طرز پخت برنج
نکات مهم در مورد نحوه پخت کامل برنج از جمله این سوال مهم که چقدر برنج برای هر نفر ...

همه چیزهایی را که باید در مورد نحوه طبخ برنج بدانید، از جمله طرز تهیه، مقدار برنج برای هر نفر و نحوه نگهداری باقیمانده برنج را بیابید.
پختن برنج ممکن است ساده به نظر برسد، اما گاهی اوقات درست کردن آن کار دشواری است و اغلب منجر به خیس شدن برنج، تابه سوخته و شام خراب می شود. در راهنمای مفید ما، همه چیزهایی را که باید در مورد پخت کامل برنج بدانید را پوشش می دهیم.
از آماده سازی تا اندازه وعده ها. ما حتی بخشی را در مورد نحوه نگهداری ایمن باقی مانده برنج و همچنین دستور العمل های برنج باقی مانده گنجانده ایم(در برگه جدید باز می شود). فراموش نکنید که چگونه به برنج خود طعم بدهید.
«برای اطمینان از نتایج سبک و کرکی در هر بار، توصیه میکنیم در صورت امکان از برنج با کیفیت خوب استفاده کنید. گزینههای ارزانتر میتواند شما را ناامیدکننده، خیس و بیطعم کند – هر چند با دقت آن را بپزید. انواع مختلفی از برنج وجود دارد که میتوانید انتخاب کنید. رایجترین آنها دانه بلند ایرانی است، یک برنج همهجانبه خوب که خود را حفظ میکند. خوب شکل بده.”
طرز پخت برنج
قانون کلی این است که شما دو برابر برنج آب مصرف کنید (2:1). بنابراین، برای مثال، اگر 100 گرم برنج دارید، از 200 گرم در میلی لیتر آب استفاده می کنید. ساموئل گلداسمیت می افزاید: “نیجلا لاوسون نیز با این قانون برای برنج سفید موافق است؛ نکته اصلی او استفاده از لیوان یا فنجان به جای وزن کردن آن است. اگر تصمیم به استفاده از فنجان دارید، ما ½ فنجان برای هر نفر را پیشنهاد می کنیم.”
برنج قهوه ای یا سایر برنج هایی که فیبر بیشتری دارند ممکن است به آب بیشتری نیاز داشته باشند، زیرا نه تنها نیاز به پخت طولانی تری دارند، بلکه آب بیشتری را نیز جذب می کنند. 125 میلی لیتر آب به 100 گرم برنج یا در صورت استفاده از فنجان، 1 و 1/4 فنجان تا 1 فنجان برنج را توصیه می کنیم. اگر برنج را بخارپز می کنید، می توانید به راحتی ظرف را با آب پر کنید. مراقب باشید تا آب تمام نشود.
“بسیاری از سرآشپزها اصرار دارند که برنج را قبل از پختن باید کاملاً آبکشی کرد. میتوانید برنج را در یک صافی یا آبکش ریخته و آبکشی کنید تا آب شفاف شود.” اگر ترجیح می دهید آب زیادی هدر ندهید، سعی کنید برنج را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب خیس کنید و سپس یک یا دو بار آبکشی کنید.
شما نیاز خواهید داشت:
همه چیزهایی را که باید در مورد نحوه طبخ برنج بدانید، از جمله طرز تهیه، مقدار برنج برای هر نفر و نحوه نگهداری باقیمانده برنج را بیابید.
پختن برنج ممکن است ساده به نظر برسد، اما گاهی اوقات درست کردن آن کار دشواری است و اغلب منجر به خیس شدن برنج، تابه سوخته و شام خراب می شود. در راهنمای مفید ما، همه چیزهایی را که باید در مورد پخت کامل برنج بدانید را پوشش می دهیم.
از آماده سازی تا اندازه وعده ها. ما حتی بخشی را در مورد نحوه نگهداری ایمن باقی مانده برنج و همچنین دستور العمل های برنج باقی مانده گنجانده ایم(در برگه جدید باز می شود). فراموش نکنید که چگونه به برنج خود طعم بدهید.
ساموئال گلداسمیت، نویسنده غذا، میگوید: «برای اطمینان از نتایج سبک و کرکی در هر بار، توصیه میکنیم در صورت امکان از برنج با کیفیت خوب استفاده کنید. گزینههای ارزانتر میتواند شما را ناامیدکننده، خیس و بیطعم کند – هر چند با دقت آن را بپزید. انواع مختلفی از برنج وجود دارد که میتوانید انتخاب کنید. رایجترین آنها دانه بلند آمریکایی است، یک برنج همهجانبه خوب که خود را حفظ میکند. خوب شکل بده.”
طرز پخت برنج
قانون کلی این است که شما دو برابر برنج آب مصرف کنید (2:1). بنابراین، برای مثال، اگر 100 گرم برنج دارید، از 200 گرم در میلی لیتر آب استفاده می کنید. ساموئل گلداسمیت می افزاید: “نیجلا لاوسون نیز با این قانون برای برنج سفید موافق است؛ نکته اصلی او استفاده از لیوان یا فنجان به جای وزن کردن آن است. اگر تصمیم به استفاده از فنجان دارید، ما ½ فنجان برای هر نفر را پیشنهاد می کنیم.”
برنج قهوه ای یا سایر برنج هایی که فیبر بیشتری دارند ممکن است به آب بیشتری نیاز داشته باشند، زیرا نه تنها نیاز به پخت طولانی تری دارند، بلکه آب بیشتری را نیز جذب می کنند. 125 میلی لیتر آب به 100 گرم برنج یا در صورت استفاده از فنجان، 1 و 1/4 فنجان تا 1 فنجان برنج را توصیه می کنیم. اگر برنج را بخارپز می کنید، می توانید به راحتی ظرف را با آب پر کنید. مراقب باشید تا آب تمام نشود.
ساموئل گلداسمیت، نویسنده غذا، میگوید: “بسیاری از سرآشپزها اصرار دارند که برنج را قبل از پختن باید کاملاً آبکشی کرد. میتوانید برنج را در یک صافی یا آبکش ریخته و آبکشی کنید تا آب شفاف شود.” اگر ترجیح می دهید آب زیادی هدر ندهید، سعی کنید برنج را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب خیس کنید و سپس یک یا دو بار آبکشی کنید.
شما نیاز خواهید داشت:
- 200-300 گرم (یا 200-300 میلی لیتر در صورت استفاده از پارچ اندازه گیری) برنج دانه بلند ایرانی یا باسماتی با کیفیت خوب
- 400-600 میلی لیتر آب
- کمی نمک
طرز پخت برنج: مرحله 1

مقدار آب برنج را دو برابر کنید یعنی 400-600 میلی لیتر آب برای 200-300 میلی لیتر برنج. مهم است که برنج خود را با آب سرد شروع کنید – این به معنای زمان پخت طولانی تر است اما بهترین نتیجه را خواهید گرفت. این به این دلیل است که دانه های برنج یکنواخت تر پخته می شوند.
روش پخت برنج: مرحله 2
در قابلمه ای بریزید و با کمی نمک مزه دار کنید و بگذارید بجوشد.

روش پخت برنج: مرحله 3
با درب محکم بپوشانید، حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد و به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا آب جذب شود و برنج نرم شود، پخت برنج دانه بلند آمریکایی کمی بیشتر از باسماتی طول می کشد.
بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید 5 دقیقه بماند و سپس با چنگال پف کنید و سرو کنید.
طرز دم کردن برنج
اگر میخواهید آن را بخارپز کنید، میتوانید از یک بخارپز برنج یا آبکش با سوراخ کوچک روی اجاق استفاده کنید. برنج بخارپز نسبت به برنج آب پز پف دارتر است زیرا به طور کامل در آب پخته نشده است.
- برنج نپخته خود را در یک آبکش با سوراخ کوچک بریزید.
- روی آن را با فویل بپوشانید و روی یک قابلمه آب جوش قرار دهید (مطمئن شوید برنج زیر آب نرود).
- 20 دقیقه بخارپز کنید و برنج را چک کنید تا پف کند. قبل از سرو با چنگال پف کنید.
نحوه پخت برنج در مایکروویو
می توانید برنج خود را در مایکروویو بپزید و بسیار ساده است. از نسبت 2:1 استفاده کنید (مثلاً 200 میلی لیتر آب به 1 برنج).
برای 200 گرم برنج سفید:
- هم آب و هم برنج را در یک پوشش ظرف مایکروویو با فیلم قرار دهید و با استفاده از یک چاقو، چند سوراخ روی فیلم ایجاد کنید.
- 4 و 1/2 دقیقه با حرارت زیاد بپزید، حرارت را کم کنید و 4 دقیقه بیشتر بپزید.
- برنج را تست کنید و اگر به زمان بیشتری نیاز داشت هر بار 1 دقیقه بیشتر بپزید.
می توانید از این روش برای انواع دیگر برنج استفاده کنید اما باید زمان پخت را تنظیم کنید. خیلی ساده است اما فقط مراقب برنج باشید تا نسوزد.
اگر ترجیح می دهید برنج خود را در مایکروویو پخته کنید، سعی کنید بر روی پلوپز مایکروویو سرمایه گذاری کنید. اینها به راحتی از برخی برندهای بزرگ در دسترس هستند.
برای هر نفر چقدر برنج؟
توصیه می کنیم در هر وعده 50 تا 75 گرم برنج نپخته مصرف کنید. اگر از پارچ اندازه گیری استفاده کنید که اغلب سریعتر از وزن کردن آن است، این مقدار معادل 50-75 میلی لیتر برای هر نفر است.
با این حال، هنگام پیروی از یک دستور غذا، به مقدار برنجی که در لیست مواد ذکر شده است پایبند باشید، در غیر این صورت اگر از اندازه های بالاتر استفاده کنید، ممکن است دستور غذا را تغییر داده و نتیجه نهایی ناامید کننده باشد.
ساموئل میگوید: «غالباً دستور العملها از میانگین 50 تا 75 گرم برنج برای هر نفر خارج میشوند. برای مثال، دستوری که میگوید از 200 گرم برنج، چهار وعده استفاده کنید، 50 گرم برای هر نفر جواب میدهد.»

طرز پخت انواع برنج
انواع برنج های مختلف برای انتخاب وجود دارد. بیشتر آنها به روش مشابه پخته می شوند، با این حال، برخی ممکن است از نظر طول، دما و روش پخت متفاوت باشند.
به عنوان مثال، باسماتی یک برنج لطیف معطر گرانتر است و همراه کلاسیک کاری و برای تهیه پلو (برنج با طعم ادویه) است. هر دو نوع برنج را می توان به یک روش پخت. برنج قهوه ای حاوی فیبر، ویتامین و مواد معدنی بیشتری نسبت به برنج سفید است زیرا سبوس و جوانه آن حذف نشده است. این نوع برنج زمان زیادی برای پخت نیاز دارد و بافت جویدنی تری دارد. این شما را برای مدت طولانی تری احساس سیری می کند ، بنابراین انتخاب سالم تری است – به خصوص اگر رژیم دارید.
برنج سیاه، قرمز کارمارگ و برنج وحشی کمتر رایج و گرانتر است. آنها نسبت به برنج سفید طعمی مغذی دارند و پخت آن 20 تا 40 دقیقه طول می کشد. این نوع برنج سفت و دارای بافت جویدنی و رنگی زنده است که برای سالاد ایده آل است. برنج ریزوتو (آربوریو) دانهای کوتاه و چاق است که وقتی پخته میشود از بیرون نرم میشود و بافت خامهای به ریزوتو میدهد اما همچنان در مرکز آن کمی سفت میماند.
پخت برنج قهوه ای چقدر طول می کشد؟
پخت برنج قهوه ای بیشتر از برنج سفید معمولی شما طول می کشد زیرا باید از طریق سبوس پخته شود. از آنجا که شامل سبوس است، به این معنی است که برنج حاوی فیبر بیشتری است. این یک افزودنی عالی به رژیم غذایی شما است زیرا دارای مزایای سلامتی بسیار خوبی مانند کاهش کلسترول است. پخت برنج قهوه ای ممکن است تا 40 دقیقه طول بکشد، اما معمولاً می توانید آن را در 25 تا 30 دقیقه آماده کنید.
پخت برنج باسماتی چقدر طول می کشد؟
برنج باسماتی معمولاً به اندازه برنج سفید معمولی زمان می برد. دانهها کمی نازکتر هستند و برنج به خوبی به بخارپز شدن واکنش نشان میدهد و همچنین برای استفاده در تهیه غذاهایی مانند برنج پلو. این شامل کمی سرخ کردن نیز می شود. برنج باسماتی، اگر از روش فوق استفاده کنید، معمولاً 15 تا 20 دقیقه طول می کشد.
ساموئل میگوید: «نکته کلیدی که باید به خاطر بسپارید این است که همه انواع برنج بهطور متفاوتی طبخ میشوند، بنابراین دستورالعملهای بستهبندی را بررسی کنید و هنگام برنامهریزی غذا به آن توجه داشته باشید».
پخت برنج یاس چقدر طول می کشد؟
منشأ برنج یاسمن تایلند است و معمولاً در آشپزی آسیایی استفاده می شود. این برنج دانه بلندی است که عطر گلی لطیفی دارد. وقتی به درستی پخته شود باید نرم و چسبناک باشد. به طور سنتی استفاده از 1-1.5 فنجان آب به 1 فنجان برنج یاس توصیه می شود.
“با وجود این که برنج دانه بلند است، دانه های آن کوتاه تر و ضخیم تر از برنج باسماتی است. برنج یاس فقط 15 دقیقه طول می کشد تا پخته شود یا تمام آب آن جذب شود. برنج را 10 دقیقه بگذارید و سپس با چنگال پف کنید.” نویسنده غذا، ساموئل گلداسمیت، اضافه می کند.

نحوه نگهداری برنج باقیمانده
باقی مانده برنج پخته شده را به طور یکنواخت در سینی فر بپاشید تا به سرعت در دمای اتاق خنک شود. پس از خنک شدن، آن را در ظروف دربسته قرار دهید و بلافاصله در یخچال قرار دهید.
باقیمانده برنج را پس از سرد شدن می توان در ظرف در بسته در یخچال تا دو روز نگهداری کرد. هنگام گرم کردن مجدد، باید مطمئن شوید که برنج داغ است.
می توانید برنج پخته شده را نیز منجمد کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید کاملاً خنک شده و به سرعت خنک شده است و سپس در یک ظرف محفوظ و قابل انجماد نگهداری می شود. اطمینان حاصل کنید که روی ظرف را برچسب زمانی که برنج پخته شده است، بزنید.
می توانید تا سه ماه فریز کنید. قبل از سرو دوباره برنج را در یخچال یخ زده و مطمئن شوید که برنج کاملاً داغ است.
چگونه می توانم به برنج طعم بدهم؟
«با ریختن چند طعم دهنده در آب مانند پوست لیمو، سبزیهای تازه، غلاف هل یا حتی یک چای کیسهای چای سبز، سعی کنید به برنج طعم بدهید.
میتوانید کمی زردچوبه به برنج اضافه کنید تا طعم آن را تغییر دهید، بلکه رنگ آن را نیز تغییر دهید.