آشپزی

موساخان – مرغ سماق

موساخان – مرغ سماق

موساخان – مرغ سماق یک غذای سنتی فلسطینی است که با پای مرغ ترشی تهیه می شود که روی یک نان تخت با پیاز قرمز، سماق و آجیل کاج سرو می شود.

ربع پا مرغ پخته و جوجه کباب (کباب مرغ ایرانی)، این دستور مرغ نیز بسیار آسان است و با استفاده از مواد روزمره که ممکن است از قبل در یخچال یا انباری خود داشته باشید، تهیه کنید.

sumac chicken served on pita bread with a piece of lemon wedge

این غذای مرغ سماق خوشمزه و آبدار فقط در یک ساعت آماده می‌شود، برای یک وعده غذایی در روز یا برای مهمانی‌های خانوادگی مناسب است.

پرش به:

دستور پخت مرغ سماق – موساخان بسته به منطقه ممکن است متفاوت باشد.

بیشتر نسخه‌ها پیازها را جداگانه کارامل می‌کنند و روی نان تختی به نام “taboon” سرو می‌کنند. مرغ سوخاری و آجیل کاج سرخ شده.

sumac chicken served on a taboon bread

برای ساده‌تر کردن فرآیند پخت و در نهایت شستن کمتر، تکه‌های مرغ را روی پیازهای خلال شده تفت می‌دهم.

برای اینکه کمی کارامل شوند، در پایان زمان پخت، پیازها را روی تکه های مرغ به مدت 10 دقیقه پخش کردم.

نتیجه، تکه های مرغ بسیار خوشمزه و آبدار با پوست ترد و پیازهای کاراملی شده خوب است.

sumac chicken with red onions is freshly baked

موساخان چیست؟

موساخان یک غذای محبوب مرغ است که روی نان تابون با پیاز کاراملی، سماق و آجیل کاج سرخ شده سرو می‌شود.

ماده ستاره سماق است که طعم مرکباتی بی نظیری به این غذا می دهد.

سماق یک ماده محبوب در آشپزی خاورمیانه است و من از آن در بسیاری از دستور العمل های خود مانند تانتونی و فاصلیه پیاز (سالاد باقلا ترکی).

موساخان یک غذای بسیار ساده است که با مواد روزمره درست می شود.

بنابراین، این غذا در فلسطین و اکثر کشورهای خاورمیانه بسیار محبوب است.

روش سنتی خوردن این خوراک مرغ سماق خوشمزه این است که آن را با دست میل کنید.

musakhan is served on a Flatbread with pine nuts and caramelised onions

موساخان به طور سنتی در فصل پرس روغن زیتون درست می‌شد که می‌توانست روغن تازه را در ظرف اضافه کند.

پیازها را معمولاً در مقدار زیادی روغن زیتون سرخ می‌کردند، روشی بسیار مشابه برای پختن غذاهای ترکی Zeytinyagli مانند امام بایلدی (بادمجان شکم پر ترکی) و لوبیا سبز مدیترانه ای (Taze Fasulye).

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • تهیه این غذای خوشمزه مرغ سماق با مواد ساده روزمره به طرز شگفت انگیزی آسان است.
  • نیازی نیست پیازها را جداگانه کاراملی کنید، فقط تکه های مرغ مرینیت شده را روی تختی از پیاز خرد شده بپزید.
  • موساخان باقی مانده برای درست کردن یا خرد کردن سالاد عالی است.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

Labelled picture of ingredients for musakhan
  • مرغ – من ترجیح می دهم از ران مرغ با پوست و استخوان استفاده کنم. در صورت تمایل می توانید از پای مرغ یا چوب طبل نیز استفاده کنید.
  • سماق– یک ادویه محبوب در آشپزی خاورمیانه و ترکی است. این یک چاشنی همه کاره است که رنگ قرمز روشن و ترشی را به ظرف اضافه می کند. می توانید آن را از اکثر سوپرمارکت های بزرگ و همچنین به صورت آنلاین از Amazon خریداری کنید.
  • .

  • پیاز– من برای تشدید رنگ قرمز ظرف از پیاز قرمز نازک خلال شده استفاده می کنم. با این حال، در صورت تمایل می توانید از پیاز قهوه ای یا زرد استفاده کنید.
  • آجیل کاج – آجیل کاج برشته شده در روغن زیتون سطح این دستور غذا را افزایش می دهد. اگر آجیل کاج ندارید، می توانید آنها را با بادام جایگزین کنید.
  • روغن – من از روغن زیتون با کیفیت خوب برای رسیدن به بهترین طعم استفاده می کنم.
  • ادویه جات ترشی جات – من ترجیح می دهم فلفل دلمه ای، دارچین، زیره، نمک، فلفل سیاه و سماق را به ماریناد مرغ اضافه کنم.
  • سیر – یک طعم دهنده عالی برای مرینیت کردن مرغ است. می‌توانید با هاون و هاون یا آن را با Microplane.

چگونه موساخان درست کنیم؟

تهیه این غذای خوشمزه مرغ سماق بسیار ساده و ساده است.

اما، برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند نکته و مراحل ساده را دنبال کنید:

مرینه را مرینیت کنید

برای تهیه ماریناد، آب لیموترش تازه، روغن زیتون، سماق، سیر، زیره، فلفل دلمه ای، پودر دارچین، نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.

spices, lemon juice, garlic and olive oil are placed in a large bowl

تکه های مرغ را به کاسه اضافه کنید و روی آنها را با ماریناد بپوشانید، مطمئن شوید که همه آنها به خوبی پوشش داده شده اند.

chicken pieces are covered with marinade

کاسه را بپوشانید و اجازه دهید حداقل 2 ساعت، ترجیحاً یک شب، مارینت شود.

اجازه ندهید مرغ بیش از 24 ساعت مارینه شود!

مرغ و پیاز را بپزید

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (360 درجه فارنهایت) از قبل گرم کنید.

پیازهای قرمز را پوست گرفته و نازک برش دهید و به طور یکنواخت در کف ظرف پخت خود پخش کنید.

sliced red onions are placed in a baking dish

تکه های مرغ مرینیت شده را روی پیازهای قرمز روی یک لایه قرار دهید، بدون اینکه روی هم قرار بگیرند.

chicken pieces are placed on top of the onions

آنها را به مدت 40 دقیقه بپزید، ظرف را از فر خارج کنید و پیازها را روی تکه های مرغ بریزید تا کمی کارامل شوند.

آنها را 10 تا 15 دقیقه دیگر بپزید.

chicken and onions are baked until nicely browned

موساخان را جمع کنید

هنگامی که مرغ تمام شد، در حین تهیه نان تخت، اجازه دهید کمی با فویل پوشانده شود.

تکه‌های نان را با استفاده از یک ماهیتابه روی اجاق گاز یا پختن آن در فر به مدت 5 تا 6 دقیقه دوباره گرم کنید.

آجیل کاج را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون برشته کنید.

نان تخت را روی یک بشقاب بچینید و روی آن را با پیاز کاراملی شده، تکه های مرغ و آجیل کاج برشته شده روی آن قرار دهید.

chicken, onions and pine nuts are arranged on top of flatbread

روی سماق اضافی و جعفری خرد شده بپاشید و با تکه های لیمو و سالاد کنار آن سرو کنید.

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • برای یک غذای لذیذ و آبدار موساخان، از تکه‌های مرغ با پوست و استخوان مانند ساق پا، چوب طبل یا ران استفاده کنید.
  • اگر وقت دارید مرغ را حداقل 2 ساعت مرینیت کنید. اجازه ندهید مرغ بیش از 24 ساعت مارینه شود!
  • می‌توانید برای سهولت در خوردن غذای موساخان خود را به پیچ‌های موساخان تبدیل کنید. به سادگی مرغ را خرد کرده و همراه با مقداری پیاز، گردو، سالاد و کمی ماست روی نان بریزید. خوب و سفت بغلتانید و سرو کنید!

سؤالات متداول دستور غذا

آیا می توانم مرغ سماق – موساخان را از قبل درست کنم؟

بله، می توانید مرغ را تا 24 ساعت قبل مرینیت کنید. و آنها را تا زمانی که به آنها نیاز دارید در یخچال نگهداری کنید.

چگونه باقیمانده‌ها را نگهداری کنیم؟

باقی‌مانده‌ها در صورت نگهداری در یک ظرف دربسته تا 5 روز در یخچال نگهداری می‌شوند. اگر می‌خواهید برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، می‌توانید آنها را فریز کرده و تا 3 ماه نگه دارید.

آیا می توانم این غذا را با سینه مرغ درست کنم؟

استفاده از سینه مرغ را توصیه نمی کنم اما در صورت تمایل می توانید از آنها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که سینه مرغ به اندازه پاها آبدار نخواهد بود.

برای دستور العمل‌های خوشمزه و معتبر خاورمیانه، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند درست کردن این غذای خوشمزه و بی نظیر مرغ سماق به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

موسیخان – مرغ سماق

آیلا کلولی

موساخان – مرغ سماق یک غذای سنتی فلسطینی است که با پای مرغ ترشی تهیه می‌شود که روی یک نان تخت با پیاز قرمز، سماق و آجیل کاج سرو می‌شود.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان آشپزی 50 دقیقه

زمان کل 1 hr

دوره دوره اصلی

آشپزی خاورمیانه

سرویس ها 4 افراد

کالری 782 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

برای ترشی کردن مرغ

برای موساخان – مرغ سماق

دستورالعمل ها 

مارین کردن مرغ

  • برای تهیه ماریناد، آن را با هم مخلوط کنید. آب لیموترش تازه، روغن زیتون، سماق، سیر، زیره، فلفل دلمه ای، پودر دارچین، نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده در یک کاسه بزرگ.

  • تکه های مرغ را داخل کاسه بریزید و روی آنها را با ماریناد بپوشانید و مطمئن شوید که همه آنها کاملاً خوب است. به خوبی پوشش داده شده است.

  • روی کاسه را بپوشانید و بگذارید حداقل 2 ساعت، ترجیحاً یک شب، مارینت شود. اجازه ندهید مرغ بیش از 24 ساعت مارینه شود!

پختن مرغ و پیاز

  • پیش گرم فر را روی 180 درجه سانتیگراد (360 درجه فارنهایت) قرار دهید.

  • پیازهای قرمز را پوست گرفته و نازک برش دهید و به طور یکنواخت در کف ظرف پخت خود پخش کنید.

  • تکه های مرغ ترشی شده را روی پیازهای قرمز روی یک لایه قرار دهید، بدون اینکه روی هم قرار بگیرند. .

  • آنها را به مدت 40 دقیقه بپزید، ظرف را از فر خارج کنید و پیازها را روی تکه های مرغ برگردانید تا کمی کارامل شوند. آنها را برای 10-15 دقیقه دیگر بپزید.

مونتاژ موساخان

  • هنگامی که مرغ تمام شد، اجازه دهید در حین تهیه نان تخت، کمی با فویل پوشانده شود./

  • تکه های نان را دوباره گرم کنید. یک ماهیتابه روی اجاق گاز یا پختن آن در فر به مدت 5 تا 6 دقیقه.

  • کدام‌ها را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید.

  • نان را روی یک بشقاب بچینید و روی آن را با پیاز کاراملی شده، تکه های مرغ و کاج سوخاری تزیین کنید. آجیل.

یادداشت

  • برای یک غذای لذیذ و آبدار موساخان، از تکه‌های مرغ با پوست و استخوان مانند ساق پا، چوب طبل یا ران استفاده کنید.
  • اگر وقت دارید مرغ را حداقل 2 ساعت مرینیت کنید. اجازه ندهید مرغ بیش از 24 ساعت مرینیت شود!
  • می‌توانید برای سهولت در خوردن غذای موساخان خود را به پیچ‌های موساخان تبدیل کنید. به سادگی مرغ را خرد کرده و همراه با مقداری پیاز، گردو، سالاد و کمی ماست روی نان بریزید. خوب و سفت بغلتانید و سرو کنید!

تغذیه

کالری: 782کیلو کالری کربوهیدرات: 43gپروتئین: 43gچربی: 48g Saturated Fat: 11gPolyunsaturated Fat: 10gMonounsaturated Fat: 22gTrans Fat: 0.2gCholesterol: 209mg Sodium: 1056mgPotassium: 709mgFiber: 3g Sugar: 4gVitamin A: 178IU Vitamin C: 10mgCalcium: 117mg Iron: 3mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا