آشپزی

کبسا مرغ عربی – ماچبوس

کبسا مرغ عربی – ماچبوس

کبسا مرغ عربی که به نام ماچبوس نیز شناخته می شود، یک غذای اصیل عربی است که در سراسر کشورهای حاشیه خلیج فارس محبوب است و در سراسر خاورمیانه از آن لذت می برند.

این غذای مرغ و برنج معطر در نسخه‌های مختلفی عرضه می‌شود و به طور سنتی شامل برنج (اغلب باسماتی)، پیاز، گوجه‌فرنگی و ترکیبی از ادویه‌های کابسا است.

Arabian chicken kabsa is served individually on a plate
کبسا مرغ عربی ماچبوس 12
پرش به:

Machboos یا Kabsa کاملاً شبیه بیریانی است.

اگرچه هر دو غذا از ادویه‌های معطر، برنج و گوشت استفاده می‌کنند، طعم‌های منحصربه‌فرد آن‌ها ناشی از تأثیرات منطقه‌ای و روش‌های پخت متفاوت است.

کلمه “کبسا” از فعل عربی “کباسا” (کبس) گرفته شده است که به معنای فشار دادن یا فشار دادن است.

این نام نشان دهنده روش پخت و پز منحصر به فرد مورد استفاده در تهیه غذا است، جایی که مواد در طی فرآیند پخت و پز در یک قابلمه فشرده یا فشرده می شوند.

chicken machboos cooke in a dutch oven
کبسا مرغ عربی ماچبوس 13

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • ترکیب لذیذ ادویه‌های معطر کبسا، مانند لیموترش سیاه، میخک، هل، زعفران، دارچین و برگ بو، طعمی متمایز به این غذای مرغ و برنج یک‌دیگ می‌دهد.
  • علی‌رغم فهرست طولانی مواد تشکیل دهنده آن، ساخت ماچبوس بسیار ساده و ساده است.
  • این دستور غذا همه کاره است. می توانید مرغ را با بز، بره، شتر، گوشت گاو، ماهی یا میگو جایگزین کنید.
  • برنج معطر و مرغ لطیف یک غذای خوشمزه و اصیل خاورمیانه ای ایجاد می کند که تمام خانواده از آن لذت خواهند برد.
  • روش پخت در یک قابلمه به مرغ و برنج اجازه می دهد تا دم بکشند و یکدیگر را تکمیل کنند.

مواد مورد نیاز

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر پیمایش کنید.

labelled picture of ingredients for Arabian chicken machboos

  • مرغ – برای این دستور غذا، برای طعم بیشتر، ربع پای مرغ با استخوان و پوست را انتخاب می کنم. قبل از قهوه ای شدن، آنها را با دستمال کاغذی خشک کنید – نیازی به آبکشی نیست. چوب طبل، ران یا ترکیبی از هر دو نیز به خوبی کار می کنند.
  • پیاز– می توانید از پیازهای قهوه ای، زرد یا سفید خرد شده یا خلال شده استفاده کنید. موسیر نیز یک انتخاب عالی است.
  • لیموهای خشک (لیمو امانی) – یکی از مواد اصلی غذای کبسا هستند و طعم خاصی به آن می دهند. می‌توانید آنها را از فروشگاه‌های خاورمیانه یا آنلاین از آمازون.
  • گوجه فرنگی + رب گوجه فرنگی– رنگ قرمز پر جنب و جوش و همچنین طعم اومامی را به غذا اضافه می کنند. برای بهترین نتیجه، خوشمزه ترین گوجه فرنگی را انتخاب کنید. رب گوجه فرنگی در فروشگاه های خاورمیانه یا به صورت آنلاین در Amazon .
  • ادویه جات کامل – من از مخلوطی از برگ بو، هل و چوب دارچین استفاده می کنم. اگر در دست دارید، می توانید ادویه های دیگری مانند دانه فلفل سیاه یا میخک را به لیست اضافه کنید.
  • ادویه جات – من برای این دستور بهارات، زردچوبه، فلفل دلمه ای، فلفل سیاه آسیاب شده، میخک و دارچین را با هم مخلوط می کنم. در صورت تمایل می توانید مخلوط ادویه کبسا را ​​بخرید.
  • باسماتی – برنج باسماتی دانه بلند با کیفیت خوب را از یک برند معروف برای بهترین نتیجه انتخاب کنید. می‌توانید آن را از سوپرمارکت‌ها یا فروشگاه‌های هندی و همچنین به‌صورت آنلاین از آمازون.

چگونه مرغ کبسا – Machboos درست کنیم؟

تهیه این غذای اصیل خاورمیانه “Chicken Kabsa – Machboos” بسیار آسان و ساده است.

با این حال، برای دستیابی به بهترین نتایج باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:

روغن زیتون را در یک اجاق بزرگ هلندی یا قابلمه با پایه سنگین روی حرارت متوسط ​​رو به بالا گرم کنید.

چهار طرف پای مرغ را قهوه ای کنید. آنها را بردارید و در یک بشقاب کنار بگذارید.

4 pieces of chicken legs are seared and set aside on a plate
کبسا مرغ عربی ماچبوس 14

در همان قابلمه، گیلاس را اضافه کنید و پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شوند.

onions are sautéed until lightly browned
کبسا مرغ عربی ماچبوس 15

بهارات، زردچوبه، پودر دارچین، فلفل دلمه ای، فلفل سیاه، نمک، میخک، لیموترش خشک، چوب دارچین، هل و برگ بو را با هم مخلوط کنید.

spices are added to the browned onions
کبسا مرغ عربی ماچبوس 16

چند دقیقه بپزید تا معطر شود.

فلفل، زنجبیل تازه، سیر، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید.

خوب هم بزنید و بپزید تا گوجه فرنگی ها تجزیه شوند.

ginger, garlic, tomato paste, and tomatoes are added to the pan
کبسا مرغ عربی ماچبوس 17

مرغ سرخ شده را به قابلمه برگردانید. آب مرغ را بریزید و بگذارید تا بجوشد. روی آن را بپوشانید و حدود 45 دقیقه بپزید.

the stock and chicken pieces are added to the pan
کبسا مرغ عربی ماچبوس 18

در حین پختن مرغ، برنج باسماتی را در آب سرد خیس کنید.

پس از پختن مرغ به مدت 45 دقیقه، برنج باسماتی را زیر آب سرد بشویید تا آب شفاف شود. آن را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.

chicken kasba is cooked until the chicken pieces are tender
کبسا مرغ عربی ماچبوس 19

روی آن را بپوشانید و 20 تا 25 دقیقه دیگر بجوشانید یا تا زمانی که برنج نرم شود و مرغ پخته شود.

قبل از سرو، بگذارید ظرف ۱۰ دقیقه استراحت کند، درست مانند سایر غذاهای برنجی مانند زرشک پلو مرغ (زرشک پلو ایرانی با مرغ) و ماقلوبا ( مکلوبه) – آش برنج.

چوب های دارچین، غلاف هل و لیموترش خشک شده را بردارید و تکه های برنج و مرغ را در بشقاب سرو بریزید.

می توانید تکه های مرغ را با برنج مخلوط کنید یا مرغ را روی برنج قرار دهید.

chicken pieces and rice are served on a plate
کبسا مرغ عربی ماچبوس 20

با جعفری یا گشنیز خرد شده و آجیل کاج تزئین کنید.

نکات برتر سرآشپز

  • برای طعم بیشتر، قسمت های استخوانی و پوستی پای مرغ را انتخاب کنید. چوب طبل، ران یا ترکیبی از هر دو نیز به خوبی کار می کند.
  • مرغ را قبل از پختن سرخ کنید تا طعم آن بهتر شود.
  • برنج را زیر آب جاری سرد بشویید تا شفاف شود. شستن برنج از چسبیدن آن ها به هم جلوگیری می کند و باعث می شود که برنج پف کرده و پوسته پوسته شود.
  • از نسبت دقیق برنج به آب همانطور که در دستور غذا گفته شده است استفاده کنید. اگر از برنج غیر از باسماتی استفاده می کنید، دستورالعمل های روی بسته بندی را برای نسبت برنج به آب دنبال کنید.
  • قبل از سرو، ظرف را به مدت 15 دقیقه استراحت دهید.

با چیکن ماچبوس چی سرو کنیم؟

مچبوس مرغ را با همراهی‌های سنتی خاورمیانه مانند Cacik (دیپ ماست ترکی) سرو کنید ، سالاد شیرازی ایرانی، یا موتبال (بادمجان برشته شده).

این غذای معطر با آیران (نوشیدنی ماست ترکی) کاملاً با طراوت ترکیب می شود. طعم های غنی و لذیذ.

ذخیره سازی و گرم کردن مجدد

می توانید باقیمانده ماچبوس مرغ را در ظرف دربسته در یخچال تا 5 روز نگهداری کنید.

برای نگهداری طولانی‌تر، می‌توانید ظرف را تا ۳ ماه منجمد کنید.

برای یخ زدن، بگذارید کاملا خنک شود، آن را در ظرف مخصوص فریزر قرار دهید و مطمئن شوید که به خوبی بسته شده است.

قبل از گرم کردن مجدد در یخچال ذوب کنید.

قبل از سرو با مایکروویو یا گرم کردن ملایم روی اجاق گاز، دوباره گرم کنید، در صورت نیاز برای حفظ رطوبت، مقداری آب اضافه کنید.

سؤالات متداول دستور غذا

هدف از قیمه در چیکن ماچبوس چیست؟

غی اضافه می کند طعم غلیظ و آجیلی به ظرف. اگر در دسترس نیست، می توانید از کره شفاف به عنوان جایگزین استفاده کنید.

آیا می توانم ماچبوس مرغ با مرغ بدون استخوان درست کنم؟

در حالی که استخوان- در قسمت های پای مرغ با پوست برای طعم بیشتر توصیه می شود، در صورت تمایل می توانید از قطعات مرغ بدون استخوان استفاده کنید. زمان پخت را بر این اساس تنظیم کنید.

آیا ماچبوس مرغ یک غذای تند است؟

میزان ادویه را می توان بر اساس ترجیح شخصی تنظیم کرد. شما روی مقدار فلفل سبز و سایر ادویه ها کنترل دارید.

برای غذاهای خوشمزه تر با گوشت و برنج، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند تهیه این غذای لذیذ و معطر «کابسا مرغ عربی – ماچبوس» به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! 🙂

خوشحالی! / افیه اولسون! 

daa9d8a8d8b3d8a7 d985d8b1d8ba d8b9d8b1d8a8db8c d985d8a7da86d8a8d988d8b3 6573ee948bdf5

کبسا مرغ عربی – ماچبوس

آیلا کلولی

کبسا مرغ عربی که به نام ماچبوس نیز شناخته می‌شود، یک غذای اصیل عربی است که در سراسر کشورهای حاشیه خلیج فارس محبوب است و در سراسر خاورمیانه از آن لذت می‌برند.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان پخت 1 ساعت 5 دقیقه

زمان کل 1 ساعت 20 دقیقه

دوره دوره اصلی

آشپزی خاورمیانه

سرویس ها 4 افراد

کالری 881 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

دستورالعمل ها 

  • روغن زیتون را در یک اجاق بزرگ هلندی یا قابلمه با پایه سنگین روی حرارت متوسط ​​رو به بالا گرم کنید.

  • ساق پای مرغ را از همه طرف قهوه ای کنید. آنها را بردارید و در بشقاب بگذارید.

  • در همان قابلمه، گیلاس را اضافه کنید و پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شوند.

  • بهارات، زردچوبه، پودر دارچین، فلفل دلمه ای، فلفل سیاه، نمک، میخک، لیموترش خشک، چوب دارچین، هل، و برگ بو. چند دقیقه بپزید تا معطر شود.

  • فلفل سبز، زنجبیل تازه و سیر را اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید.

  • با رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی خرد شده مخلوط کنید. بپزید تا گوجه فرنگی ها تجزیه شوند.
  • مرغ سرخ شده را به قابلمه برگردانید. آب مرغ را بریزید و بگذارید تا بجوشد. روی آن را بپوشانید و حدود 45 دقیقه بپزید.

  • در حین پختن مرغ، برنج باسماتی را در آب سرد خیس کنید.

  • بعد از پختن مرغ به مدت 45 دقیقه، برنج باسماتی را زیر آب سرد بشویید تا آب شفاف شود. آن را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.

  • روی آن را بپوشانید و 20 تا 25 دقیقه دیگر بجوشانید یا تا زمانی که برنج نرم شود و مرغ پخته شود.

  • قبل از سرو، اجازه دهید ظرف ۱۰ دقیقه بماند.

  • تکه های برنج و مرغ را به یک بشقاب سرو با جعفری یا گشنیز خرد شده و مغز کاج تزئین کنید.

یادداشت

  • برای طعم بیشتر، قسمت های استخوانی و پوستی پای مرغ را انتخاب کنید. چوب طبل، ران یا ترکیبی از هر دو نیز به خوبی کار می کند.
  • قبل از پختن مرغ را سرخ کنید تا طعم آن بهتر شود.
  • برنج را زیر آب جاری سرد بشویید تا شفاف شود. شستن برنج از چسبیدن آن ها به هم جلوگیری می کند و پف دار و پوسته پوسته می شود.
  • از نسبت دقیق برنج به آب همانطور که در دستور غذا گفته شده است استفاده کنید. اگر از برنج غیر از باسماتی استفاده می کنید، دستورالعمل های روی بسته بندی را برای نسبت برنج به آب دنبال کنید.
  • قبل از سرو، ظرف را به مدت 15 دقیقه استراحت دهید.
  • می‌توانید باقی‌مانده ماچبوس مرغ را در ظرف دربسته در یخچال تا 5 روز نگهداری کنید.

تغذیه

کالری: 881کیلو کالری کربوهیدرات ها: 106gپروتئین: 37gچربی: 34g چربی اشباع شده: 10gچربی غیراشباع چندگانه: 6gچربی تک غیراشباع: 15gچربی ترانس: 0.1gکلسترول: 156میلی گرم سدیم: 1866میلی گرمپتاسیم: 1025میلی گرمفیبر: 7g شکر: 9گرمویتامین A: 972IU ویتامین C: 36میلی گرمکلسیم: 117میلی گرم آهن: 4میلی گرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا