کوفته گردو ارومیه
کوفته گردو ارومیه یکی از مدلهای کوفته خوشمزه می باشد که معمولا با گوشت و رب انار و همینطور بدون گوشت با استفاده از لپه و سبزیجات معطر مختلف طبخ می شود . ترکیب طعمهای مختلف در کوفته گردو آن را به یکی از خوشمزهترین و سالمترین انواع کوفته تبدیل کرده است.
مواد لازم
مغز گردو پودر شده: ۳۰۰ گرم
لپه پخته شده: ۳۰۰ گرم
پودر نشاسته یا آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ تا ۳ عدد
تره خرد شده: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
ترخون و مرزه خشک: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
کوفته گردو با لپه و بدون رب گوجه یکی از سادهترین و خوشمزهترین انواع کوفته خانگی است که برخلاف همه کوفتههایی که تا به حال خوردهاید، بدون گوشت و با استفاده از گردوی خرد شده و لپه با سبزیجات مختلف درست میشود. اگر دوست دارید یک کوفته خوشمزه گیاهی درست کنید کوفته گردو بهترین گزینه برای شما است.
در ابتدا باید پیاز را بشویید و آن را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را سرخ کنید تا رنگ آنها طلایی شود.در این مرحله باید لپهها را به همراه مقداری آب در قابلمه بریزید. سپس آن را روی شعله گاز قرار دهید تا لپههای کاملاً نرم و پخته شوند. با استفاده از گوشتکوب دستی یا غذاساز لپهها را کاملاً له کنید و برای تهیه کوفته گردو کنار بگذارید.در این مرحله از دستور پخت کوفته گردو با لپه باید یک کاسه نسبتاً بزرگ انتخاب کنید. تخم مرغها را در کاسه بشکنید و با پودر نشاسته، پودر مغز گردو، مرزه، تره، ترخون، لپه پخته شده ترکیب کنید. مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد بزنید و با دست به خوبی مواد را ورز دهید.
بعد از آماده کردن مواد کوفته باید پیاز داغ را که آماده کرده بودید، به همراه کمی زردچوبه و آب در قابلمه بریزید اجازه دهید آب به جوش بیاید و بعد مواد کوفته را به اندازه گردو بردارید و گرد کنید و در آب در حال جوش بیندازید. اجازه دهید کوفتهها برای نیم ساعت در آب بپزند. سپس شعله گاز را خاموش کنید و کوفتهها را در ظرف بریزید و با گردو و مقداری سبزی خرد شده تزیین کنید.
کوفته گردو ارومیه
لپه پخته شده: ۱/۵ لیوان فرانسوی دستهدار
گردوی آسیاب شده: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
آرد ذرت: ۱ قاشق چایخوری
تره: ۷۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری
گوجه نگینی خرد شده: ۴ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
کوفته گردو آذریها به خصوص شهر ارومیه برخلاف کوفته گردوهای دیگر با استفاده رب گوجه و گوجه فرنگی تازه درست میشود. این کوفته درست مثل کوفته گردویی که پیشتر با طرز تهیه آن آشنا شدید، بدون گوشت آماده میشود؛ اما طعم رب گوجه و گوجه فرنگی تازه در سس این کوفته مزه فوقالعادهای به آن میبخشد.
در اولین مرحله از طرز تهیه مایه کوفته باید لپه پخته شده با گوشتکوب له کنید و سپس آن را با گردوی آسیاب شده، آرد ذرت، تره، تخم مرغ، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید. یک دستکش به دست کنید و با دست مایه کوفته را برای چند دقیقه ورز دهید تا حالت چسبنده پیدا کند.
در این مرحله از دستور پخت کوفته گردو با لپه باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز طلایی شد، میتوانید نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید. رب گوجه را همراه با گوجه فرنگیهای خرد شده به پیاز داغ اضافه کنید و سپس ۴ لیوان آب به مواد اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
در این مرحله باید دستانتان را با مقداری روغن چرب کنید. سپس به اندازه یک گردو از کوفته بردارید و آن را کاملاً گرد کنید و در قابلمه در حال جوش بیندازید. این کار را برای همه کوفتهها تکرار کنید.
بعد از اضافه کردن کوفتهها شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید کوفتهها برای ۱۰ دقیقه به آرامی در سس کوفته بپزند. مقدار سس کوفته باید به اندازهای باشد که همه کوفتهها به راحتی درون سس قرار بگیرند. سپس شعله گاز را کم کنید تا هم کوفتهها بپزند و هم سس کوفته کمی غلیظ شود.
نکات تهیه کوفته گردوی ارومیه
برای این که بافت کوفته گردوی خانگی شما کاملاً منسجم شود و بافت آن وا نرود، باید کوفتهها را برای چند دقیقه ورز دهید. برای تهیه کوفته گردو هم میتوانید از سبزیجات تازه و هم سبزیجات خشک استفاده کنید.
کوفته گردو یک کوفته رژیمی و کم کالری است که برای افرادی که در رژیمهای لاغری هستند و یا دوست دارند غذای بدون گوشت مصرف کنند، گزینه مناسبی محسوب میشود.
اضافه کردن تخم مرغ به مایه کوفته گردو موجب میشود تا کوفته شما وا نرود و بافت بهتری پیدا کند.
بهتر است قبل از پختن لپهها، آنها را برای حدود ۱ ساعت در آب بخیسانید و بعد بپزید. این کار هم موجب پخت بهتر لپه میشود و هم نفخ آن را کم میکند.
بعد از درست کردن کوفته گردویی خانگی میتوانید این غذا را هم با نان و هم با برنج سرو کنید.
بعد از پختن کوفتهها، مقدار سس کوفته گردو نباید خیلی زیاد باشد، زیرا این امر موجب آبکی شدن غذا میشود.
از آن جایی که در کوفته گردو با لپه از گوشت چرخ کرده استفاده نمیشود، از همین رو کوفته گردو نسبت به سایر کوفتهها بسیار سریعتر آماده میشود و نیاز به پخت طولانی مدت ندارد.
برای خوش طعم شدن کوفته گردو ارومیه میتوانید مقداری آلو خشک را بخیسانید و داخل کوفته قرار دهید و سپس آن را درون سس بیندازید تا بپزد.
برای پودر کردن گردوها بهتر است آنها را در خردکن یا دستگاه مولینکس بریزید و خوب له کنید.
طرز تهیه کوفته گردو با گوشت چرخ کرده و رب انار هم مرسوم است.
به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
منبع : سیری در ایران