آشپزی

موساکا بادمجان لبنانی وگان (مغمور)

موساکا بادمجان لبنانی وگان (مغمور)

این موساکا بادمجان لبنانی وگان خوشمزه، که به نام مغمور نیز شناخته می‌شود، ترکیبی از بادمجان‌های برشته و نخود در یک سس گوجه‌فرنگی تند با طعم ادویه‌های لبنانی است.

درست مانند موساکای ترکی سنتی، این غذای سالم لبنانی بادمجان مملو از طعم‌های مدیترانه‌ای است که آن را تبدیل به یک رویا می‌کند. برای دوستداران بادمجان صادق است.

Vegan Lebanese Eggplant Moussaka (Maghmour) served in a dish
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 14
پرش به:

نسخه من از این غذای گیاهی بادمجان لبنانی به طرز باورنکردنی ساده ای است که با استفاده از مواد اولیه روزمره آماده می شود، در حالی که همچنان سرشار از طعم و مزه تغذیه ای است.

بهترین بخش این است که طعم آن در روز بعد بسیار خوشمزه تر است و می توان آن را گرم یا در دمای اتاق میل کرد.

می‌توانید آن را به‌عنوان یک غذای اصلی سیرکننده، همراه با نان شیر هوکایدو ژاپنی کرکی سرو کنید. /a> و کوبان سالاتاسی (سالاد ترکی شپرد)، یا آن را در ظرف مزه دار قرار دهید در کنار Batata Harra (سیب زمینی لبنانی) و چاچیک (دیپ ماست ترکی).

Lebanese eggplant moussaka served with Coban Salatasi on the side
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 15

موسکا یا مغمور لبنانی چیست؟

موساکای لبنانی که به عنوان مغمور نیز شناخته می شود، یک غذای سنتی بادمجان لبنانی است که با نسخه یونانی موساکا متفاوت است.

در حالی که موساکا یونانی معمولاً با لایه‌هایی از بادمجان، گوشت چرخ کرده و سس بشامل درست می‌شود، نسخه لبنانی آن رویکردی گیاهی دارد.

در مغمور، ماده ستاره ای بادمجان است که معمولاً تفت داده می شود یا سرخ می شود تا نرم و خامه ای شود.

این غذا همچنین دارای موادی مانند گوجه فرنگی، پیاز، سیر، زیره، و نخود است.

پس از پخته شدن، بادمجان و نخود در یک سس گوجه‌فرنگی می‌پزند و یک غذای غنی و خوش‌طعم ایجاد می‌کنند.

موساکای لبنانی اغلب به عنوان غذای اصلی با نان یا به عنوان بخشی از ظروف مزز سرو می شود. ، که مجموعه ای از غذاهای کوچک است.

این خورش وگان مورد علاقه گیاهخواران، وگان ها و حتی دوستداران گوشت است.

موساکای لبنانی با مزه‌های مدیترانه‌ای شرقی جذاب‌تر است.

Lebanese moussaka cooked in a dutch oven
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 16

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • قابلیت تهیه این مغمور لبنانی پیش از موعد یک مزیت بزرگ است. می‌توانید با آماده کردن آن از قبل و گرم کردن مجدد آن در زمان سرو، در زمان و تلاش صرفه‌جویی کنید.
  • ترکیب بادمجان تفت داده شده، نخود و سس گوجه فرنگی تند با ادویه های لبنانی ترکیبی هماهنگ از طعم ها ایجاد می کند.
  • این موساکای خاورمیانه نه تنها خوشمزه است بلکه مغذی نیز هست. ترکیبی از بادمجان، نخود و گوجه فرنگی، مواد مغذی ضروری، فیبر و پروتئین گیاهی را فراهم می کند.
  • اگر رژیم کم کالری دارید، این غذای عالی است، یک قسمت از این دستور موساکای گیاهی بادمجان فقط 251 کیلو کالری دارد!

مواد لازم برای موساکا بادمجان لبنانی گیاهی (مغمور)

Labelled picture of ingredients for vegan Lebanese maghmour
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 17
  • بادمجان ها (بادمجان ها) – هنگام خرید بادمجان های بزرگ کمی سفت اما نه سفت انتخاب کنید. آنها را به صورت راه راه مانند گورخر پوست کنده و به ضخامت 1 سانتی متر برش دهید.
  • گوجه فرنگی – گوجه فرنگی رسیده تابستانی قرمز و آبدار همیشه بهترین گزینه است اما می توانید از گوجه فرنگی کنسرو شده نیز استفاده کنید.
    نخود

  • نخود – نخود بافت اضافی به ظرف می دهد و همچنین با بادمجان کاملاً ست می شود. می توانید از نخود خشک یا کنسرو نخود استفاده کنید.
  • رب گوجه فرنگیطعم اومامی و همچنین رنگ قرمز روشن را به غذاها اضافه می کند. می توانید آن را در مغازه های ترکیه یا خاورمیانه پیدا کنید. همچنین می توانید آن را به صورت آنلاین از کلاس آمازون.
  • روغن زیتون – این یک ماده ضروری در این غذای بادمجان است، زیرا طعمی متمایز می دهد که طعم موساکا را افزایش می دهد.
  • پیاز – می توانید از پیاز قهوه ای، زرد یا سفید در اندازه بزرگ استفاده کنید.
  • حبه سیر – سیر طعم عالی به این دستور غذای بادمجان وگان می دهد. با استفاده از قبل از افزودن آن به ظرف، میکروپلان را اضافه کنید.
  • ادویه – من از یک چاشنی ساده متشکل از نمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده و زیره استفاده می کنم. می توانید فلفل هندی یا پودر چیلی را به آن اضافه کنید.

چگونه موساکا (مغمور) بادمجان لبنانی وگان درست کنیم؟

پخت خورش بادمجان لبنانی وگان بسیار آسان است و برای دستیابی به بهترین نتیجه، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:

بادمجان ها

را آماده کنید

فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد / 392 درجه فارنهایت گرم کنید و یک سینی فر بزرگ را با کاغذ روغنی بپوشانید.

بادمجان ها را به صورت گورخری پوست بگیرید، از طول یک چهارم آن ها را جدا کنید، سپس به مکعب های ۲ تا ۳ سانتی متری (۱ اینچی) خرد کنید.  

eggplants are peeled in zebra pattern and cut into cubes for making Vegan Lebanese Eggplant Moussaka (Maghmour)
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 18

مکعب‌های بادمجان را با 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون با برس شیرینی‌پزی سیلیکونی به خوبی بمالید و آنها را روی یک ورقه پخت قرار دهید.

آنها را به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده بپزید یا تا زمانی که کمی نرم و قهوه ای طلایی شوند.

از طرف دیگر، می‌توانید آنها را به مدت 13 تا 15 دقیقه در سرخ‌کن هوا بریان کنید.

بادمجان های خرد شده را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا فیلینگ گوجه فرنگی آماده شود.

eggplant cubes are roasted until softened
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 19

سس گوجه فرنگی را آماده کنید

در حین تفت دادن بادمجان ها، شروع به تهیه فیلینگ گوجه فرنگی و نخود کنید.

یک ووک یا یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید.

وقتی تابه داغ شد، پیازها را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.

Sautéing the onions in a dutch oven with olive oil
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 20

1 ½ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، زیره، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید و مخلوط خوبی به آن بدهید.

garlic, tomato paste, salt, pepper, and cumin are added to sautéed onions for making vegan Lebanese eggplant moussaka - maghmour dish
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 21

گوجه فرنگی تازه خرد شده را به همراه سیر و فلفل قرمز اضافه کنید و خوب هم بزنید.

chopped tomatoes, garlic and chilli are added to the pan
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 22

بسته به آبدار بودن گوجه‌فرنگی‌هایتان، از ½ فنجان تا 1 ½ فنجان، به سس آب اضافه کنید. سس را هم بزنید.

water is added to the tomato filling
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 23

ترکیب کنید و بپزید

در آخر، نخود و بادمجان‌های تفت داده شده را به سس گوجه‌فرنگی اضافه کنید، آن‌ها را خوب هم بزنید و 20 تا 25 دقیقه بپزید تا بادمجان‌ها نرم شوند و در دهان ذوب شوند.

roasted eggplants and chickpeas are added to the pan
موساکا بادمجان لبنانی وگان مغمور 24

تابه را از روی حرارت بردارید، جعفری خرد شده را اضافه کنید و در حالی که هنوز گرم است سرو کنید.

Vegan Lebanese Eggplant Moussaka (Maghmour) is cooked in a dutch oven

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • برای دستیابی به بافت نرم و خامه ای، حتما بادمجان را به درستی تفت دهید تا نرم شود. می توانید این کار را با قرار دادن بادمجان ها در فر با دمای بالا یا سرخ کن و همچنین سرخ کردن آنها در روغن انجام دهید.
  • قبل از افزودن بادمجان و نخود سس گوجه فرنگی را بچشید و در صورت نیاز چاشنی آن را تنظیم کنید. می‌توانید ادویه‌ها، نمک یا فلفل بیشتری اضافه کنید تا به تعادل کامل طعم‌ها برسید.
  • مثل بسیاری از خورش ها و غذاهای آب پز، موساکا روز بعد طعم بهتری پیدا می کند زیرا طعم ها زمان زیادی برای ترکیب شدن با هم دارند. در نظر بگیرید که آن را از قبل درست کنید و یک شب آن را در یخچال بگذارید تا طعمی قوی تر و خوشمزه تر داشته باشید.

چگونه موساکا بادمجان لبنانی گیاهی (Maghmour) سرو کنیم؟

موساکا را به عنوان یک غذای اصلی سیر کننده سرو کنید.

آن را با کرکی و کره ای برنج ترکی پلو (Sehriyeli Pilav)، بلغور پیلاوی (بلغور پلو ترکی برنج)، یا یک تکه پوسته نان خمیر ترش هلندی برای خیس خوردن سس گوجه فرنگی خوشمزه.

همچنین می‌توانید آن را با یک سالاد تازه مانند سالاد خیار یونانی یا سالاد گوجه فرنگی و گردو (Gavurdagi Salatasi) برای یک وعده غذایی کامل و سالم.

همچنین می‌توانید موساکای لبنانی را به‌عنوان بخشی از سینی مزه سرو کنید، که مجموعه‌ای از غذاهای کوچک است که معمولاً به‌عنوان پیش‌غذا یا بشقاب‌های مشترک سرو می‌شوند.

موساکا را در کنار سایر موارد مورد علاقه خاورمیانه مانند حموس، فلافل لبنانی، یپرک سرما – برگ انگور پر شده، و ملیتزانوسالاتا (غذای بادمجان یونانی برشته شده).

ذخیره سازی و گرم کردن مجدد

اجازه دهید موساکای لبنانی قبل از نگهداری کاملاً خنک شود.

آن را به یک ظرف دربسته منتقل کنید یا روی آن را با پوشش پلاستیکی یا فویل آلومینیومی محکم بپوشانید.

حداکثر 3-4 روز در یخچال یا حداکثر تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.

برای گرم کردن مجدد، قسمت مورد نظر موساکا را به یک تابه یا تابه نچسب منتقل کنید.

آن را روی حرارت متوسط ​​رو به پایین گرم کنید، هر از گاهی هم بزنید تا به دلخواه شما گرم شود.

برای جلوگیری از چسبندگی و حفظ رطوبت، ممکن است لازم باشد کمی آب یا سس گوجه فرنگی اضافه کنید.

اگر می‌خواهید موساکا را دوباره در مایکروویو گرم کنید، آن را در یک ظرف مخصوص مایکروویو قرار دهید و روی آن را با یک درب مخصوص مایکروویو یا پوشش پلاستیکی مخصوص مایکروویو بپوشانید.

در مایکروویو با قدرت متوسط ​​گرم کنید، هر از گاهی هم بزنید تا کاملا گرم شود.

سؤالات متداول دستور غذا

آیا موساکا حاوی سیب زمینی است؟

دستور پخت موساکای گیاهی من شامل سیب زمینی نمی شود، اما اگر ترجیح می دهید، می توانید آن را جایگزین کنید. نیمی از بادمجان ها با سیب زمینی.
سیب زمینی به خوبی با بادمجان ها جفت می شود و بافت دلپذیری به غذا می دهد. همچنین می‌توانید دستور غذای موساکای یونانی معتبر را که ترکیبی از نصف بادمجان و نیمی سیب زمینی برای تنوع سنتی است، کشف کنید.

آیا می توانم موساکا را درست کنم؟ جلوتر از زمان؟

کاملاً! در واقع، موساکا اغلب روز بعد طعم بهتری دارد زیرا طعم ها فرصتی برای ترکیب شدن با هم دارند.
می‌توانید آن را از قبل آماده کنید، در یخچال نگهداری کنید و پس از آماده شدن دوباره آن را گرم کنید.

آیا موساکای لبنانی برای رژیم غذایی گیاهی یا گیاهی مناسب است؟

بله، موساکا بادمجان لبنانی وگان (مغمور) کاملاً گیاهی است و برای گیاهخواران و کسانی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می کنند مناسب است.
عاری از محصولات حیوانی است و حاوی مواد مفیدی مانند بادمجان، نخود و سس گوجه فرنگی خوش طعم است.

برای سایر دستور العمل های لبنانی عالی، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند تهیه این غذای موساکا بادمجان لبنانی وگان سالم به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ?

خوشحالی! / افیه اولسون!

d985d988d8b3d8a7daa9d8a7 d8a8d8a7d8afd985d8acd8a7d986 d984d8a8d986d8a7d986db8c d988daafd8a7d986 d985d8bad985d988d8b1 6495df5cbf6b0

موساکای بادمجان لبنانی گیاهی (مغمور)

آیلا کلولی

یک نسخه سالم، ساده و خوشمزه از غذای سنتی موساکا که با لایه‌هایی از بادمجان برشته، نخود و سس گوجه‌فرنگی درست می‌شود.

زمان آماده سازی 45 دقیقه

زمان پخت 1 ساعت 15 دقیقه

زمان کل 2 ساعت

دوره درس اصلی

آشپزی مدیترانه ای، ترکی

سرویس ها 4 بخش‌ها

کالری 325 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

Instructions 

Preparing the Eggplants

  • Preheat the oven to 200° C / 392° F and line a large baking sheet with silicone paper. 

  • Peel the eggplants in a zebra pattern, quarter them lengthwise, then chop them into 2-3 cm (1″) cubes.  

  • Brush them generously with 2-3 tablespoon of olive oil using a silicone pastry brush and place them on a baking sheet. 

  • Bake them for 25 to 30 minutes or until they are slightly softened and brown. Alternatively, you can roast them in an air fryer for 13-15 minutes.

  • Remove the eggplants from the oven and set them aside until the tomatoey filling is ready. 

Preparing the Tomato Sauce

  • While roasting the eggplants, start making the tomato & chickpea filling. 

  • Place a wok or a large pan on medium heat and add 2 tablespoon of olive oil. 

  • When the pan is hot, add the onions and sauté for a few minutes, until soft.

  • Stir in the tomato paste, cumin, salt, and pepper, and give it a good mix.

  • Add the chopped tomatoes, along with the garlic and red chili, and stir well. 

  • Add water to the sauce, depending on the juiciness of your tomatoes, ranging from ½ cup to 1 ½ cups. Give the sauce a stir.

  • Lastly, add the chickpeas and roasted eggplants to the tomato sauce, give them a good stir, and cook for 20-25 minutes until the eggplants are tender and melt in your mouth.

  • Remove the pan from the heat, add chopped parsley, and serve it while still warm.

یادداشت

 

  • The leftovers will keep for up to a week when refrigerated in an airtight container. You can also keep them in the freezer for up to 3 months.
  • To achieve a soft and creamy texture, make sure to properly roast the eggplant until it is tender. You can do this by placing the eggplant in the oven at a high temperature or in an air fryer as well as frying them in oil.
  • Taste the tomato sauce before adding the eggplant and chickpeas, and adjust the seasoning as needed. You can add more spices, salt, or pepper to achieve the perfect balance of flavors.
  • Like many stews and braised dishes, Moussaka tends to taste even better the next day as the flavors have had time to meld together. Consider making it in advance and refrigerating it overnight for a more intensified and delicious taste.

Nutrition

Calories: 325kcalCarbohydrates: 53gProtein: 12gFat: 10gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 6gSodium: 809mgPotassium: 1408mgFiber: 19gSugar: 22gVitamin A: 435IUVitamin C: 41mgCalcium: 127mgIron: 5mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این به این معنی است که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کمیسیون برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

موساکا بادمجان لبنانی وگان (مغمور) 25
حتما بخوانید : طرز تهیه پلو تره کوهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا