طرز تهیه بریانی مرغ

طرز تهیه بریانی مرغ
طرز تهیه بریانی مرغ
طرز تهیه بریانی مرغ
بریانی مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ است که عطر و طعم بینظیری دارد و به راحتی میتوانید آن را درست کنید، بریانی مرغ به روشهای مختلف و با مواد متنوعی درست میشود که برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب و شیک است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه بریانی مرغ در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
مرغ ( تکههای کوچک) | نصف مرغ |
برنج | ۴ پیمانه |
زردچوبه | نصف قاشق غذا خوری |
گوجه متوسط | ۴ عدد |
گشنیز تازه | به مقدار لازم |
ادویه بریانی | ۲ قاشق غذا خوری |
گرام ماسالا | ۱ قاشق غذا خوری |
فلفل سبز | ۲ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۱ عدد |
زعفران دمکرده | ۴/۱ استکان |
طرز تهیه بریانی مرغ
مرحله اول
ابتدا پیازها را بشورید و نگینی و ریز خرد کنید، سپس داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، وقتی روغن داغ شد، پیازها را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی رنگ و نرم شوند.
مرحله دوم
سپس مرغها را که در اندازههای کوچک خرد کردهاید در تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند و بعد فلفل سبز را که ریز خرد کردهاید اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس زردچوبه را بریزید و کمی تفت دهید تا زردچوبه در تابه رنگ باز کند.
مرحله سوم
بعد ادویه بریانی و گرام ماسالا را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود و به خورد مرغها برود، سپس درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغها کمکم بپزند، در این فاصله گوجهها را که تمیز بشورید و ریز و نگینی خرد کنید.
مرحله چهارم
بعد از این که مرغها پختند، گوجه ها را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب آنها کشیده شود و سپس گشنیزها را که تمیز شستهاید و خشک شدهاند، ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آنها پخش شود، لازم نیست آب اضافه کنید.
مرحله پنجم
بعد از آن در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، وقتی شروع به جوشیدن کرد، برنجها را که از چند ساعت قبل خیس کردهاید در آن بریزید و اجازه دهید تا به مدت ۶ تا ۷ دقیقه با هم بجوشند و برنجها نیمپز شوند.
مرحله ششم
توجه کنید که برنجها زیاد پخته نشوند چون ممکن است بعدا نرم شوند، سپس برنجها را آبکش کنید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود و بعد برای ته دیگ، یک سیب زمینی را پوست بگیرید و بشورید و به شکل حلقهای و نازک برش بزنید.
مرحله هفتم
سپس در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، بعد سیب زمینیها را کف قابلمه بچینید و اجازه دهید تا کمی سرخ شوند، بعد یک لایه برنج بریزید و سطح آن را صاف کنید و سپس یک لایه از مخلوط مواد بریزید.
مرحله هشتم
مخلوط سس را روی برنج پخش کنید تا همه قسمتهای برنج را بپوشاند و بعد دوباره یک لایه برنج بریزید و یک لایه از مخلوط سس و همینطور ادامه دهید تا برنج تمام شود، سپس مقداری روغن روی برنج بریزید و پخش کنید تا کاملا به خورد برنج برود.
مرحله نهم
بعد مقداری زعفران را در یک ظرف کوچک بریزید و کمی آب روی آن بریزید و بگذارید تا دم بکشد، سپس زعفران دم کرده غلیظ را روی برنج بریزید تا طعم آن بهتر شود و بعد درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برنج روی حرارت ملایم دم بکشد.
مرحله دهم
بعد از تقریبا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت که برنج دم کشید قابلمه را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب برگردانید تا به شکل قالبی از قابلمه خارج شود و بعد روی آن را با مقداری خلال پسته و بادام و کمی زرشک تفت داده شده تزئین کنید. در آخر بریانی مرغ را همراه با سالاد، ترشی، زیتون پروده، ماست موسیر و انواع دورچین به عنوان یک غذای خوش طعم و شیک سرو کنید.
5 2
منبع:پانا مگ