آشپزی

موساخان – مرغ سماق فلسطینی

موساخان – مرغ سماق فلسطینی

موساخان – مرغ سماق فلسطینی یک غذای سنتی خاورمیانه است که با پای مرغ ترشی تهیه می شود که روی یک نان تخت با پیاز قرمز کاراملی، سماق و آجیل کاج سرو می شود.

ربع پا مرغ پخته و جوجه کباب (کباب مرغ ایرانی)، این دستور مرغ نیز بسیار آسان است و با استفاده از مواد روزمره که ممکن است از قبل در یخچال یا انباری خود داشته باشید، تهیه کنید.

sumac chicken served on pita bread with a piece of lemon wedge
موساخان مرغ سماق فلسطینی 13

این غذای مرغ سماق خوشمزه و آبدار فقط در یک ساعت آماده می‌شود، برای یک وعده غذایی در روز یا برای مهمانی‌های خانوادگی مناسب است.

پرش به:

دستور پخت مرغ سماق – موساخان بسته به منطقه ممکن است متفاوت باشد.

بیشتر نسخه‌ها پیازها را جداگانه کارامل می‌کنند و روی نان سنتی به نام “taboon” سرو می‌کنند. با مرغ سوخاری و آجیل کاج سرخ شده.

sumac chicken served on a taboon bread
موساخان مرغ سماق فلسطینی 14

برای ساده‌تر کردن فرآیند پخت و در نهایت شستن کمتر، تکه‌های مرغ را روی پیازهای خلال شده تفت می‌دهم.

برای اینکه کمی کارامل شوند، در پایان زمان پخت، پیازها را روی تکه های مرغ به مدت 10 دقیقه پخش کردم.

نتیجه، تکه های مرغ بسیار خوشمزه و آبدار با پوست ترد و پیازهای کاراملی شده خوب است.

sumac chicken with red onions is freshly baked
موساخان مرغ سماق فلسطینی 15

موساخان چیست؟

موساخان یک غذای ملی بسیار محبوب فلسطینی است که از تکه‌های مرغ ترشی تهیه می‌شود که روی یک نان تابو با پیاز کاراملی، سماق و آجیل کاج ترد سرو می‌شود.

ماده ستاره سماق است که طعم مرکباتی بی نظیری به این غذای دلپذیر می دهد.

سماق یک ماده محبوب در آشپزی خاورمیانه است و من از آن در بسیاری از دستور العمل های خود مانند تانتونی و فاصلیه پیاز (سالاد باقلا ترکی).

موساخان یک غذای بسیار ساده است که با مواد روزمره درست می شود.

بنابراین در فلسطین و اکثر کشورهای خاورمیانه یک غذای بسیار محبوب و سنتی است.

روش سنتی خوردن این خوراک مرغ سماق خوشمزه این است که آن را با دست میل کنید.

musakhan is served on a Flatbread with pine nuts and caramelised onions
موساخان مرغ سماق فلسطینی 16

موساخان به طور سنتی در فصل پرس روغن زیتون درست می‌شد، زمانی که روغن تازه فشرده شده را می‌توان در ظرف گنجاند.

پیازها را معمولاً در مقدار زیادی روغن زیتون سرخ می‌کردند، روشی بسیار مشابه برای پختن غذاهای ترکی Zeytinyagli مانند امام بایلدی (بادمجان شکم پر ترکی) و لوبیا سبز مدیترانه ای (Taze Fasulye).

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • این غذای سنتی فلسطینی به طرز شگفت انگیزی آسان است برای تهیه این دستور خوشمزه موساخان با مواد ساده روزمره.
  • نیازی نیست پیازها را جداگانه کاراملی کنید، فقط تکه های مرغ مرینیت شده را روی تختی از پیاز خرد شده بپزید.
  • موساخان باقی مانده برای درست کردن یا خرد کردن سالاد عالی است.

مواد لازم برای موساخان – مرغ سماق فلسطینی

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

Labelled picture of ingredients for musakhan
موساخان مرغ سماق فلسطینی 17
  • مرغ – من ترجیح می دهم از ران مرغ با پوست و استخوان استفاده کنم. در صورت تمایل می توانید از یک مرغ کامل، پای مرغ یا چوب طبل نیز استفاده کنید.
  • سماق– یک ادویه محبوب در آشپزی خاورمیانه و ترکی است. این یک چاشنی همه کاره است که رنگ قرمز روشن و ترشی را به ظرف اضافه می کند. می توانید آن را از اکثر سوپرمارکت های بزرگ و همچنین به صورت آنلاین از Amazon خریداری کنید.
  • .

  • پیاز– من برای تشدید رنگ قرمز ظرف از پیاز قرمز نازک خلال شده استفاده می کنم. با این حال، در صورت تمایل می توانید از پیاز قهوه ای یا زرد استفاده کنید.
  • آجیل کاج – آجیل کاج برشته شده در روغن زیتون سطح این دستور غذا را افزایش می دهد. اگر آجیل کاج ندارید، می توانید آنها را با بادام جایگزین کنید.
  • روغن – من از روغن زیتون با کیفیت خوب برای رسیدن به بهترین طعم استفاده می کنم.
  • مخلوط ادویه ها– من ترجیح می دهم فلفل دلمه ای، دارچین، زیره، نمک، فلفل سیاه و سماق را به ماریناد مرغ اضافه کنم.
  • سیر – یک طعم دهنده عالی برای مرینیت کردن مرغ است. می‌توانید با هاون و هاون یا آن را با Microplane.

چگونه مساخان – مرغ سماق فلسطینی درست کنیم؟

تهیه این غذای خوشمزه دستور پخت سنتی فلسطینی بسیار ساده و ساده است.

اما، برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند نکته و مراحل ساده را دنبال کنید:

مرغ را ترشی کنید

برای تهیه ماریناد، آب لیموترش تازه، روغن زیتون، سماق، سیر، زیره، فلفل دلمه ای، پودر دارچین، نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.

spices, lemon juice, garlic and olive oil are placed in a large bowl
موساخان مرغ سماق فلسطینی 18

تکه های مرغ را به کاسه اضافه کنید و روی آنها را با ماریناد بپوشانید، مطمئن شوید که همه آنها به خوبی پوشش داده شده اند.

chicken pieces are covered with marinade
موساخان مرغ سماق فلسطینی 19

کاسه را بپوشانید و اجازه دهید حداقل 2 ساعت، ترجیحاً یک شب، مارینت شود.

اجازه ندهید مرغ بیش از 24 ساعت مارینه شود!

مرغ و پیاز را بپزید

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (360 درجه فارنهایت) از قبل گرم کنید.

پیازهای قرمز را پوست گرفته و نازک برش دهید و به طور یکنواخت در کف ظرف پخت خود پخش کنید.

sliced red onions are placed in a baking dish
موساخان مرغ سماق فلسطینی 20

تکه های مرغ مرینیت شده را روی پیازهای قرمز روی یک لایه قرار دهید، بدون اینکه روی هم قرار بگیرند.

chicken pieces are placed on top of the onions
موساخان مرغ سماق فلسطینی 21

آنها را به مدت 40 دقیقه بپزید، ظرف را از فر خارج کنید و پیازها را روی تکه های مرغ بریزید تا کمی کارامل شوند.

آنها را 10 تا 15 دقیقه دیگر بپزید.

chicken and onions are baked until nicely browned
موساخان مرغ سماق فلسطینی 22

موساخان را جمع کنید

هنگامی که مرغ تمام شد، در حین تهیه نان تخت، اجازه دهید کمی با فویل پوشانده شود.

تکه‌های نان را با استفاده از یک ماهیتابه روی اجاق گاز یا پختن آن در فر به مدت 5 تا 6 دقیقه دوباره گرم کنید.

آجیل کاج را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون برشته کنید.

نان صاف را در یک بشقاب بچینید و روی آن را با پیاز سماق کاراملی، تکه‌های مرغ و آجیل کاج برشته شده روی آن قرار دهید.

chicken, onions and pine nuts are arranged on top of flatbread
موساخان مرغ سماق فلسطینی 23

روی سماق لیمویی اضافی و جعفری خرد شده بپاشید و با تکه های لیمو و سالاد کنار آن سرو کنید.

نکات برتر سرآشپز

  • برای دستور تهیه مرغ سماق خوشمزه، از تکه‌های مرغ با استخوان و پوست مانند ساق پا، چوب طبل یا ران استفاده کنید.
  • اگر وقت دارید مرغ را حداقل 2 ساعت مرینیت کنید. اجازه ندهید مرغ بیش از 24 ساعت مارینه شود!
  • می‌توانید برای سهولت در خوردن غذای موساخان خود را به پیچ‌های موساخان تبدیل کنید. به سادگی مرغ را خرد کرده و همراه با مقداری پیاز، گردو، سالاد و کمی ماست روی نان بریزید. خوب و سفت بغلتانید و سرو کنید!

با مرغ فلسطینی موساخان چی سرو کنیم؟

تابول (سالاد تبولی لبنانی) – سالاد تازه‌ای که با گندم بلغور درست می‌شود، جعفری، گوجه فرنگی، پیاز، نعناع و آبلیمو. طعم معطر و گیاهی آن مکمل غنای موساخان است.

هوموس مدیترانه‌ای – نخود خامه‌ای با تاهین، سیر، و آب لیمو به عنوان یک دیپ لذت بخش برای نان عمل می کند و یک عنصر خامه ای به غذا اضافه می کند.

BABA GANOUSH WITHOUT TAHINI – یک بادمجان دودی مخلوط شده با تاهین، سیر و آبلیمو. طعم های خاکی آن تضاد دوست داشتنی با مرغ ایجاد می کند.

سالاد چربی لبنانی – سالاد رنگارنگ تهیه شده با سبزیجات تازه، برشته شده نان پیتا و یک سس سماق تند. ترد و تازگی را به غذا اضافه می کند.

لبنه خانگی (پنیر ماست) – ماست صاف شده خامه ای پنیر، اغلب با روغن زیتون پاشیده شده و با زعتر یا نعناع خشک پاشیده می شود. این غذا را با طعم ملایم و خنک خود متعادل می کند.

MUTABAL (بادمجان بوداده) – شبیه بابا گانوش اما با بافت نرم‌تر، متابل یکی دیگر از دیپ‌های مبتنی بر بادمجان است که به خوبی با مرغ جفت می‌شود.

پلو برنج ترکی (SEHRIYELI PILAV) – یک پلو برنج کره ای می تواند به عنوان یک غذای جانبی دلچسب که مکمل مرغ است سرو کنید.

ذخیره سازی و گرم کردن مجدد

ذخیره

اگر از موساخان باقی مانده است، قبل از نگهداری ظرف، اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود.

مرغ و مواد همراه آن را به یک ظرف دربسته منتقل کنید یا روی آن را با پلاستیک یا فویل محکم بپوشانید.

موساخان را حداکثر تا 3 تا 4 روز در یخچال یا حداکثر تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید تا تازگی و طعم آن حفظ شود.

گرم کردن مجدد

برای گرم کردن مجدد موساخان، بهتر است از فر یا اجاق گاز برای گرم کردن یکنواخت استفاده کنید.

فر خود را از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) گرم کنید.

موساخان را در یک ظرف مخصوص فر قرار دهید، روی آن را با فویل بپوشانید و حدود 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که مرغ کاملا داغ شود حرارت دهید.

از طرف دیگر، می‌توانید ظرف را دوباره روی اجاق گاز گرم کنید. آن را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط ​​رو به پایین قرار دهید و در حالی که گاهی هم می‌زنید، آن را به آرامی گرم کنید.

سؤالات متداول دستور غذا

آیا می توانم مرغ سماق – موساخان را از قبل درست کنم؟

بله، می توانید مرغ را تا 24 ساعت قبل مرینیت کنید. و آنها را تا زمانی که به آنها نیاز دارید در یخچال نگهداری کنید.

آیا می توانم این غذا را با سینه مرغ درست کنم؟

استفاده از سینه مرغ را برای این غذای خوشمزه ملی فلسطین توصیه نمی کنم اما می توانید از آنها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که سینه مرغ به اندازه پاها آبدار نخواهد بود.

چه سماق است و کجا می توانم آن را پیدا کنم؟

سماق یک ادویه تند و مرکباتی است که معمولاً در غذاهای خاورمیانه استفاده می شود. می توان آن را در فروشگاه های تخصصی ادویه، بازارهای خاورمیانه، یا به صورت آنلاین از آمازون.

آیا می توانم از مرغ بدون استخوان برای موساخان استفاده کنم؟ /strong>

در حالی که دستور العمل سنتی نیاز به قطعات مرغ با استخوان دارد، در صورت تمایل می توانید از مرغ بدون استخوان استفاده کنید.
با این حال، مرغ با استخوان معمولاً طعم بیشتری به غذا می‌دهد.

برای دستور العمل های خوشمزه تر و معتبرتر از خاورمیانه، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند درست کردن این غذای خوشمزه و بی نظیر مرغ سماق به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

d985d988d8b3d8a7d8aed8a7d986 d985d8b1d8ba d8b3d985d8a7d982 d981d984d8b3d8b7db8cd986db8c 64ca26a7a36e2

موساخان – مرغ سماق فلسطینی

آیلا کلولی

موساخان – مرغ سماق فلسطینی یک غذای سنتی خاورمیانه است که با پای مرغ ترشی تهیه می شود که روی یک نان تخت با پیاز قرمز کاراملی، سماق و آجیل کاج سرو می شود.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان پخت 50 دقیقه

زمان کل 1 ساعت

دوره دوره اصلی

آشپزی خاورمیانه

سرویس ها 4 افراد

کالری 782 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

برای ترشی کردن مرغ

برای موساخان – مرغ سماق

دستورالعمل ها 

مارین کردن مرغ

  • برای تهیه ماریناد، آن را با هم مخلوط کنید. آب لیموترش تازه، روغن زیتون، سماق، سیر، زیره، فلفل دلمه ای، پودر دارچین، نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده در یک کاسه بزرگ.

  • تکه های مرغ را داخل کاسه بریزید و روی آنها را با ماریناد بپوشانید و مطمئن شوید که همه آنها کاملاً خوب است. به خوبی پوشش داده شده است.

  • روی کاسه را بپوشانید و بگذارید حداقل 2 ساعت، ترجیحاً یک شب، مارینت شود. اجازه ندهید مرغ بیش از 24 ساعت مارینه شود!

پختن مرغ و پیاز

  • پیش گرم فر را روی 180 درجه سانتیگراد (360 درجه فارنهایت) قرار دهید.

  • پیازهای قرمز را پوست گرفته و نازک برش دهید و به طور یکنواخت در کف ظرف پخت خود پخش کنید.

  • تکه های مرغ ترشی شده را روی پیازهای قرمز روی یک لایه قرار دهید، بدون اینکه روی هم قرار بگیرند. .

  • آنها را به مدت 40 دقیقه بپزید، ظرف را از فر خارج کنید و پیازها را روی تکه های مرغ برگردانید تا کمی کارامل شوند. آنها را برای 10-15 دقیقه دیگر بپزید.

مونتاژ موساخان

  • هنگامی که مرغ تمام شد، اجازه دهید در حین تهیه نان تخت، کمی با فویل پوشانده شود./

  • تکه های نان را دوباره گرم کنید. یک ماهیتابه روی اجاق گاز یا پختن آن در فر به مدت 5 تا 6 دقیقه.

  • کدام‌ها را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید.

  • Arrange the flatbread on a plate, and top it with the caramelized onions, chicken pieces, and toasted pine nuts.

یادداشت

  • For a delicious and juicy Musakhan dish, use skin-on, and bone-in chicken pieces such as legs, drumsticks, or thighs.
  • Marinate the chicken for a minimum of 2 hours if you have time. Don’t let the chicken marinate for more than 24 hours!
  • You can turn your Musakhan dish into Musakhan Wraps to make it easier to eat. Simply shred the chicken and place it onto flatbread along with some onions, pinenuts, salad, and a drizzle of yogurt. Roll it nice and tight and serve!

Nutrition

Calories: 782kcalCarbohydrates: 43gProtein: 43gFat: 48gSaturated Fat: 11gPolyunsaturated Fat: 10gMonounsaturated Fat: 22gTrans Fat: 0.2gCholesterol: 209mgSodium: 1056mgPotassium: 709mgFiber: 3gSugar: 4gVitamin A: 178IUVitamin C: 10mgCalcium: 117mgIron: 3mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا