییرات مورد علاقه من وجود دارد که می توانید آنها را آزمایش کنید:

  • سماک – یک قاشق چایخوری سماق به دستور کلاسیک Cacik تا طعمی تند و کمی ترش به آن ببخشد. روی آن مقداری روغن زیتون بریزید و با برگ نعناع تازه تزئین کنید.
  • سیر – برای طعم قوی تر و تندتر، یک حبه سیر خرد شده را به دستور کلاسیک Cacik اضافه کنید. این تنوع برای دوستداران سیر که از طعم جسورانه و خوش طعمی لذت می برند بسیار مناسب است.
  • لیمو – آب نصف لیمو را در دستور العمل کلاسیک Cacik بفشارید تا طعمی طراوت و تند داشته باشید. این تنوع برای کسانی که طعم سبک و مرکباتی دارند ایده آل است.

چه چیزی را با Cacik سرو کنیم؟

می‌توانید Cacik (ماست ترکی با خیار) را به‌عنوان قسمتی از مزه یا پیش غذا همراه با لبنانی سرو کنید. فلافل، Arnavut Cigeri – جگر ترکی، و Cerkez Tavugu- مرغ چرکس.

این ماست با طراوت را می توان به عنوان یک “سوپ” تابستانی با طراوت هم در حین و هم قبل از غذا میل کرد.

Cacik همچنین یک غذای جانبی عالی برای گوشت های کبابی مانند کوفته بره کبابی (Izgara Kofte) است، شیش کباب بره، یا اینگل کوفته.

همچنین در کنار خورش های دلچسبی مانند خورش بره ترکی با نخود به عنوان خوراکی عمل می کند. ، تاژین آهسته بره با زردآلو، یا کورو فاسولیه، و غلاتی مانند بلغور پیلاوی(بلغور ترکی پلو) و برنج ترکی (Sehriyeli Pilav).

سؤالات متداول دستور غذا

آیا می توانم Cacik را منجمد کنم؟

من توصیه نمی کنم این ظرف ماست با طراوت را فریز کنید، زیرا خیارها زمانی که خیار نرم می شوند یخ زدایی شده

ماست ترکی چیست؟

ماست ترکی از شیر گوسفند، بز، گاو و گاومیش تهیه می شود، اگرچه شیر گاو برای تولید تجاری ترجیح داده می شود.
برای هزاران سال، ماست بخش مهمی از غذاهای ترکی بوده است.
از آن برای تهیه سوپ، شیرینی و نوشیدنی مورد علاقه عایران استفاده می شود که از مخلوط کردن در آب، آب معدنی و نمک تهیه می شود. غذاها به جای مصرف در وعده های صبحانه.

چگونه باقیمانده‌ها را نگهداری کنیم؟

اگر باقی‌مانده‌ای دارید، به سادگی آن‌ها را تا 3 روز در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. به اندازه زمانی که تازه ساخته شده است خوشمزه نخواهد بود، بنابراین بهتر است آن را در دسته های کوچک درست کنید تا از باقیمانده آن جلوگیری کنید.

برای غذاهای خوشمزه ترترکیه، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند درست کردن این غذای سبک، خنک و خوشمزه به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ?

خوشحالی! / افیه اولسون!

cacik is usually garnished with fresh mint and dill

چاچیک (ماست ترکی با خیار)

آیلا کلولی

Cacik یک غذای ماست ترکی با طراوت و لذیذ است که با خیار و سبزی درست شده است، دیپ بسیار شبیه به پسر عموی یونانی خود به نام “tzatziki”.

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان کل 10 دقیقه

کورس پیش غذا، مخلفات

آشپزی مدیترانه ای، ترکی

سرویس ها 4 بخش

کالری 124 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

دستورالعمل ها 

  • خیارها را با اندازه بزرگ رنده پوست بگیرید و رنده کنید. یا می‌توانید پوست آن را رها کنید یا خیار را ریز خرد کنید تا بافتی ترد داشته باشد.

  • سبزیجات تازه و نعنای خشک را به خیارها اضافه کنید.

  • ماست، نمک و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید تا مخلوطی یکدست شود.

  • در این مرحله، اگر می‌خواهید کاچیکتان رقیق باشد و بیشتر شبیه به یک نوشیدنی باشد، مقداری آب سرد بریزید

  • خیار، نعناع خشک، سبزی تازه خرد شده را به ماست اضافه کنید و کاملاً مخلوط کنید تا یکدست شود.

  • آن را به کاسه های جداگانه منتقل کنید و روی آن را با مقداری سبزی تازه و روغن زیتون فرابکر تزئین کنید.

یادداشت

  • از استفاده از ماست طعم دار یا میوه ای برای کیک خودداری کنید، فقط از ماست طبیعی ساده استفاده کنید.
  • قبل از سرو تا جایی که ممکن است کاچیک را دیر درست کنید. پس از مخلوط شدن، خیارها به سرعت ترد خود را از دست می دهند و ماست شروع به ترشح آب پنیر می کند.
  • اگر می‌خواهید بافتی ترد داشته باشید، می‌توانید خیارها را نیز ریز خرد کنید.
  • سفت و قوام کیک بستگی به نحوه سرو آن دارد. مقدار آبی را که به ماست اضافه می‌کنید تنظیم کنید تا غلیظ‌تر یا روان‌تر شود.
  • می‌توانید آن را با یک نسخه بدون لبنیات جایگزین کنید تا این وگان خوشمزه را درست کنید!

تغذیه

کالری: 124کیلو کالری کربوهیدرات: 8gپروتئین: 14gچربی: 4g چربی اشباع شده: 1gچربی غیراشباع چندگانه: 1gچربی تک غیراشباع: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 6mg Sodium: 194mgPotassium: 389mgFiber: 1g Sugar: 6gVitamin A: 180IU Vitamin C: 5mgCalcium: 163mg Iron: 1mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

حتما بخوانید : Paçanga Böreği 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا