سرگرمی

خانه اسدی بشرویه

خانه اسدی بشرویه

خانه اسدی بشرویه، یکی از خانه های تاریخی شهر بشرویه است که زیبایی معماری آن وصف برانگیز است. این خانه بخشی از خانه تاریخی مستوفی یا در واقع اندرونی (مَحرم خانه) این مجموعه در دوران قاجار بوده است. خانه اسدی بشرویه بنایی خشت و گلی بسیار زیبا و تاریخی است که همانند سایر بناهای این شهرستان، در محله تاریخی میانده واقع شده است. این بنای تاریخی از لحاظ ارزش فرهنگی و معماری با بناهای دیگر این شهر همچون حسینیه حاج علی اشرف، مسجد میانده، آب انبارهای قدیمی، خانه مستوفی، خانه پناهی و غیره قابل مقایسه است.

خواب دیدی تعبیرش رو نمی دونی کلیک کن

خانه اسدی بشرویه خانه اسدی بشرویه

اخبار روز فناوری رو اینجا ببین

معماری خانه اسدی بشرویه

از ویژگی‌ های بسیار مهم معماری آن می ‌توان به وجود قسمت ‌های مختلفی همچون کلاه فرنگی، تزئینات دندانه موشی در سردر خانه، حیاط و بادگیرها اشاره کرد. نوع ساخت ایوان جنوبی بسیار منحصربفرد است. حتی وقتی از وجود یک بادگیر در داخل حوض خانه مطلع می ‌شوید. شگفتی و تعجب سراسر وجود شما را فرا می ‌گیرد. در اتاق بادگیر خانه، دهانه ‌ای در زیر بادگیر اصلی قرار داده شده تا نسیم خنک پیوسته در سرداب جریان داشته باشد. علاوه بر این اختلاف ارتفاع بین کف خانه با زمینهای اطراف نیز باعث خنک شدن هوای خانه و استحکام بیشتر آن شده است.

منزل اسدی بشرویه در کنار خانه مستوفی واقع شده است. طبق بررسی ‌ها مشخص شده که این خانه در واقع بخشی از خانه تاریخی مستوفی یا اندرونی آن به حساب می ‌آید. بادگیرهای چند جانبه معروف مستوفی به بخش اندرونی (خانه اسدی) متعلق است که از مهمترین ویژگی های این خانه باید به سرداب، هشتی ورودی، تمرکز محوری جبهه جنوبی با مشخصه بادگیرها، اختلاف سطح کف خانه به نسبت زمین های اطراف که این عامل نقش مهمی در تعادل هوایی و استحکام بنا دارد اشاره کرد. این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۷ توسط شهرداری بشرویه مورد مرمت قرار گرفت و اکنون به اقامتگاه بومگردی تبدیل شده است.

نوشته های مشابه

 اسدی بشرویه3 e1688551816962 800x445 خانه اسدی بشرویه

نحوه دسترسی

خانه اسدی بشرویه در شهرستان بشرویه خراسان جنوبی واقع در محله میانده (میان ده)، خیابان کشاورز، کوچه ساباط می ‌باشد.

 اسدی بشرویه2 e1688551803820 800x626 خانه اسدی بشرویه

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

[امتیاز: 0 میانگین: 0]

           

حتما بخوانید : مسجد ارسک

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا