آشپزی

پیتکا (نان کریسمس بلغاری)

پیتکا (نان کریسمس بلغاری)

پخت نان پیتکا بلغاری (Koledna Pitka) یک سنت در بلغارستان در طول دوره جشن کریسمس است.

درست مانند رولت‌های شامی خانگی با خمیر ترش و نان شیر هوکایدو ژاپنی، یک نوع نان است که جدا می شود و پاره می شود و برای هر غذای خاصی یک خوراک عالی است. مناسبت.

koledna pitka bread recipe

هر خانواده ای دستور پخت نان پیتکا و روش شکل دادن به آن را دارد.

برای مواد و دستورالعمل‌های کامل دستور غذا که در کارت دستور غذا در پایین پست موجود است، به پایین بروید.

اما، این پست وبلاگ حاوی اطلاعات دقیق و نکات و ترفندهای مهم است!

freshly baked pita bread

اولین باری که این نان پنیری، کره ای و کرکی را امتحان کردم چند سال پیش بود که دوست بلغاری من ما را برای شام دعوت کرد.

این زمان کریسمس نبود، بلکه یک موقعیت خاص بود تا او این نان بلغاری را برای ما بپزد.

koledna pitka bread recipe

داخلش نرم و از بیرون ترد بود. شمارش را از دست دادم که چه تعداد از آنها را در آن شب خورده بودم، اما مطمئن شدم که دستور غذا را در پایان شام از او گرفتم.

ما عاشق دستور العمل های نان خانگی تازه پخته شده هستیم، از نان ساندویچی خانگی تا نان ترتیلا گندمی خانگی، نان خمیر مایه هلندی فری، و نان موز.

و هیچ چیز رضایت‌بخش‌تر از عطر نان پیتکا بلغاری تازه تهیه‌شده، کاملاً اعتیادآور نیست!

pitka bread recipe

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • نان کریسمس پیتکا یک دستور العمل بسیار ساده است که باید با تصاویر و دستورالعمل های گام به گام دنبال کنید.
  • می‌توانید باقیمانده‌ها را فریز کرده و تا سه ماه نگهداری کنید.
  • نان پیتکا همه کاره است، می توانید آنها را برای صبحانه سرو کنید یا می توانید آنها را با سوپ سرو کنید. خورش یا پاستا به عنوان غذای جانبی. آنها همچنین یک میان وعده عالی درست می کنند وقتی که احساس تنبلی می کنید!
  • می توانید آنها را به نان سیر تبدیل کنید. به سادگی مقداری خمیر سیر یا پستو سیر وحشی را قبل از پخش کردن روی خمیر به کره اضافه کنید. برای جزئیات نحوه تبدیل نان پیتکا به نان سیر خوشمزه به پایین بروید.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

Labelled picture of ingredients for pitka bread
  • آرد ساده – به عنوان آرد همه منظوره نیز شناخته می شود و برای تهیه کیک، کلوچه، شیرینی و سس های غلیظ کننده مناسب است.
  • شیر – من در این دستور غذا از شیر نیمه چرب استفاده می کنم اما شیر پرچرب نیز موثر است. به نان پیتکا بافت نرمی می دهد.
  • تخم مرغ – آنها رنگ، ساختار و طعم را به خمیر اضافه می کنند. یک زرده تخم مرغ را برای شستن نان ها قبل از پختن نگه دارید.
  • مخمر– من از مخمر خشک سریع برای این دستور استفاده می کنم. این دستور همچنین با مخمر فعال/خشک استاندارد یا مخمر تازه کار می کند. اگرچه معمولاً نیازی نیست که مخمر سریع الاثر را در آب گرم حل کنید و سپس بگذارید تا کف کند، اما نان پیتکا اگر ابتدا در آب گرم حل شود، نرم تر می شود.
  • شکر – من از شکر کاستور یا شکر گرانول استفاده می کنم. مخمر را تغذیه می کند و به بلند شدن خمیر کمک می کند.
  • نمک – باعث افزایش استحکام خمیر و همچنین طعم آن می شود.
  • پنیر فتا – من برای این دستور از پنیر فتا خامه ای استفاده می کنم. می توانید آن را با موزارلا، هالومی یا چدار جایگزین کنید و همچنین از مخلوطی از چند نوع پنیر استفاده کنید.
  • پنیر کاسار– پنیر زرد نیمه سختی است شبیه چدار اما بسیار ملایم تر و از شیر گوسفند تهیه می شود. این به طور گسترده در ترکیه و کشورهای بالکان برای شیرینی و پخت و پز عمومی استفاده می شود. می توانید کسار را با موزارلا، گودا، چدار یا هر پنیر نیمه سفت دیگری که دوست دارید جایگزین کنید. پنیر کاسار را می‌توانید از فروشگاه‌های ترکیه یا خاورمیانه و همچنین از آمازون.
  • کره مطمئن شوید که کره به اندازه کافی نرم باشد تا روی خمیر پخش شود. کره از تعامل لایه های خمیر با یکدیگر جلوگیری می کند. وقتی شیرینی را در فر قرار می دهید، کره بین لایه ها آب می شود و حفره های هوا ایجاد می کند. می توانید به جای کره از مارگارین سفت استفاده کنید.
    دانه های

  • کنجد یاسیاه دانه –آنها به بورک و شیرینی ها ترد بیشتری می دهند.

چگونه نان پیتکا درست کنیم؟

اگرچه این دستور العمل بسیار ساده است، برای دستیابی به بهترین نتایج باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:

آماده کردن خمیر

قبل از شروع خمیر، تخم مرغ ها و کره را به دمای اتاق برسانید.

شیر را به آرامی در تابه گرم کنید سپس شکر و مایه را اضافه کنید.

آنها را خوب مخلوط کنید و 10 دقیقه صبر کنید تا مخمر جادویی خود را به نمایش بگذارد.

the sugar, milk and yeast are placed in a bowl

تخم مرغ، نمک و آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر نرم و کمی چسبنده به دست آید.

the flour, eggs and salt are added to wet mixture >

خمیر پیتکا به ورز دادن زیادی نیاز ندارد.

من معمولاً آن را برای چند دقیقه ورز می‌دهم و بلافاصله بعد از آن شروع به شکل دادن می‌کنم.

pitka dough is soft and slightly sticky

شکل دادن به نان پیتکا

روش های زیادی برای شکل دادن به نان پیتکا وجود دارد. من ترجیح می‌دهم شکل آن‌ها را بسیار شبیه به نان‌های دارچینی درآورم.

این روش شکل دادن، داخل نان ها را نرم و پف دار نگه می دارد در حالی که قسمت بیرونی هنوز طلایی و ترد است.

برای شکل دادن به نان ها، خمیر را به 2 تکه مساوی برش دهید و به شکل توپ درآورید و روی آن ها را با حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید و 10 دقیقه استراحت دهید.

dough is divided into 2 equal balls

روی یک سطح کمی آردپاشی شده، اولین توپ را به شکل مستطیل به اندازه 45 در 25 سانتی متر (18 × 10 اینچ) باز کنید.

one dough ball is shaped into a rectangular

نیمی از کره نرم را بمالید و سپس نیمی از پنیر را روی خمیر بپاشید.

soft butter is spread and cheese is sprinkled on pitka dough

خمیر را از سمت دراز به سمت دراز بغلتانید تا به کنده تبدیل شود.

با استفاده از یک چاقوی دندانه دار، کنده را به 10 قطعه مساوی تقسیم کنید.

the dough has tightly rolled into a log shape

همان روش را برای توپ خمیر دیگر نیز تکرار کنید.

از طرف دیگر، می‌توانید مقداری خمیر سیر یا پستو سیر وحشی را به کره اضافه کنید و با آن نان سیر درست کنید. توپ خمیر دیگر

Pitka bread made with wild garlic pesto

نان‌ها را روی یک سینی فر روغنی به اندازه 30 در 21 سانتی‌متر (12 × 8 اینچ) قرار دهید.

اگر از سینی کوچکتری استفاده کنید، سینی را بیش از حد پر می‌کنید و نان‌های وسط نیم‌پز می‌مانند.

هنگامی که نان ها را روی سینی فر قرار می دهید، سعی کنید بین آنها فاصله بگذارید.

اندازه آنها در طول دوره پخت و پز دو برابر می شود.

the dough log is cut into 10 equal pieces and placed on a tray
آنها را روی سینی فر قرار دهید

تخم‌مرغ‌ها را با یک زرده تخم‌مرغ با برس بشویید.

اصلاح

با توجه به دما و رطوبت اتاق، اجازه دهید نان ها به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بلند شوند.

من معمولاً در هوای سرد برای بلند کردن خمیر از فر گرم شده استفاده می کنم.

اگر می خواهید از فر برای بلند کردن استفاده کنید، سینی را در فر گرم قرار دهید و سپس آنها را به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که حجم نان ها دو برابر شود، بگذارید.

Pitka bread rolls doubled the size after an hour

مقداری دانه کنجد و دانه سیاهدانه روی آن بپاشید.

sesame seeds and nigella seeds are sprinkled on pitka bread buns

پخت نان پیتکا

وقتی اندازه نان ها دو برابر شد، فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (356 درجه فارنهایت) گرم کنید و آنها را به مدت 35 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای طلایی شوند بپزید.

freshly baked pita bread

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر سرآشپز

  • مطمئن شوید که کره آنقدر نرم باشد که روی خمیر پخش شود.
  • زمانی که نان ها را روی سینی فر قرار می دهید، سعی کنید بین آنها فاصله بگذارید. اندازه آنها در طول دوره پخت و پز دو برابر می شود.
  • می توانید روی فیلینگ مورد علاقه خود مانند تاهین، نوتلا، مربای خانگی یا کره بادام زمینی بمالید و روی مقداری آجیل بپاشید تا انواع مختلفی از این نان نرم و پف دار درست کنید.

با نان کریسمس بلغاری چه چیزی سرو کنیم؟

این نان فوق العاده خوشمزه و کره ای همه کاره است و می توانید آن را برای صبحانه، ناهار یا شام سرو کنید.
من معمولاً این نان رول های خوشمزه را با Tavuk-Sote (سوسه مرغ ترکی)، بامیا – خورش بامیه ترکی، سولو کوفته – سوپ کوفته ترکی، علی نازیک و برگ انگور پر گوشت (Dolmas).

نسخه های سیر برای سرو همراه با غذاهای پاستا مانند Chorizo ​​و میگو پاستا و پاستا با سس سبز.

سؤالات متداول دستور غذا

آیا می توانید پیتکا را منجمد کنید؟

بله، آنها به زیبایی منجمد می شوند. وقتی سرد شدند، آنها را به صورت جداگانه با یک فیلم بپیچید یا در کیسه های فریزر قرار دهید و سپس تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.

کلدنا پیتکا چیست؟

 یک نان سنتی کریسمس بلغاری ساده اما خوشمزه است که با کره و پنیر لایه‌برداری شده است. به طور سنتی در شب کریسمس و در طول تعطیلات خورده می شود.

دستور پخت های مرتبط

برای غذاهای شیرین تر و خوشمزه تر، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند تهیه این نان پیتکای نرم و کره ای به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

pitka bread recipe

پیتکا (نان کریسمس بلغاری)

آیلا کلولی

این پیتکای پنیری و کره ای خوشمزه نوعی نان بلغاری است که به طور سنتی برای کریسمس پخته می شود.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان پخت 35 دقیقه

زمان افزایش 1 ساعت

زمان کل 1 ساعت

Course Breakfast, Side Dish, Snack

Cuisine Mediterranean

Servings 20 Buns

Calories 194 kcal

Ingredients 

 

Instructions 

  • Gently heat the milk until warm then mix it with the sugar and yeast in a large bowl. Leave for 10 mins to activate the yeast.

  • Separate 1 egg yolk for the egg wash and add the egg white + 2 whole eggs into the mixture.

  • Sift in the flour with the salt and mix all until you have a smooth dough. We are after a soft dough, slightly sticking to your hand. Add more water or more flour until you have the right consistency.

  • To shape the buns, cut the dough into 2 equal pieces and form them into balls, cover them with a clean kitchen towel, and let them rest for 10 minutes. 

  • On a lightly floured surface, roll out the first ball to a large rectangular shape using a rolling pin. (Approximately 45 cm x 25 cm – 18″ x 10″).

  • Spread half of the soft butter on the dough.

  • Mix feta cheese and kashar cheese for filling and sprinkle half of it on the dough.

  • Tightly roll the dough from the long side to the long side to turn it into a log.

  • Divide the log into 10 equal pieces with a serrated knife.

  • Repeat the same procedure for the second dough ball and place the buns in a greased baking tray size of 30 cm x 21 cm (12″ X 8″). When placing the buns in the baking tray, try to leave some space in between them. They will double the size during the rising and cooking period.

  • Egg wash the buns, cover the tray with cling film or damp cloth and leave it to rise in a warm place.

  • Preheat the oven to 180° C – 356° F (fan oven).

  • Sprinkle on sesame seeds or nigella seeds.

  • Cook for 35 to 40 mins or until golden brown.

یادداشت

  • Make sure the butter is soft enough to spread on the dough.
  • When placing the buns on the baking tray, try to leave space between them. They will double the size during the rising and cooking period.
  • You can spread on your favorite filling such as tahini, Nutella, homemade jam, or peanut butter, and sprinkle on some nuts to make different variations of this soft and fluffy bread.
  • You can freeze the leftovers and keep them for up to three months.

Nutrition

Calories: 194kcalCarbohydrates: 29gProtein: 8gFat: 5gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 47mgSodium: 463mgPotassium: 93mgFiber: 1gSugar: 2gVitamin A: 165IUCalcium: 102mgIron: 2mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا