10 نکته در مورد انجماد
10 نکته در مورد انجماد
10 نکته در مورد انجماد
وقتی زمان کمی برای پخت و پز دارید، تهیه غذاهایی که از قبل منجمد میکنید و در همان لحظه آب میشوند ایده خوبی است. تغذیه سالم. اما چند احتیاط لازم است.
غذا به مدت نامحدود در فریزر نگهداری نمی شود
بسیاری از مردم به اشتباه معتقدند که غذا برای همیشه در فریزر باقی می ماند. با این حال، هر چه مواد غذایی طولانیتر در فریزر باقی بمانند، کریستالهای آنها بیشتر میشود که بر طعم و بافت تأثیر میگذارد. گوشت باید 3 تا 8 ماه، ماهی 3 تا 4 ماه و میوه و سبزیجات حدود یک سال نگهداری شود.
قوانین بهداشتی برای رعایت در هنگام یخ زدایی
قبل از یخ زدایی مواد غذایی باید برخی از قوانین بهداشتی را رعایت کرد. شستن دست ها قبل از دست زدن و تمیز کردن کامل ظروفی که با مواد غذایی منجمد در تماس هستند را تمیز کنید تا از هر گونه خطر آلودگی جلوگیری شود.
بیرون کشیدن هوا در هنگام انجماد
برای منجمد کردن بهینه غذا، بسته بندی غذای خود را با جاروبرقی ایده آل کنید و انجماد صاف را انتخاب کنید. کیسه های فریزر قابل آب بندی خود را پر کنید و هوا را قبل از بستن مجدد فشار دهید. تا حد امکان از چیدن مواد غذایی روی هم و روی هم قرار دادن آنها خودداری کنید.
غذا را در دمای اتاق یخ زدایی نکنید
ذوب شدن در دمای اتاق باعث رشد باکتری ها می شود که خطر مسمومیت غذایی را افزایش می دهد. بهتر است از روش های دیگر یخ زدایی مانند یخچال یا مایکروفر استفاده کنید.
یخ زدایی در یخچال
یخ زدایی مواد غذایی در یخچال یک رفلکس خوب است زیرا یخ زدایی به آرامی اما خنک انجام می شود. این ایمن ترین حالت یخ زدایی است. به ویژه برای گوشت (مرغ، تکه های بزرگ گوشت و غیره) و برای ماهی کامل توصیه می شود. برای یخ زدایی گوشت و ماهی 3 تا 4 ساعت زمان بگذارید. اگر بسته بندی گوشت یا ماهی بسته است، آن را در بسته بندی آن بگذارید، در غیر این صورت حتماً آن را روی توری بالای ظرف قرار دهید تا از خیساندن غذا در آب/آب یخ زدایی آن جلوگیری شود.
یخ زدایی در مایکروویو
یخ زدایی در آب سرد
یخ زدایی در آب سرد مستلزم رعایت احتیاطات بهداشتی ویژه برای جلوگیری از تکثیر باکتری است: غذای منجمد باید در یک ظرف دربسته بسته شود که خود در یک ظرف قرار می گیرد. آب سرد که باید هر 30 دقیقه تعویض شود. این حالت یخ زدایی نیاز به زمان دارد و بین 1 تا 2 ساعت دوام می آورد.
هرگز محصول ذوب شده را مجددا فریز نکنید
اروپایی اتحادیه توصیه می کند هرگز به دلایل بهداشتی محصول ذوب شده را دوباره منجمد نکنید. انجماد مجدد محصول ذوب شده باعث رشد باکتری ها می شود. هنگام خرید محصولی که میخواهید فریز کنید، اطمینان حاصل کنید که عبارت زیر روی بستهبندی آن وجود نداشته باشد: “محصول ذوب شده، دوباره منجمد نشود”.
جلوگیری از آلودگی متقابل
هنگام یخ زدایی گوشت، مرغ یا ماهی از آلودگی متقاطع با ضد عفونی کردن سطوحی که مواد غذایی منجمد رسوب کرده است جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که سینک، ظروف، بشقاب ها و ظروف را کاملا تمیز کنید.
انجماد غذای تازه
بهتر است محصولات سرد شده را برای نگهداری منجمد کنید ویتامین ها به همین ترتیب، از گذاشتن مواد غذایی در یخچال به مدت چند روز قبل از یخ زدن خودداری کنید. در مورد میوه ها و سبزیجات، آنها را بدون درمان، کاملا رسیده و سالم انتخاب می کنیم. انجماد برای حفظ محصولات باغ سبزی مفید است که به صورت صاف در کیسه ها پخش می شوند.
توجه این مطلب نمی تواند جایگزین نشخه پزشکی شود و رسانه هیچ گونه مسئولیتی در قبال آن ندارد