آشپزی

بازلما (نان ترکی)

بازلما (نان ترکی)

Bazlama یک نان مسطح ترکی نرم و کرکی است که در چند دهه اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

این یکی از قدیمی ترین دستور العمل های نان ترکی است و احتمالاً مورد علاقه بسیاری نیز است.

تهیه این نان تخت همه کاره بسیار آسان است و فقط به چند ماده اولیه نیاز دارد که ممکن است از قبل در دست داشته باشید.

Turkish flat bread bazlama cut in halves
بازلما نان ترکی 14

بازلما به‌طور سنتی در روستاهای آناتولی روی اجاق‌های خارجی و روی آتش هیزم پخته می‌شود، اما می‌توانید به راحتی آن‌ها را در خانه روی یک ماهیتابه یا ماهیتابه با کیفیت خوب بپزید.

پرش به:

بازلاما شبیه نان پیتای یونانی است و برای فرو بردن در سوپ مرغ و کوفته یا کاپوسکاخورش کلم ترکی.

همچنین برای سرو در صبحانه/برانچ، جزء بسیار محبوب صبحانه سنتی ترکی، عالی است.

این نان کرکی ترکی وقتی گرم و تازه پخته شده سرو شود بهترین است.

bazlama turkish flat bread recipe

نان پهن چیست؟

نان مسطح نوعی نان نازک است که با آرد، نوعی مایع (عموماً آب، شیر یا ماست) و نمک تهیه می‌شود.

سپس خمیر را قسمت می‌کنیم و به صورت خمیر پهن می‌چرخانیم.

بیشتر نان‌های تخت مانند نان ترتیلای گندم خانگی بدون خمیر هستند، اگرچه برخی از آنها خمیر می‌شوند، مانند طوا نان، ماناکیش با زعتر و پنیر و نان پیده ترکی – رمضان پیدیسی.

نان های مسطح ضخامت های متفاوتی دارند و لازم نیست آنها را برش دهید.

آنها می توانند ساده یا با مواد رویه باشند و روش های مختلفی برای پختن آنها وجود دارد.

می‌توانید آن‌ها را در فر بپزید، در روغن داغ سرخ کنید، روی ذغال داغ کباب کنید و روی تابه داغ، تاوا، کمال یا تابه‌ای فلزی بپزید.

وقتی تازه خورده شوند بهتر هستند اما می‌توان آنها را منجمد کرد و تا 3 ماه نگهداری کرد.

نان تخت در ترکیه یک غذای اصلی است و انواع مختلفی مانند سوکوکلو پیده (نان ترکی با سوسیس تند)وجود دارد. >، Lahmacun ترکی، گوزلمه (پنکیک ترکی)، و بازلما.

تفاوت‌های اصلی در شکل، رویه‌ها و روش‌های پخت است.

turkish pide with sucuk
<em>Sucuklu Pide با خمیر مایه خمیر درست می شود روی آن سوسیس تند ریخته می شود و در فر داغ پخته می شود<em>

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • این دستور پخت نان ترکی تنها به پنج ماده غذایی نیاز دارد که ممکن است از قبل در دست داشته باشید.
  • این یک دستور العمل بسیار آسان است که با تصاویر گام به گام، یک فیلم آموزشی و دستورالعمل ها می توانید دنبال کنید.
  • بازلاما برای سرو سوپ یا خورش و همچنین برای صبحانه و برانچ عالی است.
  • به زیبایی یخ می زند. باقیمانده غذا را می توانید تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.

مواد مورد نیاز

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر پیمایش کنید.

d8a8d8a7d8b2d984d985d8a7 d986d8a7d986 d8aad8b1daa9db8c 657df8b2abb7f
  • آرد سفید قوی – درصد پروتئین بیشتری نسبت به آرد معمولی/همه منظوره دارد و هنگام تهیه نان و نان رول نتایج قابل اطمینان تری می دهد. می‌توانید آن را با آرد ساده جایگزین کنید، به شرطی که کمی نان جویدنی کمتری داشته باشید.
  • ماست طبیعی ساده – از ماست طبیعی یا یونانی ساده بدون شکر یا طعم اضافه استفاده کنید.
  • مخمر خشک سریع الاثر– می‌توانید به جای آن از 10 گرم مخمر تازه استفاده کنید.
  • شکر – کمی شکر تا حد زیادی کمک می کند. مخمر را تغذیه می کند، طعم نان را افزایش می دهد، به پوسته رنگ طلایی می دهد و بافت خرده نان را بهبود می بخشد.
  • نمک – نمک برای بلند شدن مداوم و آهسته خمیر برای ایجاد طعم نان ضروری است.

دستورالعمل های گام به گام

بزلما به طور شگفت انگیزی یکی از ساده ترین نان هایی است که در خانه درست می شود.

لزوماً به یک اجاق گاز فانتزی نیاز ندارید و می توانید آنها را در ظرفی با کیفیت خوب فقط در چند دقیقه بپزید.

چند مرحله آسان وجود دارد که باید برای دستیابی به بهترین نتایج دنبال کنید:

خمیر را آماده کنید

مخمر، شکر و آب گرم را در یک کاسه با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید.

اجازه دهید مخمر به مدت 5-10 دقیقه فعال شود تا مخلوط کف کرده و حباب دار شود.

Water, sugar and yeast are mixed in a bowl
بازلما نان ترکی 15

ماست را با همزن بزنید، سپس ¾ آرد را به همراه نمک اضافه کنید.

همه را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.

آرد باقیمانده را به تدریج اضافه کنید تا قوام مناسبی بدست آید.

آن را چند دقیقه ورز دهید تا خمیر نرم و کمی چسبنده به دست آید.

bazlama dough is in a bowl before rising
بازلما نان ترکی 16

روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید خمیر ور بیاید تا حجم آن دو برابر شود.

زمان افزایش به دمای اتاق بستگی دارد و ممکن است تا یک ساعت طول بکشد.

bazlama dough doubled the size after rising
بازلما نان ترکی 17

بازلما را شکل دهید

وقتی حجم خمیر دو برابر شد، آن را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و آنها را به صورت توپ درآورید.

من پیشنهاد می‌کنم از یک هدف ترازوی الکترونیکی آشپزخانه برای این مرحله، اما اگر برایتان مهم نیست نان با اندازه های کمی متفاوت است، از چشم و دست خود استفاده کنید.

3 dough balls for Bazlama
بازلما نان ترکی 18

گلوله های خمیر را روی سطح کمی آرد پاشی شده قرار دهید، روی آن مقداری آرد بپاشید و با یک پارچه تمیز آشپزخانه به مدت 10 دقیقه استراحت دهید.

یک توپ خمیر را بردارید و آن را فشار دهید.

آن را با وردنه ای به عرض حدود 20 سانتی متر (8 اینچ) به شکل دایره درآورید.

قبل از پخت خمیر را 10 دقیقه دیگر استراحت دهید.

Bazlama dough is rolled into a 20 cm circle
بازلما نان ترکی 19

در تابه بپزید

یک ماهیتابه با پایه سنگین را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید.

وقتی تابه داغ شد، خمیر را در تابه قرار دهید.

به محض اینکه اولین توپ شروع به پختن کرد، یک توپ خمیر دیگر را با رول باز کنید تا زمان کافی برای استراحت داشته باشد.

حرارت را کم کنید و بازلاما را بپزید تا حباب هایی روی سطح ظاهر شود و کف خمیر قهوه ای طلایی شود. این باید 4 تا 5 دقیقه طول بکشد.

cooking bazlama on a pan
بازلما نان ترکی 20

خمیر را برگردانید و 4 تا 5 دقیقه دیگر بپزید.

bazlama is flipped to cook the other side
بازلما نان ترکی 21

آن را در یک بشقاب کنار بگذارید و به آرامی آن را با کره بمالید.

بازلامای پخته شده را با یک پارچه آشپزخانه تمیز یا فویل حلبی بپوشانید تا گرم بماند.

همین کار را با بقیه خمیرها تکرار کنید و وقتی هنوز گرم هستند آنها را سرو کنید.

d8a8d8a7d8b2d984d985d8a7 d986d8a7d986 d8aad8b1daa9db8c 657df8c01517f
بازلما نان ترکی 22

نکات برتر سرآشپز

  • مهمترین مرحله برای نان پف دار این است که خمیر به خوبی قوام بیاید. آب را به تدریج اضافه کنید زیرا رطوبت اتاق ممکن است مقدار آب مورد نیاز شما را تغییر دهد. برای دستیابی به بافت بازلامای نرم و پفکی نیاز به خمیر کمی نرم و چسبنده دارد.
  • هر اجاق گاز متفاوتی پخته می شود، بنابراین ممکن است مجبور شوید زمان پخت را مطابق با آن تنظیم کنید. اگر بعد از 45 ثانیه تا 1 دقیقه حباب ها را روی سطح بالایی مشاهده نکردید، حرارت را زیاد کنید. اگر سطح زیرین بازلما خیلی سریع قهوه ای می شود، حرارت را کمی کم کنید.

پیشنهادات ارائه

همانند دستور پخت نان مسطح خمیر ترش روستایی، بازلاما برای غوطه وری سس عالی است. سوپ، یا خورش و همچنین درست کردن ساندویچ.

می‌توانید این نان‌های خوشمزه را مانند رول شام بخورید.

آنها همچنین به عنوان بخشی از صبحانه ترکی عالی هستند آنها را در شاکشوکا فرو کنید، آن را با املت ترکی خوشمزه کایگانا، یا فقط مربای ریواس را به صورت خانگی پخش کنید یا نوتلا روی آنها.

برای ارائه ایده‌های بیشتر، این نان ترکی خوشمزه را با Ezogelin Corbasi (سوپ ازوژلین) امتحان کنید، میگوهای پخته شده (Karides Guvec)، هوموس مدیترانه ای، Kuymak (Mihlama)، تاژین بره آهسته با زردآلو یا خورش بره ترکی با نخود.

دستورالعمل های ذخیره سازی

این نان پف دار را می توانید تا 2 روز در یخچال یا تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.

آنها را به سادگی یخ زدایی کنید و دوباره در فر یا روی تابه گرم کنید تا طعم تازه ای پیدا کنند.

سؤالات متداول دستور غذا

چگونه بازلما را دوباره گرم کنیم؟

ساده ترین راه برای گرم کردن نان های تخت باقی مانده این است که آنها را در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا در دمای 190 درجه (375 درجه فارنهایت) در فویل حلبی بپیچید و آنها را به مدت 7-8 دقیقه گرم کنید.
همچنین می توانید نان بازلامای خود را با استفاده از تابه یا تابه گرم کنید. کافی است تابه/ماهیتابه را در حد متوسط ​​گرم کنید و هر طرف نان را به مدت 1 تا 2 دقیقه گرم کنید.

آیا می توانم بازلما را از قبل درست کنم؟

بله، می توانید خمیر را تا 3 روز آماده کنید. از پیش. به سادگی اجازه دهید آن را بالا بیاورد و قبل از گذاشتن در یخچال روی آن را با یک فیلم چسبناک بپوشانید. وقتی می خواهید بپزید، قبل از فرم دادن و پختن، مطمئن شوید که خمیر را به دمای اتاق برگردانید.

برای دستور العمل‌های ساده‌تر نان خانگی، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم همانقدر که از خوردن آن لذت می برید از روند تهیه این بذلما (نان تخت ترکی) خوشمزه لذت ببرید! 🙂

اشتهای خوب! / افیه اولسون!

bazlama turkish flat bread recipe

بزلما (نان مسطح ترکی)

آیلا کلولی

این نان ترکی بالشی و خوشمزه بسیار آسان درست می شود و بسیار خوشمزه است!

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان پخت 40 دقیقه

زمان کل 50 دقیقه

کورس صبحانه، مخلفات

آشپزی ترکی

سرویس ها 4 بازلاما

کالری 520 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

دستورالعمل ها 

  • مخمر، شکر و آب را در ظرفی بریزید و خوب هم بزنید.

  • به مدت 5-10 دقیقه اجازه دهید مخمر فعال شود تا مخلوط کف کند و حبابدار شود.

  • ماست را با همزن بزنید سپس ¾ آرد را به همراه نمک اضافه کنید. همه را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.

  • آرد باقی مانده را کم کم اضافه کنید تا غلظت مناسبی پیدا کنید و چند دقیقه ورز دهید تا خمیر نرم و کمی چسبنده به دست آید.

  • روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید خمیر ور بیاید تا حجم آن دو برابر شود. زمان افزایش به دمای اتاق بستگی دارد و ممکن است تا یک ساعت طول بکشد.

  • خمیر را به 4 تکه مساوی تقسیم کنید (پیشنهاد می کنم در این مرحله از ترازو استفاده کنید) و آنها را به توپ تبدیل کنید.

  • گلوله های خمیر را روی آرد پاشی شده قرار دهید روی سطح، مقداری آرد بپاشید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه با یک پارچه آشپزخانه تمیز استراحت کنند.

  • یک توپ خمیر را بردارید و فشار دهید. آن را با وردنه به عرض حدود 20 سانتی متر/8 اینچ به شکل دایره در آورید. بگذارید 10 دقیقه دیگر قبل از پخت استراحت کند.

  • یک ماهیتابه با پایه سنگین را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید و خمیر را که داغ شد در تابه قرار دهید. رول کنید. گلوله‌های خمیر دیگر به محض شروع پختن گلوله اول تا زمان کافی برای استراحت داشته باشند.

  • شعله را کم کنید و بپزید تا حباب هایی روی سطح ظاهر شود و کف خمیر قهوه ای طلایی شود. این کار باید 4 تا 5 دقیقه طول بکشد. ورق بزنید. آن را به مدت 4 تا 5 دقیقه دیگر بپزید. 

  • آن را در یک بشقاب کنار بگذارید و کمی کره روی آن بمالید. روی بازلامای پخته شده را با یک پارچه آشپزخانه تمیز یا فویل حلبی بپوشانید تا گرم بماند.

  • همین روند را با خمیر باقیمانده تکرار کنید و وقتی هنوز گرم هستند سرو کنید.

یادداشت

  • مهمترین مرحله برای نان پف دار این است که خمیر به خوبی قوام بیاید. آب را به تدریج اضافه کنید زیرا رطوبت اتاق ممکن است مقدار آب مورد نیاز شما را تغییر دهد. برای دستیابی به بافت بازلامای نرم و پفکی نیاز به خمیر کمی نرم و چسبنده دارد.
  • هر اجاق گاز متفاوتی پخته می شود، بنابراین ممکن است مجبور شوید زمان پخت را مطابق با آن تنظیم کنید. اگر بعد از حدود 45 ثانیه تا 1 دقیقه حباب ها را روی سطح بالایی مشاهده نکردید، حرارت را زیاد کنید. اگر سطح زیر خیلی سریع قهوه ای می شود، حرارت را کمی کم کنید.
  • می توانید خمیر را از 3 روز قبل آماده کنید. به سادگی اجازه دهید آن را بالا بیاورد و قبل از قرار دادن آن در یخچال روی آن را با یک فیلم چسبناک بپوشانید. وقتی می خواهید بپزید، مطمئن شوید که خمیر را قبل از شکل دادن و پختن به دمای اتاق برگردانید.
  • ساده‌ترین راه برای گرم کردن نان‌های تخت باقی‌مانده این است که آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای 190 درجه (375 درجه فارنهایت) که در فویل حلبی پیچیده شده قرار دهید و به مدت 7 تا 8 دقیقه گرم کنید.
  • من پیشنهاد می کنم از ترازوی الکترونیکی آشپزخانه برای این مرحله، اما اگر برایتان مهم نیست نان با اندازه کمی متفاوت است، از چشم‌ها و دست‌هایتان استفاده کنید.

تغذیه

کالری: 520کیلو کالری کربوهیدرات: 107gپروتئین: 15gچربی: 2g چربی اشباع شده: 1gچربی غیراشباع چندگانه: 1gچربی تک غیراشباع: 1gکلسترول: 3میلی گرمسدیم: 886میلی گرمپتاسیم: 186میلی گرم فیبر: 4 gقند: 3gویتامین پاسخ: 25IUویتامین C: 1میلی گرم کلسیم: 51 میلی گرمآهن: 6میلی گرم

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این به این معنی است که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کمیسیون برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

حتما بخوانید : سیمیت (باگل کنجد ترکی)
چناچه در این مطلب کلمه ای یا حروفی استفاده شده است که از نطر شما مشکل دارد در قسمت نظرات به ما اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا