آشپزی

موساکا یونانی (Musaka)

موساکا یونانی (Musaka)

موساکا یونانی (یا موساکا) یک غذای اصیل بادمجان یونانی است که با لایه‌هایی از بادمجان و/یا سیب‌زمینی، سس گوشت گوجه‌فرنگی و بشامل ابریشمی درست می‌شود. رویه پنیر اضافی و پودر سوخاری به این غذای آبدار بافتی ترد طلایی می دهد.

A slice of greek moussaka served on a plate with some chopped parsley
لایه های زیبا از موساکای یونانی معتبر
پرش به:

این یک غذای “سریع” نیست، اما با دستورالعمل های گام به گام و تصاویر زیر آسان است و نتیجه ارزش تلاش و زمان را دارد.

موساکا چیست؟

Moussaka یک غذای کاسه بادمجان یونانی است که با لایه‌های بادمجان و/یا سیب‌زمینی با گوشت چرخ‌کرده در سس گوجه‌فرنگی درست می‌شود.

این غذای خوشمزه در آشپزی مدیترانه‌ای و خاورمیانه بسیار رایج است و انواع مختلفی دارد.
در برخی از انواع آن از سیب‌زمینی یا کدو سبز به جای/یا با بادمجان استفاده می‌شود.

برخلاف موساکای ترکی، نسخه یونانی این غذای بادمجانی دارای سیب‌زمینی است و روی آن یک بشامل پنیری ریخته می‌شود. سس. مطمئناً غذای راحتی نهایی است!

تفاوت بین موساکا و لازانیا

سس بولونی که من برای دستور پخت لازانیا بدون پنیر ریکوتا مشابه سس گوشت برای موساکا است که فقط یک چند تفاوت:
اولاً، سس موساکا بسیار غلیظ تر از سس بولونیز است. دوم، افزودن دارچین طعم و بوی تازه ای به آن می دهد که مشخصه موساکای سنتی یونانی است!
و در آخر، هیچ کرفس یا هویج به آن اضافه نشده است. سس موساکا، بر خلاف سس بولونی.
همچنین، سس بشامل برای موساکا دارای زرده تخم مرغ است و همچنین بسیار غلیظتر از سس بشامل لازانیا است.
موساکا با سبزیجات لایه لایه شده است. لازانیا با ورقه های ماکارونی لازانیا لایه لایه شده است.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

مواد لازم سس گوشت

Ingredients for authentic Greek Moussaka meat filling
موساکا یونانی Musaka 21
  • بادمجان ها – بادمجان های کوچک بهتر هستند، دانه های کمتری دارند، پوست نازک تری دارند و تمایل دارند شیرین تر، لطیف تر و کمتر تلخ باشند. بادمجان های کمی سفت اما نه سفت با پوست براق و صاف انتخاب کنید و آنها را به صورت راه راه مانند الگوی گورخری پوست بگیرید.
  • سیب زمینی – می توانید از سیب زمینی هایی که در دست دارید برای این غذا استفاده کنید.
  • قیمه بره – ماده اصلی برای پر کردن گوشت گوشت چرخ کرده (بره چرخ شده) است و میزان چربی آن به اندازه کیفیت گوشت اهمیت دارد. در حالت ایده آل، برای داشتن بهترین طعم باید 20 درصد چربی داشته باشد. یا می توانید سس را با گوشت چرخ کرده درست کنید.
  • پیاز – می توانید از پیازهای سفید، قهوه ای یا زرد استفاده کنید.
  • روغن زیتون – من از روغن زیتون با کیفیت خوب برای رسیدن به بهترین طعم استفاده می کنم. وقتی در حال درست کردن یک غذای بادمجانی هستید در این مورد سخاوتمند باشید زیرا روغن زیتون طعم خوب و غنی به غذا می دهد.
  • گوجه فرنگی – از بهترین گوجه فرنگی هایی که می توانید پیدا کنید (مانند گوجه فرنگی آلویی) استفاده کنید. از طرف دیگر، گوجه فرنگی های کنسرو شده نیز برای این دستور غذا مناسب هستند.
  • رب گوجه فرنگی – اصلی ترین غذای آشپزی ترکی است. طعم اومامی و همچنین رنگ قرمز روشن را به ظروف اضافه می کند. می توانید آن را در مغازه های ترکیه یا خاورمیانه پیدا کنید. همچنین می‌توانید آن را به صورت آنلاین از کلاس آمازون.
  • استاک گوشت گاو – من ترجیح می دهم از استاک گوشت گاو خانگی استفاده کنم، اما شما می توانید استفاده کنید اگر سهامی در دست ندارید، مکعب استوک. اطمینان حاصل کنید که نمک زیادی اضافه نکنید زیرا کیسه های آماده و مکعب های آماده حاوی نمک هستند.
  • جعفری – به غذاهای خوش طعم تعادل می بخشد و یکی از محبوب ترین گیاهان در آشپزی مدیترانه ای است. در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.

مواد لازم سس بشامل

béchamel sauce Ingredients for greek Moussaka
موساکا یونانی Musaka 22
  • کره – از کره بدون نمک با کیفیت خوب استفاده کنید. برای درست کردن بشامل قبل از اضافه کردن آرد مطمئن شوید که کاملا آب شده است.
  • آرد ساده – به عنوان آرد همه منظوره نیز شناخته می شود. برای تهیه کیک، کلوچه، شیرینی و سس غلیظ کننده مناسب است.
  • شیر– من برای سس بشامل از شیر پرچرب یا نیمه چرب استفاده می کنم. آن را به آرامی در دسته های کوچک به مخلوط کره و آرد اضافه کنید تا سس مخملی به دست آید.
  • جوز هندی – این طعم دهنده عالی برای سس بشامل است. من جوز هندی را تازه با استفاده از یک Microplane Zester Grater را برای طعم و طراوت بیشتر پیوند دهید.
  • پنیر چدار – چدار بالغ یا بیش از حد بالغ، کمی لگد به سس می‌افزاید. می توانید آن را با گرویه یا گودا جایگزین کنید.
  • آرد سوخاری – من از آرد سوخاری پانکو برای تردی بیشتر استفاده می کنم اما شما می توانید از هر پودر سوخاری که در دست دارید استفاده کنید. می توانید آن را با کورن فلکس جایگزین کنید. فقط قبل از استفاده از کورن فلکس آن را در غذاساز بریزید.
  • زرده تخم مرغ – به سس بشامل طعم و مزه می بخشد.

چگونه موساکای یونانی درست کنیم؟

تهیه این غذای موساکای معتبر به زمان، کمی تلاش و شستن زیاد نیاز دارد، اما اجازه ندهید که شما را خسته کند.

برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:

سس گوشت را درست کنید

سس گوشت گوجه‌فرنگی برای این غذای موساکا شبیه سس گوشتی است که من برای بره بولونی با لینگوین استفاده می‌کنم. /a>.

تفاوت اصلی ثبات است. موساکا به سس گوشت غلیظ تری برای کمک به ایجاد این لایه ها نیاز دارد.

برای تهیه سس، یک تابه بزرگ یا فر هلندی را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید و گوشت چرخ کرده بره را داخل آن قرار دهید.

بپزید تا چربی خود را آزاد کند و خوب قهوه ای شود. در حین پخت، گوشت چرخ کرده را با قاشق چوبی به قطعات کوچک خرد کنید.

browning the mince in a dutch oven
موساکا یونانی Musaka 23

پیازها را به همراه سیر اضافه کنید و تفت دهید تا با چربی گوشت شفاف شود.

اگر گوشت شما چربی کافی آزاد نکرد، مقداری روغن زیتون اضافه کنید تا به پختن پیاز و سیر کمک کند.

Sautéing the onions with the mince
موساکا یونانی Musaka 24

فلفل سیاه تازه آسیاب شده، دارچین، پاپریکا و نمک را اضافه کنید و به مدت 30 ثانیه تفت دهید.

Seasoning and tomato paste goes into meat sauce.
موساکا یونانی Musaka 25

رب گوجه‌فرنگی را هم بزنید و یک دقیقه تفت دهید و سپس گوجه‌فرنگی‌های کنسرو شده را اضافه کنید.

آب، شکر و سبزیجات را اضافه کنید. خوب هم بزنید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.

Tomatoes, parsley and stock goes to the meat sauce.
موساکا یونانی Musaka 26

سس بشامل را درست کنیدe

بشامل سنتی (یا سس سفید) سه ماده اصلی دارد: کره، آرد و شیر.

وقتی موساکا خود را تقسیم می‌کنید، سس بشامل نباید آبدار باشد.

افزودن زرده تخم مرغ به سس به سس کمک می کند تا در هنگام پخت سفت شود.

برای تهیه سس بشامل، کره را در قابلمه ای روی حرارت متوسط ​​آب کنید و آرد را با آن مخلوط کنید.

Melted butter to make béchamel sauce.
موساکا یونانی Musaka 27

با استفاده از یک کفگیر چوبی یا یک همزن کوچک خوب مخلوط کنید و به مدت 2 دقیقه با هم زدن تمام مدت بپزید.

اجازه ندهید قهوه ای شود، باید رنگش کمرنگ بماند.

Mix the flour with melted butter for béchamel sauce.
موساکا یونانی Musaka 28

هر بار کمی از شیر گرم را با همزن بزنید و مدام هم بزنید تا سس یکدست و مخملی به دست آید.

برای چند دقیقه با حرارت ملایم بپزید و تمام مدت هم بزنید تا سس غلیظ شود و طعم آرد از بین برود.

Slowly add milk to flour and butter mixture.
موساکا یونانی Musaka 29

سس به کف تابه می‌چسبد و به راحتی می‌سوزد، بنابراین سس را همیشه به هم زدن ادامه دهید.

تابه را از روی حرارت بردارید و جوز هندی، نمک و 50 گرم پنیر پارمزان رنده شده را با همزن بزنید.

اجازه دهید پنج دقیقه خنک شود و زرده تخم مرغ را با همزن بزنید و کنار بگذارید تا زمانی که به آن نیاز داشته باشید.

Add cheese to béchamel when thickened.
موساکا یونانی Musaka 30

سبزیها را آماده کنید

فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد (360 درجه فارنهایت) گرم کنید. یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید و مقداری روغن نباتی به آن اضافه کنید تا کف تابه را بپوشاند.

وقتی روغن به اندازه کافی داغ شد، سیب زمینی ها را به صورت دسته ای اضافه کنید و تفت دهید تا هر دو طرف کمی قهوه ای شوند.

سیب زمینی ها هنوز در وسط نپخته هستند اما بیرون کمی قهوه ای می شوند.

Sliced aubergine and potatoes for moussaka.
موساکا یونانی Musaka 31

سیب زمینی ها را از ماهیتابه خارج کرده و در یک بشقاب کنار بگذارید. در همان ماهیتابه دو طرف بادمجان ها را سرخ کنید تا کمی قهوه ای شوند و شروع به نرم شدن کنند.

از ماهیتابه بردارید و روی آبکش بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

اگر موساکای سبک‌تری می‌خواهید، می‌توانید بادمجان‌ها را در فر کباب کنید.

به سادگی بادمجان های ورقه شده را روی سینی با ورقه پخت قرار دهید و روی آن مقداری روغن زیتون بپاشید.

به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر از قبل گرم شده بپزید تا کمی قهوه ای شود.

roasted eggplants for making moussaka
موساکا یونانی Musaka 32

موساکا را جمع کنید

برای چیدن موساکا، نیمی از بادمجان ها را در کف ظرف فر (هر دو 27 سانتی متر در 19 سانتی متر / 11 اینچ در 7 اینچ) ظرف مستطیلی یا ظرف گرد 25 سانتی متری (10 اینچ) در کف ظرف فر بچینید.

Layer of fried aubergines on the bottom of baking dish.
موساکا یونانی Musaka 33

نیمی از فیلینگ چرخ کرده را روی آن ریخته و به طور یکنواخت روی بادمجان ها پخش کنید.

Meat sauce goes on top of aubergines.
موساکا یونانی Musaka 34

سیب زمینی ها را روی فیلینگ چرخ کرده قرار دهید.

Fried sliced potatoes goes on top of the meat sauce.
موساکا یونانی Musaka 35

روی مقداری نمک بپاشید و سپس بقیه فیلینگ چرخ کرده را روی آن قرار دهید.

با باقی مانده بادمجان ها را خوب بپوشانید و روی سس بشامل بریزید.

Bechamel sauce goes on top of the aubergines.
موساکا یونانی Musaka 36

با استفاده از کاردک سیلیکونی یا چاقوی پالت به طور یکنواخت پخش کنید.

25 گرم پارمزان رنده شده و 25 گرم چدار رنده شده را به طور مساوی بپاشید سپس با آرد سوخاری بپوشانید.

Grated cheese and breadcrumbs added to the top of the béchamel.
موساکا یونانی Musaka 37

در فر از قبل گرم شده حدود یک ساعت یا تا زمانی که قهوه ای طلایی شود و حباب بزند بپزید.

قبل از تقسیم کردن و سرو به مدت 15 تا 20 دقیقه بگذارید خنک شود.

Moussaka freshly out of the oven
Authentic Greek Moussaka freshly out of the oven

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکته برتر از سرآشپز

Aubergines absorb lots of oil while frying. Gently pressing on them would help to get rid of some excess oil. Alternatively, you can bake the aubergines and potatoes for a lighter moussaka. Your dish will still be delicious and have fewer calories.

Simply drizzle your sliced aubergines and potatoes with some olive oil, season with a good pinch of salt and pepper, and bake them in sheet pans for 20 minutes at 200° C (400° F) until they are slightly browned on the outside.

سؤالات متداول دستور غذا

Can you make it ahead?

Greek Eggplant Moussaka (or Musaka) is an easy dish to make, but it needs some time to prepare. The good news is that you can prepare it up to three days in advance and bake it when you need it.

Can you freeze moussaka?

Yes, you can freeze moussaka before or after baking.
If you want to freeze the moussaka before baking, build it in an oven dish, let it cool down in the fridge, and then nicely cover it with a cling film before putting it in the freezer.
It will keep for up to 3 months, simply thaw it overnight in the fridge and then bake it in preheated oven until it is golden brown and bubbling away.
If you want to freeze the moussaka after baking, portion it individually, cool it down in the fridge and place it in an airtight container.
When you want to reheat it, thaw it in the fridge overnight, place it in an oven dish, cover it with tin foil, and reheat it in preheated oven until it is piping hot. Or microwave it for a few minutes until piping hot.

Love Aubergines? For other delicious aubergine dishes why not try:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

I hope you enjoy the process of making this delicious Greek Casserole Moussaka dish as much as you enjoy eating it! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

authentic Greek Moussaka

Greek Moussaka (Musaka)

آیلا کلولی

This delicious authentic Greek dish is made with layers of aubergines & potatoes, tomatoey meat sauce, and cheesy béchamel.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

Prep Time 1 hr

Cook Time 1 hr

Total Time 2 hrs

دوره درس اصلی

آشپزی یونانی، مدیترانه ای، ترکی

Servings 4 people

Calories 924 kcal

Ingredients 

 

Instructions 

Cooking the Meat Sauce

  • Heat a large pan or dutch oven on medium heat and cook the lamb mince until brown and release its fat. Stir occasionally to break the mince down into small pieces.

  • Add onions and garlic, saute until translucent then add freshly ground black pepper, paprika, cinnamon, and salt. Sauté for 30 seconds.

  • Stir in the tomato paste and cook for a minute before adding the tinned tomatoes.

  • Add the stock, sugar, and herbs. Stir well and cook on low heat for 15 minutes.

  • Check the seasoning and add some salt if needed.

  • While the meat sauce is cooking, start the béchamel sauce.

Cooking the Bechamel Sauce

  • Melt the butter in a saucepan on medium heat and stir in the flour.

  • Mix well using a wooden spatula or a whisk and cook for 2 minutes stirring all the time.

  • Whisk in a little of the warm milk at a time stirring continuously until you have a smooth, velvety sauce.

  • Cook on low heat for a few minutes stirring all the time until the sauce has thickened and the flour taste has disappeared.

  • Remove the pan from the heat and whisk in the nutmeg, salt, and the 50 g grated parmesan cheese.

  • Let it cool down for five minutes and whisk in the egg yolk, set aside, and start preparing the vegetables.

Preparing the Vegetables and Assembling the Moussaka

  • Preheat the oven to 180° C (360° C).

  • Heat a large frying pan on medium heat and add some vegetable oil in just enough to cover the bottom of the pan.

  • When the oil is hot enough, add the potatoes in batches and fry until lightly brown on both sides, remove from the pan and set aside on a plate.

  • Fry the aubergines in the same pan until both sides are lightly browned and they started to soften. Remove from the pan and set aside on a colander to drain excess oil.

  • To assemble the lamb moussaka, layer half of the aubergines on the bottom of an oven dish then top with half of the mince filling and spread nicely all over the eggplants.

  • Layer the potatoes on top of the filling, sprinkle on some salt then top with the rest of the mince filling.

  • Nicely cover with the remaining aubergines and pour over the bechamel sauce. Spread evenly using a silicone spatula or a pallet knife.

  • Sprinkle evenly the 25 g grated parmesan and 25 g grated cheddar then cover with the breadcrumbs.

  • Cook in the preheated oven for about an hour or until it is golden brown and bubbling away.

  • Let it cool down for 15 to 20 minutes before serving.

یادداشت

  • Moussaka needs a thicker meat sauce to help create those layers.
  • Break the mince down into small pieces with a wooden spoon while cooking.
  • Aubergines absorb lots of oil while frying. Gently pressing on them would help to get rid of some excess oil.
  • You can prepare moussaka up to three days in advance and bake it when you need it.
  • Roast the aubergines in the oven if you want a lighter moussaka.
  • You can freeze moussaka before or after baking.
  • Let the Moussaka cool down for 15 to 20 minutes before portioning and serving.

Nutrition

Calories: 924kcalCarbohydrates: 49gProtein: 35gFat: 66gSaturated Fat: 22gPolyunsaturated Fat: 19gMonounsaturated Fat: 22gTrans Fat: 1gCholesterol: 151mgSodium: 1495mgPotassium: 1279mgFiber: 9gSugar: 15gVitamin A: 819IUVitamin C: 31mgCalcium: 463mgIron: 4mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

حتما بخوانید : راتاتویی نیکوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا