آشپزی

Melitzanosalata (بادمجان برشته یونانی)

Melitzanosalata (بادمجان برشته یونانی)

ملیتزانوسالاتا (بادمجان برشته یونانی) یک پیش غذا/مز یونانی دودی و خوشمزه است که با بادمجان برشته شده در آتش، آب لیموی تند، سیر، و روغن زیتون فوق بکر درست شده است.

این سالاد بادمجان بهشتی ترکیبی هماهنگ از طعم‌های دودی، خوش طعم و مدیترانه‌ای است.

melitzanosalata d8a8d8a7d8afd985d8acd8a7d986 d8a8d8b1d8b4d8aad987 db8cd988d986d8a7d986db8c 647c82351e113
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 15
پرش به:

ملتیزانوسالاتا بسیار آسان تهیه می شود و فقط به تعداد انگشت شماری مواد ساده و 10 دقیقه زمان آماده سازی نیاز دارد.

این دیپ بادمجان یونانی روستایی را با مقداری نان پیتا یونانی گرم سرو کنید، همراه با Tirokafteri (دیپ فتا فرم گرفته تند) یا دیپ و مزه، برای ضیافت مدیترانه ای!

غذای عالی برای مهمانی های باربیکیو یا گردهمایی های خانوادگی.

melitzanosalata, smoky roasted Greek eggplant dip garnished with crumbled feta
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 16

Melitzanosalata چیست؟

Melitzanosalata یک غذای سنتی یونانی است که اغلب به عنوان دیپ بادمجان یونانی شناخته می‌شود.

این یک سالاد خوش طعم و دودی است که از بادمجان برشته شده، سیر، آب لیمو، EVOO، و گیاهان و ادویه جات مختلف تشکیل شده است.

بادمجان ها معمولاً روی شعله باز زغال می شوند یا برشته می شوند تا زمانی که نرم شوند و طعمی دودی و غلیظ پیدا کنند.

ملیتزانوسالاتا برای سرو به عنوان دیپ یا اسپری همراه با نان پیتای گرم، کراکر، یا به عنوان غذای جانبی در کنار شیش کباب مرغ ترکیو سبزیجات کبابی.

این ترکیب کاملی از بافت ها و طعم هایی است که از ویژگی های غذاهای مدیترانه ای است.

melitzanosalata d8a8d8a7d8afd985d8acd8a7d986 d8a8d8b1d8b4d8aad987 db8cd988d986d8a7d986db8c 647c823888ac3
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 17

تاریخچه مختصر

منشا Melitzanosalata را می توان در یونان جستجو کرد، جایی که برای قرن ها یک غذای محبوب بوده است.

بادمجان ها، یکی از مواد اصلی، از دیرباز جزء اصلی غذاهای مدیترانه ای بوده اند.

منشأ دقیق این دستور پخت سنتی بادمجان یونانی مشخص نیست، اما عمیقاً ریشه در سنت‌های آشپزی یونان دارد.

این غذا مزه‌ها و مواد اولیه غذاهای سنتی یونانی را ارائه می‌دهد و استفاده از محصولات تازه، گیاهان و روغن زیتون فوق بکر را برجسته می‌کند.

melitzanosalata d8a8d8a7d8afd985d8acd8a7d986 d8a8d8b1d8b4d8aad987 db8cd988d986d8a7d986db8c 647c823a60194
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 18

تفاوت بین ملیتزانوسالاتا و بابا گانوش

ملیتزانوسالاتا و بابا گانوش هر دو دیپ های خوشمزه بادمجان دودی هستند، اما از سنت های آشپزی متفاوتی سرچشمه می گیرند.

Melitzanosalata یک مزه کلاسیک یونانی با طعم‌های پر جنب و جوش مدیترانه‌ای است.

از بادمجان برشته یا ذغالی شده، سیر، آب لیمو، روغن زیتون و گیاهان تشکیل شده است.

غذای حاصل خامه‌ای، دودی و تند، با تعادل لذت‌بخشی از طعم‌ها است.

از سوی دیگر، بابا گانوش یک غذای پرطرفدار خاورمیانه است که در غذاهای ترکی و شام بسیار محبوب است.

بادمجان های بابا غنوش نیز ذغالی یا تفت داده می شوند، اما معمولاً با تاهین، آبلیمو، سیر و ادویه ها ترکیب می شوند.

این به بابا گانوش طعم آجیلی و خامه‌ای متمایز، همراه با کمی دود می‌دهد.

melitzanosalata d8a8d8a7d8afd985d8acd8a7d986 d8a8d8b1d8b4d8aad987 db8cd988d986d8a7d986db8c 647c823db546d
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 19

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • بادمجان‌های برشته طعمی عمیق و دودی به دیپ می‌دهند که به هر لقمه‌ای غنا می‌بخشد.
  • شما می توانید از Melitzanosalata به طرق مختلف لذت ببرید! مقداری نان پیتای گرم را در آن آغشته کنید، آن را روی ساندویچ ها بمالید یا به عنوان یک غذای جانبی خوشمزه با گوشت و سبزیجات کبابی سرو کنید. این یک شیب انعطاف پذیر است که مناسب هر موقعیتی است.
  • Melitzanosalata نه تنها خوشمزه است، بلکه برای شما نیز مفید است! بادمجان کم کالری و سرشار از مواد مغذی است. به علاوه، روغن زیتون و سیر فواید سلامتی نیز دارند.

مواد لازم برای Melitzanosalata

Labelled picture of ingredients for melitzanosalata (Greek Eggplant Dip)
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 20

انتخاب بادمجان ها

به دنبال بادمجان های سفت و براق با پوست صاف باشید.

از لکه‌های نرم، لکه‌ها یا پوست چروکیده اجتناب کنید، زیرا ممکن است نشان دهنده سن یا فساد باشد.

بادمجان های کوچکتر تا متوسط ​​معمولا دانه های کمتری دارند و طعم شیرین تری دارند. همچنین در مقایسه با بزرگترها تلخی کمتری دارند.

اما اگر بادمجان‌های کوچک‌تر در دسترس نباشند، می‌توان از بادمجان‌های بزرگ‌تر به عنوان جایگزین استفاده کرد.

ساقه بادمجان باید سبز و سالم باشد.

از بادمجان‌هایی که ساقه‌های خشک یا پژمرده دارند خودداری کنید، زیرا ممکن است نشان دهنده این باشد که آنها برای مدت طولانی نشسته‌اند.

مواد دیگری که برای تهیه دستور پخت ملیتزانوسالاتای یونانی به آن نیاز دارید عبارتند از:

  • حبه سیر- این یک طعم دهنده عالی برای این دیپ بادمجان است و کاملا ضروری است. می‌توانید با یک هاون و هاون آن را به خمیر تبدیل کنید یا با یک میکروپلن آن را رنده کنید.
  • آب لیمو –  بهترین گزینه استفاده از آب لیمو ترش شده از لیموترش تازه به جای آب لیموی بطری شده برای طعمی تازه و لذیذتر است.
  • تازه جعفری – یکی از گیاهان مورد علاقه من است که به سالادها طعم و درخشندگی می بخشد. من از جعفری با برگ تخت استفاده می کنم اما می توانید از جعفری فرفری یا گیاهان دیگر مانند گشنیز، شوید یا پیازچه استفاده کنید.
  • روغن زیتون – من از روغن زیتون فوق بکر با کیفیت خوب برای سس سالاد و دیپ استفاده می کنم.
  • پیاز قرمز – پیاز قرمز بهترین انتخاب است زیرا طعم ملایم و شیرینی دارد که کاملاً با دیپ جفت می شود. می توانید از پیاز سفید و زرد نیز استفاده کنید. با این حال، آنها طعم تندتر و تندتری را به شیب کلی اضافه می کنند.

چگونه Melitzanosalata (دیپ بادمجان برشته یونانی) درست کنیم؟

تهیه این دیپ دودی و خوشمزه بادمجان یونانی بسیار آسان است و برای دستیابی به بهترین نتایج فقط چند مرحله وجود دارد که باید دنبال کنید:

گریل BBQ خود را آماده کرده و آن را روی حرارت متوسط ​​رو به بالا گرم کنید.

بادمجان ها را بردارید و با استفاده از چنگال یا خلال دندان آن ها را سوراخ کنید. این کار از ترکیدن بادمجان ها هنگام کباب کردن جلوگیری می کند.

بادمجان ها را مستقیماً روی رنده گریل قرار دهید و حدود 20 تا 25 دقیقه آنها را بپزید و هر از گاهی آنها را بچرخانید.

زمان ممکن است بسته به اندازه بادمجان ها تغییر کند.

هدف این است که پوست را زغال کرده و گوشت را بپزید تا نرم و لطیف شود.

وقتی بادمجان ها به خوبی ذغال شدند و گوشت آن نرم شد، آن ها را از گریل خارج کنید و بگذارید چند دقیقه خنک شوند.

the aubergines are cooked on BBQ
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 21

درعوض، می‌توانید آنها را در فری که از قبل گرم شده با دمای 200 درجه فارنهایت (390 درجه فارنهایت) به مدت حدود 45 دقیقه تفت دهید و هر از گاهی آنها را بچرخانید تا از برشته شدن یکنواخت اطمینان حاصل کنید.

بادمجان ها را به یک کاسه منتقل کنید و به مدت 15 دقیقه روی آن ها را با فیلم یا درب بپوشانید.

این به تشدید طعم دودی در حین خنک شدن آنها کمک می کند و اجازه می دهد تا مایع باقیمانده از سبزیجات خارج شود.

همچنین پوست کندن آنها آسان تر خواهد بود.

بادمجان ها را پوست بگیرید، ریز خرد کنید و سپس در الک قرار دهید تا آب تلخ آنها گرفته شود.

the aubergines are finely chopped
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 22

پیاز قرمز ریز خرد شده، سیر خرد شده، جعفری، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را در یک کاسه بزرگ قرار دهید.

red pepper, garlic, lemon juice, salt, pepper and chili are placed in a bowl
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 23

بادمجان های خرد شده، آب لیموی تازه و روغن زیتون فوق بکر را اضافه کنید.

chopped eggplants are placed in a bowl along with the olive oil شکل>

خوب مخلوط کنید تا همه مواد ترکیب شوند.

Roasted eggplants, red onions, parsley, olive oil, lemon juice and seasoning are mixed in a bowl
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 24

پنیر فتای خرد شده را به آرامی داخل آن بریزید، مطمئن شوید که آنها به طور یکنواخت در سراسر غوطه ور پخش شده اند.

the crumbled feta is incorporated to the Melitzanosalata (roasted Greek eggplant dip)
Melitzanosalata (بادمجان برشته یونانی) 25

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • هنگام پخت بادمجان ها را کامل بپزید تا از بیرون سیاه شده و داخل آن نرم و بخار پز شود. آنها باید عمیقاً ذغالی شده، کاملاً لطیف باشند و با کوچکترین تماس به راحتی فرو بریزند. به‌علاوه، هنگام ضربه زدن با خلال دندان یا چاقو نباید مقاومتی از خود نشان دهند.
  • آنها را به مدت 15 دقیقه در یک کاسه با فیلم یا درب بپوشانید. این مرحله با سرد شدن طعم دودی را افزایش می دهد و به تخلیه مایع باقی مانده از سبزیجات کمک می کند. علاوه بر این، کندن پوست آنها را راحت می کند.
  • پنیر فتا با کیفیت خوب را انتخاب کنید تا از طعمی غنی و خامه ای در غذای خود اطمینان حاصل کنید.
  • قبل از سرو غذا را بچشید و چاشنی را مطابق با آن تنظیم کنید. کمی نمک یا کمی آب لیمو اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.
  • برای بهترین طعم، دیپ را حداقل یک ساعت قبل از سرو در یخچال بگذارید. این اجازه می دهد تا طعم ها با هم ترکیب شوند و طعم هماهنگ تری ایجاد کنند.
  • قبل از سرو، مقداری جعفری خرد شده اضافی یا مقداری روغن زیتون در بالای دیپ بپاشید. رنگی به آن اضافه می کند و ظرف را از نظر بصری جذاب می کند.
melitzanosalata d8a8d8a7d8afd985d8acd8a7d986 d8a8d8b1d8b4d8aad987 db8cd988d986d8a7d986db8c 647c82351e113
Melitzanosalata بادمجان برشته یونانی 26

چه چیزی را با Melitzanosalata سرو کنیم؟

  • نان پیتا – تازه برشته شده یا گرم نان پیتا یونانی نان انتخابی کلاسیک و خوشمزه برای غوطه ور شدن در Melitzanosalata.
  • نان کراستی – تکه‌های نان خرد شده، مانند نان باگت یا خمیر مایه فر هلندی نان، را می توان برشته کرد یا همانطور که هست سرو کرد. آنها کنتراست خوبی در بافت ایجاد می کنند و طعم های شیب را جذب می کنند.
  • Crudité سبزیجات – مجموعه ای از چوب سبزیجات تازه مانند خیار، هویج، کرفس، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی گیلاسی را سرو کنید. تردی سبزیجات مکمل Melitzanosalata خامه ای است.
  • سبزیجات کبابی– Melitzanosalata را در کنار سبزیجات کبابی مانند کدو سبز، بادمجان، فلفل دلمه ای و قارچ سرو کنید. طعم دودی سبزیجات کبابی به زیبایی این غذا را تکمیل می کند.

سؤالات متداول دستور غذا

چه تغییرات یا افزودنی هایی را می توانم در دستور غذای اصلی Melitzanosalata ایجاد کنم؟

فلفل قرمز بوداده را برای دودی اضافه کنید. برای طعم بیشتر، گوجه فرنگی های خشک شده را بچرخانید یا اضافه کنید.
گزینه های دیگر عبارتند از سرکه قرمز، ماست یونانی، گیاهانی مانند نعناع یا ریحان، تکه های چیلی، زیره سبز، یا آجیل خرد شده برای بافت و طعم بیشتر.

آیا می توانم Melitzanosalata را برای مهمانی یا گردهمایی زودتر از موعد درست کنم؟

بله، شما می توانید Melitzanosalata را زودتر از موعد برای مهمانی یا گردهمایی درست کنید. در واقع، اغلب توصیه می شود قبل از سرو، اجازه دهید طعم ها با هم مخلوط شوند و آن را برای چند ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید.
فقط مطمئن شوید که آن را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید تا زمانی که آماده سرو شوید.

آیا می توانم از بادمجان برشته شده در فروشگاه برای تهیه Melitzanosalata استفاده کنم؟

بله برای تهیه ملیتزانوسالاتا می توانید از بادمجان برشته شده در فروشگاه استفاده کنید.
اگر راحتی بادمجان از قبل برشته شده را ترجیح می دهید، به سادگی فهرست مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید تا مطمئن شوید که حاوی هیچ گونه افزودنی یا طعمی نیست که ممکن است طعم غوطه وری را تغییر دهد.

دستورالعمل های ذخیره سازی

باقیمانده غوطه ور شدن بادمجان را به یک ظرف دربسته منتقل کنید یا روی کاسه را با پلاستیک یا درب محکم بپوشانید.

برای حفظ تازگی، ظرف را در یخچال قرار دهید.

این غذای یونانی دودی را به بهترین وجه ظرف 3 تا 4 روز پس از آماده شدن میل کنید.

با توجه به بافت و قوام دیپ، منجمد کردن Melitzanosalata را توصیه نمی‌کنم زیرا می‌تواند طعم را تغییر دهد و در هنگام آب شدن بافتی آبکی ایجاد کند.

برای دستور العمل های خوشمزه تر بادمجان، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند تهیه این غذای دودی و روستایی دیپ بادمجان برشته یونانی – Melitzanosalata به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

melitzanosalata d8a8d8a7d8afd985d8acd8a7d986 d8a8d8b1d8b4d8aad987 db8cd988d986d8a7d986db8c 647c82522821f

Melitzanosalata (آب بادمجان یونانی برشته)

آیلا کلولی

ملیتزانوسالاتا (بادمجان برشته یونانی) یک پیش غذا/مز یونانی دودی و خوشمزه است که با بادمجان برشته شده در آتش، آب لیموی تند، سیر، و روغن زیتون فوق بکر تهیه می شود.

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان آشپزی 15 دقیقه

زمان کل 30 دقیقه

کورس پیش غذا، سالاد، مخلفات

آشپزی یونانی، مدیترانه ای

سرویس ها 6 افراد

کالری 189 kcal

مواد تشکیل دهنده 

 

Instructions 

  • Prepare your BBQ grill and preheat it to medium-high heat. Make sure the grill grates are clean and lightly oiled to prevent sticking.

  • Take the eggplants and pierce them all over using a fork or a toothpick. This will prevent the eggplants from bursting while grilling.

  • Place the eggplants directly on the grill grates and cook them for about 20-25 minutes, turning them occasionally. The goal is to char the skin and cook the flesh until it becomes soft and tender.

  • Once the eggplants are nicely charred and the flesh is soft, remove them from the grill and let them cool for a few minutes.

  • Alternatively, you can also roast them in an oven at 200℃ (390°F) for about 45 minutes, turning them occasionally to ensure they are evenly roasted.

  • Place them in a bowl and cover them with cling film or a lid for 15 minutes. This will help to intensify the smoky flavor while they cool, allowing residual liquid to drain from the vegetables. It will also be easier to peel them.

  • Peel the eggplants, finely chop them and then place them in a sieve to get rid of their bitter water.

  • Place the finely diced red onion, chopped garlic, parsley, salt, black pepper, and flaked chili in a large bowl.

  • Add the chopped eggplants, freshly squeezed lemon juice, and extra virgin olive oil.

  • Mix well to combine all the ingredients.

  • Gently fold in the crumbled feta cheese, making sure they are spread evenly throughout the dip.

Notes

  • When cooking the eggplants, cook them whole until they become blackened on the outside and are soft and steamy on the inside. They should be deeply charred, completely tender, and collapse easily at the slightest touch. Additionally, they should offer no resistance when poked with a toothpick or knife.
  • Cover them in a bowl with cling film or a lid for 15 minutes. This step enhances the smoky flavor as they cool and helps drain any residual liquid from the vegetables. Additionally, it makes peeling them a breeze.
  • Opt for good-quality feta cheese to ensure a rich and creamy flavor in your dip.
  • Taste the dip before serving and adjust the seasoning accordingly. Add a pinch of salt or a squeeze of lemon juice to enhance the flavors.
  • For the best taste, refrigerate the dip for at least an hour before serving. This allows the flavors to blend together and develop a more harmonious taste.
  • Sprinkle some additional chopped parsley or a drizzle of olive oil on top of the dip before serving. It adds a pop of color and makes the dish visually appealing.

Nutrition

Calories: 189kcalCarbohydrates: 16gProtein: 4gFat: 14gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 9gCholesterol: 7mgSodium: 492mgPotassium: 570mgFiber: 7gSugar: 9gVitamin A: 251IUVitamin C: 12mgCalcium: 70mgIron: 1mg

This post uses affiliate links. This means that if you click on them and then buy something, we get a small amount of commission to keep the site running, but it doesn’t cost you anything more.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا