آشپزی

تاو کوسی (الباسان تاوا)

تاو کوسی (الباسان تاوا)

Tavë Kosi (به ترکی Elbasan Tava) یک غذای ساده آلبانیایی است که از گوشت بره، تخم مرغ و ماست چاشنی شده با مقدار زیادی سیر و آویشن تشکیل شده است.

قدمت این غذای خوشمزه و دلپذیر به قرن پانزدهم برمی‌گردد و از شهری به نام «الباسانی» سرچشمه می‌گیرد.

این غذا در ترکیه با نام “الباسان تاوا” نیز بسیار محبوب است.

a portion of Elbasan tava - tave kosi
تاو کوسی الباسان تاوا 15
پرش به:

تاو کوسی (تاوا الباسان) یک غذای بسیار ساده و در عین حال چشمگیر است که می توانید با چند ماده اولیه که ممکن است از قبل در یخچال یا انباری خود داشته باشید درست کنید.

همچنین همه کاره است. می‌توانید گوشت بره را با مرغ جایگزین کنید تا نسخه سالم‌تری داشته باشید، یا مقداری برنج اضافه کنید تا سیرتر شود.

تاو کوسی (الباسان تاوا) چیست؟

Tavë Kosi (یا البستان تاوا) یک غذای دلپذیر و لذت بخش گوشت بره است که از آلبانی گرفته شده است.

به طور سنتی با گوشت بره، ماست و تخم مرغ درست می‌شود و سپس با سیر و آویشن طعم‌دار می‌شود.

این غذای آلبانیایی در یونان، مقدونیه شمالی، کوزوو و ترکیه نیز محبوب است.

در ترکیه الباسان تاوا نامیده می شود زیرا در اصل از شهر آلبانیایی البستان است.

تاریخ تاو کوسی به سال 1452 باز می گردد، زمانی که سلطان عثمانی مهمت دوم (فاتح سلطان مهمت) در حال محاصره کروجا (شهری در مرکز آلبانی) بود.

a slice of elbasan tava served on a plate
تاو کوسی الباسان تاوا 16

در آشپزی عثمانی مرینیت کردن گوشت با ماست یا شیر یک روش شناخته شده است.

من اغلب از آنها برای ترشی کردن شیش کباب بره، مرغ تنوری و (شیش مرغ ترکی کباب.

آشپزها برای خدمت به سلطان، بره را با ماست مرینیت می‌کردند و ماست تند را نگه می‌داشتند تا با گوشت باقی‌مانده از گوشت بره دوباره استفاده کنند تا ظرفی درست کنند.

این غذای خوشمزه در حال حاضر به نام Tavë Kosi شناخته می شود و در سراسر کشور و همچنین در ترکیه و برخی از مناطق امپراتوری عثمانی قدیمی محبوب است.

elbasan tava is served when still warm
تاو کوسی الباسان تاوا 17

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • تمام چیزی که نیاز دارید چند ماده اولیه ساده است که ممکن است از قبل در یخچال یا انباری داشته باشید.
  • بدون نیاز به تجهیزات خاصی می توان البستان تاوا درست کرد.
  • Tavë Kosi نیز همه کاره است، می توانید گوشت بره را با مرغ جایگزین کنید یا مقداری برنج به آن اضافه کنید تا غذای مفیدتری داشته باشید.
  • اگر در ظرف دربسته در یخچال نگهداری شود، باقیمانده آن تا 5 روز باقی می ماند.

مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها

خورش بره

Labelled picture of ingredients for elbasan tava lamb stew
تاو کوسی الباسان تاوا 18
  • گوشت بره – ماهیچه‌های به خوبی ورزش شده و سرشار از کلاژن مانند ساق پا، ساق پا یا شانه برش‌های معمولی گوشت برای این غذای قابلمه هستند. آنها حدود 20٪ چربی دارند و احتمالاً بره بره با طعم بیشتری هستند.
  • پیاز – هر نوع پیاز از جمله موسیر با این دستور غذا جواب می دهد.
  • آویشن– می توانید از آویشن تازه یا خشک استفاده کنید و می توانید آن را با پونه کوهی، رزماری یا جعفری جایگزین کنید.
  • فلفلی– اختیاری است، مقدار آن را به سلیقه خود تنظیم کنید.

تاپینگ ماست

Labelled picture of ingredients for elbasan tava
تاو کوسی الباسان تاوا 19
  • ماست – برای این دستور به ماست طبیعی یا یونانی ساده و بدون شیرینی نیاز دارید.
  • مایع پخت بره – مایع پخت را از خورش بره نگه دارید و قبل از استفاده بگذارید تا دمای اتاق خنک شود.
  • تخم مرغ – برای ایجاد پوسته ای طلایی به نظر سوفله، تخم مرغ های آزاد با اندازه متوسط ​​ضروری هستند.
  • آرد– آرد سفید ساده/همه منظوره به غلیظ شدن سس ماست کمک می کند.

چگونه تاو کوسی (الباسان تاوا) درست کنیم؟

طاوه کوسی آلبانیایی (الباسان تاوا) یک غذای فوق العاده لذیذ و آرامش بخش است که طبخ آن بسیار آسان و ساده است.

چند مرحله آسان وجود دارد که باید برای دستیابی به بهترین نتایج دنبال کنید:

خورش بره را آماده کنید

فر هلندی یا ماهیتابه با پایه سنگین را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و روغن زیتون را اضافه کنید.

وقتی تابه داغ شد، گوشت گوسفند خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای شود.

Sautéing the diced lamb with olive oil in a pan
تاو کوسی الباسان تاوا 20

شعله را کم کنید، پیازها را اضافه کنید و قبل از اضافه کردن سیر، آنها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

Sautéing the onions until soft
تاو کوسی الباسان تاوا 21

سیر را برای یک دقیقه بپزید و مدام هم بزنید تا نسوزد.

نمک، فلفل قرمز، آویشن و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را به همراه آب اضافه کنید.

thyme, salt, pepper and chili are added to the lamb
تاو کوسی الباسان تاوا 22

آن را خوب هم بزنید، درب آن را بگذارید و بگذارید به آرامی حدود 1 ساعت و 15 دقیقه یا تا زمانی که گوشت بره نرم شود، بجوشد.

the water is added to the pan
تاو کوسی الباسان تاوا 23

وقتی گوشت بره پخت، آن را از روی حرارت بردارید و مایع را صاف کنید تا برای رویه ماست استفاده کنید.

the lamb stew is cooked until the lamb is fork tender
تاو کوسی الباسان تاوا 24

اجازه دهید مایع به مدت 10 دقیقه قبل از استفاده خنک شود.

گوشت بره را به یک ظرف پخت متوسط ​​منتقل کنید و به آماده سازی ماست رویه ادامه دهید.

tender lamb meat is transferred to a baking dish
تاو کوسی الباسان تاوا 25

روی ماست را آماده کنید

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (360 درجه فارنهایت) از قبل گرم کنید.

تخم مرغ ها را در یک کاسه قرار دهید و آنها را به آرامی هم بزنید.

ماست، نمک و فلفل و آرد را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید تا یکدست شود و سپس در یک ملاقه آب گوشت بره هم بزنید.

قبل از اضافه کردن بقیه آب گوشت گوسفند، خوب هم بزنید تا مخلوط بدون گلوله و یکدست شود.

مخلوط ماست را به طور یکنواخت روی گوشت بره بریزید و ظرف را در فر از قبل گرم شده قرار دهید.

yogurt topping is added to the lamb meat
تاو کوسی الباسان تاوا 26

آن را به مدت 35 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که پوسته ماست قهوه ای طلایی و پف کند بپزید.

elbasan tava is cooked until golden brown
تاو کوسی الباسان تاوا 27

وقتی هنوز گرم است بلافاصله سرو کنید.

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • از گوشت بره با حداقل 20 درصد چربی استفاده کنید. گوشت بدون چربی هم روی بافت گوشت و هم روی سس تاثیر زیادی خواهد داشت. بنابراین برای بهترین نتیجه به شانه، گردن، ساق پا یا ساق پا بچسبید.
  • گوسفند را قبل از افزودن مواد دیگر بپزید زیرا تاثیر زیادی روی طعم دارد. قبل از اضافه کردن گوشت بره خرد شده، مطمئن شوید که فر/تابه هلندی شما کاملاً گرم شده است.
  • قبل از اینکه مایع را به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه کنید، اجازه دهید 10 دقیقه خنک شود.
  • اگر می خواهید یک غذای کم چرب الباب تاوا درست کنید، می توانید چربی اضافی گوشت را جدا کنید و از ماست یونانی بدون چربی استفاده کنید.

سؤالات متداول دستور غذا

چگونه باقیمانده‌ها را نگهداری کنیم؟

می‌توانید باقیمانده‌ها را تا پنج روز در یخچال در ظرف دربسته نگهداری کنید. . اگر می خواهید آنها را برای مدت طولانی تری نگه دارید، می توانید آنها را تا 3 ماه منجمد کنید.

آیا می توانم این غذا را از قبل درست کنم؟

می توانید این غذا را از سه روز قبل تهیه کنید. و قبل از سرو آن را بپزید. با قرار گرفتن خورش بره در یخچال، طعم آن تشدید می شود.

برای دستور العمل های خوشمزه تر گوشت بره، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند تهیه این تاو کوسی آلبانیایی (الباسان تاوا) خوشمزه به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

d8aad8a7d988 daa9d988d8b3db8c d8a7d984d8a8d8a7d8b3d8a7d986 d8aad8a7d988d8a7 6485f6b7ddb06

تاوه کوسی (الباسان تاوا)

آیلا کلولی

تاو کوسی (به ترکی الباسان تاوا) یک غذای ساده آلبانیایی است که از گوشت بره، تخم مرغ و ماست چاشنی شده با مقدار زیادی سیر و آویشن تشکیل شده است.

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان آشپزی 2 ساعت

زمان کل 2 ساعت 10 دقیقه

دوره درس اصلی

آشپزی اروپا شرقی، مدیترانه، ترکی

سرویس ها 4 افراد

کالری 385 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

دستورالعمل ها 

تهیه خورش بره

  • فر هلندی یا ماهیتابه سنگین روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و روغن زیتون را اضافه کنید.

  • وقتی تابه داغ شد، گوشت گوسفند خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای شود.

  • حرارت را کم کنید، پیازها را اضافه کنید و قبل از اضافه کردن سیر، آنها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

  • آشپزی سیر را برای یک دقیقه مرتب هم بزنید تا نسوزد.

  • نمک، چیلی، آویشن و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را به همراه آب اضافه کنید.

  • آن را خوب هم بزنید، درب آن را بگذارید و بگذارید به آرامی حدود 1 بجوشد. ساعت 15 دقیقه، یا تا زمانی که بره نرم شود.

  • وقتی گوشت بره پخت، آن را از روی حرارت بردارید و مایع را صاف کنید تا برای رویه ماست استفاده کنید.

  • اجازه دهید مایع به مدت 10 دقیقه قبل از استفاده خنک شود.

  • گوشت بره را به یک ظرف پخت متوسط ​​منتقل کنید و به تهیه ماست رویه اقدام کنید.

تهیه رویه ماست

  • فر را از قبل گرم کنید تا 180 درجه سانتیگراد (360 درجه فارنهایت).

  • تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و کمی هم بزنید.

  • ماست، نمک و فلفل و آرد را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید تا به شکل پودر درآید و سپس با یک ملاقه آب گوشت گوسفند هم بزنید.

  • قبل از اضافه کردن بقیه آب گوشت گوسفند، خوب هم بزنید تا مخلوط بدون گلوله و یکدست شود.

  • مخلوط ماست را روی گوشت بره به طور یکنواخت بریزید و ظرف را در فر از قبل گرم شده قرار دهید.

  • آن را به مدت 35 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که پوسته ماست قهوه ای طلایی و پف کند بپزید.

    /li>

یادداشت

  • از گوشت بره با حداقل 20 درصد چربی استفاده کنید. گوشت بدون چربی هم روی بافت گوشت و هم روی سس تاثیر زیادی خواهد داشت. بنابراین برای بهترین نتیجه به شانه، گردن، ساق پا یا ساق پا بچسبید.
  • گوسفند را قبل از افزودن مواد دیگر بپزید زیرا تاثیر زیادی روی طعم دارد. قبل از اضافه کردن بره خرد شده، مطمئن شوید که فر/تابه هلندی شما کاملاً گرم شده باشد.
  • قبل از اینکه مایع را به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه کنید، اجازه دهید 10 دقیقه خنک شود.
  • اگر می خواهید یک غذای کم چرب الباب تاوا درست کنید، چربی اضافی گوشت را بردارید و از ماست یونانی بدون چربی استفاده کنید.
  • می توانید باقیمانده آن را تا پنج روز در یخچال در ظرف دربسته نگهداری کنید. اگر می خواهید آنها را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، می توانید آنها را تا 3 ماه منجمد کنید.

تغذیه

کالری: 385کیلو کالری Carbohydrates: 34gProtein: 40gFat: 9g Saturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 3gTrans Fat: 0.01gCholesterol: 157mg Sodium: 959mgPotassium: 619mgFiber: 2g Sugar: 6gVitamin A: 150IU Vitamin C: 6mgCalcium: 164mg Iron: 4mg

این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا