سرگرمی

نان شیرمال زنجبیلی سنتی تبریزی

نان شیرمال زنجبیلی سنتی تبریزی

نان شیرمال زنجبیلی سنتی تبریزی یا نان زنجفیلی ، یکی از نانهای خوشمزه و خوش خوراک تبریز است .این نان به دلیل استفاده از زنجبیل که طبعی گرم دارد ، سرشار از انرژی است و به راحتی می‌‌توان در منزل با مواد ساده تهیه کرد. در این مطلب طرز تهیه این نان خوشمزه را با زعفران و دارچین آموزش می دهیم و شما می‌توانید این نان لذیذ را هم در فر و هم در تابه و بدون فر تهیه کنید و با چای میل کنید. یا اینکه روی آن را خامه و کره بمالید و به عنوان صبحانه نوش جان کنید.

IMG 20210130 221839 نان شیرمال زنجبیلی سنتی تبریزی

مواد لازم

روغن یا کره مایع: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
آرد: ۲ و ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
شیر: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی
آب: ۱/۲ لیوان دسته‌دار (ولرم)
شکر: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
خمیر مایه: ۱/۲ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
بیکینگ پودر: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
کره برای روی نان: به میزان دلخواه
تخم مرغ: ۱ عدد
نمک: کمی (نوک قاشق)

مواد لازم برای روی نان زنجبیلی

زرده تخم مرغ: ۱ عدد

زعفران: ۲ قاشق غذاخوری (دم کرده)

شیر: ۲ قاشق غذاخوری

کنجد: به میزان دلخواه

IMG 20210130 221530 نان شیرمال زنجبیلی سنتی تبریزی

طرز تهیه

برای درست کردن شیرمال زنجلبیلی پیش از هر چیر، در همان ظرف که ۱/۲ لیوان آب ولرم دارید، یک قاشق شکر را با خمیر مایه مخلوط کنید و روی آن را بپوشانید تا عمل بیاید. آرد و بیکینگ پودر را حداقل دو بار از الک خیلی ریز عبور دهید.در یک ظرف، تخم مرغ را با بقیه شکر، شیر، روغن زیتون، پودر زنجبیل، زعفران دم کرده و نمک مخلوط کنید. خمیر مایه را اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر را در چند مرحله به مواد اضافه کنید و هر بار به هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در نهایت همه مواد را با هم ورز بدهید تا یک خمیر نرم و لطیف و کمی چسبناک داشته باشید.

در دومین مرحله از دستور پخت نان زنجبیلی، خمیر را در یک پاکت پلاستیکی زیپ‌دار قرار دهید و در دمای محیط استراحت دهید. می‌توانید آن را در یک ظرف در دار که در آن مقداری آرد ریخته‌اید تا خمیر به آن نچسبد هم بگذارید. بعد از یک ساعت، حجم خمیر تقریبا به دو برابر می‌رسد.خمیر را دوباره کمی ورز دهید‌. به اندازه دلخواه از آن بردارید و به فرم دلخواه در آورید. در سینی فر کاغذ روغنی بیندازید. خمیرها را در آن قرار دهید و دوباره روی آن را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپوشانید و استراحت دهید. فر را روشن کنید و روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.

در یک ظرف کوچیک، شیر، زعفران دم کرده، کره ذوب شده و زرده تخم‌ مرغ را با هم مخلوط کنید و با برس روی خمیرهای نان شیرمال بمالید. روی آن ها را کمی کنجد بپاشید. سینی را در فر قرار دهید. ۱۵ دقیقه صبر کنید تا نان‌های زنجبیلی بپزند. سپس برای ۵ دقیقه شعله بالای فر را روشن کنید تا روی شیرمال‌‌ها هم طلایی شود.

یک تابه را با کمی روغن چرب کنید و روی حرارت قرار دهید. وقتی گرم شد، خمیر نان زنجبیلی را در آن بچینید. حرارت را ملایم کنید یا از شعله پخش کن استفاده کنید. به مدت ۲۰ دقیقه تابه را روی حرارت بگذارید و در تابه را ببندید.البته بد نیست بدانید که در این روش، روی نان زنجبیلی طلایی نمی‌شود.

فوت و فن های طرز تهیه نان زنجبیلی

در سینی فر یک کاسه آب بگذارید تا بافت اسفنجی و پف دار بگیرد.
روی شیرمال‌های زنجبیلی را می‌توانید با شربت یا عسل رقیق طعم‌دار کنید.
می‌توان به جای ۱/۲ لیوان دسته دار شیر، از ۱/۴ لیوان شیر و ۱/۴ لیوان ماست در دستور پخت نان زنجبیلی استفاده کرد.
اگر می‌خواهید نان زنجبیلی با دارچین و هل داشته باشید، در همین مرحله می‌توانید به آن دارچین و پودر هل اضافه کنید. یا اینکه از دارچین و هل در هنگام تهیه خمیر نان استفاده کنید.
می‌توانید داخل خمیر را کمی کشمش و پودر گردو قرار دهید و نان شیرمال زنجبیلی مغزدار درست کنید.
طرز تهیه نان زنجبیلی تبریزی، بیرجندی و گرگانی بسیار مشهور است.

IMG 20210130 221856 نان شیرمال زنجبیلی سنتی تبریزی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

[امتیاز: 0 میانگین: 0]

حتما بخوانید : آرامگاه جعفر طیار

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا