حیدری (دیپ ماست ترکی)
حیدری یک دیپ ماست ترکی خوشمزه است که با پنیر فتا، ماست صاف شده غلیظ، سبزی های تازه و گردوی خرد شده تهیه می شود.
این دیپ تند یکی از محبوب ترین مزه های ترکیه است و همچنین در رستوران های ترکیه با کباب و پیتا سرو می شود. نان همراه با سالاد ازمه (Acili Ezme).
پرش به:
مز چیست؟
مز مجموعه ای از غذاهای کوچک است که به عنوان پیش غذا یا میان وعده در غذاهای ترکی، مدیترانه ای و خاورمیانه سرو می شود.
این یک تجربه غذاخوری اجتماعی است که در آن دوستان و خانواده دور یک میز جمع می شوند تا طعم ها و بافت های مختلف را به اشتراک بگذارند و لذت ببرند.
مز میتواند سرد یا گرم باشد و میتواند شامل غذاهای مختلفی مانند دیپ باشد (موتبال – دیپ بادمجان برشته )، سالاد (سالاد ازمه – Acili Ezme)، غذاهای دریایی (میگوهای پخته شده Karides Güveç-Cheesy)، و سبزیجات (مز سبزیجات ساکسوکا-ترکی).
همانند تاپاس اسپانیایی، این یک راه عالی برای امتحان غذاهای جدید و تجربه سنت های غنی آشپزی منطقه است.
حیدری چیست؟
حیدری یکی از محبوب ترین غذاهای دیپس/مززه است. در رستوران های ترکیه سرو می شود.
با ماست صاف شده، پنیر سفید، سیر، گردو و سبزی تازه درست میشود و بافتی خامهای با طعمی تند و با طراوت دارد.
معمولاً سرد سرو میشود و میتوان آن را بهعنوان دیپ نوش جان کرد یا با نان، کراکر یا سبزیجات میل کرد.
حیدری یک غذای محبوب در غذاهای ترکی است و به طور گسترده در بسیاری از رستوران های خاورمیانه و مدیترانه در سراسر جهان موجود است.
تفاوت بین حیدری و تزازیکی
حیدری و تزاتزیکی هر دو مزه های محبوب در غذاهای مدیترانه ای و خاورمیانه هستند، اما در مواد اولیه و آماده سازی آنها تفاوت هایی با هم دارند.
حیدری یک دیپ ترکی است که با ماست صاف شده، پنیر فتا، سیر، گیاهان تازه مانند شوید یا نعناع و گاهی با گردو درست می شود.
از طرف دیگر،
تزاتزیکی (یا Cacik در ترکی) با ماست صاف شده، سیر، خیار، روغن زیتون و گیاهان تازه مانند شوید یا نعناع.
در حالی که هر دو دیپ از ماست به عنوان ماده اصلی استفاده میکنند و طعمهای مشابهی دارند، افزودن خیار و روغن زیتون در تزاتزیکی طعم و بافتی متمایز به آن میدهد.
حیدری، از سوی دیگر، به دلیل افزودن گردو، طعم خامهای و مغذیتری دارد.
چرا این دستور غذا جواب می دهد؟
- تنها چیزی که برای تهیه این مزه خوشمزه نیاز دارید این است که چند ماده را جمع کرده و مخلوط کنید.
- همه کاره است. حیدری را میتوانید بهعنوان بخشی از سینی مزه، بهعنوان پاشیده روی تکه نان تست برای صبحانه، یا بهعنوان سس غوطهوری برای سرو با سبزیجات خام، کباب و باربیکیو سرو کنید.
- می توانید این ماست ساده را چند روز قبل درست کنید و تا زمانی که به آن نیاز دارید در یخچال نگهداری کنید.
- این مزه ترکی خوشمزه و خوش طعم با چند ماده یخچالی بسیار آسان درست می شود.
مواد تشکیل دهنده و جایگزین ها
- ماست صاف– به آن ماست گونی، لبنه یا ماست مغزدار نیز می گویند. می توانید آنها را از اکثر سوپرمارکت های بزرگ خریداری کنید.
- پنیر فتا – من پنیر فتا را ترجیح می دهم که با شیر گوسفند با محتوای چربی بالا و بافت خامه ای تهیه شود.
- گردو – بافت و آجیل بیشتری به دیپ اضافه می کند، اما در صورت تمایل می توانید آنها را حذف کنید. گردوهای خود را قبل از استفاده به آرامی بریزید تا طعم آنها بیشتر شود.
- شوید – کاملاً با پنیر و ماست جفت می شود. می توانید از نعناع تازه استفاده کنید.
- سیر – برای این دستور از یک حبه سیر تازه استفاده کنید. سیر تازه یک طعم دهنده عالی است که به غذاها شیرینی و آجیل می بخشد. با یک هاون و هاون یا آن را با استفاده از یک Microplane Zester.
- کره – غنای و اندام بیشتری به شیب اضافه می کند. قبل از اضافه کردن آن به ماست، آن را با نعناع خشک و مقداری فلفل چیلی به آرامی ذوب کنید. می توانید آن را با EVOO جایگزین کنید.
چگونه حیدری (دیپ ماست) درست کنیم؟
تهیه این دیپ خوشمزه بسیار ساده و ساده است.
اما، برای دستیابی به بهترین نتایج باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:
پنیر فتا را در یک کاسه بریزید و با استفاده از چنگال آن را به خمیر تبدیل کنید.
بافت پنیر روی بافت دیپ تأثیر می گذارد، بنابراین هرچه پنیر خامه ای تر باشد، دیپ بهتر است.
ماست، پوره سیر، شوید ریز خرد شده و گردو را به کاسه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. می توانید شوید را با نعنا جایگزین کنید یا هر دو را با هم استفاده کنید.
کره را به آرامی (یا اگر از کره استفاده نمی کنید روغن زیتون را گرم کنید) روی حرارت ملایم در یک قابلمه کوچک آب کنید و نعناع خشک را به همراه فلفل چیلی اضافه کنید.
5 دقیقه صبر کنید تا روغن با نعناع و فلفل دم بکشد.
مخلوط ماست و فتا را در ظرف سرو بریزید و با تکه های فلفل قرمز یا کمی روغن زیتون تزئین کنید.
از آن لذت ببرید با شیش کباب مرغ ترکی و بازلاما (نان تخت ترکی).
لطفاً برای فهرست کامل مواد با اندازهگیری، روش کامل دستور غذا، یادداشتهای دستور غذا، و اطلاعات تغذیهای، به کارت دستور غذا در زیر بروید.
نکات برتر از سرآشپز
- اگر نمی توانید ماست غلیظ صاف شده پیدا کنید، می توانید با قرار دادن ماست معمولی در یک پارچه پنیر و چند ساعت صبر کنید تا آب اضافی ماست از بین برود.
- از سیر تازه برای بهترین طعم استفاده کنید و آن را به تدریج اضافه کنید تا با سلیقه شما مطابقت داشته باشد.
- اگر می خواهید بافت نرم تری داشته باشید، می توانید از گردو صرف نظر کنید.
- قبل از سرو، اجازه دهید حیدری حداقل 30 دقیقه در یخچال خنک شود تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
چگونه حیدری را خدمت کنیم؟
میتوانید این غذای تند ماست را بهعنوان سس خوراکی سرو کنید، نان ترتیلای گندم خانگی ، یا نان پیتا یونانی.
یا آن را با کباب یا غذاهای باربیکیو مانند میگوهای کره سیر BBQ سرو کنید، کباب آدانا (آدانا کوفته)، کبابی پتلیکان – کباب بادمجان و تاس کبابی – خورش گوشت گاو ترکی.
همچنین میتوانید از آن بهعنوان اسپری برای تهیه روکش یا ساندویچ استفاده کنید.
همچنین با یک تکه نان ساندویچ خانگی برای یک صبحانه سریع، طعم عالی دارد.
سؤالات متداول دستور غذا
باقی مانده دیپ حیدری تا 5 روز در یخچال نگهداری می شود. ظرف بدون هوا
خیر، توصیه نمیکنم این دیپ را فریز کنید زیرا بافت خود را از دست میدهد و هنگام یخزدایی آبکی میشود.
بله، حیدری را می توانید از یکی دو روز قبل تهیه کنید و زمانی که می خواهید سرو کنید، آن را تزیین کنید.
قبل از پختن آن، مطمئن شوید که آن را خوب هم بزنید. این دیپ ماست بعد از یکی دو روز طعم بهتری پیدا می کند!
برای دستور پختهای دیپ/مززی خوشمزهتر، چرا امتحان نکنید:
این دستور غذا را شما درست کردید؟ لطفاً به من اطلاع دهید که چگونه شد! نظر خود را در زیر بگذارید و @cookingorgeous در اینستاگرام و هشتگ کنید #cookingorgeous.
امیدوارم از روند تهیه این دیپ حیدری ماست ترکی خوشمزه به همان اندازه که از خوردن آن لذت می برید لذت ببرید! ?
خوشحالی! / افیه اولسون!
حیدری (دیپ ماست ترکی)
حیدری یک دیپ ماست ترکی خوشمزه است که با پنیر فتا، ماست صاف شده غلیظ، سبزی های تازه و گردوی خرد شده تهیه می شود.
مواد تشکیل دهنده
دستورالعمل ها
-
پنیر فتا را در یک کاسه قرار دهید و با استفاده از چنگال آن را به شکل خمیر درآورید.
-
کره را به آرامی (یا اگر از کره استفاده نمی کنید روغن زیتون را گرم کنید) روی حرارت ملایم در یک قابلمه کوچک آب کنید و خشک را اضافه کنید. نعنا همراه با فلفل چیلی. 5 دقیقه صبر کنید تا روغن با نعناع و فلفل دم بکشد.
-
ماست، کره آب شده، پوره سیر، شوید ریز خرد شده و گردو را به کاسه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
-
مخلوط ماست و فتا را داخل ظرف سرو بریزید و با فلفل چیلی تزیین کنید. یا یک قطره روغن زیتون.
یادداشت
- اگر نمی توانید ماست غلیظ صاف شده پیدا کنید، می توانید با قرار دادن ماست معمولی در یک پارچه پنیر و چند ساعت صبر کنید تا آب اضافی ماست از بین برود.
- اگر می خواهید بافت نرم تری داشته باشید، می توانید از گردو صرف نظر کنید.
- توصیه نمیکنم این دیپ را منجمد کنید زیرا بافت خود را از دست میدهد و در صورت یخزدایی آبکی میشود.
- بقایای دیپ حیدری در صورتی که در ظرف دربسته در یخچال نگهداری شود تا 5 روز باقی می ماند.
- قبل از سرو، اجازه دهید حیدری حداقل 30 دقیقه در یخچال خنک شود تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
تغذیه
کالری: 151کیلو کالری کربوهیدرات: 5gپروتئین: 6gچربی: 12g چربی اشباع شده: 5gچربی غیراشباع چندگانه: 5gچربی تک غیراشباع: 2gکلسترول: 24میلی گرمسدیم: 239میلی گرمپتاسیم: 147میلی گرم فیبر: 1 gقند: 4gویتامین پاسخ: 163IUویتامین C: 1میلی گرم کلسیم: 173 میلی گرمآهن: 1میلی گرم
این پست از پیوندهای وابسته استفاده می کند. این بدان معناست که اگر روی آنها کلیک کنید و سپس چیزی بخرید، مقدار کمی کارمزد برای فعال نگه داشتن سایت دریافت می کنیم، اما هزینه بیشتری برای شما ندارد.