سلامت

انواع چربی: آیا چربی می تواند برای شما مفید باشد؟

انواع چربی: آیا چربی می تواند برای شما مفید باشد؟

چندین نوع رژیم غذایی وجود دارد چربی، و برخی از چربی ها سالم تر از بقیه هستند.

چربی ها درشت مغذی های مهمی هستند. برای چندین عملکرد بدن ضروری است. چربی همچنین منبع انرژی است و از اسکلت و اعصاب محافظت می کند. چربی همچنین این امکان را برای سایر مواد مغذی فراهم می کند که وظایف خود را انجام دهند.

با این حال، همه چربی های رژیم غذایی به یک اندازه مفید نیستند:

  • چربی های اشباع و ترانس >می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد و خطر بیماری را افزایش دهد.
  • چربی های غیراشباع از سلامتی حمایت می کنند و ممکن است تک غیراشباع یا چند غیراشباع باشند.

گوشت ها، محصولات لبنی، خوراکی های میان وعده و محصولات پخته شده حاوی چربی های اشباع شده و ترانس هستند. برخی از منابع چربی های غیراشباع – سالم – شامل آجیل، روغن، دانه ها و آووکادو هستند.

در زیر، نگاهی عمیق به انواع مختلف چربی ها، از جمله اینکه کدامیک سالم ترین هستند و کدام غذاها حاوی کدام است، می اندازیم. آنها را.

چربی ها بسته به ویژگی هایشان به طرق مختلفی طبقه بندی می شوند:

  • چربی ها یا اسیدهای چرب: این اصطلاحات می تواند به هر نوع چربی اشاره داشته باشد، اما “چربی” معمولاً چربی هایی را توصیف می کند که در دمای اتاق جامد هستند.
  • <. قوی>لیپیدها: این می تواند به هر نوع اشاره داشته باشد، صرف نظر از مایع یا جامد بودن آن.
  • روغن ها: این می تواند هر چربی را که در اتاق مایع است توصیف کند. درجه حرارت.
  • چربی های حیوانی: از جمله آنها می توان به کره، خامه و چربی های موجود در گوشت ها مانند گوشت خوک
  • چربی های گیاهی اشاره کرد. >: از جمله اینها می توان به چربی های موجود در زیتون و آووکادو و همچنین روغن زیتون، بادام زمینی، بذر کتان و ذرت اشاره کرد.

چربی ها بخش مهمی از رژیم غذایی انسان و بسیاری از حیوانات دیگر هستند. . بدن چربی را برای محافظت، گرما و انرژی ذخیره می‌کند.

صرف نظر از نوع، همه چربی‌ها کالری یکسانی دارند — 9 کالری در هر گرم — در مقایسه با کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌های کم‌تراکم انرژی، در حدود 4 کالری در هر گرم.

انواع مختلف چربی از طرق مختلف بر سلامت تأثیر می گذارند، به ویژه سلامت خون و قلب.

بخش‌های بعدی نگاهی دقیق‌تر به اثرات چربی‌های مختلف بر بدن دارند.

چربی های اشباع شده در دمای اتاق جامد هستند و گاهی اوقات چربی جامد نامیده می شوند. ساختار کربن پایه این اسیدهای چرب با اتم های هیدروژن “اشباع” است.

اگر فرد در مدت طولانی بیش از حد مصرف کند، چربی اشباع ممکن است خطرات سلامتی را افزایش دهد.

مصرف زیاد چربی اشباع شده ممکن است در نهایت باعث افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) شود. یک href=”/articles/9152.php” class=”content-link css-1pg8eb5″>کلسترول در بدن. این به نوبه خود خطر بیماری قلبی عروقیو سکته.

انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کند که افراد نباید بیش از 13 گرم چربی اشباع در روز مصرف کنند.

برخی از منابع چربی اشباع شده عبارتند از:

  • گوشت حیوانی و فرآورده های گوشتی
  • محصولات لبنی، به جز آنهایی که بدون چربی
  • غذاهای فرآوری شده، از جمله غذاهای پخته شده، غذاهای میان وعده و سیب زمینی سرخ شده
  • برخی روغن های گیاهی، از جمله روغن نارگیل، روغن نخل، و کره کاکائو

تحقیق نشان می دهد که مفید نیست برای جایگزینی چربی های اشباع شده در رژیم غذایی با کربوهیدرات یا شکر تصفیه شده، که برای سلامتی نیز مضر هستند.

در عوض، فرد باید منابع چربی اشباع شده را با غذاهای سالم تری جایگزین کند، مانند آجیل، دانه ها، آووکادو، لوبیا، غلات کامل، و سبزیجات.

چربی های غیراشباع در دمای اتاق مایع هستند و بیشتر از روغن های گیاهی به دست می آیند. متخصصان مراقبت های بهداشتی اینها را چربی های «خوب» می دانند.

دو نوع اصلی چربی غیراشباع عبارتند از:

چربی های تک غیراشباع

مولکول های چربی تک غیراشباع با آن اشباع نمی شوند. اتم های هیدروژن – هر مولکول چربی با یک اتم هیدروژن پیوند دارد.

چربی های تک غیراشباع ممکن است سطح LDL یا کلسترول «بد» را کاهش دهند و سطوح سالم کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا «خوب» (HDL) را حفظ کنند. .

با این حال، افزودن چربی‌های تک غیراشباع به رژیم غذایی این تأثیر را نخواهد داشت، مگر اینکه فرد مصرف چربی‌های اشباع‌شده خود را نیز کاهش دهد.

بسیاری از متخصصان سلامت گزارش می‌دهند که رژیم غذایی غنی از چربی‌های تک غیراشباع نیز ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را در افراد کاهش دهند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای، که تحقیقات نشان می‌دهد ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهد، حاوی مقدار زیادی چربی تک غیراشباع است.

منابع چربی های تک غیراشباع عبارتند از:

  • زیتون و روغن زیتون
  • آجیل و کره آجیل
  • آووکادو

چربی های چند غیر اشباع

تعدادی از فضاهای اطراف هر مولکول چربی غیر اشباع با اتم های هیدروژن اشباع نشده است.

متخصصین تغذیه گزارش می دهند که چربی های چند غیر اشباع هستند. برای سلامتی، به‌ویژه ماهی‌ها و جلبک‌هایی که به نام امگا-3 اسیدهای چرب غیراشباع چند غیراشباع شناخته می‌شوند، مفید است.

دفتر آمار رژیم غذایی می گوید که اسیدهای امگا 3 می توانند کمک کنند قلب را سالم نگه می دارد، تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و سلامت مغز، مفاصل و چشم را بهبود می بخشد.

اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است با کاهش سطح کلسترول خون و احتمالاً التهاب.

گفته شد، یک تحلیل کاکرین در مقیاس بزرگ نشان داد که مکمل‌های امگا 3 هیچ فواید قابل توجهی برای سلامت قلب ندارند. تعیین اثرات با قطعیت نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

نوع دیگر چربی های اشباع نشده، اسیدهای چرب امگا ۶ هستند. اینها بیشتر در روغن های گیاهی و غذاهای فرآوری شده وجود دارند.

مصرف بیش از حد امگا 6، که در رژیم غذایی استاندارد آمریکایی رایج است، ممکن است منجر به افزایش التهاب شود.

منابع چربی های چند غیر اشباع عبارتند از:

  • ماهی های روغنی مانند ساردین، خال مخالی، قزل آلا، سالمون و شاه ماهی
  • روغن گلرنگ، دانه انگور، سویا و آفتابگردان
  • آجیل، دانه ها و تخم مرغ های مرتعی

چربی های ترانس تولید می شوند. آنها محصول فرآیندی هستند که هیدروژن را به روغن های گیاهی مایع اضافه می کند تا آنها را جامدتر کند. نام دیگر چربی های ترانس روغن های نیمه هیدروژنه است.

چربی های ترانس ضروری نیستند و اثرات مخربی برای سلامتی دارند.

چربی های ترانس باعث افزایش سطح کلسترول LDL و کاهش سطح کلسترول HDL می شوند. این خطر بیماری قلبی، سکته را افزایش می دهد. و دیابت نوع 2.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین می‌زند که چربی‌های ترانس هر سال با 500000 مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است.

چربی‌های ترانس زمانی محبوب شدند که شرکت‌های مواد غذایی محبوبیت پیدا کردند. آنها را آسان برای استفاده و ارزان برای تولید. آنها همچنین ماندگاری طولانی دارند و می توانند طعم خوبی به غذا بدهند.

از آنجایی که چربی های ترانس را می توان در سرخ کن های تجاری بارها استفاده کرد، در فست فودهای زنجیره ای و رستوران های دیگر رایج شده است.

با این حال، WHO از دولت ها خواسته است که چربی های ترانس را از عرضه جهانی غذا حذف کنند. در حال حاضر اکثر شرکت های تجاری تولید مواد غذایی، چربی های ترانس را از محصولات خود حذف کرده اند.

منابع چربی های ترانس می توانند عبارتند از:

  • غذاهای سرخ شده، مانند سیب زمینی سرخ کرده
  • دونات، پای، شیرینی، بیسکویت و سایر محصولات پخته شده
  • خمیر پیتزا، کلوچه و کراکر
  • مارگارین و شورت
  • غذاهای بسته بندی شده
  • فست فودها

اگر لیست مواد موجود در بسته بندی مواد غذایی شامل “روغن های هیدروژنه جزئی” باشد، به این معنی است که محصول حاوی چربی ترانس است.

AHA توصیه می کند که مصرف چربی های ترانس نباید از 5–6% از کل کالری دریافتی یک فرد. با این حال، مصرف هر مقدار از این چربی ها خطرات سلامتی را افزایش می دهد.

بر اساس WHO، برای جلوگیری از افزایش وزن ناسالم:

  • چربی کل مصرف باید کمتر از 30 درصد کل کالری دریافتی باشد
  • مصرف چربی اشباع باید کمتر از 10 درصد کل کالری دریافتی باشد
  • مصرف چربی ترانس باید کمتر از 1 درصد کل کالری باشد. مصرف

متخصصین سلامت توصیه hl-trusted-source> جایگزینی چربی های اشباع شده و ترانس با چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع. به طور کلی، رژیم غذایی باید از نظر تغذیه ای کافی باشد و حاوی کالری کافی برای حفظ وزن سالم باشد.

راهنمای مقایسه ما را بخوانید. روغن ها، از جمله ارزش غذایی و آشپزی آنها، در اینجا آمده است.

همه چربی ها نیستند. به همان اندازه مفید است. مهم است که تفاوت‌های بین انواع چربی را درک کنید، برچسب‌ها را با دقت بخوانید و انتخاب‌های غذایی سالمی داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا