روش تهیه فالوده شیرازی خانگی

روش تهیه فالوده شیرازی خانگی

روش تهیه فالوده شیرازی خانگی که یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای ایرانی می باشدو از زمان‌های قدیم در بین افراد بسیار محبوب بوده است را در این مطلب آموزش خواهیم داد. اصالت این دسر به شهر شیراز در استان فارس باز می‌گردد، اما کرمان نیز به فالوده‌هایی که دارد، معروف است.

فالوده شیرازی 2 روش تهیه فالوده شیرازی خانگی

در این مطلب می خوانید :

مواد لازم

نشاسته:۳۰۰ گرم
گلاب:۴/۱ لیوان
شکر: ۱ پیمانه
آبلیمو :به میزان لازم
آب:۴ لیوان
شربت آلبالو به میزان دلخواه

 

طرز تهیه

اولین قدم برای طرز تهیه فالوده شیرازی، تهیه محلول آب و شکر است. برای انجام این کار باید یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس ۲ لیوان آب را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا به جوش آید. بعد از به جوش آمدن آب، شکر را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود. پس  حل شدن شکر، زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا محلول روی حرارت ملایم به قوام برسد.
وقتی که محلول کمی به قوام رسید، نوبت اضافه کردن گلاب به آن است. پس از اضافه کردن گلاب مجددا شربت را هم بزنید و بگذارید تا به جوش آید و زمانی که به این مرحله رسید، زیر آن را خاموش کنید و بذارید تا خنک شود. در ادامه شربت را در یک کاسه بریزید و آن را در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند. بعد از گذشت چند ساعت به کاسه سر بزنید و اگر کاملا یخ زده بود، آن را از فریزر خارج کنید.
حالا مواد یخ زده را از کاسه خارج کنید و آن را در مخلوط کن یا غذا ساز بریزید و اجازه دهید تا چند دقیقه میکس شود تا به حالت پودری برسد. سپس مجددا مواد یخ زده پودری را درون کاسه بریزید و درون فریزر قرار دهید.
حالا ۲ لیوان باقی مانده‌ی آب از مواد اولیه را مجددا درون قابلمه بریزید و نشاسته را نیز درون آن بریزید و حل کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مداوم هم بزنید.
همزدن نشاسته را تا جایی ادامه دهید که مقدار آب اضافه تبخیر شود و نشاسته به یک غلظت مناسب برسد. غلظت نشاسته باید به حدی برسد که حالت کشداری ایجاد شود.
بعد از این که غلظت نشاسته به حد مطلوب رسید، باید در یک کاسه چند تکه یخ بریزید. سپس یک آبکش با اندازه‌ی مناسب را انتخاب کنید و نشاسته را درون آبکش بریزید و فشار دهید.
زمانی که نشاسته را از سوراخ‌های آبکش رد کردید، به صورت رشته‌های باریک و نازک در می‌آیند. بعد از این که تمام نشاسته‌ها به حالت رشته‌ای در کاسه جمع آوری شد، با کمک یک قاشق آن را آرام آرام زیر و رو کنید تا به طور کامل سفت نشوند و حالت انعطاف پذیری داشته باشند.
در نهایت ظرف پخ پودر شده را از فریزر خارج کنید و رشته‌های نشاسته را از طرف یخ به یخ پودر شده منتقل کنید. در ادامه رشته‌ها را به خوبی با یخ مخلوط کنید تا منسجم شوند.
فالوده شیرازی شما به همین سادگی آماده است و می‌توانید آن را در ظرف دلخواهتان سرو کنید. معمولا برای طعم دادن به فالوده از آبلیمو یا شربت آلبالو استفاده می‌کنند که به حسب علاقه خود می‌توانید فالوده را با هرکدام از این موارد سرو کرده و نوش جان کنید.

طرز تهیه فالوده شیرازی با رشته آماده

درست کردن فالوده شیرازی در کل کار راحتی است اما آماده کردن رشته‌های فالوده ممکن است تا کمی زمان بر باشد. اگر فرصت کافی برای انجام این کار را ندارید، می‌توانید از رشته آماده برای درست کردن فالوده شیرازی استفاده کنید. در ادامه به روش درست کردن فالوده شیرازی به کمک رشته آماده اشاره کرده‌ایم:

اولین بخش کار شما برای درست کردن فالوده شیرازی با رشته آماده مانند روش قبل، درست کردن و تهیه شربت فالوده است. برای تهیه شربت مطابق با روش قبل باید در یک کاسه مناسب آب ولرم بریزید و بعد شکر و گلاب را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. در ادامه شربت آماده شده را در یک ظرف درب دار بریزید و در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند.
در مرحله دوم باید به سراغ آماده سازی رشته‌ها بروید. برای انجام این کار در یک قابلمه مناسب به میزان کافی آب بریزید و بگذارید تا به جوش آید. در ادامه باید رشته‌های نیمه آماده را درون قابلمه بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کاملا نرم شوند.
بعد از گذشت مدت زمان لازم، رشته‌ها را درون آبکش بریزید و بلافاصله درون ظرف یخ بریزید و خوب به هم بزنید تا رشته‌ها سفید و سفت شوند. بهتر است تا این کار را به مدت ۱۰ دقیقه انجام دهید تا رشته‌ها کاملا منجسم شوند و همچنین به کمک یخ خنک شوند.
فالوده شما آماده است و می‌توانید بعد از این که خنک شد، آن را درون کاسه ریخته و با شربت دلخواه خود سرو کرده و نوش جان کنید. اگر از طرفداران و علاقمندان فالوده شیرازی هستید احتمالا طرز تهیه بستنی سنتی نیز برای شما جالب باشد. دستور تهیه این مدل بستنی نیز بسیار ساده است و طعم واقعا خوبی دارد.

طرز تهیه فالوده شیرازی زعفرانی

درست کردن فالوده به همراه زعفران سبب ایجاد طعم بی‌نظیری در فالوده می‌شود. برای این که فالوده شما طعم زعفرانی داشته باشد، می‌توانید آن را با شربت زعفران سرو کنید و هم این که می‌توانید در درست کردن رشته‌های فالوده از زعفران استفاده کنید.

اگر بخواهید تا رشته فالوده شما زعفرانی باشد باید به روش زیر عمل کنید:

مقداری زعفران را به همراه آب جوشیده و گرم مخلوط کنید و بگذارید تا به خوبی دم بکشد و رنگ بگیرد.
حالا در یک کاسه مناسب آب گرم شده را به همراه شکر و گلاب مخلوط کنید و اجازه دهید تا شکر به طور کامل حل شود.
در ادامه زعفران را به محتویات درون کاسه اضافه کنید و همزدن را ادامه دهید تا جایی که رنگ زعفران در تمام مواد پخش شود. در ادامه شربت آماده شده را درون یک کاسه ریخته و در فریزر قرار دهید.
بقیه‌ی مراحل مانند آنچه که در دستور اصلی گفتیم است. اگر فرصت کافی داشتید می‌توانید رشته‌ها را خودتان آماده کنید و در غیر اینصورت از رشته آماده استفاده کنید.

طرز تهیه فالوده با نودل چینی

به عنوان آخرین روش قرار است به طرز تهیه فالوده به کمک نودل چینی بپردازیم. این روش‌ نیز مانند سایر روش‌هایی که بیان کردیم بسیار ساده است و در انتهای می‌توانید یک فالوده خوشمزه داشته باشید.

اولین قدم شما مانند سایر روش‌ها درست کردن شهد یا شربت فالوده و قرار دادن آن در فریزر است.
در ادامه باید در یک قابلمه به میزان کافی آب بریزید و بعد از این که به جوش آمد نودل‌ها را داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش بمانند و کاملا نرم شوند.
بعد از این که نودل نرم شد، آن‌ها را داخل آبکش ریخته و با آب سرد بشویید و بگذارید تا آب اضافه‌ی آن‌ها گرفته شود.
در نهایت نودل‌ها را در ظرف دلخواه خود سرو کرده و با شهدی که آماده کردید مخلوط کنید و با شربت دلخواه خود سرو کرده و نوش جان کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

[امتیاز: 0 میانگین: 0]

منبع : سیری در ایران

خروج از نسخه موبایل