آشپزی

سالاد فتوش لبنانی

سالاد فتوش لبنانی

این سالاد لبنانی سنتی “فتوش” یک غذای رنگارنگ مدیترانه ای است که با سبزیجات تازه، سس لیموی تند و کروتون پیتای ترد درست می شود.

این یک غذای جانبی با طراوت، خوشمزه و سالم است که می‌توانید با غذاهای تابستانی، باربیکیو یا پیک‌نیک مورد علاقه‌تان سرو کنید.

در عوض، مانند دستور پخت (سالاد تبولی لبنانی)، می‌توانید این سالاد فتوش را به عنوان یک سالاد سالم سرو کنید. یک وعده غذایی سبک مناسب برای عصرهای تابستان

Lebanese Fattoush Salad served in a glass bowl
سالاد فتوش لبنانی 11
پرش به:

سالاد فتوش یک راه عالی برای استفاده از نان پیتا باقی مانده است، نان مسطح خمیر ترش روستایی، یا نان ترتیلای گندم خانگی در اطراف آویزان است.

می توانید از سبزیجات تازه و ترد باغی که در یخچال خود دارید برای این سالاد مغذی و روشن خاورمیانه استفاده کنید.

فتوش چیست؟

طبق ویکی پدیا، سالاد فتوش لبنانی در اصل از شمال لبنان است. و با نام‌های دیگری مانند فتوش  (عربی: فتوش؛ همچنین فتوش، فتوش، فتوش، و چربی).

همانند سالاد ترکی شپرد (کوبان سالاتاسی)، این سالاد بسیار محبوب است. همه جوامع در شام.

سالاد فتوش به طور سنتی با سبزیجات تازه باغی و یک سس ساده لیمو-روغن زیتون تند درست می شود.

تکه‌های نان پیتای یونانی سرخ‌شده باقی‌مانده را اضافه می‌کنند تا در سس تند خیس شوند و بافتی ترد ایجاد کنند.

سماق به همراه آبلیمو و ملاس انار طعم ترش به چربی می دهد.

Lebanese summer salad "fattoush"served in a bowl
سالاد فتوش لبنانی 12

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

برای تهیه سالاد فتوش لبنانی، به کاهو، تربچه، خیار، گوجه فرنگی، سبزی تازه و چیپس پیتا، همراه با سس انار تند نیاز دارید.

می‌توانید چند ماده اضافی مانند برگ خرفه، پیاز سبز/پیاز قرمز، فلفل و زیتون بدون هسته اضافه کنید.

مواد لازم برای سالاد خرد شده

Ingredients for making fattoush salad
سالاد فتوش لبنانی 13
  • کاهو– من برای این سالاد تابستانی از نگین بچه یا کاهوی رومی استفاده می کنم. همچنین می‌توانید از کاهوی یخ‌سبرگ یا برگ‌های خرفه استفاده کنید.
  • گوجه فرنگی – من ترجیح می دهم از انواع گوجه فرنگی های گیلاسی استفاده کنم زیرا آنها درخشندگی و شیرینی بیشتری به سالاد می دهند. همچنین می‌توانید از انواع بزرگ مانند گوجه‌فرنگی آلویی یا تاکی استفاده کنید.اگر نمی‌خواهید سالادتان خیلی آبدار باشد، دانه‌های گوجه‌فرنگی‌ها را قبل از اضافه کردن آنها به سالاد بردارید.
  • خیار – این یک ماده سالاد بسیار محبوب در غذاهای ترکی – خاورمیانه است. من خیار ایرانی را برای دستور پخت سالادم مانند کیسیر (سالاد بلغور ترکی)، سالاد ایرانی شیرازی، و سالاد خیار یونانی. می توانید از خیارهای بزرگ استفاده کنید. اگر از خیارهای بزرگ استفاده می‌کنید، قبل از اضافه کردن خیار به سالاد، حتماً پوست آن‌ها را جدا کنید.
  • تربچه – بافتی ترد و همچنین طعم فلفلی اضافه می کنند. من از تربچه های کوچک صورتی صبحانه برای کمی ترد و رنگ استفاده می کنم.
  • پیاز قرمز– من عاشق استفاده از پیاز قرمز در دستور العمل های سالادم هستم. آنها را نازک برش دهید تا کمی ترد به سالاد اضافه شود. در صورت تمایل می توانید از پیازچه یا پیاز سفید استفاده کنید.اگر طعم پیاز خام را خیلی قوی می دانید، پیاز خرد شده را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب یخ خیس کنید و سپس آن را به سالاد فتوش اضافه کنید.
  • فلفل سبز – من ترجیح می دهم از فلفل سبز ترکی بلند برای سالاد استفاده کنم. آنها یکی از محبوب ترین فلفل هایی هستند که در آشپزی ترکیه استفاده می شود. آنها معمولاً خفیف هستند اما برخی از آنها می توانند کاملاً گرم باشند. می توانید از فلفل دلمه ای یا فلفل اسپانیایی پادرون نیز استفاده کنید.
  • سبزیجات تازه – من از برگ نعناع تازه استفاده می کنم، آنها در سالاد فتوش کلید هستند! با این حال، می توانید برای این سالاد تابستانی مدیترانه ای از جعفری، پیازچه یا شوید استفاده کنید!

مواد لازم برای سس

Ingredients needed to make the fattoush salad dressing
سالاد فتوش لبنانی 14
  • آب لیمو– من همیشه به جای آب لیموی بطری شده از آب لیموی فشرده شده از لیموترش تازه استفاده می کنم تا طعمی تازه و خوشمزه تر داشته باشم.
  • روغن زیتون – من از روغن زیتون فوق بکر با کیفیت خوب برای سس سالاد خود استفاده می کنم. این تفاوت زیادی در طعم ایجاد می کند!
  • ملاس انار – شربت غلیظی است که با آب انار درست می‌شود و معمولاً در دستور العمل‌های خاورمیانه/ترکی استفاده می‌شود. این طعم شیرین و ترش شدیدی دارد و برای استفاده در سس سالاد یا ماریناد عالی است. می‌توانید آن را از اکثر فروشگاه‌های ترکیه/خاورمیانه یا آنلاین از آمازون. آن را با هیچ ملاس دیگری جایگزین نکنید. در عوض، از آب لیمو یا لعاب بالزامیک اضافی استفاده کنید.
  • سیر– طعم دهنده عالی برای سس فتوش است و کاملا ضروری است. می‌توانید با هاون و هاون یا آن را با یک Microplane.
  • سماق– سماق را می توانید در اکثر خواربار فروشی ها و فروشگاه های خاورمیانه / مدیترانه پیدا کنید. آنها همچنین برای خرید از آمازون.
  • نعنا خشک – من از آن برای تشدید طعم نعناع همراه با طعم تازه استفاده می کنم.
  • چیپس پیتا – می توانید از نان پیتا که از فروشگاه خریداری شده است استفاده کنید یا خودتان درست کنید.

چگونه سالاد فتوش لبنانی درست کنیم؟

دستور تهیه سالاد فتوش بسیار آسان و ساده است.

اما، برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله و نکات ساده را دنبال کنید:

سس فتوش را آماده کنید

سیر را رنده کنید، رب دهید یا ریز خرد کنید و در ظرفی بریزید.

بقیه مواد سس را به کاسه اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا ترکیب شوند.

Ingredients for fattoush dressing mixed in a small bowl
سالاد فتوش لبنانی 15

می توانید برای تهیه سس سالاد خود از یک شیشه مزون نیز استفاده کنید.

به سادگی همه چیز را در یک شیشه قرار دهید، درب آن را محکم ببندید و آن را به خوبی تکان دهید تا همه چیز ترکیب شود.

چیپس پیتا را درست کنید

نان پیتا را به تاس یا مثلث لقمه ای برش دهید.

آنها را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و روی یک ورقه پخت قرار دهید.

برای چند دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای و ترد شود در فر بپزید.

در روش دیگر، می توانید آنها را در تابه سرخ کنید یا می توانید از سرخ کن بادی خود برای تهیه چیپس پیتا استفاده کنید.

pita bread cut into small triangles
سالاد فتوش لبنانی 16

سبزیجات را آماده کنید

برگ‌های کاهو را بشویید، خشک کنید و سپس آن را به طور تقریبی خرد کنید.

گوجه گیلاسی ها را از وسط نصف کنید.

اگر از گوجه فرنگی های بزرگ استفاده می کنید، آن ها را به مکعب هایی به اندازه لقمه برش دهید.

اگر نمی‌خواهید سالادتان خیلی آبدار باشد، می‌توانید گوجه‌فرنگی‌ها را بخرید.

در صورت استفاده از خیارهای بزرگ، خیارها و فلفل ها را برش دهید، پوست آن ها را بگیرید و دانه ها را جدا کنید.

برگ‌های نعناع تازه را شیفون کنید تا تیره نشوند.

تربچه و پیاز قرمز را ریز خرد کنید.

در روش دیگر، می‌توانید تربچه‌ها را به چهار قسمت برش دهید و پیاز قرمز را خلالی کنید.

Fattoush salad ingredients prepared and ready to mix with the dressing
سالاد فتوش لبنانی 17

سالاد فتوش خود را بسازید

کاهو، سبزیجات خرد شده و برگ‌های نعنا را در یک کاسه بزرگ بریزید.

روی سس سالاد بریزید و ½ قاشق چایخوری سماق را به همراه ½ قاشق چایخوری نعناع خشک و نیمی از چیپس پیتا بپاشید.

Vegetables for fattoush salad placed in a large glass bowl
سالاد فتوش لبنانی 18

آنها را به آرامی مخلوط کنید تا همه با هم ترکیب شوند و درست قبل از سرو سالاد، آنها را با بقیه چیپس پیتا تزئین کنید.

Fattoush Salad in a glass bowl
سالاد فتوش لبنانی 19

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • همانند هر سالاد تازه، از بهترین و تازه ترین موادی که ممکن است تهیه کنید استفاده کنید. همیشه از روغن زیتون خالص و آب لیموی تازه برای سس استفاده کنید. در صورت امکان از چیپس پیتای آماده خودداری کنید، فقط چند دقیقه طول می کشد تا خودتان درست کنید!
  • مطمئن شوید که سس سالاد را قبل از اضافه کردن آن به سبزیجات خود میل کنید و مقدار مواد را به سلیقه خود تنظیم کنید.
  • سالاد فتوش خود را با مقداری باقیمانده نان‌های خانگی فلافل لبنانی برای یک غذای گیاهی خوشمزه تزیین کنید!

با سالاد فتوش چه چیزی سرو کنیم؟

سالاد فتوش یک سالاد سنتی خاورمیانه است که معمولاً به عنوان یک غذای جانبی یا به عنوان یک وعده غذایی سبک سرو می شود.

این یک سالاد با طراوت و خوش طعم است که به خوبی با انواع غذاها جفت می شود.

در اینجا چند ایده برای سرو با سالاد فتوش وجود دارد:

  • فلافل – سالاد فتوش یک ترکیب عالی با فلافل لبنانی است. بافت ترد فلافل مکمل تردی سالاد است.

سؤالات متداول دستور غذا

سماق چیست؟

سماق یک ادویه محبوب در آشپزی خاورمیانه و ترکیه است. این یک چاشنی همه کاره است که رنگ قرمز روشن و ترشی را به سالاد می بخشد. من از آن در سالادهای پیازم استفاده می کنم تا با تانتونی و Arnavut Cigeri دستور العمل ها.

آیا می توانم این سالاد را از قبل درست کنم؟

می توانید سس را تا دو هفته قبل آماده کنید و در یخچال نگهداری کنید. ظرف یا شیشه بدون هوا تا زمانی که لازم باشد.
می توانید چیپس پیتای خود را تا پنج روز قبل درست کنید و در دمای اتاق در ظرف دربسته نگهداری کنید.
من توصیه نمی کنم سبزیجات و سبزی های خود را از قبل آماده کنید.

برای دستور العمل های خوشمزه تر سالاد مدیترانه ای، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند تهیه این سالاد فتوش لبنانی به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

overhead picture of Lebanese fattoush salad

سالاد فتوش لبنان

آیلا کلولی

این سالاد سنتی لبنانی «فتوش» یک غذای مدیترانه‌ای رنگارنگ است که با سبزیجات تازه، سس لیموی تند، و کروتون پیتای ترد درست می‌شود.

زمان آماده سازی 20 دقیقه

زمان کل 20 دقیقه

کورس پیش غذا، غذای اصلی، سالاد، مخلفات

آشپزی مدیترانه ای، خاورمیانه

سرویس ها 4 افراد

کالری 173 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

دستورالعمل ها 

سس فتوش را آماده کنید

  • آن را رنده یا ریز خرد کنید سیر را در ظرفی بریزید.

  • بقیه مواد سس را به کاسه اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا ترکیب شوند.

  • برای درست کردن سس سالاد خود می توانید از یک پارچ مزون نیز استفاده کنید. به سادگی همه چیز را در یک شیشه قرار دهید، درب آن را محکم ببندید و خوب تکان دهید تا همه با هم ترکیب شوند.

چیپس پیتا را درست کنید

  • برش نان پیتا را به تاس یا مثلث های لقمه ای تبدیل کنید.

  • آنها را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و روی یک ورقه پخت قرار دهید.

  • چند دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای و ترد شود در فر بپزید. از طرف دیگر، می‌توانید آن‌ها را در تابه سرخ کنید یا از سرخ‌کن بادی خود برای تهیه چیپس پیتا استفاده کنید.

سبزیجات را آماده کنید

  • شستشو، خشک کن و سپس برگ های کاهو را به طور تقریبی خرد کنید.

  • گوجه گیلاسی ها را از وسط نصف کنید. اگر از گوجه فرنگی های بزرگ استفاده می کنید، آنها را به مکعب هایی به اندازه لقمه برش دهید. اگر نمی‌خواهید سالادتان خیلی آبدار باشد، می‌توانید گوجه‌فرنگی‌ها را پاک کنید.

  • در صورت استفاده از خیارهای بزرگ، خیارها و فلفل ها را برش دهید، خیارها را پوست بگیرید و دانه ها را جدا کنید.

  • برگ‌های نعناع تازه را با شیفونی بپزید تا از تیره شدن آنها جلوگیری کنید.

  • تربچه و پیاز قرمز را ریز خرد کنید. همچنین می توانید تربچه ها را به چهار قسمت برش دهید و پیاز قرمز را خلالی کنید.

سالاد فتوش خود را بسازید

  • کاهو، سبزیجات خرد شده و برگ‌های نعنا را در یک کاسه بزرگ بریزید.

  • روی سس سالاد بریزید و بپاشید. روی ½ قاشق چایخوری سماق به همراه ½ قاشق چایخوری نعناع خشک و نیمی از چیپس پیتا.

  • آنها را به آرامی مخلوط کنید تا همه با هم ترکیب شوند و درست قبل از سرو سالاد روی آنها را با بقیه چیپس پیتا تزئین کنید.

یادداشت

  • سالاد فتوش راهی عالی برای استفاده از نان پیتای باقی مانده در اطراف است.
  • اگر نمی‌خواهید سالادتان خیلی آبدار باشد، دانه‌های گوجه‌فرنگی‌تان را قبل از اضافه کردن به سالاد بردارید.
  • می‌توانید پانسمان را تا دو هفته قبل آماده کنید و تا زمانی که لازم باشد در ظرف یا شیشه دربسته در یخچال نگهداری کنید.
  • اگر طعم پیاز خام را خیلی قوی می‌دانید، پیاز خرد شده را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب یخ خیس کنید و سپس آن را به سالاد فتوش اضافه کنید.
  • این سالاد وگان را بدون گلوتن با جایگزین کردن نان پیتای معمولی با نسخه بدون گلوتن درست کنید.
  • همانند هر سالاد تازه، از بهترین و تازه ترین موادی که ممکن است تهیه کنید استفاده کنید. همیشه از روغن زیتون خالص و آب لیموی تازه برای سس استفاده کنید.
  • اگر از خیارهای بزرگ استفاده می‌کنید، قبل از افزودن به سالاد، حتماً پوست آن‌ها را بگیرید و دانه‌ها را جدا کنید.

تغذیه

Calories: 173kcal Carbohydrates: 24gProtein: 5gFat: 8g Saturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 5gSodium: 389mgPotassium: 686mgFiber: 5g Sugar: 7 gVitamin A: 14121IU Vitamin C: 46mgCalcium: 97mg Iron: 3 mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. This means that if you click on them and then buy something, we get a small amount of commission to keep the site running, but it doesn’t cosst you anything more.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا