سلامت

پیشگیری و مدیریت مسمومیت غذایی مسمومیت غذایی ناشی از باکتری ها برای سیستم گوارش شما خوب نیست!

پیشگیری و مدیریت مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی ناشی از باکتری ها برای سیستم گوارش شما خوب نیست!

پیشگیری و مدیریت مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی ناشی از باکتری ها برای سیستم گوارش شما خوب نیست!

مسمومیت غذایی چیست؟


چه چیزی باعث مسمومیت غذایی می شود؟

بدن انسان با میکروارگانیسم‌ها همزیستی می‌کند: به گفته تیمی از محققان، تعداد باکتری‌ها در بدن انسان حتی از سلول‌های انسان نیز بیشتر است!

بنابراین، برای مثال، بدن نسبت به باکتری‌ها تحمل دارد و بنابراین آستانه‌ای از باکتری‌های زنده قبل از ایجاد عفونت ضروری است (بر اساس گونه‌های مختلف).

در صورت مسمومیت غذایی، مقدار میکروارگانیسم های زنده یا سموم آنها برای ایجاد واکنش در بدن کافی است. این بدان معنی است که شرایط نگهداری یا پردازش اجازه رشد این موجودات را می دهد.

آلودگی اولیه

همه غذاها می‌توانند حامل میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا و در نتیجه مسمومیت غذایی باشند.

اینها شامل غذاهای با منشا حیوانی (که هرگز استریل نیستند): گوشت، ماهی، صدف، شیر، تخم مرغ و مشتقات آنها.

در سمت گیاه، میوه ها و سبزیجات در تماس با خاک نیز می توانند میکروارگانیسم ها را حمل کنند. شستن خوب سبزیجات خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش می دهد.

از آنجایی که آب برای رشد باکتری ها ضروری است، هر ماده غذایی حاوی مقدار زیادی آب (شیر، آب میوه و غیره) زمینه مناسبی برای رشد آنهاست.

قوطی‌های قلدر را هرگز نباید خورد: تورم آنها ممکن است ناشی از باکتری‌هایی باشد که باعث بوتولیسم، یک مسمومیت غذایی کشنده می‌شود.

آشپزی ناکافی

پختن کافی موثرترین راه برای از بین بردن میکروارگانیسم ها است. برای اکثر باکتری ها، پختن کامل غذا در دمای بیش از 65 درجه سانتیگراد برای چند دقیقه کافی است. بنابراین، پختن غذا به اندازه کافی اولین دفاع در برابر مسمومیت غذایی است.

اما گاهی اوقات، حتی با پختن کافی، خیلی دیر است. رشد باکتری ها در غذا باعث ترشح سموم می شود. حتی اگر باکتری ها در حین پخت و پز از بین بروند، سموم آنها باقی می ماند و مسمومیت غذایی ایجاد می کند.

شکستن زنجیره سرد

قبل و بعد از پخت، اکثر غذاهای حساس باید در دمای مثبت (یخچال) یا منفی (فریزر) نگهداری شوند.

این به این دلیل است که باکتری ها دمای رشد ایده آل متفاوتی دارند. اما برای تعداد زیادی از آنها دمای محیط (تقریباً 10 تا 40 درجه سانتیگراد) بهینه است. بنابراین سرد کردن رشد این میکروارگانیسم ها را کند می کند.

رعایت زنجیره سرد در پیشگیری از مسمومیت غذایی ضروری است. برای احترام به کا، از خرید تا مصرف، توجه می کنم:

  • در حین خرید: آخرین بار محصولات تازه و یخ زده را خریداری می کنم، آنها را در یک خنک کننده نگهداری می کنم و به سرعت در راه خانه می گذارم
  • در خانه: محصولات تازه و غذاهای آماده را در دمای اتاق نمی گذارم، سریع سردشان می کنم و در یخچال نگهداری می کنم. من مرتباً دمای یخچالم را با استفاده از دماسنج چک می‌کنم (باید بین ۰ تا ۶+ درجه سانتی‌گراد باشد)

یک سوم مسمومیت های غذایی در فرانسه در خانه رخ می دهد: بنابراین این اقدامات خوب برای محدود کردن وقوع آنها ضروری است.

خوب است بدانید: انجماد انگل‌ها را از بین می‌برد اما باکتری‌ها را که فقط خفته می‌شوند از بین نمی‌برد. وقتی یک غذا را یخ زدایی می کنم، تکثیر باکتری ها از سر گرفته می شود. به لطف آب آزاد شده در حین ذوب، رشد حتی سریعتر از قبل از انجماد است.

بنابراین من در یخچال (یا در مایکروویو) و نه در دمای اتاق ذوب می‌کنم تا خطر مسمومیت غذایی را کاهش دهم.


بیش از تاریخ استفاده (DLC)

DLC روی غذاهای حساس چسبانده شده است: گوشت و ماهی تازه، محصولات لبنی تازه، میوه ها و سبزیجات خرد شده و بسیاری موارد دیگر. با ذکر “قبل از مصرف:” و به دنبال آن تاریخ مشخص می شود.

با در نظر گرفتن ویژگی های محصول، حفاظت از آن و خطرات میکروبیولوژیکی آن اختصاص داده می شود. با فراتر رفتن از DLC، میکروارگانیسم‌ها زمان بیشتری برای تکثیر دارند و از آستانه ایجاد مسمومیت غذایی فراتر می‌روند.

بنابراین من به تاریخ مصرف برای محدود کردن خطر مسمومیت غذایی احترام می گذارم.

علائم مسمومیت غذایی چیست؟

L'intoxication alimentaire se caractérise par des diarrhées et des vomissements

علائم مسمومیت غذایی به شدت شبیه علائم گاستروانتریت. اسهال وجود دارد ، استفراغ، گرفتگی شکم درد و گاهی تب.

این علائم معمولاً چند ساعت (اما گاهی چند روز) پس از مصرف غذا ظاهر می‌شوند.

مصرف سموم مقاوم در برابر حرارت معمولاً واکنش‌های بسیار سریع‌تری ایجاد می‌کند، فقط 1-10 ساعت پس از مصرف.

چگونه مسمومیت غذایی و معده را تشخیص دهیم؟
اگرچه این دو عفونت گوارشی هستند، اما گاستروانتریت با مسمومیت غذایی به ویژه با شروع علائم معمولا دیرتر (24 تا 72 ساعت) پس از آلودگی متفاوت است. گاستروانتریت لزوماً با خوردن غذای آلوده مرتبط نیست.

مسمومیت غذایی را نیز نباید با سوء هاضمه اشتباه گرفت، که ممکن است بعد از غذای خیلی چرب رخ دهد و منجر به رفلاکس اسید و حالت تهوع شود.

مسمومیت غذایی چقدر طول می کشد ؟


علائم مسمومیت غذایی اغلب یک تا دو روز طول می کشد، اما می تواند تا یک هفته ادامه یابد.

مدت زمان مسمومیت غذایی به عوامل زیادی بستگی دارد: فشار میکروارگانیسم و ​​توانایی بدن برای دفاع از خود در میان دیگران.

چگونه مسمومیت غذایی را درمان کنیم ؟


اگرچه علائم می تواند بسیار ناخوشایند باشد، مسمومیت غذایی اغلب خفیف است و طی 24 تا 48 ساعت خود به خود برطرف می شود.

اگر علائم مسمومیت غذایی من فعالیت‌های من را محدود کند، پزشک می‌تواند چیزی برای تسکین آنها تجویز کند.

از سوی دیگر، اگر علائم من طولانی شد یا بدتر شد، لازم است با پزشک مشورت کنم.

علائم خاص باید به من هشدار دهند و مرا تشویق کنند که خیلی سریع با او مشورت کنم:

  • خیلی خسته هستم
  • من دارم تب
  • در مدفوع من خون و/یا مخاط وجود دارد
  • استفراغ من با خون همراه است
  • مردمک های من گشاد شده است
  • دهانم خشک است
  • من شدم یبوست
  • من شدید دارم درد شکمی

این علائم ممکن است نشان دهنده مسمومیت غذایی جدی تری باشد. برخی از عفونت های سمی (سالمونلوز، E.coli خاص و به عنوان مثال بوتولیسم) می تواند عواقب کشنده ای داشته باشد، بنابراین توصیه می شود مراقب باشید و در اسرع وقت مشورت کنید.

Pas de rendez-vous ? Pensez à la téléconsultation !

حتما بخوانید : 8 اسانس سم زدایی

توجه این مطلب نمی تواند جایگزین نشخه پزشکی شود و رسانه هیچ گونه مسئولیتی در قبال آن ندارد 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا