اقتصاد

۵۲۸ میلیون دلار تبادل تجاری ایران و قزاقستان در سال ۲۰۲۲

۵۲۸ میلیون دلار تبادل تجاری ایران و قزاقستان در سال ۲۰۲۲

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، جلسه اتاق ایران و قزاقستان به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و با حضور هوشنگ محمدی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی، هومن فتحی مدیرکل دفتر امور بین‌الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی، سفیر قزاقستان در ایران، معاونین وزیر تجارت و همگرایی قزاقستان و تیم تجاری و بخش خصوصی دو کشور برگزار شد.

خواب دیدی تعبیرش رو نمی دونی کلیک کن

در این جلسه، هوشنگ محمدی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: همکاری‌های اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان با سرعت قابل توجهی در حال گسترش است.

اخبار روز فناوری رو اینجا ببین

وی افزود: حجم مبادلات دو کشور گویای همکاری‌های اقتصادی است، در سال ۲۰۲۲ ارزش مبادلات ایران و قزاقستان به ۵۲۸ میلیون دلار ارتقا یافت که در این بین، سهم صادرات ایران حدود ۲۱۰ میلیون دلار و سهم صادرات قزاقستان ۳۱۸ میلیون دلار بوده است.

محمدی ادامه داد: صادرات ایران ۲۷ درصد و مجموع مبادلات دو طرف ۲۰ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به سفر نخست‌وزیر قزاقستان به ایران و دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور کشورمان گفت: این سفر نشان دهنده اهمیت گسترش روابط برای دو کشور است، تاکنون ۱۸ اجلاس همکاری‌های مشترک اقتصادی، تجاری، علمی، فنی و فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان برگزار شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در دولت سیزدهم دو اجلاس کمیسیون مشترک بین ایران و قزاقستان با محوریت وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده است و طی یک سال گذشته ۱۸ سند همکاری بین نهادهای اجرایی دو کشور به امضا رسیده است.

وی افزود: یکی از دستاوردهای توسعه همکاری دو کشور در اجرای مصوبات هفدهمین کمیسیون مشترک، لغو روادید ۱۴ روزه برای کلیه ایرانیان در خرداد ماه ۱۴۰۲ توسط دولت قزاقستان و لغو روادید جمهوری اسلامی ایران برای قزاقستانی‌ها از آبان ماه ۱۴۰۲ بوده است.

محمدی با بیان اینکه در یک سال اخیر حدود ۱۵۰ مقام دولتی قزاقستان در قالب هیأت‌های مختلف از جمله رئیس‌جمهور، معاون نخست‌وزیر و وزرای مختلف به ایران سفر کرده‌اند، ادامه داد: از طرف جمهوری اسلامی ایران هم در بهمن ماه سال گذشته، با مسئولیت وزیر جهاد کشاورزی و به همراه هیأت بلندپایه ۹۰ نفری متشکل از مقامات سیاسی، اقتصادی و هیأت‌های تجاری به آستانه سفر کردند و هجدهمین اجلاس مشترک همکاری‌های دو کشور در سطح مطلوبی در آستانه برگزار شد.

وی افزود: مهمترین موضوع اقتصادی بین دو کشور هدف گذاری ۳ میلیارد دلاری در بخش تجاری توسط رؤسای جمهور ایران و قزاقستان است که برای تحقق این هدف گذاری لازم است در حوزه‌های مختلف اقداماتی انجام شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در ادامه عنوان کرد: لازم است برای تجارت بین دو کشور مسائل بانکی برطرف شود که در هجدهمین اجلاس مشترک مقامات بانکی دو کشور در این خصوص مذاکرات مفیدی داشته‌اند.

وی در رابطه با همکاری‌های دوجانبه نفتی بین ایران و قزاقستان گفت: احیای عملیات سوآپ نفت خام بین ایران و قزاقستان، صادرات محصولات پتروشیمی، اجرای پروژه‌های پالایشگاهی و پتروشیمی با استفاده از مواد خام ایرانی از جمله همکاری‌های دو کشور بوده است.

محمدی ادامه داد: در زمینه کشاورزی اجرای تفاهمات ۴ جانبه تجارت و ترانزیت محصولات کشاورزی و تشکیل کمیته کشاورزی مورد تاکید طرفین بوده است و به زودی نخستین جلسه آن در تهران برگزار می‌شود. همکاری‌های حمل و نقل و لجستیک بین دو کشور به سرعت در حال گسترش است و یک پرواز لجستیکی به صورت هفتگی در مسیر تهران – آلماتی و دو پرواز در مسیر گرگان – اکتاو برقرار است.

وی با اشاره به آزادی هوایی سطح ۵ پرواز برای حضور شرکت‌های ایرانی در قزاقستان عنوان کرد: در حال حاضر نیز توافق‌نامه هوایی در خصوص بهره‌مندی از آزادی سطح ۵ به امضای طرفین رسیده است؛ در حوزه حمل و نقل دریایی انتظار می‌رود ظرف دو سال آینده امکان ایجاد خطوط کشتیرانی رورو مشترک بین شرکت‌های ایرانی و قزاقستانی فراهم شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی افزود: توافق‌نامه‌ای بین شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت سهامی راه‌آهن قزاقستان امضا شد و در خرداد ۱۴۰۱ اولین قطار کانتینری حاوی محموله گوگرد از مبدا قزاقستان و با استفاده از خطوط ترانزیتی ایران به ترکیه اعزام شد.

وی در پایان گفت: همکاری در سایر حوزه‌ها به ویژه توسعه همکاری بین مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، همکاری در پروژه‌های مشترک زمین‌شناسی، همکاری در حوزه گمرکات و پیاده‌سازی تیر الکترونیکی بین گمرکات دو کشور، همکاری و تبادل تجربه در حوزه بهداشت، علم، فناوری، فرهنگی و گردشگری در حال گسترش است.

گفتنی است؛ وزارت جهاد کشاورزی ریاست اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، تجاری، علمی، فنی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان را بر عهده دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا