سرطان سینه و ژنتیک
در اینجا ما ارتباط بین سرطان و ژنتیک و حقایقی را که باید در مورد همه چیز از آزمایش تا جراحی احتمالی بدانید را توضیح می دهیم.

ارتباط بین سرطان سینه و ژنتیک
طبق تحقیقات سرطان انگلستان، داشتن سابقه سرطان در خانواده لزوماً به این معنی نیست که شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آن هستید. ژن های ارثی در واقع فقط باعث حدود 5 تا 10 درصد سرطان ها می شوند. و حتی اگر یک ژن معیوب به شما منتقل شده باشد، به این معنی نیست که قطعاً به سرطان مبتلا خواهید شد.
ژن های مورد بحث BRCA1، BRCA2، TP53 و PTEN هستند. همه افراد این ژن ها را دارند، اما می توانند جهش پیدا کنند و نقص هایی ایجاد کنند که از طریق خانواده ها منتقل می شود. خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان در زنانی که دارای ژن نادرست هستند، به میزان 45 تا 65 درصد بیشتر میشود. نه هر خانواده ای که سابقه ابتلا به این سرطان ها را داشته باشد، لزوما حامل این ژن ها نخواهد بود و نه هر زنی که حامل یکی از این ژن های مضر باشد، به سرطان سینه یا تخمدان مبتلا نخواهد شد.
با این حال، اگر سابقه خانوادگی قوی سرطان سینه دارید، بهتر است آزمایشاتی را انجام دهید تا از خطر افزایش یافته خود آگاه باشید و بدانید که مراقب هرگونه نشانه سرطان باشید. بسته به سن شما، ممکن است غربالگری های منظم تری نیز برای بررسی سلول های سرطانی به شما پیشنهاد شود.
نحوه انجام آزمایش
می توانید با پزشک عمومی خود صحبت کنید که می تواند به شما در مورد اینکه آیا انجام آزمایش برای شما مناسب است یا خیر راهنمایی کند. برای انجام آزمایش، آنها شما را به یک کلینیک تخصصی ارجاع می دهند، جایی که باید نمونه خون گرفته شود و به آزمایشگاهی که در این آزمایش ها تخصص دارد فرستاده می شود.
انجام آزمایش می تواند تأثیر زیادی بر زندگی شما و همچنین بر سایر اعضای خانواده شما داشته باشد، بنابراین مهم است که گزینه های خود را بدانید و مطمئن باشید که می خواهید قبل از آزمایش نتایج را بدانید.
Cancer Research UK می گوید: “اگر فکر می کنید ممکن است سابقه خانوادگی سرطان داشته باشید، باید به پزشک عمومی خود مراجعه کنید. به یاد داشته باشید که سرطان در بیشتر موارد به طور تصادفی رخ می دهد و به دلیل یک ژن معیوب ارثی نیست. اگر پزشک عمومی شما فکر می کند که ممکن است ژن معیوب داشته باشید، شما را به یک متخصص ژنتیک ارجاع می دهد، که سابقه خانوادگی شما را با جزئیات بررسی می کند. آزمایش ژنتیکی ساده نیست و ممکن است ماه ها طول بکشد تا نتایج در دسترس باشد.
از هر 10 زن 7 نفر همین کار را می کنند
نظرسنجی YouGov نشان میدهد که از هر 10 زن بریتانیایی، 7 نفر در صورتی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سینه هستند، تحت ماستکتومی دوبل قرار میگیرند. این خبر پس از آن منتشر شد که آنجلینا جولی فاش کرد که تحت عمل جراحی قرار گرفته است، پس از اینکه پزشکان به او گفتند که دارای ژن معیوب است که احتمال ابتلای او به سرطان سینه را 87 درصد میکند .
خطر ابتلا به سرطان سینه در آنجلینا قبل از ماستکتومی مضاعف 87 درصد بود، اما از زمان جراحی، خطر ابتلا به این بیماری در حال حاضر کمتر از 5 درصد است.
اگر متوجه شدید که خطر ابتلا به سرطان سینه در شما زیاد است، آیا همین کار را می کنید؟ در بخش نظرات ما در زیر به ما اطلاع دهید.
چناچه در این مطلب کلمه ای یا حروفی استفاده شده است که از نطر شما مشکل دارد در قسمت نظرات به ما اطلاع دهید