آشپزی

بامیا – خورش بامیه ترکی

بامیا – خورش بامیه ترکی

بامیا که با نام‌های بامیه یا بامیه نیز شناخته می‌شود، یک غذای کلاسیک خورش ترکی است که با بامیه، گوجه‌فرنگی، پیاز، سیر و آبلیمو درست می‌شود.

این خورش خوشمزه و سالم به طور سنتی حاوی گوشت بره، گوشت گاو یا مرغ است و راز طعم غنی آن فرآیند طولانی و آهسته آهسته آهسته آهسته پز شدن است که طعم ها را به آرامی با هم ترکیب می کند

Turkish bamya stew with chicken
بامیا خورش بامیه ترکی 17
پرش به:

بامیا همچنین یک غذای محبوب در کشورهای خاورمیانه و مدیترانه است و هر فرهنگی تنوع منحصر به فرد خود را به دستور غذا اضافه می‌کند.

روش مورد علاقه من برای تهیه این خورش خوشمزه با مرغ است، درست همانطور که مادرم در دوران کودکی برای ما درست می کرد.

bamya stew cooked with chicken
بامیا خورش بامیه ترکی 18

بامیا چیست؟

بامیا یک خورش سبزی ساده و سالم ترکی است که با بامیا تهیه می شود که در ترکی به معنای بامیه است.

این دستور پخت در کشورهای خاورمیانه و مدیترانه نیز بسیار محبوب است و تهیه آن بسیار آسان است.

خورش بامیه معمولاً با پیاز، سیر، گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی و گوشت درست می شود.

اگرچه من ترجیح می‌دهم از مرغ برای غذای بامیا استفاده کنم، گوشت بره بیشتر بعد از گوشت گاو قرار می‌گیرد.

bamya- Turkish okra stew
بامیا خورش بامیه ترکی 19

بامیا در تاریخ ترکیه

بامیا (یا بامیه – بامیه) که به خورش بامیه ترکی نیز معروف است، یک غذای مورد علاقه در غذاهای ترکی است.

منشا آن را می توان در امپراتوری عثمانی جستجو کرد، جایی که یک غذای محبوب در میان نخبگان حاکم بود.

با گذشت زمان، این غذا فراگیرتر شد و اکنون در خانواده ها و رستوران های ترکیه به یکی از مواد اصلی تبدیل شده است.

گمان می رود بامیه، ماده اصلی بامیا، از اتیوپی سرچشمه گرفته و توسط بازرگانان به ترکیه آورده شده است.

به سرعت در غذاهای ترکی پذیرفته شد و به دلیل تطبیق پذیری و فواید تغذیه ای آن به سبزی محبوب تبدیل شد.

bamya stew cooked in a dutch oven
بامیا خورش بامیه ترکی 20

چرا بامیه برای شما مفید است؟

بامیه (معروف به انگشتان زنانه، بامیا، بامیا یا بامیه) غلاف میوه خوراکی گیاهی است که مربوط به هیبیسکوس است و به دلیل خاصیت غلیظ کنندگی در بسیاری از غذاها استفاده می شود.

این یک سبزی مغذی مملو از ویتامین‌ها است، به ویژه سرشار از ویتامین‌های A و C (که برای سلامت سیستم ایمنی عالی هستند) و همچنین ویتامین‌های K، B، کلسیم، اسید فولیک و پتاسیم.

همچنین، بامیه سرشار از فیبر غذایی است و گفته می‌شود که با کاهش سطح کلسترول مضر به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.

بنابراین، مصرف بیشتر بامیه راهی ارزان و آسان برای کنترل کلسترول و پیشگیری از بیماری های قلبی است.

همچنین کم کالری است، 100 گرم بامیه فقط 30 کالری دارد.

bamya served in a plate with lemon and chili on the side
بامیا خورش بامیه ترکی 21

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • تهیه بامیا بسیار آسان و همچنین مغذی و خوش طعم است.
  • این غذای آرام بخش و در عین حال سبک را می توان در تابستان و زمستان به عنوان خورش میل کرد.
  • باقی مانده بامیا تا پنج روز در یخچال و تا 3 ماه در فریزر نگهداری می شود.

خرید بامیه

هنگام خرید بامیه برای بامیا یا هر دستور غذایی دیگری، باید چند نکته را در نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که بهترین کیفیت و طعم را دریافت می کنید.

در اینجا چند نکته برای خرید بامیه وجود دارد:

  • بامیه تازه برای داشتن بهترین طعم و بافت در خورش بامیه شما ضروری است. به دنبال بامیه باشید که سبز روشن، سفت و بدون کبودی یا لک باشد. از بامیه هایی که کدر، تغییر رنگ یا لکه های نرم به نظر می رسند پرهیز کنید.
  • اگرچه می توانید از بامیه های بزرگتر در خورش بامیا استفاده کنید، اما بامیه های کوچک لطیف تر و خوش طعم تر هستند. به دنبال غلاف های بامیه باشید که بیشتر از 4-5 اینچ نباشند، زیرا لطیف ترین و خوش طعم ترین آنها هستند.
  • ساقه غلاف بامیه باید تازه و سبز باشد. اگر خشک یا قهوه‌ای به نظر می‌رسد، بامیه ممکن است کهنه شده باشد یا از دوران اولیه خود گذشته باشد.
  • بامیه در ماه‌های تابستان، از ژوئن تا سپتامبر، فصل است، بنابراین بهترین زمان برای خرید بامیه تازه و محلی است.
Long okra is sliced before using for making Bamia
بامیا خورش بامیه ترکی 22

بامیه چه طعمی دارد؟

بامیه طعم ملایمی دارد و بافت آن بسته به نحوه پخت آن می تواند متفاوت باشد.

وقتی سرخ می‌شود یا سرخ می‌شود، می‌تواند مقداری ترد را حفظ کند، اما وقتی مانند دستور پخت این خورش به آرامی پخته می‌شود، نرم می‌شود و در دهان شما آب می‌شود.

این سبزی سالم دارای «لغزش» طبیعی (شبیه آلوئه ورا) است که می‌تواند باعث «لزخی» شدن غذاهای خاص شود.

با این حال، در مورد خورش، می تواند به نفع شما باشد، زیرا به طور طبیعی خورش را غلیظ می کند.

همچنین، پختن بامیه با گوجه فرنگی و آب لیمو به جلوگیری از لاغری کمک می کند.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

Labelled picture of ingredients for bamya
بامیا خورش بامیه ترکی 23
  • بامیه– می توانید از بامیه های تازه، منجمد (و ذوب شده) یا خشک شده (سپس هیدراته شده) استفاده کنید. در حالی که استفاده از بامیه های جوان و کوچک بهترین انتخاب برای این غذا است، برش دادن بامیه های بلندتر قبل از افزودن به خورش نیز یک گزینه است.
sliced okra
<em><strong>اگر از بامیه های بلند استفاده می کنید بامیه ها را قاچ کنید <strong><em>
  • مرغ – می توانید از هر قسمتی از مرغ برای این خورش استفاده کنید. زمان پخت بسته به قسمتی که استفاده می کنید متفاوت است. همچنین می توانید از تکه های گوشت بره یا گاو استفاده کنید، یا گوشت را برای نسخه گیاهی/وگان حذف کنید.
  • گوجه فرنگی – از بهترین گوجه فرنگی هایی که می توانید پیدا کنید (مانند گوجه فرنگی آلویی) استفاده کنید.
  • رب گوجه فرنگی – اصلی ترین غذای آشپزی ترکی است. طعم اومامی و همچنین رنگ قرمز روشن را به ظروف اضافه می کند. می توانید آن را در مغازه های ترکیه یا خاورمیانه پیدا کنید. همچنین می‌توانید آن را به صورت آنلاین از کلاس آمازون.
  • آب لیمو – من از آب لیموی تازه برای بهترین و تازه ترین نتیجه استفاده می کنم. اگر ملاس انار در دست دارید می توانید استفاده کنید.

چگونه خورش بامیه ترکی – بامیا درست کنیم؟

تهیه خورش بامیه بسیار آسان است و برای رسیدن به بهترین نتیجه، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:

فر هلندی یا تابه ای با پایه سنگین را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید.

تکه های مرغ را آنقدر سرخ کنید تا کمی قهوه ای شوند و سپس در بشقاب بگذارید.

6 pieces of seared chicken legs on a plate
بامیا خورش بامیه ترکی 24

پیازها را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

Sautéing the onions in a Dutch oven
بامیا خورش بامیه ترکی 25

سیر را هم بزنید، 30 ثانیه تفت دهید و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.

garlic and tomato paste are added to the onions
بامیا خورش بامیه ترکی 26

قبل از اضافه کردن گوجه‌فرنگی رنده شده و فلفل قرمز، خوب مخلوط کنید.

به آرامی ماهیتابه را با آب گوجه فرنگی پاک کنید.

the grated tomatoes are added to the onions
بامیا خورش بامیه ترکی 27

تکه های مرغ را به تابه برگردانید.

Chicken legs are returned to the pan with the tomato sauce
بامیا خورش بامیه ترکی 28

و سپس بامیه، آب لیمو، نمک و آب را اضافه کنید.

آنها را خوب هم بزنید و تابه را به جوش بیاورید.

Okra, stock, and seasoning are added to the pan
بامیا خورش بامیه ترکی 29

حرارت را کم کرده و خورش را به آرامی روی حرارت ملایم به مدت 40 تا 45 دقیقه بجوشانید تا بامیه و تکه های مرغ نرم شوند.

Bamya is cooked until okra and chicken are soft
بامیا خورش بامیه ترکی 30

تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید پنج دقیقه قبل از سرو بماند.

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • از یک تابه ته سنگین یا فر هلندی استفاده کنید زیرا حرارت را به طور یکنواخت‌تر پخش می‌کنند.
  • بامیه فصل بسیار کوتاهی دارد و فقط در تابستان موجود است. با این حال، می توانید این سبزی سالم را تا 5 ماه در یک ظرف دربسته فریز کنید.
  • از بامیه تازه و جوان برای بهترین طعم و بافت استفاده کنید.
  • به طور سنتی، غذای بامیا از گوشت بره، گوشت گاو یا بز، مقدار زیادی گوجه فرنگی و بامیه تشکیل شده است. من پای مرغ یا بال هایی را ترجیح می دهم که مادرم در کودکی برای ما انجام می داد. می توانید گوشت را برای نسخه گیاهی/وگان کنار بگذارید.

چه چیزی را با بامیا سرو کنیم؟

این خورش بامیه خوشمزه زمانی بهترین است که با یک کاسه کره برنج ترکی (Sehriyeli Pilav) سرو شود. یک تکه بالش بزلما (نان تخت ترکی).

همچنین می‌توانید آن را به تنهایی با مقداری سالاد مانند کیسیر (سالاد بلغور ترکی)، سرو کنید. Gavurdagi Salatasi (سالاد گوجه فرنگی و گردو)، یا سالاد ترکی شپرد (کوبان سالاتاسی).

سؤالات متداول دستور غذا

چگونه باقیمانده ها را نگهداری کنیم؟

باقیمانده ها تا پنج روز در یخچال در ظرف دربسته نگهداری می شوند.
همچنین می‌توانید آنها را تا سه ماه منجمد کنید، اگر می‌خواهید بیشتر نگهداری شوند.

آیا می توانم از بامیه یخ زده برای بامیا استفاده کنم؟

بله، می توانید از بامیه های یخ زده برای بامیا استفاده کنید؟ بامیا اگر بامیه تازه در دسترس نباشد. با این حال، بامیه های یخ زده ممکن است بافت کمی نرم تر از بامیه های تازه داشته باشند.

آیا می توانم بامیا را بدون گوشت درست کنم؟

بله، می توانید بامیا را بدون گوشت برای نسخه گیاهی یا وگان این غذا درست کنید. .
به سادگی گوشت را حذف کنید و به جای آب گوشت گاو یا مرغ از آب سبزیجات استفاده کنید.

برای دستور العمل های مدیترانه ای خوشمزه تر، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از طرز تهیه این خورش بامیه ترکی خوشمزه و سالم به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

bamya- Turkish okra stew

بامیا – خورش بامیه ترکی

آیلا کلولی

بامیا (یا بامیا) یک غذای کلاسیک خورش بامیه ترکی است که با بامیه، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و آبلیمو درست می شود.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 5 دقیقه

زمان آشپزی 45 دقیقه

زمان کل 50 دقیقه

دوره درس اصلی

آشپزی مدیترانه، خاورمیانه، ترکی

سرویس ها 4 افراد

کالری 570 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

دستورالعمل ها 

  • فر هلندی یا تابه‌ای با پایه سنگین را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید.

  • تکه‌های مرغ را بجوشانید تا کمی قهوه‌ای شوند و سپس در بشقاب بگذارید.

  • Add the onions to the pan and sauté them for a few minutes, until soft and translucent.

  • Stir in the garlic, sauté for 30 seconds, and then add the tomato paste.

  • Mix well before adding the grated tomatoes and chilies. Gently deglaze the pan with the juices from the tomatoes.

  • Add the chicken pieces to the pan along with the okra, lemon juice, salt, and the stock.

  • Give them a good stir and bring the pan to a boil.

  • Lower the heat and gently simmer the stew on low heat for 40 to 45 minutes, until the okra and the chicken pieces are tender.

  • Remove the pan from the heat and let it rest for five minutes before serving.

یادداشت

  • Use a heavy–bottomed pan or a Dutch Oven as they distribute the heat more evenly.
  • Okra has a very short season and is only available during the summer. However, you can freeze this healthy vegetable in an airtight container for up to 5 months.
  • The secret to this Bamya recipe is the long, slow simmering that brings the flavours gently together.
  • Traditionally, the Bamia dish consists of lamb, beef or goat, lots of tomatoes, and okra. I prefer chicken legs or wings same as my mom used to do for us as a child. You can leave the meat out for the vegetarian/vegan version.
  • Cooking the okra with tomatoes and lemon juice helps avoid slimness.
  • The leftover Bamia Stew will keep for up to five days when refrigerated.

Nutrition

Calories: 570kcalCarbohydrates: 22gProtein: 36gFat: 38gSaturated Fat: 9gPolyunsaturated Fat: 7gMonounsaturated Fat: 18gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 180mgSodium: 1072mgPotassium: 1198mgFiber: 6gSugar: 9gVitamin A: 2269IUVitamin C: 69mgCalcium: 148mgIron: 3mg

This post uses affiliate links. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

حتما بخوانید : اسفناج با تخم مرغ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا