اخبار روز

بیش از ۶ هزار غیرنظامی در ۲۰ ماه اول کودتا در میانمار کشته شدند

بیش از ۶ هزار غیرنظامی در ۲۰ ماه اول کودتا در میانمار کشته شدند

بیش از ۶ هزار غیرنظامی در ۲۰ ماه اول کودتا در میانمار کشته شدند

به گزارش خبرگزاری خالق به نقل از خبرگزاری آناتولی، بنا بر گزارشی که توسط موسسه تحقیقات صلح اسلو منتشر شد، تعداد غیرنظامیانی که در ۲۰ ماه اول کودتای نظامی میانمار در فوریه ۲۰۲۱ جان خود را از دست دادند به ۶۳۳۷ نفر رسیده است.

بر اساس این گزارش، از اول فوریه ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲، ۶ هزار و ۳۳۷ نفر به دلایل سیاسی جان خود را از دست دادند و ۲ هزار و ۶۱۴ نفر مجروح شدند.

گزارش مذکور در ادامه اضافه می‌کند: ۳ هزار و ۳ مورد از این کشته‌ ها توسط ارتش، پلیس و شبه نظامیان و ۲ هزار و ۱۵۲ مورد دیگر توسط گروه های مخالف مسلح بوده است.

در این گزارش آمده است: این رقم بسیار بیشتر از ارقام موجود در رسانه‌ ها است. این داده‌ ها بر اساس تعداد کشته‌ شدگان از منابع خبری موثق تهیه شده است.

گفتنی است پس از آن که ارتش میانمار با سرنگونی دولت میانمار به رهبری آنگ سان سوچی در ۱ فوریه ۲۰۲۱، قدرت را به دست گرفت و اعتراضات مسالمت آمیز را به صورت خونین سرکوب کرد، کشورهای آ سه آن تلاش‌ های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران آغاز اما ناموفق شدند.

در همین راستا و به منظور تثبیت اوضاع در این کشور پیشنهاد توقف فوری خشونت‌ ها، رساندن کمک‌ های بشردوستانه و آغاز گفتگو بین طرفین ارائه شد.

ژنرال هلائینگ نیز وعده داد که در ماه آوریل مذکرات را با سوچی آغاز کند اما به آن عمل نکرد. متعاقبا آ سه آن نیز رهبر نظامی میانمار را از حضور در جلسات خود منع کرده است.

آ سه آن متشکل از ۱۰ کشور اندونزی، مالزی، تایلند، فیلیپین، سنگاپور، برونئی، ویتنام، لائوس، کامبوج و میانمار است.

به گزارش خالق، گفتنی است که ارتش میانمار روز اول فوریه سال ۲۰۲۱ در پی بازداشت «میو انیونت» سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و «آنگ سان سوچی» رهبر این حزب و وزیر خارجه این کشور با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که قدرت به «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش منتقل شده است.

مسلمانان روهینگیا که با تصویب قانونی توسط دولت میانمار در سال ۱۹۸۲ حقوق شهروندی خود را از دست داده و یک اقلیت مسلمان بدون تابعیت در میانمار شدند، سرانجام از سوی ارتش میانمار در ۲۵ آگوست سال ۲۰۱۷ مورد حملات شدیدی قرار گرفتند.

ارتش میانمار و بودائیان افراطی به بهانه واهی حمله به پاسگاه‌های مرزی این کشور در ایالت راخین، حملات پاکسازی قومی علیه مسلمان روهینگیا را آغاز کردند. در این حملات بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان راخینی به بنگلادش پناه بردند و صدها روستای مسلمانان به آتش کشیده شد. سازمان‌های بین المللی حقوق بشر با انتشار تصاویر ماهواره‌ای تائید کردند که صدها روستای مسلمانان ویران شده است.

سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر خشونت علیه مسلمانان راخین در میانمار را «پاکسازی قومی» و «نسل‌کشی» توصیف می‌کنند.

بر اساس داده‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، شمار مسلمانان راخینی که پس از آگوست سال ۲۰۱۷ از ظلم و ستم در میانمار فرار کرده و به بنگلادش پناه بردند به ۹۳۶ هزار و ۷۳۳ نفر رسیده است.

بر اساس اعلام سازمان ملل، ۵۲ درصد از جمعیت ۳۴ اردوگاه پناهجویی در بنگلادش را کودکان و ۴۸ درصد آن را بزرگسالان و افراد مسن روهینگیایی تشکیل می‌دهند.

همچنین بنا بر اعلام سازمان ملل متحد ۹۲ هزار مسلمان روهینگیائی به تایلند و ۲۱ هزار تَن آنها نیز به فرار کرده اند. برخی از پناهجویان راخینی نیزبه اندونزی، نپال و مالزی پناه برده اند.

میشل باشله کمیسر عالی وقت حقوق بشر پیشین سازمان ملل متحد در این ارتباط گفته بود که شرایط بازگشت پناهجویان روهینگیایی به خانه‌های خود در میانمار فراهم نشده است.

منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا