ساکسوکا (مز سبزیجات ترکی)
ساکسوکا (مز سبزیجات ترکی)
Saksuka (مز سبزیجات ترکی) یک غذای گیاهی/وگان بسیار دوست داشتنی است که از سبزیجات سرخ شده کم عمق و یک سس گوجه فرنگی ساده تهیه می شود.
مواد اصلی این غذای سنتی ترکی بادمجان ها/بادمجان ها است و بقیه سبزیجات اضافه شده به غذا در مناطق مختلف متفاوت است.
پرش به:
همچنین، میتوانید این غذای گیاهی خوشمزه را در تمام طول سال با سبزیجاتی که در فصل هستند درست کنید، به شرطی که بادمجان و گوجهفرنگی را به عنوان مواد اصلی نگه دارید!
ساکسوکای ترکی چیست؟
Saksuka که به آن “Saksuka” یا “Saksukka” نیز میگویند، یک غذای گیاهی ترکی است که با بادمجان سرخ شده، گوجهفرنگی، پیاز و فلفل تهیه میشود که معمولاً در روغن زیتون پخته میشود.
سبزیجات را به قطعات کوچک خرد می کنند و تفت می دهند تا نرم شوند و با سبزی هایی مانند سیر، زیره و پاپریکا به خوبی مزه دار شوند.
درست مانند موتابال (بادمجان برشته شده)، Shakşuka یک غذای همه کاره عالی است که می تواند به عنوان قسمتی از مزه پهن شده، به عنوان غذای جانبی یا به عنوان پیش غذا سرو شود.
برخی از انواع ساکسوکا نیز شامل سیب زمینی، کدو سبز، یا هویج است.
Saksuka یک غذای خوشمزه و سالم است که در سرتاسر ترکیه محبوب است و هم گیاهخواران و هم دوستداران گوشت از آن لذت می برند.
تفاوت بین Shakşuka و Shakshuka؟
در حالی که Shakşuka و Shakshuka ممکن است شبیه به نظر برسند و هر دو غذاهایی هستند که از منطقه مدیترانه سرچشمه می گیرند، اما در واقع دو غذای متفاوت با تفاوت های متمایز هستند.
Şakşuka یا saksuka یک غذای جانبی سبزیجات ترکی، پیشغذا یا مزهای است که از بادمجان، فلفل و سیبزمینی ساخته شده است که در روغن زیتون پخته شده و سپس با سس گوجه فرنگی سرو میشود. بالا.
این یک غذای گیاهی است که اغلب به عنوان مزه یا غذای جانبی برای گوشت یا ماهی کبابی سرو می شود.
از طرف دیگر،
شاکشوکا یک غذای تخم مرغی در شمال آفریقا و خاورمیانه است که با تخم مرغ آب پز در سس گوجه فرنگی تهیه می شود که اغلب با فلفل چیلی و ادویه ها چاشنی می شود.
شکشوکا اغلب به عنوان صبحانه یا یک شام سبک همراه با نان برای غوطه وری سرو می شود.
اگر می خواهید طرز تهیه این غذای خوشمزه با تخم مرغ آفریقای شمالی را یاد بگیرید، دستور شکشوکای سنتی من را ببینید.
چرا این دستور غذا جواب می دهد؟
- می توانید این دستور ساکسوکا را از قبل تهیه کرده و در دمای اتاق نگهداری کنید.
- این یک غذای همه کاره است که می توانید در تمام طول سال از آن لذت ببرید. می توانید از هر سبزی موجود یا در فصل استفاده کنید. همچنین می توانید تندی را با افزودن فلفل قرمز تنظیم کنید.
-
غذا
- Şakşuka (مز بادمجانی ترکی) بسیار خوشمزه است و با تصاویر مرحله به مرحله زیر و ویدئوی پیوست شده به کارت دستور پخت بسیار آسان است.
- میتوانید باقیماندهها را تا یک هفته در یخچال در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.
مواد تشکیل دهنده و جایگزین های Shakşuka
- بادمجان ها – هنگام خرید بادمجان های کمی سفت اما نه سفت انتخاب کنید. آنها را به صورت راه راه مانند یک الگوی گورخری پوست بگیرید و به تکه های لقمه ای برش دهید.
- سیب زمینی – از سیبزمینیهایی با محتوای نشاسته بالا مانند سیبزمینیهای Russets، Desire، King Edwards، Maris Piper یا Gold Rush استفاده کنید.
- فلفل – من ترجیح می دهم از فلفل سبز ترکی برای این غذا استفاده کنم. آنها یکی از محبوب ترین فلفل هایی هستند که در آشپزی ترکیه استفاده می شود. آنها معمولاً خفیف هستند اما برخی از آنها می توانند کاملاً گرم باشند. می توانید آنها را با فلفل دلمه ای یا فلفل پادرون اسپانیایی جایگزین کنید.
- گوجه فرنگی – گوجه فرنگی قرمز و آبدار تابستانی همیشه بهترین گزینه است اما شما می توانید از هر نوع گوجه فرنگی که در دست دارید استفاده کنید.
- روغن زیتون– یک ماده مهم برای دستیابی به بهترین طعم در غذاهای مبتنی بر روغن زیتون است. من روغن زیتون فرابکر را ترجیح می دهم اما می توانید از هر روغنی که دوست دارید برای آشپزی با آن استفاده کنید.
- سیر – طعم عالی به سس گوجه فرنگی ساده می دهد. با استفاده از قبل از افزودن آن به سس، میکروپلن زیستر.
چگونه Shakşuka درست کنیم؟
تهیه این غذای خوشمزه ترکی بادمجانی بسیار ساده است.
با این حال، برای دستیابی به بهترین نتایج، باید چند نکته ساده را دنبال کنید:
سبزیجات را آماده کنید
هر دو انتهای بادمجان ها را با استفاده از چاقوی خرد کن جدا کنید و پوست آن را به صورت نواری از بالا به پایین جدا کنید.
این کار را با دقت انجام دهید و مطمئن شوید که تا آنجا که می توانید گوشت ذخیره می کنید.
بادمجان ها را به اندازه لقمه به طول تقریبی یک سانتی متر برش دهید.
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به اندازه بادمجان ها برش دهید.
فلفلهای ترکی را در اندازههای درشت خرد کنید (یا فلفل دلمهای را خرد کنید) از نظر اندازه مشابه سیبزمینی و بادمجان.
گوجهفرنگیها را رنده یا خرد کنید و کنار بگذارید.
سبزیجات را سرخ کنید
یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و سپس روغن زیتون را به تابه اضافه کنید.
قبل از شروع به سرخ کردن، مطمئن شوید که همه سبزیجات شما کاملاً خشک شده اند.
وقتی روغن داغ شد، حرارت را کم کنید و سیب زمینی ها را با احتیاط در تابه بریزید و سپس سرخ کنید تا بیرون طلایی و داخل آن نرم شود.
سیب زمینی ها را در آبکش یا روی یک حوله کاغذی ضخیم بردارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
فلفل ها را با احتیاط به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
آنها را همراه با سیب زمینی روی آبکش قرار دهید.
بادمجانهایتان را به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا نرم شوند و از لبههای آن شروع به قهوهای شدن کنند.
وسوسه نشوید که روغن زیتون بیشتری اضافه کنید!
بادمجان ها را از تابه روی یک حوله کاغذی ضخیم بردارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
سس گوجه فرنگی را آماده کنید
کمی روغن زیتون را در همان ماهیتابه ای که سبزیجات خود را سرخ کرده اید بریزید (در صورت نیاز) و سپس سیر را به سرعت تفت دهید.
گوجه فرنگی خرد شده/رنده شده، رب گوجه فرنگی (اختیاری)، شکر، سرکه و نمک را اضافه کنید.
آن را هم بزنید و سپس اجازه دهید سس به مدت 15 دقیقه بجوشد یا تا زمانی که بیشتر مایع آن کم شود.
سیب زمینیها، فلفلها و بادمجانها را روی کاسه یا بشقاب سرو قرار دهید و سپس مخلوط ملایمی به آنها بدهید.
سس گوجهفرنگی را روی آن بریزید و قبل از سرو بگذارید تا دمای اتاق خنک شود.
در صورت تمایل میتوانید سس گوجهفرنگی را با سبزیجات هم بزنید و سپس قبل از سرو با مقداری سس ماست سیر روی آن را اضافه کنید.
لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازهگیری، روش کامل دستور غذا، یادداشتهای دستور غذا، و اطلاعات تغذیهای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.
نکته برتر از سرآشپز
استفاده از روغن زیتون باکیفیت در این غذا مهم است، زیرا طعم روغن بر طعم کلی غذا تأثیر می گذارد، درست مانند سایر غذاهای ترکی گیاهی که دارای روغن زیتون هستند.
سؤالات متداول دستور غذا
میتوانید باقیماندهها را تا 3 روز در یک ظرف دربسته در اتاق نگهداری کنید. درجه حرارت، تا یک هفته در یخچال، یا حداکثر تا 3 ماه در فریزر.
برای دستور العمل های خوشمزه و سالم تر بادمجان/بادمجان، چرا امتحان نکنید:
این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.
امیدوارم همانقدر که از خوردن آن لذت می برید، از روند تهیه این مزه بادمجانی/بادمجانی خوشمزه “ساکسوکا” لذت ببرید! ?
خوشحالی! / افیه اولسون!
Şakşuka (مز سبزیجات ترکی)
Saksuka (مز سبزیجات ترکی) یک غذای گیاهی/وگان بسیار دوست داشتنی است که از سبزیجات سرخ شده کم عمق و یک سس گوجه فرنگی ساده تهیه می شود.
مواد تشکیل دهنده
دستورالعمل ها
سبزیجات را آماده کنید
-
دو سر بادمجان ها را ببرید با استفاده از یک چاقوی صاف کننده، پوست را به صورت نواری، از بالا به پایین جدا کنید. این کار را با دقت انجام دهید تا مطمئن شوید تا جایی که می توانید گوشت ذخیره کنید.
-
بادمجان ها را به تکه های لقمه ای به اندازه یک سانتی متر برش دهید.
-
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به اندازه بادمجان ها خرد کنید.
-
فلفلهای ترکی را در اندازههای درشت خرد کنید (یا فلفل دلمهای را به اندازه سیبزمینی و بادمجان خرد کنید).
<. li id="wprm-recipe-11527-step-0-4" class="wprm-recipe-instruction" readability="0">
گوجهفرنگیها را خرد یا رنده کنید و کنار بگذارید.
سبزیجات را سرخ کنید
-
یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و روغن زیتون را به تابه اضافه کنید./
-
اطمینان حاصل کنید که همه سبزیجات قبل از شروع سرخ کردن کاملا خشک می شوند.
-
وقتی روغن داغ شد، حرارت را کم کنید و سیب زمینی ها را با احتیاط در تابه بریزید و سرخ کنید تا بیرون طلایی و داخل نرم شوند.
-
سیب زمینی ها را در آبکش یا روی ضخیم بردارید. دستمال کاغذی برای از بین بردن چربی اضافی.
-
فلفل ها را با احتیاط به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند. آنها را همراه با سیب زمینی روی آبکش بگذارید.
- بادمجان ها را به تابه اضافه کنید و سرخ کنید تا زمانی که نرم و تازه شروع به قهوه ای شدن در لبه ها شود. وسوسه نشوید که روغن زیتون بیشتری اضافه کنید!
بادمجان ها را از تابه روی یک حوله کاغذی ضخیم بردارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
سس گوجه فرنگی را آماده کنید
-
کمی روغن زیتون را در همان ماهیتابه ای که سبزیجاتتان را سرخ کردید (در صورت نیاز) بریزید و سیر را سریع تفت دهید.
-
گوجهفرنگیهای خرد شده/رندهشده، رب گوجهفرنگی (اختیاری)، شکر، سرکه و نمک را اضافه کنید، هم بزنید و سپس اجازه دهید سس به مدت 15 دقیقه بجوشد تا مقدار زیادی مایع آن کم شود.
-
سیبزمینیها، فلفلها و بادمجانها را در ظرف/بشقاب سرو قرار دهید و مخلوط ملایمی به آنها بدهید.
-
سس گوجه فرنگی را روی آن بریزید و قبل از سرو بگذارید تا دمای اتاق خنک شود.
-
اگر می توانید سس گوجه فرنگی را با سبزیجات هم بزنید. ترجیح دهید و قبل از سرو مقداری سس ماست سیر روی آن اضافه کنید.
یادداشت
- مواد اصلی این غذای سنتی ترکیبادمجان/بادمجان است.
- هنگام خرید بادمجان های کمی سفت اما نه سفت انتخاب کنید.
- از روغن زیتون با کیفیت بسیار خوب استفاده کنید زیرا این روغن بر طعم غذا تأثیر می گذارد، مانند بسیاری از غذاهای ترکی گیاهی مبتنی بر روغن زیتون.
- میتوانید باقیماندهها را تا یک هفته در یخچال در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.
- قبل از شروع به سرخ کردن، مطمئن شوید که همه سبزیجات شما کاملاً خشک شده اند.
- بادمجان ها روغن زیادی جذب می کنند اما وقتی شروع به قهوه ای شدن کردند دوباره آزاد می کنند. هنگام سرخ کردن بادمجان ها، وسوسه نشوید که روغن زیتون بیشتری از آنچه در دستور العمل آمده است اضافه کنید!
Nutrition
Calories: 409kcalCarbohydrates: 39gProtein: 6gFat: 28gSaturated Fat: 4gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 20gSodium: 309mgPotassium: 1302mgFiber: 11gSugar: 13gVitamin A: 1044IUVitamin C: 87mgCalcium: 52mgIron: 2mg
This post uses affiliate links. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.