ریزوتو کدو تنبل (یا ریزوتو آلا زوکا) یک غذای خامهای، آرام بخش و بسیار خوشمزه پاییزی است که با برنج آربوریو، کدو تنبل، انواع سبزیجات خانگی و پنیر پارمزان. این غذای کلاسیک ریزوتو ایتالیایی برای سرگرمی عالی است:زیبا است، به راحتی درست می شود و فقط در 40 دقیقه آماده می شود!
چرا این دستور غذا جواب می دهد؟
این غذای ریزوتو کدو حلوایی به سبک رستورانی خوشمزه، سیرکننده و فقط در 40 دقیقه آماده است!
این غذای عالی برای سرو است، خواه یک شام عاشقانه برای دو نفر باشد یا یک شام خانوادگی بزرگ در مناسبت های خاص مانند هالووین، شکرگزاری، یا کریسمس.
دستور پخت ریزوتو آلا زوکا برای استفاده از کدو تنبل های باقی مانده از هالووین عالی است!
این غذا با طعم های پاییزی درست می شود و غذای مناسبی برای لذت بردن در یک عصر سرد است.
می توانید باقیمانده ها را تا 5 روز در یخچال در ظرف دربسته نگهداری کنید.
یا میتوانید باقیمانده ریزوتو کدو تنبل را به آرانچینی (گلولههای ریزوتو) تبدیل کنید و آنها را برای مهمانی شام بعدی خود فریز کنید!
مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها
برنج ریزوتو
مهم ترین ماده تشکیل دهنده ریزوتو برنج است و برای اینکه هر بار نتیجه عالی بگیرید، نوع مناسب برنج را انتخاب کنید.
Carnaroli، vialone nano، arborio یا Baldo بهترین گزینهها هستند و همگی مایع را به خوبی جذب میکنند و به شما بافت کرمی دوستداشتنی را میدهند.
Arborio رایجترین برنج ریزوتو است که در مغازهها به فروش میرسد.
اگر میخواهید برنج Carnaroli بخرید، میتوانید به فروشگاههای بزرگتر مراجعه کنید یا آن را آنلاین از آمازون .
بالدو در اکثر فروشگاههای خاورمیانه یا ترکیه موجود است. این همان نوع برنجی است که من برای تهیه برنج ترکی (Sehriyeli Pilav) دستور خوشمزه خود استفاده می کنم.
Vialone Nano به سختی در خارج از ایتالیا در دسترس است.
برنج ریزوتو را قبل از استفاده آبکشی نکنید. شستن برنج نشاسته را از بین می برد، که به بافت مخملی ریزوتو کمک می کند.
کدو تنبل
در انتخاب نوع مناسب کدو تنبل برای تهیه Risotto Alla Zucca – Pumpkin Risotto، انتخاب های زیادی وجود دارد.
تقریباً هر نوع کدو تنبل یا کدو حلوایی برای این دستور غذای کلاسیک ایتالیایی کار میکند، جدا از کدو تنبلهای غولپیکر جک و فانوس، زیرا دارای تفالههای دانهدار/ رشتهای و گوشت آبکی هستند.
خوشمزه ترین کدو تنبل برای خوردن عبارتند از؛ کدو حلوایی (یا کدو حلوایی)، کدو حلوایی بلوط، کدو تنبل پایی، کابوچا، یا کدو تنبل پری.
پارمسان
از یک بلوک پارمزان با کیفیت خوب استفاده کنید و آن را درست قبل از استفاده رنده کنید. این یک امر ضروری است. حتی به استفاده از پنیر از قبل رنده شده فکر نکنید. برای داشتن بهترین طعم و بافت در ریزوتو باید از چیز واقعی استفاده کنید. از طرف دیگر، می توانید آن را با Pecorino Romano جایگزین کنید.
مواد دیگری که برای ریزوتو کدو تنبل نیاز دارید عبارتند از:
استاک سبزیجات خانگی – من ترجیح میدهم از آب سبزیجات برای غذاهای ریزوتو استفاده کنم. با این حال، استاک مرغ نیز عالی عمل می کند. همچنین میتوانید از استوک یا مکعبهای استوک خریداری شده در فروشگاه استفاده کنید، اگر سهامی در دست ندارید. مطمئن شوید که نمک زیادی اضافه نکنید زیرا استاکهای آماده و مکعبهای استوک از قبل حاوی نمک هستند.
پنیر ماسکارپونه – من این پنیر خامه ای را به تمام غذاهای ریزوتو اضافه می کنم تا بافتی مخملی و غنی داشته باشد. می توانید آن را با کرم فریشه جایگزین کنید.
سفید – اینطعم ریزوتو را تشدید و تقویت می کند. میتوانید از ورموت برای طعم شیرینتر استفاده کنید یا آن را برای یک نسخه مناسب برای کودکان حذف کنید.
کره – کره با کیفیت خوب هنگامی که درست قبل از پایان فرآیند پخت و پز اضافه شود، بافت خامه ای و طعمی غنی می دهد.
موسیر – آنها طعم لطیف تر و شیرین تری نسبت به پیاز دارند اما اگر پیاز را در دست ندارید می توانید از آن استفاده کنید.
دستورالعمل های گام به گام
تهیه این ریزوتو خوش طعم کدو حلوایی بسیار آسان است و برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:
پوره کدو تنبل را آماده کنید
این مرحله ساده برای تشدید طعم کدو حلوایی و افزودن کرمی بیشتر به ریزوتو ضروری است. من از این روش برای سایر دستور العمل های ریزوتو مانند ریزوتو قارچ لذیذ و ریزوتو گل کلم استفاده می کنم.
کدو تنبل (یا کدو حلوایی) را پوست گرفته و برش دهید و دانه ها را بردارید. 300 گرم کدو تنبل را به صورت حلقه حلقه کنید و همراه با خامه دوبل و آبکش در تابه بریزید.
آنها را به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که به خوبی روی حرارت ملایم نرم شوند بپزید. آن را از روی حرارت بردارید، آن را به صورت پوره صاف درآورید و کنار بگذارید.
کدو تنبل را کباب کن
در حالی که پوره در حال پختن است، شروع به تفت دادن کدو تنبل خرد شده کنید. برشتن کدو حلوایی به ریزوتو طعمی شیرین و کره ای می دهد.
فر را از قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد (390 درجه فارنهایت) گرم کنید. 400 گرم گوشت کدو تنبل را به مکعب های کوچک به اندازه 1 ½ سانتی متر (½ اینچ) برش دهید.
آنها را روی یک ورقه پخت با کاغذ سیلیکونی قرار دهید، 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون بپاشید و روی زیره، جوز هندی، نمک و فلفل دلمه ای پوسته شده بپاشید. تکه های کدو تنبل را خوب هم بزنید و ورقه پخت را در فر قرار دهید.
آنها را به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که کناره ها کمی کاراملی شوند، تفت دهید. آنها را کنار بگذارید و به درست کردن ریزوتو خود ادامه دهید.
ریزوتو کدو تنبل را درست کنید
آب سبزی را در قابلمه ای بریزید و بگذارید بجوشد، حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بجوشد.
یک تابه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار دهید و روغن زیتون را اضافه کنید. موسیرها را به همراه سیر اضافه کنید و به آرامی تفت دهید تا نرم و شفاف شوند و قهوه ای نشوند.
برنج را هم بزنید و چند دقیقه بپزید تا نیمه شفاف شود. قبل از افزودن مطمئن شوید که دانه ها کاملاً گرم شده اند. این مرحله tostatura نامیده میشود؛ برشته کردن برنج با موسیر قبل از افزودن مایعی به آن.
وقتی برنج به اندازه کافی داغ شد، سفید را اضافه کنید و بپزید تا تمام الکل تبخیر شود. زمانی که الکل را به تابه داغ اضافه میکنید و حبابهای آن خارج میشود، این مرحله sfumare نامیده میشود.
حرارت را کم کنید و هر بار یک ملاقه آب جوش را اضافه کنید. برنج را هر 30 تا 40 ثانیه یکبار هم بزنید تا مایه کاملا جذب برنج شود.
وقتی مایع دیگری در ماهیتابه وجود نداشت، مقدار بیشتری آب اضافه کنید و همین روند را تکرار کنید تا برنج تقریباً پخته شود اما همچنان ترد باشد.