کبسا مرغ عربی که به نام ماچبوس نیز شناخته می شود، یک غذای اصیل عربی است که در سراسر کشورهای حاشیه خلیج فارس محبوب است و در سراسر خاورمیانه از آن لذت می برند.
این غذای مرغ و برنج معطر در نسخههای مختلفی عرضه میشود و به طور سنتی شامل برنج (اغلب باسماتی)، پیاز، گوجهفرنگی و ترکیبی از ادویههای کابسا است.
Machboos یا Kabsa کاملاً شبیه بیریانی است.
اگرچه هر دو غذا از ادویههای معطر، برنج و گوشت استفاده میکنند، طعمهای منحصربهفرد آنها ناشی از تأثیرات منطقهای و روشهای پخت متفاوت است.
کلمه “کبسا” از فعل عربی “کباسا” (کبس) گرفته شده است که به معنای فشار دادن یا فشار دادن است.
این نام نشان دهنده روش پخت و پز منحصر به فرد مورد استفاده در تهیه غذا است، جایی که مواد در طی فرآیند پخت و پز در یک قابلمه فشرده یا فشرده می شوند.
مرغ – برای این دستور غذا، برای طعم بیشتر، ربع پای مرغ با استخوان و پوست را انتخاب می کنم. قبل از قهوه ای شدن، آنها را با دستمال کاغذی خشک کنید – نیازی به آبکشی نیست. چوب طبل، ران یا ترکیبی از هر دو نیز به خوبی کار می کنند.
پیاز – می توانید از پیازهای قهوه ای، زرد یا سفید خرد شده یا خلال شده استفاده کنید. موسیر نیز یک انتخاب عالی است.
لیموهای خشک (لیمو امانی) – یکی از مواد اصلی غذای کبسا هستند و طعم خاصی به آن می دهند. میتوانید آنها را از فروشگاههای خاورمیانه یا آنلاین از آمازون.
گوجه فرنگی + رب گوجه فرنگی – رنگ قرمز پر جنب و جوش و همچنین طعم اومامی را به غذا اضافه می کنند. برای بهترین نتیجه، خوشمزه ترین گوجه فرنگی را انتخاب کنید. رب گوجه فرنگی در فروشگاه های خاورمیانه یا به صورت آنلاین در Amazon .
ادویه جات کامل – من از مخلوطی از برگ بو، هل و چوب دارچین استفاده می کنم. اگر در دست دارید، می توانید ادویه های دیگری مانند دانه فلفل سیاه یا میخک را به لیست اضافه کنید.
ادویه جات – من برای این دستور بهارات، زردچوبه، فلفل دلمه ای، فلفل سیاه آسیاب شده، میخک و دارچین را با هم مخلوط می کنم. در صورت تمایل می توانید مخلوط ادویه کبسا را بخرید.
باسماتی – برنج باسماتی دانه بلند با کیفیت خوب را از یک برند معروف برای بهترین نتیجه انتخاب کنید. میتوانید آن را از سوپرمارکتها یا فروشگاههای هندی و همچنین بهصورت آنلاین از آمازون.
چگونه مرغ کبسا – Machboos درست کنیم؟
تهیه این غذای اصیل خاورمیانه “Chicken Kabsa – Machboos” بسیار آسان و ساده است.
با این حال، برای دستیابی به بهترین نتایج باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:
روغن زیتون را در یک اجاق بزرگ هلندی یا قابلمه با پایه سنگین روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید.
چهار طرف پای مرغ را قهوه ای کنید. آنها را بردارید و در یک بشقاب کنار بگذارید.
کبسا مرغ عربی ماچبوس 14
در همان قابلمه، گیلاس را اضافه کنید و پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شوند.
کبسا مرغ عربی ماچبوس 15
بهارات، زردچوبه، پودر دارچین، فلفل دلمه ای، فلفل سیاه، نمک، میخک، لیموترش خشک، چوب دارچین، هل و برگ بو را با هم مخلوط کنید.
کبسا مرغ عربی ماچبوس 16
چند دقیقه بپزید تا معطر شود.
فلفل، زنجبیل تازه، سیر، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید.
خوب هم بزنید و بپزید تا گوجه فرنگی ها تجزیه شوند.
کبسا مرغ عربی ماچبوس 17
مرغ سرخ شده را به قابلمه برگردانید. آب مرغ را بریزید و بگذارید تا بجوشد. روی آن را بپوشانید و حدود 45 دقیقه بپزید.
کبسا مرغ عربی ماچبوس 18
در حین پختن مرغ، برنج باسماتی را در آب سرد خیس کنید.
پس از پختن مرغ به مدت 45 دقیقه، برنج باسماتی را زیر آب سرد بشویید تا آب شفاف شود. آن را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
کبسا مرغ عربی ماچبوس 19
روی آن را بپوشانید و 20 تا 25 دقیقه دیگر بجوشانید یا تا زمانی که برنج نرم شود و مرغ پخته شود.
قبل از سرو، بگذارید ظرف ۱۰ دقیقه استراحت کند، درست مانند سایر غذاهای برنجی مانند زرشک پلو مرغ (زرشک پلو ایرانی با مرغ) و ماقلوبا ( مکلوبه) – آش برنج.
چوب های دارچین، غلاف هل و لیموترش خشک شده را بردارید و تکه های برنج و مرغ را در بشقاب سرو بریزید.
می توانید تکه های مرغ را با برنج مخلوط کنید یا مرغ را روی برنج قرار دهید.
کبسا مرغ عربی ماچبوس 20
با جعفری یا گشنیز خرد شده و آجیل کاج تزئین کنید.
نکات برتر سرآشپز
برای طعم بیشتر، قسمت های استخوانی و پوستی پای مرغ را انتخاب کنید. چوب طبل، ران یا ترکیبی از هر دو نیز به خوبی کار می کند.
مرغ را قبل از پختن سرخ کنید تا طعم آن بهتر شود.
برنج را زیر آب جاری سرد بشویید تا شفاف شود. شستن برنج از چسبیدن آن ها به هم جلوگیری می کند و باعث می شود که برنج پف کرده و پوسته پوسته شود.
از نسبت دقیق برنج به آب همانطور که در دستور غذا گفته شده است استفاده کنید. اگر از برنج غیر از باسماتی استفاده می کنید، دستورالعمل های روی بسته بندی را برای نسبت برنج به آب دنبال کنید.
قبل از سرو، ظرف را به مدت 15 دقیقه استراحت دهید.
با چیکن ماچبوس چی سرو کنیم؟
مچبوس مرغ را با همراهیهای سنتی خاورمیانه مانند Cacik (دیپ ماست ترکی) سرو کنید ، سالاد شیرازی ایرانی، یا موتبال (بادمجان برشته شده).
این غذای معطر با آیران (نوشیدنی ماست ترکی) کاملاً با طراوت ترکیب می شود. طعم های غنی و لذیذ.
ذخیره سازی و گرم کردن مجدد
می توانید باقیمانده ماچبوس مرغ را در ظرف دربسته در یخچال تا 5 روز نگهداری کنید.
برای نگهداری طولانیتر، میتوانید ظرف را تا ۳ ماه منجمد کنید.
برای یخ زدن، بگذارید کاملا خنک شود، آن را در ظرف مخصوص فریزر قرار دهید و مطمئن شوید که به خوبی بسته شده است.
قبل از گرم کردن مجدد در یخچال ذوب کنید.
قبل از سرو با مایکروویو یا گرم کردن ملایم روی اجاق گاز، دوباره گرم کنید، در صورت نیاز برای حفظ رطوبت، مقداری آب اضافه کنید.
سؤالات متداول دستور غذا
هدف از قیمه در چیکن ماچبوس چیست؟
غی اضافه می کند طعم غلیظ و آجیلی به ظرف. اگر در دسترس نیست، می توانید از کره شفاف به عنوان جایگزین استفاده کنید.
آیا می توانم ماچبوس مرغ با مرغ بدون استخوان درست کنم؟
در حالی که استخوان- در قسمت های پای مرغ با پوست برای طعم بیشتر توصیه می شود، در صورت تمایل می توانید از قطعات مرغ بدون استخوان استفاده کنید. زمان پخت را بر این اساس تنظیم کنید.
آیا ماچبوس مرغ یک غذای تند است؟
میزان ادویه را می توان بر اساس ترجیح شخصی تنظیم کرد. شما روی مقدار فلفل سبز و سایر ادویه ها کنترل دارید.
برای غذاهای خوشمزه تر با گوشت و برنج، چرا امتحان نکنید:
این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @ cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous .
امیدوارم از روند تهیه این غذای لذیذ و معطر «کابسا مرغ عربی – ماچبوس » به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! 🙂
خوشحالی! / افیه اولسون!
کبسا مرغ عربی – ماچبوس
آیلا کلولی
کبسا مرغ عربی که به نام ماچبوس نیز شناخته میشود، یک غذای اصیل عربی است که در سراسر کشورهای حاشیه خلیج فارس محبوب است و در سراسر خاورمیانه از آن لذت میبرند.
stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>
زمان آماده سازی 15 دقیقه دقیقه
زمان پخت 1 ساعت ساعت 5 دقیقه دقیقه
زمان کل 1 ساعت ساعت 20 دقیقه دقیقه
دوره دوره اصلی
آشپزی خاورمیانه
سرویس ها 4 افراد
کالری 881 kcal
Metric عرف ایالات متحده
1x 2x 3x
روغن زیتون را در یک اجاق بزرگ هلندی یا قابلمه با پایه سنگین روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید.
ساق پای مرغ را از همه طرف قهوه ای کنید. آنها را بردارید و در بشقاب بگذارید.
در همان قابلمه، گیلاس را اضافه کنید و پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شوند.
بهارات، زردچوبه، پودر دارچین، فلفل دلمه ای، فلفل سیاه، نمک، میخک، لیموترش خشک، چوب دارچین، هل، و برگ بو. چند دقیقه بپزید تا معطر شود.
فلفل سبز، زنجبیل تازه و سیر را اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید.
با رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی خرد شده مخلوط کنید. بپزید تا گوجه فرنگی ها تجزیه شوند.
مرغ سرخ شده را به قابلمه برگردانید. آب مرغ را بریزید و بگذارید تا بجوشد. روی آن را بپوشانید و حدود 45 دقیقه بپزید.
در حین پختن مرغ، برنج باسماتی را در آب سرد خیس کنید.
بعد از پختن مرغ به مدت 45 دقیقه، برنج باسماتی را زیر آب سرد بشویید تا آب شفاف شود. آن را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
روی آن را بپوشانید و 20 تا 25 دقیقه دیگر بجوشانید یا تا زمانی که برنج نرم شود و مرغ پخته شود.
قبل از سرو، اجازه دهید ظرف ۱۰ دقیقه بماند.
تکه های برنج و مرغ را به یک بشقاب سرو با جعفری یا گشنیز خرد شده و مغز کاج تزئین کنید.
برای طعم بیشتر، قسمت های استخوانی و پوستی پای مرغ را انتخاب کنید. چوب طبل، ران یا ترکیبی از هر دو نیز به خوبی کار می کند.
قبل از پختن مرغ را سرخ کنید تا طعم آن بهتر شود.
برنج را زیر آب جاری سرد بشویید تا شفاف شود. شستن برنج از چسبیدن آن ها به هم جلوگیری می کند و پف دار و پوسته پوسته می شود.
از نسبت دقیق برنج به آب همانطور که در دستور غذا گفته شده است استفاده کنید. اگر از برنج غیر از باسماتی استفاده می کنید، دستورالعمل های روی بسته بندی را برای نسبت برنج به آب دنبال کنید.
قبل از سرو، ظرف را به مدت 15 دقیقه استراحت دهید.
میتوانید باقیمانده ماچبوس مرغ را در ظرف دربسته در یخچال تا 5 روز نگهداری کنید.
کالری: 881 کیلو کالری کربوهیدرات ها: 106 g پروتئین: 37 g چربی: 34 g چربی اشباع شده: 10 g چربی غیراشباع چندگانه: 6 g چربی تک غیراشباع: 15 g چربی ترانس: 0.1 g کلسترول: 156 میلی گرم سدیم: 1866 میلی گرم پتاسیم: 1025 میلی گرم فیبر: 7 g شکر: 9 گرم ویتامین A: 972 IU ویتامین C: 36 میلی گرم کلسیم: 117 میلی گرم آهن: 4 میلی گرم