مجدارا – دستور العمل عدس و برنج لبنانی
مجدارا – دستور العمل عدس و برنج لبنانی
مجادارا (یا مجدارا) یک دستور غذای ساده و در عین حال خوشمزه لبنانی است که با عدس و برنج تهیه میشود و با پیاز کاراملی شده طعمدار میشود. درست کردن آن بسیار آسان است فقط با چند ماده ساده که احتمالاً از قبل در انبار خود دارید. همچنین، تهیه این غذای زیبا ارزان، پر از مواد مغذی و بدون گلوتن است.
پرش به:
Mujadara (یا Mujaddara) یک دستور پخت برنج عدس بسیار محبوب در سراسر کشورهای خاورمیانه است و معمولاً به عنوان غذای اصلی همراه با سالاد مانند سالاد فتوش لبنان یا کوبان سالاتاسی (سالاد ترکی شپرد) و یک کاسه ماست.
مجادارا چیست؟
مجادارا یک غذای سنتی خاورمیانه از عدس و برنج است که روی آن پیاز کاراملی شده است. هر منطقه و خانواده ای تنوع خاص خود را از این غذای ساده و طعم دار دارد. محبوب ترین آنها با عدس سبز (یا قهوه ای) و برنج درست می شود.
این دستور پخت عدس و برنج خاورمیانه با نامهای مجاداره، مجاداره، مجادرا، موداردارا نیز شناخته میشود، و مجادره این یک غذای گیاهی/وگان ارزان است و اغلب به آن غذای فقیر می گویند. با این حال، فوق العاده خوش طعم است و مطمئناً برای چند ثانیه به عقب خواهید رفت!
چرا این دستور غذا جواب می دهد؟
- برنج موجدارا را بسیار آسان می توان تنها با چند ماده اولیه که ممکن است از قبل در دست داشته باشید درست کنید.
- این یک غذای ارزان و سیر کننده است که به طور طبیعی بدون لبنیات، بدون گلوتن و وگان نیز می باشد.
- بقایای این عدس و برنج خوشمزه خاورمیانه ای به زیبایی منجمد می شود.
مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها
- عدس – عدس برای درست کردن سوپ و سالاد یا افزودن به بلغور پلو یا فیله بورک بسیار مناسب است. آنها منبع عالی فیبر هستند و چربی اشباع شده، کلسترول و سدیم بسیار کمی دارند. برای این دستور می توانید از عدس قهوه ای یا عدس سبز استفاده کنید. از استفاده از عدس قرمز خودداری کنید زیرا شکل خود را حفظ نمی کند و در هنگام پخت حالت لطیفی به خود می گیرد.
- برنج – من از برنج بالدو استفاده می کنم – برنج چاق و دانه کوتاه که در ترکیه می روید. این نوع برنج بسیار نشاسته ای است و می تواند رطوبت زیادی را جذب کند، که آن را بسیار خامه ای و لطیف می کند اما در هنگام پخت نیز شکل خود را به خوبی حفظ می کند. با این حال، می توانید از برنج باسماتی یا قهوه ای، حتی در صورت تمایل بلغور استفاده کنید. اگر می خواهید از نوع دیگری برنج استفاده کنید، حتما زمان پخت را تنظیم کنید.
- پیاز – پیاز عنصر ستاره این مجاده لبنانی است و غذا را با هم ترکیب می کند. من از 4 پیاز متوسط استفاده میکنم و آنها را نازک برش میدهم تا کاراملی شوند.
- روغن زیتون – من از روغن زیتون برای فواید سلامتی آن استفاده میکنم، اما میتوانید کره بیشتری اضافه کنید و از روغن زیتون صرفنظر کنید.
- ذخیره – میتوانید از انواع سبزیجات خانگی اصلی برای نسخه وگان/گیاهخواری استفاده کنید . اگر از مواد موجود در فروشگاه استفاده می کنید، همیشه قبل از افزودن نمک بیشتر، چاشنی آن را بررسی کنید.
چگونه عدس و بلغور پلو بپزیم؟
پخت این مجاده لبنانی خوشمزه با این دستور العمل ساده و سرراست بسیار آسان است. با این حال، برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:
عدس سبز را از قبل بپزید
پختن عدس سبز کمی بیشتر از برنج طول می کشد. بنابراین لازم است قبل از مخلوط شدن با برنج آنها را از قبل بپزید.
عدس سبز را بشویید و در یک تابه سنگین با 3 فنجان آب سرد، برگ بو و زیره بریزید.
ظرف را با درب بپوشانید، آن را به جوش آورید و 15 تا 25 دقیقه بجوشانید. زمان بسته به نوع عدسی که استفاده می کنید متفاوت است.
بعد از 15 دقیقه آنها را بررسی کنید و آنها را بپزید تا زمانی که عدس ها تقریباً پخته شوند اما همچنان سفت شوند زیرا با برنج به پختن ادامه می دهند.
پیازها را کاراملی کنید
پیازها را تا حد امکان نازک و یکنواخت خرد کنید تا مطمئن شوید که همه آنها به طور یکنواخت کاراملی شده اند.
در حالی که عدس در حال پختن است، یک تابه بزرگ با پایه سنگین را روی حرارت متوسط گرم کنید و روغن زیتون را اضافه کنید.
پیازهای خلال شده را اضافه کنید و آنها را به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت دهید یا تا زمانی که پیازها نرم شوند، کاراملی شوند و شروع به ترد شدن کنند.
پیازها را مرتباً هم بزنید تا مطمئن شوید که به طور یکنواخت پخته می شوند. ما میخواهیم پیازها یک رنگ قهوهای طلایی تیره پیدا کنند.
برنج را بپزید و سرو کنید
وقتی عدس از قبل پخته شد، برنج را با آب سرد جاری بشویید تا آب آن شفاف شود.
برنج را به همراه 1 فنجان آب یا به اندازه ای که روی برنج را بپوشاند به عدس اضافه کنید.
سریع هم بزنید، درب را دوباره بگذارید و بگذارید به آرامی 15 دقیقه دیگر بجوشد یا تا زمانی که مایع جذب شود و برنج و عدس هر دو پخته شوند.
تابه را از روی حرارت بردارید، ¾ پیاز کاراملی شده را به عدس و برنج اضافه کنید و آنها را هم بزنید.
برگهای بو را بردارید، درب ظرف را برگردانید و آن را با یک حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید.
اجازه دهید 10 دقیقه استراحت کند، روی آن را با بقیه پیازهای کاراملی شده تزیین کنید و قبل از سرو با مقداری جعفری خرد شده تزئین کنید.
لطفاً به کارت دستور غذا بروید در زیر برای فهرست کامل مواد با اندازهگیریها، روش کامل دستور غذا، یادداشتهای دستور غذا، و اطلاعات تغذیهای.
نکات برتر از سرآشپز
- پختن عدس سبز کمی بیشتر از برنج طول می کشد. بنابراین لازم است قبل از مخلوط شدن با برنج آنها را از قبل بپزید.
- از استفاده از عدس قرمز خودداری کنید زیرا شکل خود را حفظ نمی کند و در هنگام پختن حالت لطیفی پیدا می کند.
- پیازها را تا حد امکان نازک و یکنواخت خرد کنید تا مطمئن شوید که همه آنها به طور یکنواخت کاراملی شده اند.
- پیازها جزء ستاره های این غذا هستند و تاثیر زیادی در طعم غذای نهایی دارند. ما می خواهیم پیازها رنگ قهوه ای تیره داشته باشند اما نسوزند. بنابراین هنگام سرخ کردن پیازها مراقب رنگ پیازها باشید و مرتب هم بزنید. اگر خیلی سریع و نه یکنواخت قهوهای میشوند، حرارت را کم کنید.
- اگر می خواهید از برنج قهوه ای یا بلغور استفاده کنید، حتما زمان پخت را تنظیم کنید.
چه چیزی را با مجدارا سرو کنیم؟
این غذای برنج مجداره با عدس یک وعده غذایی متعادل است و می توان آن را به عنوان غذای اصلی همراه با یک کاسه سالاد مانند سالاد چغندر و فیت یا بابا گانوش بدون تهینی و یک کاسه ماست یا سبزیجات ترشی مخلوط.
سؤالات متداول دستور غذا
آنها نیازی به خیس خوردن ندارند اما اگر می توانید آنها را خیس کنید. می خواهید زمان پخت را کاهش دهید.
بله، عدس سبز سرشار از فیبر و کم چربی است. آنها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند و شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارند که برای کاهش وزن عالی است.
باقیمانده ها در یخچال تا 5 روز در ظرف دربسته نگهداری می شوند. اگر می خواهید آنها را طولانی تر نگه دارید، می توانید آنها را تا 3 ماه منجمد کنید.
برای سایر دستور العمل های خوشمزه تهیه شده با عدس، چرا امتحان نکنید:
این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.
امیدوارم از روند تهیه این غذای خوشمزه عدس و برنج خاورمیانه “مجادارا” به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ?
خوشحالی! / افیه اولسون!
مجادره – دستور العمل عدس و برنج لبنانی
مجادارا (یا مجداره) یک دستور غذای ساده و در عین حال خوشمزه لبنانی است که با عدس و برنج تهیه میشود و با پیاز کاراملی طعمدار میشود.
مواد تشکیل دهنده
دستورالعمل ها
قبل از پختن عدس سبز
-
عدس سبز را بشویید، و آنها را با 3 فنجان آب سرد، برگ بو و زیره در یک تابه با پایه سنگین قرار دهید.
-
ظرف را با درب بپوشانید، آن را به جوش بیاورید و 15 تا 25 دقیقه بجوشانید. زمان بسته به نوع عدسی که استفاده می کنید متفاوت است.
-
بعد از 15 دقیقه آنها را بررسی کنید و آنها را بپزید تا زمانی که عدس ها تقریباً پخته شوند اما همچنان سفت شوند زیرا با برنج به پختن ادامه می دهند.
کارامل کردن پیاز
در حین پختن عدس، یک تابه بزرگ با پایه سنگین را روی حرارت متوسط گرم کنید و روغن زیتون را اضافه کنید.
پیازهای خلال شده را اضافه کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت دهید یا تا زمانی که پیازها نرم شده و کاراملی شوند و شروع به ترد شدن کنند.
پیازها را مرتب هم بزنید تا مطمئن شوید که به طور یکنواخت پخته می شوند. ما میخواهیم پیازها یک رنگ قهوهای طلایی تیره پیدا کنند.
پخت برنج
-
وقتی عدس از قبل پخته شد، برنج را با آب سرد جاری بشویید تا آب آن خارج شود. روشن
-
برنج را به همراه 1 فنجان آب یا به اندازه ای که روی برنج را بپوشاند به عدس اضافه کنید.
-
سریع هم بزنید، درب را دوباره بگذارید و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر به آرامی بجوشد یا تا زمانی که مایع جذب شود و برنج و عدس هر دو پخته شوند.
-
تابه را از روی حرارت بردارید، ¾ کارامل شده را اضافه کنید پیاز را به عدس و برنج بزنید و آنها را هم بزنید.
-
برگ های بو را بردارید، درب تابه را برگردانید و روی آن را با حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید.
-
بگذارید 10 دقیقه استراحت کند و روی آن را با بقیه پیازهای کاراملی شده تزیین کنید و قبل از سرو با مقداری جعفری خرد شده تزئین کنید.
یادداشت
- پختن عدس سبز کمی بیشتر از برنج طول می کشد. بنابراین لازم است آنها را قبل از مخلوط کردن با برنج از قبل بپزید.
- از استفاده از عدس قرمز خودداری کنید زیرا شکل خود را حفظ نمی کند و در هنگام پختن حالت لطیفی به خود می گیرد.
- پیازها را تا حد امکان نازک و یکنواخت خرد کنید تا مطمئن شوید که همه آنها به طور یکنواخت کاراملی شده اند.
- پیازها جزء ستاره های این غذا هستند و تاثیر زیادی در طعم غذای نهایی دارند. ما می خواهیم پیازها رنگ قهوه ای تیره داشته باشند اما نسوزند. بنابراین هنگام سرخ کردن پیازها مراقب رنگ پیازها باشید و مرتب هم بزنید. اگر خیلی سریع و نه یکنواخت قهوهای میشوند، حرارت را کم کنید.
- اگر میخواهید از برنج قهوهای یا بلغور استفاده کنید، حتماً زمان پخت را تنظیم کنید.
- بقایای آن تا 5 روز در ظرف دربسته در یخچال نگهداری می شود.
تغذیه
کالری: 503کیلو کالری کربوهیدرات ها: 76gپروتئین: 17gچربی: 14g چربی اشباع شده: 2gچربی اشباع نشده چندگانه: 2gچربی تک غیراشباع: 10gسدیم: 604میلی گرمپتاسیم: 681میلی گرمفیبر: 17g قند: 6 gویتامین A: 29IU ویتامین C: 10میلی گرمCalcium: 77mg Iron: 5 mg
این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.