آشپزی

دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی

دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی

دستور پخت نان مسطح خمیر ترش روستایی خانگی و بدون سر و صدا با دور ریختن خمیر ترش یا یک پیش غذای بالغ.

با این دستور العمل بی‌خطر می‌توانید خمیر ترش را دور ریخته یا پیش‌غذای فعال بالغ خود را به نان‌های خمیر ترش تند، نرم و جویدنی تبدیل کنید.

تنها با چند ماده ساده و کمی برنامه ریزی، درست کردن نان خمیر ترش خانگی ساده تر نیست.

از آن‌ها برای درست کردن بسته‌بندی‌ها، ساندویچ‌ها استفاده کنید یا به سادگی آن‌ها را در موتبال (بادمجان برشته شده)فرو کنید. >، یا آنها را با یک کاسه سولو کوفته – سوپ کوفته ترکی نوش جان کنید!

easy recipe for sourdough flatbread recipe
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 15
پرش به:

من از پخت با خمیر ترش لذت می برم و برخی از دستور العمل های مورد علاقه من برای خمیر ترش رولت های شامی خانگی با خمیر ترش است. ، نان خمیر ترش فر هلندی و Focaccia خمیر ترش فلفل سیاه.

این نان های مسطح خمیر ترش روستایی بسیار شبیه نان سیر – نان تخت هندی و بزلما (نان مسطح ترکی)، اما به لطف پیش غذای خمیر ترش، طعم و مزه بیشتری دارد.

2 different types of sourdough flatbread
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 16

خمیر ترش چیست؟

نان خمیر ترشی نوع خاصی از نان است که از طریق فرآیند تخمیر طبیعی ایجاد می شود.

همه چیز با یک “استارتر” یا “خمیرمایه” که با مخلوط کردن آرد و آب تهیه می شود، شروع می شود که مخمرهای وحشی و باکتری های دوست را از محیط اطراف ما جذب می کند.

این میکروارگانیسم‌های طبیعی در آرد و هوای اطراف ما وجود دارند.

با گذشت زمان، استارتر تبدیل به مخلوطی پر جنب و جوش پر از باکتری های اسید لاکتیک و مخمر وحشی می شود.

نان خمیر ترش طعمی منحصر به فرد، بافت جویدنی و پوسته ترد دارد.

تخمیر طولانی مدت هضم آن را آسان‌تر می‌کند و ممکن است فواید سلامتی داشته باشد.

d8afd8b3d8aad988d8b1 d8aad987db8cd987 d986d8a7d986 d985d8b3d8b7d8ad d8aed985db8cd8b1 d8aad8b1d8b4 d8b1d988d8b3d8aad8a7db8cdb8c 64797c51178a5
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 17

مزایای خمیر ترش

  • خمیر ترش طعمی تند و بافت جویدنی دارد که به هر لقمه‌ای حالتی لذت بخش می‌دهد.
  • فرآیند تخمیر مواد مغذی بیشتری را از دانه‌ها آزاد می‌کند و به بدن ما اجازه می‌دهد آنها را بهتر جذب کند و اطمینان حاصل شود که از هر لقمه بیشترین بهره را می‌برید.
  • اسیدهای طبیعی خمیر ترش به عنوان نگهدارنده های ملایم عمل می کنند و نان شما را تازه و خوش طعم و بدون هیچ گونه افزودنی مصنوعی نگه می دارند.
  • فرآیند تخمیر آهسته خمیر ترش کار روی شکم را آسان می کند، زیرا کربوهیدرات ها و پروتئین های پیچیده را برای هضم بهتر تجزیه می کند.
  • خمیر ترش جوهره محیط اطراف خود را به تصویر می کشد و در نتیجه تغییرات منطقه ای منحصر به فردی با طعم های متمایز آن ایجاد می شود.
2 pieces of sourdough flat bread
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 18

نمونه برنامه زمانبندی برای نان مسطح خمیر ترش

با پیروی از این نمونه برنامه، می توانید به راحتی از ظهر شروع به تهیه نان مسطح خمیر ترش کنید و آنها را تا وقت شام برای سرو آماده کنید.

یک روز قبل از اینکه قصد تهیه این دستور غذا را دارید، صبح به استارتر خمیر ترش خود بدهید تا فعال شود.

اگر از خمیر مایه دور ریختنی استفاده می کنید، می توانید از این مرحله صرف نظر کنید.

  • 12:00 ظهر – استارتر فعال خمیر مایه، آرد، نمک، بکینگ پودر، آب، کره ذوب شده و ماست را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید تا صاف و کشدار شود. روی آن را بپوشانید و بگذارید استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.
  • 16:00 – خمیر را به 6 گلوله مساوی روی سطح کمی آرد پاشی شده تقسیم کنید و 15 تا 20 دقیقه دیگر استراحت دهید. این مرحله برای آسان‌تر کردن چرخش ضروری است.
  • 16:30 – گلوله های خمیر را به ضخامت دلخواه خود در آورید و روی حرارت متوسط ​​روی تابه نچسب یا تابه ای داغ به مدت 1 تا 2 دقیقه بپزید.
d8afd8b3d8aad988d8b1 d8aad987db8cd987 d986d8a7d986 d985d8b3d8b7d8ad d8aed985db8cd8b1 d8aad8b1d8b4 d8b1d988d8b3d8aad8a7db8cdb8c 64797c5593930
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 19

چرا این دستور غذا جواب می دهد؟

  • استفاده از استارتر خمیر ترش طعم و بافت محصول نهایی را افزایش می دهد.
  • استراحت دادن به خمیر در مراحل مختلف باعث تولید گلوتن می‌شود، بافت آن را بهبود می‌بخشد و فرآیند باز کردن را آسان‌تر می‌کند.
  • پختن نان‌های مسطح روی تابه داغ، ظاهری ترد و یکنواخت را تضمین می‌کند و در نتیجه لکه‌های قهوه‌ای طلایی و بافتی دلپذیر ایجاد می‌کند.
  • این دستور به شما امکان می‌دهد نان‌های مسطح را مطابق با ترجیحات خود شکل دهید و ضخامت و اندازه آنها را مطابق با ذائقه خود تنظیم کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه نان مسطح خمیر ترش

Labelled picture of ingredients for easy rustic sourdough flatbread recipe
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 20
  • استارتر خمیر ترش – شما می توانید در این دستور غذا از یک پیش غذای فعال یا دور ریختن خمیر ترش استفاده کنید. یک استارتر فعال باید حباب دار باشد و 4-12 ساعت قبل از شروع تغذیه شود. از سوی دیگر، دور ریختن خمیر مایه تغذیه نشده یک انتخاب فوق العاده برای تهیه این نان های مسطح دور ریختنی خمیر ترش است.
  • آرد سفید همه منظوره – کمک می کند نان نرم تر و نرم تر شود. با این حال، اگر آرد نان قوی در دست دارید، می توانید از آن نیز استفاده کنید.
  • ماست یونانی ساده یا ماست طبیعی – ماست یک راه عالی برای اضافه کردن طعمی تند و غنی است و در عین حال کمی نرمی به خمیر می‌دهد.
  • بیکینگ پودر – به خمیر ترش نرم و لطافت بیشتری می‌دهد.
  • نمک – یک عنصر ضروری در دستور پخت نان خمیر ترش است، زیرا نمک طعم را اضافه می کند، تخمیر را تنظیم می کند، گلوتن را تقویت می کند و بافت و پوسته را بهبود می بخشد.
  • کره – کره ذوب شده به این دستور پخت نان مسطح خمیر ترش، غنا، رطوبت و طعم لذیذی کره ای می بخشد. این به بافت نرم تری کمک می کند و طعم کلی نان تخت را افزایش می دهد.

چگونه نان مسطح خمیر ترش روستایی درست کنیم؟

این یک دستور العمل بسیار آسان است و مراحل عملی بسیار کمی دارد.

با این حال، چند مرحله کلیدی وجود دارد که باید برای اطمینان از اینکه نان‌های تخت نرم، جویدنی و پر طعم می‌شوند، دنبال کنید:

خمیر را آماده کنید

برای اینکه پیش غذای خمیر ترش خود را برای تهیه نان تخت آماده کنید، آن را 12 ساعت قبل از شروع دستور پخت آن را فعال کنید.

در روش دیگر، می‌توانید از دور ریختن خمیر ترش (استارتر خمیر مایه تغذیه نشده) استفاده کنید و اجازه دهید خمیر برای مدت کمی بیشتر تخمیر شود.

یک کاسه همزن بزرگ بردارید و استارتر خمیر مایه، آرد ساده، آب گرم، ماست، نمک، بکینگ پودر و کره ذوب شده را با هم مخلوط کنید.

flour, water, yogurt, melted butter, salt, and baking powder are placed in a bowl
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 21

مخلوط کنید تا جایی که لکه های خشکی باقی نماند. اگر خمیر خیلی مرطوب به نظر می رسد، هر بار یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید.

خمیر را روی سطح کمی آردپاشی شده ورز دهید تا صاف و کشدار شود.

خمیر را دوباره در یک کاسه تمیز قرار دهید، روی آن را با پارچه بپوشانید و بگذارید چند ساعت در دمای اتاق تخمیر شود.

the dough for sourdough flatbread before fermentation
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 22

اگر از خمیر ترش استفاده می کنید یا اتاق به اندازه کافی گرم نیست، ممکن است کمی بیشتر طول بکشد.

the dough has doubled after the fermentation
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 23

نان های تخت را شکل دهید و بپزید

خمیر را با استفاده از مقیاس برای اطمینان از همه آنها یک اندازه هستند.

آنها را با فاصله چند سانتی متری از یکدیگر قرار دهید و کمی آرد بپاشید.

the dough divided into 6 equal pieces
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 24

آنها را با یک فیلم یا یک حوله چای تمیز بپوشانید و اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه دیگر استراحت کنند.

این مرحله برای تسهیل عرضه آسانتر مهم است.

هر بار با یک توپ خمیر کار کنید، آنها را با داده وردنه .

من معمولا ترکیبی از دایره های نازک با قطر 23 سانتی متر (9 اینچ) و دایره های ضخیم با قطر 15 سانتی متر (6 اینچ) را برای اهداف مختلف می سازم.

2 rolled out dough balls ready to cook
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 25

یک تابه چدنی یا یک تابه نچسب را روی حرارت متوسط ​​رو به بالا از قبل گرم کنید.

یک دایره خمیر را در تابه قرار دهید و به مدت 30 ثانیه یا تا زمانی که شروع به تشکیل حباب کند بپزید و سپس با انبر آن را برگردانید.

cooking sourdough flatbread in a pan
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 26

طرف دیگر را برای چند دقیقه بپزید تا لکه های برشته قهوه ای در قسمت زیرین ظاهر شود.

دوباره آن را برگردانید و چند دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید تا طرف دیگر پخته شود.

این روند را تا زمانی که تمام خمیر تمام شود تکرار کنید.

d8afd8b3d8aad988d8b1 d8aad987db8cd987 d986d8a7d986 d985d8b3d8b7d8ad d8aed985db8cd8b1 d8aad8b1d8b4 d8b1d988d8b3d8aad8a7db8cdb8c 64797c4f7e7ce
دستور تهیه نان مسطح خمیر ترش روستایی 27

لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازه‌گیری، روش کامل دستور غذا، یادداشت‌های دستور غذا، و اطلاعات تغذیه‌ای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.

نکات برتر از سرآشپز

  • از شروع کننده خمیر ترش فعال یا دور ریختن خمیر ترش برای بهبود طعم و بافت نان تخت استفاده کنید.
  • اجازه دهید خمیر در مراحل مختلف استراحت کند تا گلوتن ایجاد شود و بافت آن بهبود یابد.
  • از یک تابه یا تابه نچسب داغ روی حرارت زیاد استفاده کنید تا از پخت یکنواخت اطمینان حاصل کنید و ظاهری شفاف داشته باشید.
  • با شکل دادن به ضخامت و اندازه دلخواه خود، خمیر ترش را شخصی کنید.
  • غلظت خمیر را با اضافه کردن کمی آرد یا آب در صورت نیاز تنظیم کنید.
  • از نان های تخت برای داشتن بهترین طعم و بافت، تازه و گرم لذت ببرید.

با نان مسطح خمیر ترش روستایی چه چیزی سرو کنیم؟

  • سالاد – از نان تخت خود به عنوان پایه ای برای سالاد طراوت استفاده کنید، مانند سالاد فتوش لبنانی. آن را تکه تکه کنید و با سبزیجات تازه و سبزیجات بریزید تا ترکیبی خوشمزه و پر جنب و جوش ایجاد کنید.
  • گوشت و سبزیجات کبابی – نان تخت خود را با گوشت های کبابی مانند کباب آدانا (آدانا کوفته)جفت کنید > یا سبزیجات برای یک وعده غذایی خوش طعم و رضایت بخش. از آن به عنوان بسته بندی یا در کنار اقلام کبابی برای ترکیب خوشمزه ای از طعم ها استفاده کنید.

دستورالعمل های ذخیره سازی و ساختن

برای نگهداری نان مسطح خمیر ترش، اجازه دهید کاملا خنک شود و سپس آن را در یک ظرف در بسته یا کیسه زیپ دار قرار دهید.

حداکثر 2 روز در دمای اتاق، حداکثر 5 روز در یخچال یا حداکثر تا 3 ماه در یخچال نگهداری می شود.

قبل از مصرف، می توانید آن را به آرامی در یک توستر، فر یا تابه به مدت چند دقیقه دوباره گرم کنید تا تازگی خود را به دست بیاورید.

برای تهیه، می توانید خمیر نان را از قبل آماده کنید.

بعد از شکل دادن به گلوله های خمیر، آنها را روی یک ورقه پخت که با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید.

با پوشش پلاستیکی یا فویل آلومینیومی محکم بپوشانید و یک شب در یخچال قرار دهید.

هنگامی که برای طبخ آماده شد، خمیر را به دمای اتاق برسانید و سپس دستورالعمل های پخت را ادامه دهید.

سؤالات متداول دستور غذا

آیا می توانم آرد همه منظوره را با آرد سبوس دار در این دستور جایگزین کنم؟

بله، می توانید همه کاره را جایگزین کنید؟ آرد هدف با آرد گندم کامل در این دستور پخت. با این حال، به خاطر داشته باشید که آرد سبوس دار در مقایسه با استفاده از آرد همه منظوره، نان غلیظ تر و دلچسب تر به دست می دهد.
ممکن است لازم باشد مقدار مایع موجود در دستور غذا را تنظیم کنید زیرا آرد سبوس دار تمایل بیشتری به جذب رطوبت دارد.

چگونه می توانم نان مسطح خمیر ترش ترد تر است؟

برای ترد تر کردن نان مسطح خمیر ترش، این نکات را امتحان کنید: 1) روی حرارت زیاد بپزید، 2) نازک باز کنید، 3) استفاده کنید. روغن نباتی، روغن زیتون یا کره، 4) زمان بیشتری بپزید، و 5) بگذارید خنک شود.

چه مدت طول می کشد تا خمیر نان مسطح خمیر ترش تخمیر شود؟

زمان تخمیر برای خمیر نان مسطح خمیر ترش می تواند بسته به عوامل مختلفی مانند دما و فعالیت شروع کننده خمیر ترش متفاوت باشد.
به طور متوسط ​​بین 3 تا 12 ساعت طول می کشد تا خمیر تخمیر شود.
بهتر است خمیر را از نزدیک زیر نظر داشته باشید و به دنبال علائم تخمیر مانند افزایش حجم و عطر کمی ترش باشید تا مشخص شود چه زمانی آماده استفاده است.

آیا می توانم از خمیر برای تهیه پایه پیتزا استفاده کنم؟

بله، می توانید از خمیر نان صاف خمیر ترش به عنوان پایه پیتزا استفاده کنید. بافت و طعم خمیر آن را به گزینه ای عالی برای ایجاد یک پوسته پیتزای روستایی و خوش طعم تبدیل کرده است. خمیر را به شکل گرد یا مستطیلی شکل دهید، روی پیتزای مورد علاقه خود را اضافه کنید و آن را در فر داغ بپزید تا پوسته آن طلایی و ترد شود.

برای دستور العمل های نان تخت خوشمزه تر، چرا امتحان نکنید:

این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.

امیدوارم از روند تهیه این نان مسطح خمیر ترش روستایی جویدنی و تند لذت ببریدبه همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید! ? 

خوشحالی! / افیه اولسون!

d8afd8b3d8aad988d8b1 d8aad987db8cd987 d986d8a7d986 d985d8b3d8b7d8ad d8aed985db8cd8b1 d8aad8b1d8b4 d8b1d988d8b3d8aad8a7db8cdb8c 64797c651c3e3

دستور پخت نان مسطح خمیر ترش روستایی ساده

آیلا کلولی

با این دستور العمل بی‌خطر می‌توانید خمیر ترش را دور ریخته یا پیش‌غذای فعال بالغ خود را به نان‌های خمیر ترش تند، نرم و جویدنی تبدیل کنید.

stop offset=”0%” stop-opacity=”1″/>

زمان آماده سازی 10 minutes

Cook Time 20 minutes

rising time 3 hours

Total Time 3 hours

Course Breakfast, Side Dish

Cuisine Mediterranean, Middle Eastern, Turkish

Servings 6 pieces

Calories 224 kcal

Ingredients 

 

Instructions 

Preparing the Dough

  • To get your sourdough starter ready for flatbread, activate it 12 hours before you plan to start making the recipe. Alternatively, you can use sourdough discard and allow it to ferment for a slightly longer period.

  • Take a large mixing bowl and mix together the sourdough starter, plain flour, warm water, yogurt, salt, baking powder, and melted butter.

  • Mix until there are no dry spots. If the dough seems to be too wet, add a tablespoon of flour at a time. 

  • Knead the dough on a lightly floured surface until it becomes smooth and elastic.

  • Place the dough back in a clean bowl, cover it with a cloth, and let it ferment at room temperature for a few hours.

  • It might take a bit longer if you are using sourdough discard or the room is not warm enough.

Shaping and Baking the Flatbreads

  • Divide the dough into 6 equal-sized balls (approximately 105 grams each), using a scale to ensure they all are the same size.
  • Place them a few centimeters apart from each other and lightly sprinkle them with flour. 

  • Cover them with cling film or a clean kitchen towel and let them rest for an additional 15-20 minutes. This step is important to facilitate easier rolling out.

  • Working with one dough ball at a time, shape them into the desired size with a rolling pin. I usually make a combination of thin circles with a diameter of 23 cm (9 inches) and thick circles with a diameter of 15 cm (6 inches) for various purposes.
  • Preheat a cast iron skillet or a non-stick pan over medium-high heat.

  • Lay one dough circle in the pan and cook for 30 seconds or until it starts forming bubbles then flip it with a tong. 

  • Cook the other side for a few minutes until brown toasted spots appear on the underside. 

  • Flip it again and continue cooking for a few additional minutes until the other side is cooked. 

  • Repeat this process until you have used up all the dough.

Notes

  • Use an active sourdough starter or sourdough discard to enhance the flavor and texture of the flatbread.
  • Allow the dough to rest at various stages to develop gluten and improve texture.
  • Use a hot nonstick pan or skillet on high heat to ensure even cooking and achieve a crisp exterior.
  • Personalize the flatbread by shaping it to your desired thickness and size.
  • Adjust the dough consistency by adding small amounts of flour or water as needed.
  • Enjoy the flatbreads fresh and warm for the best taste and texture.

Nutrition

Calories: 224kcalCarbohydrates: 41gProtein: 8gFat: 3gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 0.4gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 6mgSodium: 635mgPotassium: 65mgFiber: 1gSugar: 0.5gVitamin A: 64IUCalcium: 118mgIron: 1mg

This post uses affiliate links. This means that if you click on them and then buy something, we get a small amount of commission to keep the site running, but it doesn’t cost you anything more.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا